Bemutatkozás

A Wonderline egyedi szoftverek fejlesztésével, továbbá informatikai rendszerek üzemeltetésével és IT tanácsadással foglalkozó, magyar magántulajdonban lévő cég, amely csaknem két évtizede szereplője a nemzetközi informatikai piacnak.

Kiemelten fókuszálunk vállalati hűségprogramok teljes informatikai rendszerének kidolgozására és működtetésére. 15 éves tapasztalattal a hátunk mögött saját digitális hűségplatformot fejlesztettünk (LoD), amely támogatja, hogy bármely cég proaktív kapcsolatot építsen ki ügyfeleivel. Szoftverfejlesztőként és üzemeltetőként jelen vagyunk az olajiparban, a bank- és a biztosítási szektorban, valamint a lízingpiacon is. Informatikai tanácsadóként az üzleti elemzések készítésétől a szoftvertesztelésen és infrastuktúra-tervezésen át a dokumentálásig terjed portfóliónk.

Cégünk kisebb munkacsoportokból áll, melynek részei az infrastruktúrával, projektmenedzsmenttel és üzleti elemzéssel, továbbá szoftverek fejlesztésével, tesztelésével és üzemeltetéssel foglalkozó teamünk.

Minden kollégának van közvetlen szakmai vezetője, a munkacsoportok élén team leaderek állnak, az egyes szakterületeket kiemelkedő tudású szakmai vezetők irányítják, a struktúra lépcső legfelső fokán a tulajdonos vezette menedzsment áll.

A Wonderline 2000-ben alakult. Tevékenységi körünk lépésről lépésre, régióról régióra épült fel. Retail, oil, loyalty – erről az alapról alakult ki működési területünk. Földrajzi értelemben fontos mérföldkő, hogy 2005-ben kiléptünk Európába, 2013-ban pedig a Távol-Keletre. Az olajiparban hosszú évek óta legfőbb partnerünk a Shell, amely a világ több mint 70 országában van jelen, ezek közül mi 20 európai és távol-keleti ország helyi vállalataival működünk együtt. A folyamatos fejlődésünk és megszerzett tapasztalatunk segítségével portfóliónkat kiterjesztettük további olajtársaságokhoz, illetve dobozos hűségprogramunkkal már nem csak az olaj szegmens vállalatait támogatjuk.

Az új technológiák és az új piaci igények egyaránt formálják jövőképünket. Úgy akarunk növekedni, hogy közben megőrizzük egyrészt szervezeti rugalmasságunkat, másrészt a munkánkkal kivívott hírnevünket, hogy jó és biztonságos szoftvereket fejlesztünk, európai mércével mérve is jó ár-érték arányban.

A céges munkafolyamatok szervezettek, de a rugalmasságot erősítve havi egyszeri otthoni munkavégzést biztosítunk kollégáinknak.

Munkatársaink rekreációját a mindenki számára elérhető saját fitnesztermi sportolási lehetőséggel támogatjuk. Irodánkban PlayStation is megtalálható, mely feltöltődés céljából használhatók munkaidőben is. Gyakran tartunk közös pizzanapokat, mert hiszünk abban, hogy nemcsak a munkaasztal, hanem a fehér asztal mellett is épül a csapat. Évente több alkalommal szervezünk csapatépítő tréningeket.

Hangsúlyt fektetünk az akadálytalan belső kommunikációra: arra, hogy az információáramlás kölcsönös legyen egy-egy teamen belül, valamint a munkatársak és a vezetők között. Nyitott cégkultúránk fő jellemzője, hogy amikor csak szükséges, a vezetőség és a menedzsment tagjaihoz bármilyen kérdéssel fordulhatnak kollégáink.

Minőségi és biztonságos szoftvereket készítünk.

Munkaadóként szabályozott keretek között foglalkoztatjuk kollégáinkat, azonban a rugalmasság befelé jellemez bennünket, legfőbb célunk a hatékonyság. Ötven fős cégünk családias középvállalatként működik: a munkatársaink kölcsönösen számíthatnak egymásra, és a vezetők ajtaja is mindig nyitva áll.

Középvállalatunk döntően nagyvállalatoknak dolgozik, ezért tisztában vagyunk a multik munkakultúrájával, alkalmazkodunk működési módjukhoz. A nálunk dolgozó kollégák és hozzánk jelentkezők döntően nem kérnek a multikban nem szerethető vezetett-vezetői viszonyokból, vagy megfordultak kis cégeknél, de ott nem akceptálták, hogy minden a nyakukba zúdult, viszont nagyvállalatokhoz sem szívesen mennének alkalmazott szakbarbárnak.

Sikerek és tervek

A Wonderline sikerét stabil szerződésállománya mutatja. Teljesítményünk eladja cégünk termékeit, szolgáltatásait.

Büszkék vagyunk arra, hogy referenciáink között van az olajiparból például a Shell, Repsol, Coral Greece Energy és a Kuwait Petroleum, a pénzintézeti szektorból a Unicredit és a Reuters, továbbá Magyarország egyik legnagyobb külföldi ipari munkaadója, a 13.500 munkatársat foglalkoztató Bosch, amelynek HR intranetes weboldalt fejlesztettünk.

Szakmai szempontból egyrészt az adatipar (Data science) új területei felé nyitunk. Tisztában vagyunk azzal, hogy miután az adatgyűjtésre alkalmas eszközök elárasztották mindennapjainkat, a vállalatok pedig egyre inkább felismerik, hogy az adatokba zárt intelligencia tőke, ami fejlődésük motorja lehet, így megnövekedett az igény a profi adatszakértőkre. A növekvő kereslet miatt ezen a pályán nekünk is van keresnivalónk. Ugyancsak fokozottan fordulunk a DevOps, mint egyre terjedő informatikai működési mód irányába. A felgyorsult fejlesztési ciklusok által teremtett kihívásokra, a felhasználóktól érkező problémák gyors megoldásának igényére azzal válaszolunk, hogy próbáljuk feloldani a rendszergazda és a fejlesztő örök ellentétét, vagyis fejlesztői teamjeink már egy-egy ciklus elejétől támogatják az üzemeltetést. Terveink között szerepel, hogy bővítjük sales és marketing tevékenységünket.

HR

Munkatársaink megbízható szakmai tudású, problémaérzékeny, csapatban dolgozni tudó emberek. Azokat a kollégákat keressük, akik a konfliktusos helyzetek helyett az együttműködés hívei.

Pályáztatásunk során elsősorban a releváns szakmai tapasztalatot vesszük figyelembe, a diploma megléte másodrendű szempont a felvételkor. Nem jelent problémát, ha a szakmai tapasztalat még nem jelentős, mert véleményünk szerint az munka közben megszerezhető, a belépő munkatársainkat a teamek magukkal húzzák, építik a tudását.

Kollégáink számára megadjuk a lehetőséget a belső továbblépésre, ha úgy látjuk, hogy új karrierpálya, vagyis más feladat, új beosztás nyílik meg a cégnél.

Készek vagyunk befektetni a cégünk fejlődése szempontjából szükséges ismeretek elsajátításának finanszírozásába munkatársaink számára. Az a tudásanyag, ami a Wonderline jövője érdekében fontos, de még nincs jelen a cégben, elérhető képzésekkel a kollégáinknak.

Azon munkatársaink számára, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak és új területek tudásanyagát is megtanulják, lehetőséget adunk az előrelépésre. Kellő érdeklődés és tanulási hajlandóság birtokában alkalmazás-üzemeltetőből lehet bárki előbb junior programozó, később back end, majd senior back end fejlesztő. Előfordult már olyan is, hogy valaki recepciósból – több lépcsőfok bejárásával – fejlesztő lett. Szakmai vezetőit többnyire maga „termeli ki” a csapat.

Nyitott pozíciókra elsősorban hirdetés útján keresünk új munkatársakat, de előfordul az is, hogy ajánlás vagy adatbázis alapján magunk hívunk be jelölteket. A pályázók tudását teszttel mérjük, a személyiség jellemzőit beszélgetés során igyekszünk megfejteni.

Amikor dolgozni kell, akkor beleadunk mindent, de amikor nincs munka, pihenünk és kikapcsolódunk. Havi egyszeri home office-al is támogatjuk a munka-élet egyensúly megteremtését.

A januári évindításkor a teamek vezetőinek véleménye alapján értékeljük munkatársak teljesítményét. Ha év közben bárkinél kiemelkedő és fenntartott teljesítménynövekedést tapasztalunk, arra rögtön reagálunk és támogatjuk a fejlődést. Folyamatos az interakció a csapatokon belül, illetve a csapatok vezetői és a menedzsment között.

A cégünk iránti munkavállalói elkötelezettséget jól mutatja, hogy munkatársainknak majdnem a kétharmada több mint 4 éve dolgozik velünk. A lojalitást építi egyrészt fizetési rendszerünk (teljesítményarányos bér, magas szintű cafeteria, rekreáció és közös programok finanszírozása), másrészt a belső kommunikáció (nyílt és kollegiális kapcsolatok), harmadrészt a stabil üzleti eredményekre épített személyes perspektíva megléte.

Professzionális technológiával, de családias, baráti keretek között, átlátható cégméretben és szervezeti felépítéssel dolgozunk. A Wonderline így kifejezetten ideális választás azoknak, akik idegenkednek a nagyon nagyoktól (multik) és a nagyon kicsiktől (garázscégek).

Ahogy általában az informatikai iparágban, úgy cégünknél is alapkövetelmény a minőségi munka. Ezt egyedi szerződésekkel, a teljesítménnyel arányos bérezéssel ösztönözzük, és a cafeteriánkat is maximalizáljuk annak érdekében, hogy mindenki a lehető legtöbbet hozza ki magából.

Karrier Wonderline Europe Zrt. állások

Kapcsolat

E-mail cím:
Telefonszám:

Wonderline Europe Zrt.

E-mail Cím: hr@wonderline.eu
Telefonszám: +3612720242
Weboldal: wonderline.eu
Facebook: https://www.facebook.com/wonderline.europe.zrt/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/wonderline/

Wonderline Europe Zrt.

1134 Budapest, Vaci út 49. 4. em.

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok