Iparág/szektor
IT részleg mérete
Kiemelt technológiák és módszertanok
Elhelyezkedés
Munkavégzéshez szükséges nyelv

Bemutatkozás

A W.UP hazai és nemzetközi pénzügyi intézetek számára kínál fejlesztési szolgáltatásokat, leginkább internetbanki és mobilbanki megoldások kapcsán.

Kollégáink már 15 éve vannak a banki fejlesztések frontvonalában, ennek köszönhetően közel mindegyik hazai banki szereplővel aktív kapcsolatban állunk.

Nemzetközi piacra pedig saját terméket fejlesztettünk ki: banki perszonalizációs platformunk banki tranzakciós adatokra támaszkodva azonosít ügyfél-élethelyzeteket, amelyekre építve releváns és személyes interakciók létrehozását teszi lehetővé.

A W.UP-ot 2014 novemberében alapította Budapesten a fintech és digitális banki tapasztalattal rendelkező Bodnár Béla és Kolozsvári Eszter. Azóta közel 150 fintech szakember dolgozik velük mobil és digitális banki projekteken és a perszonalizációs platform fejlesztésén. Ügyfelek között számos magyar bank, mint az MKB Bank, Budapest Bank, Erste Bank Hungary, valamint nemzetközi szereplők is megtalálhatóak, mint a Raiffeisen Bank International, BNP Paribas és a HelloBank!.

Jövőkép

A W.UP egy következő generációs digitális banki szoftvercég, amely korszerű termékeket és szolgáltatásokat szállít pénzügyi intézmények számára. Termékeink segítenek áthidalni a szakadékot a banki szoftverek és az ügyfelek elvárásai között.

Víziónk, hogy bankok valós idejű adatok kiaknázásával jobban megértsék és kiszolgálják az ügyfeleiket, perszonalizált felhasználói élményt nyújtva.

A 100+ kollégának a W.UP több, mint egy munkahely.

Legfontosabb értékeink: közösség, szakmai tudás, professzionalizmus, nemzetközi lehetőségek, rugalmasság.

A W.UP egyik fő mozgatórugója a közösség. Értékeljük, támogatjuk és buzdítjuk egymást, hogy minél többet tudjunk kihozni magunkból és abból, amiben jók vagyunk. Ez alatt évente két céges rendezvényt tartunk egy 4 csillagos hotelben, havonta ünnepeljük a szülinapokat, release-eket vagy csak a péntek estét. Legyen szó rugalmas munkarendről, sportolásról, könyvklubról, friss gyümölcsről, darts-ról vagy fifáról, itt mindenki megtalálja magának azt, ami W.UP-ot többé teszi, mint egy munkahely.

Ugyancsak nem elhanyagolható szempont, hogy próbálunk munkájukban elhivatott, kitartó, lelkes szakembereket behúzni, akik hosszú távon képviselik a céget.

A társadalmi felelősségvállalás fontos számunkra. Nemcsak a szelektív szemétgyűjtésben és a családbarát munkahely megteremtésében, hanem mások támogatásában is. Adakoztunk már fogyatékossággal küzdő embereknek, a Madártani Intézetnek, egyedülálló anyáknak, és a lista még folytatódhatna. Ha valakiről tudunk, akinek segítségre van szüksége, mindig akadnak segítő kezek a kollégák közül, akár költöztetésről, akár nagyobb dologról van szó.

Sikerek és tervek

A díjak és elismerések mellett a W.UP stabilan növekvő cég, amely folyamatos sikereket könyvelhet el magának. Már nem csak a magyar piacon, hanem külföldön is egyre ismertebb a cég, valamint olyan neves bankok és bankcsoportok választanak minket, mint a BNP Paribas, Société Générale, Erste Group vagy a Raiffeisen Bank International.

  • 2019-ben Szerethető Munkahely díjat nyertünk
  • 2020-ban bekerültünk a 20 legígéretesebb magyar fintech cég közé a Fintech Group kiadványában
  • 2020-ban zsinórban harmadszorra hoztuk el a Best of Show díjat Európa egyik legnagyobb fintech konferenciáján, a FinovateEurope-on

A digitalizáció napról-napra fontosabbá válik az ügyfeleinknél, a pénzintézeteknél, mi pedig nem csak abban segítjük őket, hogy naprakész mobilbankjuk és netbankjuk legyen, hanem abban is, hogy perszonalizált, egyedi ügyfélélményt nyújthassanak a felhasználóiknak a perszonalizációs platformunk segítségével. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy a leginnovatívabb, jövőbemutató és egyedibb fejlesztéseket tudjuk adni, mind a mobilfejlesztések, mind az adat- és algoritmusvezérelt megoldások terén.

HR

Miért a W.UP? Egyértelműen a közösség miatt, nagyon szeretünk együtt dolgozni.

Van olyan munkatárs, akinek a pozíciójában nincs annyi meeting, érdemben tudja a munkáját végezni. Akad olyan is, akinek nagyon sokat jelent az, hogy rendszeresen tud remote környezetből dolgozni. A visszajelzések alapján emberségesek a vezetőink, nem tudunk egymás mellett elmenni a folyosón úgy, hogy nem váltunk pár szót.

Őszinteség, segítőkészség, empátia, proaktív gondolkodás – kollégáinkat leginkább ezek a tulajdonságok jellemzik.

Egy munkáltatónak az a legelőnyösebb, ha minél szeniorabb munkatársakat tud leigazolni, akik már az első perctől kezdve átlátják a projekteket és tudnak értéket teremteni. Viszont mivel minden projekt más és más, van olyan időszak, mikor nagyobb hangsúlyt tudunk fektetni pályakezdő fiatalokra, (duális hallgatók, iskolaszövetkezeten keresztül foglalkoztatottak, nyári gyakorlatra érkezők) és van természetesen olyan is, amikor az erőforrás ezt nem teszi lehetővé. Mindig is voltak és jelenleg is vannak nálunk pályakezdők, sőt közülük nagyon sokan már ki is léptek ebből a sapkából, és medior szintű fejlesztővé váltak.

A szervezeti vezetőink, line managereink és projekt managereink törekednek arra, hogy a lehető legvilágosabbak legyenek az elvárások. Nyilván nem mindig jön ez össze, ezért is van az, hogy bármikor lehetőség van leülni velük és tisztázni a felmerülő problémákat.  Minden pozíció más és más, emiatt az ösztönzés is egyedi.

Visszajelzés tekintetében évi kettő a sztenderd, de nagyon sok négyszemközti beszélgetés szokott zajlani akár havi szinten, ez függ attól is, ki mit igényel. Rendszeresen próbáljunk fejleszteni az teljesítményértékeléseinket, felmérni az igényeket, egyéni és csapatszintű elvárásokat meghatározni, amiket reálisan teljesíteni is lehet.

A feladatok jellemzően kiszámíthatóak, de hazudnánk, ha ez mindig így lenne. Nyilván vannak időszakok amikor tarthatatlan az adott feladatra szánt idő, ekkor többet kell beletenni, hogy szállítani tudjunk. Ideális esetben a projekt vezető és az üzleti tanácsadó koordinálja a projektet, élén a vezető fejlesztővel, aki irányítja a fejlesztői csapatot. Természetesen tesztelő munkatárs is segíti őket.

A projektek között az átjárhatóság biztosított. Arra is volt már precedens, hogy teljesen más irányt vett egy munkatárs karrierje cégen belül, ahol meg is találta a számításait. A felmerülő igényeket is egyedileg kezeljük, tehát ha valaki szeretne pozíciójában előlépni, feltételeit a közvetlen felettessel van lehetőség megvitatni.

Bízunk munkatársaink megítélésében, ezért az egyik legerősebb vonalunk a dolgozói ajánlás. Természetesen ezt ki kell egészíteni direkt megkeresésekkel is Linkedin-ről, illetve egy-két állásportál által nyújtott szolgáltatást is igénybe szoktunk venni. Egy jó közösségű munkahely híre szájról-szájra terjed, így előfordult már olyan is, hogy magától esett be nagyszerű jelölt.

A kiválasztási folyamatunk végtelenül egyszerű.  Egy rövid ismerkedős beszélgetés után otthon elvégzendő házi feladatot szoktunk adni, hogy a jelölt kódja alapján irányba tudjunk állni. Ez után pedig egy technikai kör alkalmával a házi feladatot vesézik ki a résztvevők.

Új belépő munkatárs esetén törekszünk arra, hogy már az első nap megkapja a szükséges információkat, összekössük azokkal a munkatársakkal, akik érdemben tudják kezdetekben a munkáját támogatni.

A munkarendet rugalmasan kezeljük és törekszünk arra, hogy ne sérüljön a munka és magánélet egyensúlya. Mi mindig azt kérjük, hogy a munka legyen elvégezve. Tehát, ha el kell rohanni a gyerekért az oviba mert baj van, el fogunk engedni.

Mindig nyitottan állunk a munkatársaink újító ötleteihez. Alkalomtól teljesen függetlenül hallgatjuk meg őket, legyen az akár egy megbeszélés vagy a tetőteraszunkon történő csoportos csevegéskor.

Lehetőség van belsős Meet.UP-on részt venni minden hónap utolsó péntekjén, valamint a kollégák által kiszemelt képzésekre / konferenciákra / tanfolyamokra csatlakozni. Jellemzőek továbbá a házon belüli tudásátadások is. Az új módszerek és technológiák kipróbálása teljes mértékben projektfüggő. Van olyan terület, ahol rengeteg az újdonság, lényegében mindent az elejétől kell kitalálni. De vannak olyanok is, ahol a régi rendszereket kell csiszolni, nem éppen mai technológiákat használva. Minden esetben alkalmazkodnunk kell az ügyfél igényeihez.

Karrier W.UP Szolgáltató Kft. állások

Kapcsolat

Rosta Szófia Lili

E-mail cím: info@wup.hu
Telefonszám:

W.UP Szolgáltató Kft.

E-mail Cím: info@wup.digital
Telefonszám: +3618700252
Weboldal: https://wup.digital
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/6380793

W.UP Szolgáltató Kft.

Ganz utca 16

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok