Bemutatkozás

A UPC Magyaroszág Kft televízió, szélessávú internet, telefon- és mobiltelefonszolgáltató vállalat, a Liberty Global cégcsoport tagja. Országszerte több, mint 350 településen, több mint 1,8 millió magyarországi háztartást és vállalkozást ér el a folyamatosan bővülő és korszerűsített hálózatain. A lakossági és üzleti kábeltelevíziós, szélessávú internetes, vezetékes telefon és mobil előfizetéseinek száma már meghaladja a 2 millió 145 ezret.

A UPC Magyarország piacvezető integrált telekommunikációs szolgáltató, amely innovatív szolgáltatásaival 1998 óta van jelen a hazai piacon. Kábelhálózatain országszerte több, mint 350 településen biztosít televíziós, szélessávú internet és vezetékes telefonszolgáltatásokat. Mobilszolgáltatását a hazai távközlési szektorban új megközelítéssel indította útjára 2015-ben, elsőként kínálva korlátlan adatforgalmú, hűségidő nélküli díjcsomagokat és hálózatfüggetlen készülékeket. Innovatív applikációi és szolgáltatásai segítségével a UPC az otthonok és irodák falain kívül is biztosítja a csatlakozást a digitális világ határtalan lehetőségeihez. A 2018. szeptember 30-i adatok szerint a UPC hálózatain összesen 689.600 kábeltelevíziós, 688.200 szélessávú internetes, 665.200 vezetékes telefon és 103.300 mobilszolgáltatást üzemeltet.

A magyarországi IT csapat a Liberty Global nemzetközi egységéhez, a Technology and Innovation (T&I ) területhez tartozik. A globális szervezeti struktúrához való tartozás azt is jelenti, hogy az IT területen dolgozó kollégák meglehetősen sok nemzetközi feladattal és kihívással néznek szembe nap, mint nap.

A UPC Magyarország Kft. 1998. július 1-jén jött létre az addigi két piacvezető kábeltelevíziós csoport, a Kábelkom és a Kábeltel egyesülésével. A UPC tulajdonosa 1999-ben többségi részesedést szerzett a Monor Telefon Társaságban (MTT, Monortel). Az MTT a Pest megye délkeleti részén 43 települést felölelő, Monor-környéki primer körzet helyi távbeszélő szolgáltatásának koncessziós jogát 1994 márciusában nyerte el és a helyi telefontársaságok közül elsőként vette át a szolgáltatást a Matávtól. A tulajdonosváltás révén az MTT egy olyan, tőkeerejét tekintve Európa leggyorsabban fejlődő nemzetközi vállalatcsoportjának lett a tagja, amely hosszú távon biztonságos működést és folyamatos fejlesztési lehetőséget biztosít. Az MTT 2000-re egy modern, teljesen optikai és digitális kapcsolású hálózattal rendelkező, teljes körű integrált távközlési szolgáltatásokat nyújtó társasággá nőtte ki magát. A szervezeti egységesítést követően, 2008 márciusában a két cég közösen újította meg arculatát, és a Monortel a UPC Telekom márkanév alatt kezdte kínálni szolgáltatásait. A folyamat lezárásaként 2008. július 1-jén jogilag is egy közös cégbe egyesült a UPC és az MTT. A UPC Magyarország Kft. ezáltal a Monor Telefon Társaság Kft. teljes körű jogutódjává vált és így folytatta tovább tevékenységét. A UPC Magyarország amerikai tulajdonosa, a Liberty Global nemrég megállapodást kötött a Vodafone Csoporttal a magyarországi, továbbá a németországi, romániai és cseh vállalatainak eladásáról, amelyről európai uniós versenyhatósági eljárás keretében várhatóan a következő 12-18 hónapon belül születik döntés.

A következő éveket alapvetően határozzák meg az erősödő távközlési konszolidáció mellett zajló verseny és az ügyfeleknek a konvergens vezetékes–mobil szolgáltatásokkal kapcsolatos igényei és elvárásai, illetve azok IT kihívásai.

A UPC-t a közvetlen és nyitott emberi-, szakmai-, és munkakapcsolatok jellemzik. 2015-ben költöztünk az új székházunkba, amely az új cégkultúra megteremtésének is egyik mérföldköve volt: amellett, hogy itt inspiráló irodakörnyezetben dolgozhatunk, a csapat,- és projektmunka ösztönzésére bevezettük az ún. shared desk rendszert, azaz kollegáink a feladataiknak megfelelően választhatják ki ülőhelyüket reggelente. Más, hasonló méretű cégekkel ellentétben a közép,- és felsővezetőink is a munkatársakkal együtt, a nyitott légterű irodában együtt dolgoznak, ezzel biztosítva az elérhetőséget és közös gondolkodást.

A rugalmas és bizalommal teli légkör inspiráló erejében hiszünk, félretéve a kontroll-szemléletű cégkultúrát. Ösztönözzük az otthoni munkavégzést is, ezzel támogatva a munka-magánélet egyensúlyának megteremtését. A fiatalok körében kifejezetten kedveltek a közösségi programok: fontosnak tartjuk sikereink megünneplését, ezért számos belső rendezvényt (UPC Fesztivál, Karácsonyi party) is szervezünk.

A UPC munkatársai a digitális világhoz való csatlakozás biztosítása során mindenben az egyszerűségre és az emberközeliségre törekszenek. Cégünk három fő vállalati érték mentén határozza meg küldetését. Hisszük, hogy nem csak szolgáltatásokat nyújtunk, hanem örömet okozunk azokban a pillanatokban, amikor összekapcsoljuk ügyfeleinket azokkal, akik fontosak számukra és valódi élményt nyújtunk nekik a szórakoztató tartalmainkkal. Minden egyes ügyfelünk és kollégánk megérdemli a törődést, így bármit is teszünk, azt odaadással tesszük, hogy minden egymással, vagy az ügyfeleinkkel töltött pillanat annyira jelentőségteljes, értékes és támogató legyen, amennyire csak lehet. Egyre jobbak akarunk lenni, ezért úgy gondoljuk, hogy a legapróbb fejlesztés és innováció is nagy változásokat hozhat abban, ahogyan dolgozunk, és ahogyan másoknak segítünk, ezért törekszünk mindig a legjobbra.

A UPC rugalmas, innovatív s gyorsan reagál a piaci igényekre, amelyben anyacégünk, a Liberty Global pénzügyi és szakmai támogatása segít. Kreativitásunkat jellemzi, hogy mobilszolgáltatóként s cégünk volt az, amely Magyarországon elsőként kínált korlátlan adatforgalmú, hűségidő nélküli mobilnetes díjcsomagokat. Legújabb, egyedülálló megoldásunkkal pedig lehetővé tesszük azt is, hogy ez a korlátlanság (adat, vagy hang) ki- és bekapcsolható legyen akár 1 hónapra is. Mindemellett a UPC a tabletes TV nézés honosításában is élen járt.

A UPC CSR tevékenységének fókuszában a a gyermekek és a fiatalkorúak állnak. Egyrészt egészségügyi intézmények gyermekosztályainak és gyermekotthonoknak biztosítunk ingyenes internet- és televízió-előfizetést, így saját eszközeinkkel támogatjuk azt, hogy a gyermekek az ápolás idejét élményekkel gazdagabban és minél kellemesebben tudják eltölteni. Szintén gyermekek és fiatalkorúak számára digitális kompetenciákat fejlesztő programokat szervezünk, ennek részeként a közelmúltban második alkalommal hirdettünk programozó versenyt. A Future Makers Nagydíjért olyan 12 és 16 év közötti diákok indulhatnak 3 fős csapatokban, akik saját fejlesztésű applikációval, vagy weboldallal valamilyen össztársadalmi vagy kisközösségi problémára adnak megoldást a technológia és digitális eszközök segítségével. Cégen belül az egészségmegőrzésre fókuszálunk: szervezünk sportprogramokat, működtetünk focicsapatot és támogatjuk a munkába járást kerékpárral.

Aktualitások és hírek

2019-01-25

Akik akár még a programozóknál is keresettebbek lesznek…és akár jobban is fognak keresni

A UPC Magyarország Kft. IT fejlesztési vezetőjével, Csontos Zoltánnal beszélgettünk arról, melyek a terület legígéretesebb pozíciói, mit érdemes tanulni, és, […]

Sikerek és tervek

A UPC Magyarország alapítása óta minden tekintetben töretlenül fejlődött: évről évre egyre több településen, egyre több családnak és vállalkozásnak biztosítjuk a csatlakozást a digitális világhoz, előfizetőink száma folyamatosan növekszik. A UPC Magyarország a Liberty Global legsikeresebb régióbeli leányvállalata. Többek között ezek a sikerek, az erős vezetékes kompetenciák, valamint a kiemelkedő értékteremtő eredmények tették lehetővé a jóváhagyás esetén új kihívásokat is hozó Liberty Global- Vodafone megállapodást.

A UPC Magyarország IT csapata számára a következő években az erősödő távközlési konszolidáció mellett zajló versenyben való helytállás és az ügyfeleknek a konvergens vezetékes–mobil szolgáltatásokkal kapcsolatos IT elvárásai jelentik a legnagyobb szakmai kihívást. A versenyhatósági jóváhagyás esetén bekövetkező összeolvadás a Vodafone Csoporttal szintén olyan technológiai és IT kihívásokat fog jelenteni, amely egyben fontos szakmai és tanulási lehetőség is a kollégáknak.

HR

Kollégáinkat a fiatalosság, a lendületesség és a dinamizmus jellemzi. A UPC Magyarország erőssége, hogy nemcsak a tanulni vágyó és feltörekvő fiatalok számára nyújt lehetőséget, de szervezetünk meghatározó tagjai a tapasztaltabb kollégák is, ezáltal biztosítva a szakmai tudás átadását a fiatalabb korosztály számára.

Az informatikai területen fontos kiválasztási kritérium a megfelelő tudás és képesítés megléte – néhány pozíciótól eltekintve – , a felsőfokú végzettség és az angol nyelvtudás alapelvárás. Nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy vonzó szakmai lehetőségekkel lépjünk ki a munkaerőpiacra. Kollégáinkat szakmai kihívásokkal, fejlődési lehetőségekkel kötelezzük el.

A UPC csapatára jellemző az önállóság és az innovatív gondolkodásmód. A folyamatosan változó környezet miatt fontos a folyamatos fejlődésre való nyitottság és a rugalmas hozzáállás is.

A UPC-nél számos, jelenleg felsőfokú tanulmányaikat folytató gyakornok támogatja a szakértők munkáját. Büszkék vagyunk arra, hogy már ezen fiatalok is magas szakmai színvonalú, hozzáadott értékű munkát végezhetnek és tapasztalt kollégák mellett dolgozva sajátíthatják el a szakmai tudást és a gyakorlati ismereteket egyaránt. A frissen belépő gyakornokokat személyes mentor segíti abban, hogy minél alaposabban megismerjék a munkafolyamatokat, a technológiákat. A nálunk tapasztalatot szerzett, jól teljesítő fiatalok számára számos esetben álláslehetőséget is kínálunk a diploma megszerzése után. Az ideális diák nappali tagozatos hallgató, legalább fél évben gondolkozik, heti minimum 25 órában tud dolgozni, vállalja a rugalmas munkaidőt, szívesen dolgozik önállóan, és nyitott arra, hogy kölcsönös szimpátia esetén állásba kerüljön nálunk.

A UPC Magyarország Kft. nagy hangsúlyt fektet a kollégák tudásának folyamatos fejlesztésére. A teljesség igénye nélkül az elmúlt évben kollégáink az alábbi témájú képzéseken vettek részt: reporting- és adatbázis-kezelés, adatbázis-programozás, CCSS, Oracle, SQL programozás, Webservice oktatások, rendszergazda tanfolyamok, adatmodellezési módszertanok, TOGAF-módszertan. Az IT területen dolgozók a személyes jelenlétet igénylő tanfolyamok, tréningek mellett olyan e-learning oldalakhoz rendelkeznek hozzáféréssel, mint az Udemy, a Pluralsight, a Lynda illetve a Coursera. Ezeken az oldalakon a különféle IT specifikus területektől kezdve a vezetői-projektmenedzsment készségek fejlesztésén át az egyéb, soft skill készségek fejlesztéséig bő kurzuskínálat közül szabadon válogathatnak a kollégák. Számos szakmai képzés esetén kreditpontok is szerezhetők. A szakmai tanfolyamok, képzések mellett a soft skill, tehát a személyiségfejlesztési és kommunikációs fókuszú képzéseken és konferenciákon való részvételt is igyekszünk támogatni.

A UPC-n belül számos karrierlehetőség várja a nálunk dolgozó kollégákat, amelyekről a belső karrier-hírlevélben adunk rendszeres tájékoztatást, ugyanakkor a belső álláspályázat előfeltétele az adott pozícióban eltöltött egy éves munkaviszony.

A Liberty Global cégcsoporton belül is nyitottak az álláslehetőségek kollégáink számára. A cégen belül számos sikertörténet, rendkívüli karrierút van, amely bizonyítja, hogy a szakmailag magas szintű munkát végző kollégák számára nyitottak a belső karrierlehetőségek.

A UPC Magyarország álláslehetőségei megtalálhatóak a UPC karrierportálján és az online hirdetési portálokon. A legjobb szakemberek megtalálása érdekében az ajánlási programunkkal mozgósítjuk a kollegák kapcsolati hálóját, illetve direkt keresési módszereket is alkalmazunk. A megüresedett álláslehetőségeink a nálunk dolgozó munkatársak számára is nyitottak, így segítve elő, hogy kollégáink folyamatosan kapjanak lehetőséget a szakmai karrier építésére. A kiválasztási folyamat jellemzően két körös személyes interjút jelent, de pozíciótól függően, előkerül egy-egy szakmai teszt is.

A UPC-nél a szakmai vezetővel és a toborzási szakértővel történik az első találkozás. Ezen alkalom során törekszünk arra, hogy a pályázó minél tisztább képet kapjon a munka tartalmáról. Az első munkanapon az új kollégák onboarding napon vesznek részt és folyamatos támogatást kapnak, hogy az IT területen megismerhessék a munkafolyamatokat, a használt rendszereket és programokat.

A mai pörgős világban nehéz megtalálni az egyensúlyt a munka és a magánélet kötelezettségei között. A UPC-nél meghatározott keretek között lehetőséget nyújtunk arra, hogy otthonról is dolgozhass.

Az otthoni munkavégzés rugalmas formája nagyobb teret ad az önálló feladatvégzésnek, s segíti a nagy koncentrációt igénylő feladatok elvégzését. Távközlési cég lévén minden technikai lehetőség adott ahhoz, hogy otthonról is gördülékenyen végezhesd feladataid. Ezekben a WebEx videó-, hang-, és adatmegosztó platform segít.

Ezen elvek mentén igyekszünk összehangolni munkavállalóink kötelezettségeit és magánéletét a munkahelyi elvárásokkal, törekedve arra, hogy kiegyensúlyozottan és a legjobb formádban dolgozhass.

A UPC IT részlegénél tervezettek és szervezettek a munkafolyamatok. A munkatársak tisztában vannak az elvárásokkal, mi pedig tisztában vagyunk azzal, hogy adott feladatok teljesítéséért mit kell megadnunk dolgozóinknak. Kollégáink erőfeszítéseit éves bónusszal jutalmazzuk, amelynek egyaránt összetevője a személyes teljesítmény és a céges eredmény. A javadalmazási csomag része a cafeteria, valamint élet,- és balesetbiztosítást is finanszírozunk kollégáinknak.

Törekszünk arra, hogy munkavállalóinkat stabil csapat, kiszámítható környezet vegye körül. Rendszeresen végzünk elkötelezettségi felmérést, mely során feltérképezzük, melyek azok a területek, amelyekre fókuszálnunk szükséges kollegáink elkötelezettségének növelése érdekében. Az év során számos programmal teszünk azért, hogy kollégáink jól érezzék magunkat – a szakmai és személyes kompetencia-fejlesztésen túl nagy hangsúlyt helyezünk munkatársaink és vezetőink fejlesztésére, vagy az olyan programokra, melyek a mindennapjainkat színesebbé és örömtelibbé teszik – legyen az egy mozifilm vetítés, sütivásár vagy könyvgyűjtő akció. Kollégáink túlnyomó többsége több, mint 5 éve a UPC csapat tagja. A 10, vagy már 20 éve nálunk dolgozó munkatársak hűségét és munkáját az adott évfordulón értékes ajándékkal jutalmazzuk. Mégis úgy gondoljuk, hogy nem csak ez, hanem a cég egészének fejlődése, a munkatársak elismerése és személyes fejlődésük támogatása az, ami erősíti a dolgozóinkban a lojalitást.

A UPC-nél a munkahelyi légkör támogató és barátságos. A munkakultúrát a flexibilitás, a mobilitás jellemzi. Hiszünk abban, hogy az effajta légkörben érvényesül leghatékonyabban az eredményfókuszú, csapatmunka alapú feladatmegoldás, az önállóság és agilitás.

Karrier UPC Magyarország Kft. állások

Cégünknél jelenleg nincsen nyitott pozíció.

Kapcsolat

Banoczy Lili

E-mail cím: lili.banoczy@upc.hu
Telefonszám: +36317818272

UPC Magyarország Kft.

E-mail Cím: karrier@upc.hu
Telefonszám:
Weboldal: https://www.upc.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/upcmagyarorszag/

Technológiák és módszertanok