Iparág/szektor
IT részleg mérete
Elhelyezkedés
Munkavégzéshez szükséges nyelv

Bemutatkozás

A hazai elektronikai piac egyik kiemelkedő szereplőjeként nagy hangsúlyt fektetünk az IT területünk fejlesztésére és a folyamatos növekedésre.

Az Euronics Műszaki Áruházlánc tulajdonosaként, több mint hatvan, elektronikai cikkeket forgalmazó üzletet működtetünk országszerte. Vállalatunk az EURONICS International Ltd. nemzetközi beszerzési társulás tagja, melynek köszönhetően mára a hazai piac második legnagyobb szereplőjének számítunk. A tulajdonosi hátteret is beleértve 100 százalékban magyar nagyvállalatként mintegy ezer főt foglalkoztatunk, veszprémi központtal.

Dinamikusan fejlődő IT területünkön jelenleg 22 főt foglalkoztatunk, 30 év körüli átlagéletkorral. Sikereres értékesítésünk alapja a szakszerű tájékoztatás és a bizalomépítés.

Nagyvállalati méretünk ellenére szervezeti struktúránk lapos. A vállalat élén két tulajdonosunk áll, akiknek az igazgatóságok szakmai vezetői felelnek, míg az igazgatóságok alosztályokra bomlanak. Az igazgatói szinten működő IT terület alá 2 osztály tartozik. Az Infrastruktúra Osztály a központ és a bolthálózat informatikai eszközeinek zavartalan működéséért felel, az Alkalmazás Szolgáltatás Osztályunk a belső és külső fejlesztésű alkalmazások elkészítésért, ezek üzemeltetéséért felelős. Belső fejlesztéseink közé az Intranet és a Webáruház kódolása tartozik, míg a külső fejlesztőkkel dolgozó kollégák jelenlegi legfőbb feladata, hogy az üzleti alapok pontos leképzése révén, külső informatikai cégekkel együttműködve, sikeresen valósítsák meg CRM, kereskedelmi és SAP fejlesztéseinket, majd hatékonyan üzemeltessék azokat.

A Vöröskő Kft-t 1989-ben Veszprémben alapították tulajdonosaink, első üzletünket Balatonfüreden nyitották meg. Eredményes működésünknek köszönhetően már 1994-ben meghaladta éves árbevételünk az 1 milliárd forintot és megnyithattuk első Veszprém megyén túli egységünket is. Vállalatunk 2001-ben csatlakozott az Euronics International Ltd. nemzetközi beszerzési társuláshoz, innentől kezdve a nemzetközi szervezet égisze alatt a Vöröskő Kft. használja az Euronics márkanevet és „know-how”-t, valamint részt vesz a társulás nemzetközi akcióiban is. 2014-től vállalatunk az Euronics márkanév kizárólagos tulajdonosa Magyarországon. Jelenleg az ország keleti felében hajtunk végre expanziót és belekezdtünk az online értékesítési rendszerünk nagyarányú fejlesztésébe is.

Célunk, hogy jelenlegi második helyünkről előre lépve piacvezetők legyünk és az ország teljes területén 30 km-es körzeten belül elérhető legyen valamelyik áruházunk. Ennek érdekében IT területünk dinamikus fejlesztésébe kezdtünk, melyre támaszkodva sikeres vállalati kultúraváltást kívánunk végrehajtani és online értékesítésünk részesedését 20 százalékra szeretnénk növelni.

A minél jobb közösség kialakítása érdekében havi rendszerességgel támogatunk közös programokat, míg központi, sokszor családi programokkal egybekötött rendezvényeinket évente kétszer tartjuk meg.

27 éves töretlen növekedésünknek hála stabil hátteret tudunk biztosítani munkavállalóinknak. Ezen belül az IT területen dolgozó kollégáinknak a sikeres fejlődés érdekében, minden szükséges hardvert és szakmai képzést biztosítunk, versenyképes fizetés mellett. Munkatársaink jól szervezett környezetben, világos követelményi rendszer alapján dolgozhatnak, az IT területen pedig a változatos feladatok révén különösen biztosított a sokrétű szakmai fejlődés.

Rendszeres CSR tevékenységet folytatunk, szerteágazó területeken. A közelmúltban például iskolafestés, szemétszedés és adománygyűjtés révén is igyekeztünk a társadalom közügyeit támogatni, míg a TAO-rendszeren keresztül folyamatos sportcélú támogatást is kifejtünk.

Sikerek és tervek

Legnagyobb sikerünknek vállalatunk folyamatos növekedését tartjuk, melynek köszönhetően 100 százalékos magyar tulajdonosi háttér mellett is a piac második legnagyobb szereplőjévé váltunk országos szinten.

Bár méretünk alapján mára nagyvállalatnak számítunk, szervezeti kultúránk és IT kapacitásunk fejlesztése kiemelten fontos feladatunk, hogy a számos IT érintettségű projektünket kezelni tudjuk.

Kiemelkedő fejlesztési projektjeink:

1. CRM rendszer bevezetése a vállalatirányítás támogatásához

2. Hybris SAP rendszer bevezetése az elektronikus kereskedelem, a marketing és az ügyfélszolgálat fejlesztésének céljából

3. SAP Business Warehouse adathálózati rendszer bevezetése, ami korszerű megoldásokat tud nyújtani a megnövekedett vállalati méret mellett

Ezen kívül a jelenleg is működő Oracle alapú bolti számlázó rendszerünk és a több, mint 10 éve használt SAP rendszerünk is folyamatos fejlesztés alatt áll.

HR

Munkatársaink legfontosabb erénye a csapatmunka támogatása és a felelősségteljes munkavégzés.

Korábban fele-fele arányban dolgoztak nálunk senior és pályakezdő kollégák, ám a nagyarányú fejlesztések miatt az egyensúly az utóbbiak irányába billent el. Többek között emiatt is kiemelt feladatunk az állandó képzés és a tudás átadás a kollégák között.

Az IT terület folyamatos növekedésének és a több párhuzamosan futó projektnek köszönhetően, munkatársainknak biztosított a szakmai fejlődés lehetősége.

A három nagy IT fejlesztési-projektünk során, számos területen a legújabb technológiákat alkalmazzuk.

IT területünk oktatásra fordítható anyagi keretét idén jelentősen megnöveltük, melynek köszönhetően belső és külső oktatási programokkal is igyekszünk munkatársaink szakmai képzettségét növelni, kötelező és önkéntes alapon is.

Cégünk belülről építkező cégnek vallja magát és a folyamatos növekedés, az IT-fejlesztések, valamint az oktatási támogatás révén biztosítjuk, hogy munkatársaink új területen is kipróbálhassák magukat.

Vállalatunk hirdetések és fejvadász cégek útján törekszik megtalálni a feladatokra legalkalmasabb munkaerőt, a töretlen fejlődés biztosítása érdekében.

Az új munkatársak felvételénél előny, de nem alapfelétel az angol nyelv magas szintű ismerete, vagy a diplomás végzettség.

Vállalatunk hosszú távú, stabilis működésre törekszik, alacsony fluktuáció mellett, ennek érdekében nem terheljük le túlórákkal munkatársainkat. Speciális helyzetet jelent a bolthálózat támogatása, ahol a normál munkarendtől eltérő nyitvatartási idő miatt munkaidő keretben dolgoznak a közvetlen támogatást nyújtó kollégák.

Minden kollégánk tiszta követelményi rendszerben, világosan lefektetett elvárások mentén dolgozhat. Az IT terület munkatársai félévente kapnak formális értékelést, de munkájukról folyamatos visszajelzést kapnak, a közvetlen veztőiken keresztül…

Világos követelményi rendszerünk és az állandóság biztosítja a minőségi munkavégzés lehetőséget.

27 éve tartó töretlen növekedésünknek köszönhetően hosszú távra tudjuk biztosítani munkatársaink megélhetését. A központi mentor programunkon keresztül oktatással és betanítással biztosítjuk a zökkenőmentes beilleszkedést, amit a szükséges korszerű munkaeszközök azonnali rendelkezésre bocsátása is szolgál. A világosan lefektetett elvárásoknak köszönhetően biztosított a zavartalan, nyugodt munkavégzés, ugyanakkor az IT területen zajló nagyszabású fejlesztések izgalmas kihívásokat jelentenek a szakmai fejlődésre vágyó kollégáinknak.

Karrier Vöröskő Kft. állások

Kapcsolat

Technológiák és módszertanok