Iparág/szektor
IT részleg mérete
Munkavégzéshez szükséges nyelv

Bemutatkozás

A Virgo csoport két évtizedes üzletági tudására és összehangolt munkájára alapozva komplex megoldásokat szállít az üzleti probléma beazonosításától a tervezésen át a projekt megvalósításáig és az eredmények visszaméréséig. Több mint 100 munkatárssal dolgozunk budapesti központunk mellett veszprémi irodánkban is.

E-kereskedelmi üzletágunk teljeskörű szolgáltatást nyújt az üzleti stratégia megalkotásától a támogató IT-rendszerek, fejlesztések megvalósításáig és üzemeltetéséig. Nagyvállalati divíziónk pedig a hazai pénzügyi, telekommunikációs és kormányzati szektor közepes és nagyvállalatai számára szállít agilis megoldásokat, legyen az vállalati portál, digitális háttérrendszer, vagy egyedi rendszerfejlesztés.

A Virgo Systems designer csapata senior UX/UI designer, webdesigner és illusztrátor szakemberekből és tapasztalt product managerekből áll. A cégcsoport e-commerce és nagyvállalati digitális termékfejlesztési projektjei mellett egyre több önálló projekten dolgozik. A UX és UI tervezés mellett felhasználói igényeket, az üzleti szempontokat és a fejlesztői követelményeket egyaránt szem előtt tartja, ezzel egységes keretet biztosít a termékfejlesztésnek.

Vezető termékeink

  • Virgo Corbis komplex ügyféligényeket kielégítő, testreszabható e-kereskedelmi keretrendszer közepes és nagyvállalatok számára
  • a Virgo Spica CMS keretrendszer nagy rendelkezésre állású webes portálok testreszabott kialakításához

Magyarországon szinte mindenki használt már Virgo által készített felületet, alkalmazást vagy webshopot. Bár a Virgo története nem az iWiW-vel indult, de a közösségi oldal példátlan népszerűsége segítette hozzá a vállalatot ahhoz, hogy a Virgo név összekapcsolódjon a hazai startup kultúrával, a kiváló digitalizációs ötletek megvalósításával, a barátságos felhasználói élménnyel és a legjobb digitális termékekkel.

A Virgo egy középiskolás baráti társaságból született az ezredfordulón. A nagyvállalati digitalizációs projektek és az első webes szolgáltatások, mint például az online telefonkönyv és tudakozó projekt rengeteg a munkát és lehetőséget kínált a gyors ütemben növekvő vállalat számára.

Az iWiW hosszú ideig a legsikeresebb magyar startup projekt volt. Elődje, a WiW 2002 áprilisában, közel két évvel a Facebook előtt indult el, az iWiW a csúcson napi 4,5 millió regisztrált és napi csaknem másfél millió felhasználóval működött. 2005-ben közel egymilliárd forintos vételáron vásárolta meg a szolgáltatást a Magyar Telekom csoporthoz tartozó T-Online. A közösségi oldal fejlesztésében a Virgo ezután még évekig részt vett.

A 2010-es években újabb jelentős változás mellett döntött a menedzsment, elindították az e-kereskedelmi üzletágat, amely olyan ügyfelekkel dolgozott, mint a Telenor, az Extreme Digital, az Otthon Centrum, vagy a Totalcar csapatával közösen készített Jóautók.hu.

Az utóbbi néhány évben a nagyvállalati üzletág és az e-kereskedelem mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a digitális terméktervezés. A product design csapat – többek között – részt vett a Telenor netshop megújításában, marketing ügyviteli rendszert tervezett a Drogerie Markt-nak, és új webes megjelenést készített az RTL Magyarország számára.

A cég legfontosabb értékei

Folyamatosan tanulunk és fejlődünk, hogy ügyfeleinknek kiváló minőségű, innovatív megoldásokat szállítsunk. Alapértékeink a nyílt, közvetlen kommunikáció és a közös célok iránt vállalt elköteleződés.

Szervezeti elosztás, feladatkörök

Agilis szemléletben, lapos szervezetben dolgozunk közel tíz éve. Fejlesztőink scrum csapatokat alkotnak, emellett szakmai kerekasztalok, mentorálás segíti szakmai fejlődésüket.

Cégkultúra

A vállalat fejlődésével, átalakulásával az alapértékeink változatlanok már 20 éve: közvetlen, barátságos és rugalmas, egymásra odafigyelő  munkahelyi légkörben dolgozunk. A folyamatos tanulás és fejlődés közös alapértékünk, munkatársaink számára évente akár több alkalommal lehetőség nyílik karrierbeszélgetés keretében meghatározni, vagy akár módosítani egyéni célkitűzéseiket, vállalatcsoporton belüli szerepvállalásukat.

Belvárosi irodáinkban a nagy, közös terek dominálnak, de a több, elszórt és kisebb tárgyalóval, kisebb szobákkal  egyúttal lehetőséget biztosítunk a zavartalan munkavégzésre is a munkatársak számára.

Szeretünk együtt lenni, és közös szakmai, sport és egyéb programokban részt venni, megünnepelni közös sikereinket. Büszkék vagyunk rá, hogy a különleges helyzetekhez is gyorsan és zökkenőmentesen alkalmazkodunk: 2020 márciusában néhány napon belül döntöttünk, és zökkenőmentesen váltottunk a munkatársak és családtagjaik védelme érdekében remote munkavégzésre.

Sikerek és tervek

A Virgo már a kezdetektől a legnagyobb ügyfelekkel dolgozott a pénzintézeti és a telekommunikációs szektorban, vagy épp a médiában. Hosszú távú, lojális ügyfelünk a Telenor, és számos közigazgatási digitális szolgáltatásfejlesztésben is közreműködünk. A magyarországi internethasználat történetében fontos mérföldkövet jelentő iWiW után készítettünk különböző közösségi oldalakat, családfakutató szoftvert, online telefonkönyveket és komplex, egyedi nagyvállalati weboldalakat. Büszkék vagyunk rá, hogy e-kereskedelmi partnereinket a digitális értékesítési csatorna üzleti megtervezésétől végigkísérjük széleskörű szolgáltatásportfóliókkal.

A vállalatcsoport története során kiemelt szerepet kapott a munkatársaink ötleteiből született belső kezdeményezések felkarolása és sikeres vállalkozásokká konvertálása. Ezt a tapasztalatot a Virgo csoport digitális termék inkubátor vállalata, a CEIS-sel közös Virgo Ventures is hasznosítja.

Rengeteg tervünk van! Ezek közül amit mindenképp szeretnénk megosztani az az, hogy a  saját termékeink folyamatos továbbfejlesztéséhez a PHP kompetenciák bővítését tervezzük, elsősorban az e-kereskedelmi területre fókuszálva.

HR

Elvárások, értékelés

Kifejezetten fontosnak tartjuk a kölcsönös visszajelzéseket a kollégák és a cégvezetés között. Többféle lehetőséget is biztosítunk, így mindenki megtalálja a számára legtesthezállóbb formát a feedback adásra. Az Officevibe nevű online rendszeren keresztül akár heti szinten, anonim módon tudunk visszajelzéseket küldeni, de az éves karrierbeszélgetéseken valamint a rendszeres, one-on-one megbeszéléseken is adott a lehetőség erre.

Nem vagyunk hívei a teljesítményértékelésnek, ezért inkább fejlesztő szemléletű, jövőre koncentráló karrierbeszélgetéseket szervezünk, ahol a személyes fejlődés lehetőségét és a munkatárs személyes, illetve karriercéljait helyezzük a fókuszba. A csapattól kollégáink ezeken az alkalmakon kapnak hivatalos visszajelzéseket, bátorítjuk egymást erre, hiszen ebből tudunk tanulni és folyamatosan fejlődni.

Munka-magánélet egyensúlya

Agilis és munkatárs-központú szervezetként odafigyelünk a tervezhetőségre és arra, hogy a munkaórák ne csússzanak bele a pihenésre, feltöltődésre szánt időbe. Ha valaki tartósan túlmunkát végez, annak okait mindig érdemes megvizsgálni, és tenni ellene, pl. feladatok delegálása, jobb időbecslés, kevesebb vállalás révén. A pandémiás helyzetben – és azt követően is – munkatársaink számára biztosítjuk a home office munka lehetőségét. Emellett ügyelünk rá az irodába bejáró munkatársak védelmében, hogy az egyszerre bent tartózkodók  száma ne emelkedjen a biztonságos távolságtartást biztosító létszám fölé.

Fejlődési lehetőség

Évente legalább egyszer, de ha valaki szeretné, akkor akár többször is leülünk, és karrierbeszélgetések keretében mindenkivel  átbeszéljük a személyes terveit és a szakmai fejlődési lehetőségeit. Ehhez visszajelzéseket is gyűjtünk a csapata tagjaitól és a további munkatársaktól, és a karrierbeszélgetésen az adott munkatárssal együtt határozzuk meg a fejlesztendő célkitűzéseket és azt, hogy ezek eléréséhez milyen céges támogatásra (pl. képzés, mentoring stb.) van szüksége.

Külföldön (Ukrajnában) is van egy kisebb irodánk, így a vállalati kommunikáció kétnyelvű, és adott a lehetőség angolul kommunikálni a külföldi kollégákkal. Ez kiutazással ritkán jár, volt már rá példa, de nem kell hosszú távon külföldön dolgozni. A nyelvtudás fejlesztéséhez, szinten tartásához heti gyakorisággal személyre szóló angol nyelvórákat is biztosítunk.

Fontos számunkra a folyamatos fejlődés, így a tudásmegosztás is hangsúlyos szerepet kap a mindennapokban. A belső képzéseket részesítjük előnyben, de előfordul, hogy külsős előadókat, szakértőket is hívunk. A képzések anyagai, videói elérhetőek a belsős dokumentumtárunkban, így ha valaki nem tudott részt venni egy képzésen, később kapcsolódik be, vagy csak érdekli egy adott téma, akkor is rendelkezésére állnak az eddigi anyagok.

Örülünk a szakmai minősítéseknek, de nem certifikációkban mérjük a sikert. Minőségbiztosítási garanciaként szolgáló ISO-minősítésünk mellett évről-évre MagyarBrands díjazottak is vagyunk, de abban hiszünk, hogy a munkavégzéshez elsősorban szakmai és emberi kompetenciákra van szükség.

Karrierváltás cégen belül

Abszolút jellemző ránk a munkakör rotáció. Évente többször egyeztetünk a kollégákkal a szakmai fejlődési lehetőségeikről, így ha van erre igény, biztosítjuk a munkatársaknak, hogy más területeken is kipróbálják magukat. A legfrissebb élő példánk: az irodavezetőnk átképzése zajlik manuális tesztelői munkakörbe, és ezt nagyon izgalmasnak találjuk! 🙂

Pályakezdő program

Évente 1-2 gyakornoki helyet hirdetünk meg különböző pozíciókban és csapatokban. Nyitottak vagyunk friss diplomásokra, karrierváltókra, részmunkaidőre és a diák foglalkoztatásra is, nem előfeltétele a gyakornokságnak a hallgatói jogviszony. A gyakornoki lehetőségeink mind hosszú távra szólnak, így leginkább olyanok jelentkezését várjuk, akik nem csak a kötelező szakmai gyakorlatra keresnek magunknak helyet.

Gyakornoki programunkról további részleteket itt találsz.

Karrier Virgo Systems állások

Leggyakrabban az e-kereskedelmi szakmai rendezvényeken és a Kosárérték szakmai lapban találkozhatsz a Virgo szakértőivel, illetve évről-évre előadunk az Internet Hungaryn. Digitális terméktervező csapatunk meghívott szakértőkkel UX és product design témákat feldolgozó podcastot is készít, a Product Design Stories-t.

Kapcsolat

Recruiter kolléganőnk: Larssen Orsi

E-mail cím: larssen.orsolya@virgo.hu
Telefonszám: +36 30 489 17 90

Virgo Systems

E-mail Cím: info@virgo.hu
Telefonszám: +36 1 336 06 30
Weboldal: https://systems.virgo.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/virgosystems
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/virgo-systems/

Virgo Systems

1074 Budapest, Dohány u. 12.-14.

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok