Iparág/szektor
IT részleg mérete
Kiemelt technológiák és módszertanok
Munkavégzéshez szükséges nyelv

Bemutatkozás

Nagykomplexitású, és egyénre szabott, end-to-end fejlesztésekkel foglalkozunk, melyek nem csak a megrendelő cég, hanem a társadalom számára is hasznosak. A fejlesztések mellett a projektekben biztosítani tudjuk a szükséges hardvereket és a teljes infrastruktúra üzemeltetését is.

Nagy, egyedi fejlesztésű rendszereket készítünk banki, biztosítási, és az államigazgatási szektor legjelentősebb szereplői számára Magyarországon. End-to-end fejlesztéseket végzünk, ugyanakkor az infrastruktúra üzemeltetését is el tudjuk látni.

Olyan folyamattámogató, adatgyűjtő, vagy éppen pályázatkezelő rendszereket építünk ki, melyek hozzájárulnak az államigazgatás ágazati reformjához, a papír alapú rendszerek digitalizálásához.

2017-től elkezdtünk komolyan foglalkozni kutatás-fejlesztési projektekkel is, valamint egyre többször kerülünk kapcsolatba adatbányászati és Big Data megoldásokkal is.

Lapos szervezeti felépítés jellemző ránk, az egyes fejlesztéseket projektcsapatok látják el.

A projektcsapatokban az alábbi klasszikus szerepkörök találhatóak: vezető fejlesztő, üzleti elemző, szoftvertesztelő, senior és junior fejlesztő.

2017 közepétől zajlik nálunk egy szervezeti paradigmaváltás. Elkezdtük bevezetni a Holacracy szervezeti modellt, melynek középpontjában az egyes felelősségi körök átruházása áll. Ennek köszönhetően az irányítás tagoltabbá válik, és gyakorlatilag bárki kaphat, vagy éppen vállalhat önálló döntési jogkört.

A Tigra Kft. 1996-ban kezdte meg működését: fénymásolási szolgáltatások nyújtásával egyetemi keretek között. Megnyitottuk az akkori legnagyobb és legolcsóbb, nonstop nyitva tartó budapesti egyetemi másolószalont 200m2-en, a BME Kármán Tódor Kollégiumában.

A szoftverfejlesztési tevékenységünket 1998-ban kezdtük el, és 1999-ben már a finn NOKIA lett a legnagyobb megrendelőnk. Szépen bővültek a nemzetközi megrendeléseink, melyek különlegessége az volt, hogy nem a kiváló fejlesztőket vittük külföldre, hanem magukat a projekteket sikerült Magyarországra hoznunk.

A 2000-es évek elejétől az ügyfélportfóliónk tovább bővült banki, valamint telekommunikációs cégekkel, és megjelentünk a közbeszerzési pályázatokon is. 2005-től elindultak az első jelentősebb államigazgatás számára végzett szoftverfejlesztések.

Legjelentősebb projektjeink:

A Budapest Bank LIAS hitelbíráló rendszerének kifejlesztése (2003)

A Deutsche Telekom T-Punkt üzletlánca saját informatikai rendszerének kifejlesztése (2004)

Informatikai fejlesztés az Országos Nyugdíjbiztosítási és az Országos Egészségügyi Pénztár számára (2005)

ebr42 információs rendszer fejlesztése az Önkormányzati Minisztérium számára (2009)

Valós idejű, integrált utastájékoztató és forgalomirányító rendszer kialakítása több Volán társaságnál (2011-2014)

Jelentős IT fejlesztési projektek megvalósítása a pénzügyi szektorban – Erste Bank, Axa Biztosító, Allianz Hungária (2013-)

AFIS rendszer szállítása az ORFK számára (2014)

MIR informatikai mentésirányítási rendszer megvalósítása az Országos Mentőszolgálat számára (2014)

2012-ben jelent meg nálunk a tesztautomatizálás, mely kezdetben Javascripttel, majd 2017-től BDD segítségével történik.

Szintén ebben az időszakban alakítottuk ki azt a keretrendszert, melyben a legtöbb fejlesztésünket megvalósítjuk, és amelyet nagyon jól tudunk az ügyféligényekre szabni.

Napjainkban egyértelműen az egyedi, nagy rendszerek fejlesztése van fókuszban.

Nem mást tűztünk ki célul, mint azt, hogy minőségi informatikai szolgáltatásokat szállítsunk a magyar piac cégeinek, valamint az államigazgatás szereplőinek. Mindezt olyan fejlesztéseken keresztül, melyek a teljes társadalom számára hasznosak, és megfelelnek a 21. század követelményeinek.

 

Büszkék vagyunk arra, hogy a Tigra – a nagy növekedés ellenére is – meg tudta tartani ugyanazt a baráti hangulatot és légkört, ami akkor jellemezte, mikor még csak 20-30 fős cég volt.

Emellett a közösségi élet, a munkatársak sokszínűsége, a humor és az alkalmazkodóképesség is meghatározza kultúránkat.

Vannak „hagyományos” rendezvényeink, úgy mint a sikerek megünneplése, a karácsonyi vacsorák, a családi napok, vagy éppen a kéthetente sorra kerülő Sörda. Ez utóbbi annyit jelent, hogy kéthetente szerdánként eljárnak a kollégák sörözni.

Ezen kívül számos sportversenyen veszünk részt, aktívan sportolunk. Legyen szó evezésről, vagy éppen futásról, melyet jelenleg kb. 120-an űzünk a cégnél.

A legtöbb esetben ezek alulról jövő kezdeményezések, ugyanis szavazás alapján döntjük el, hogy mi kerüljön bele az adott évi rendezvénynaptárba.

Úgy gondoljuk, hogy a kollégák akkor tudnak a leghatékonyabban együttműködni, ha egy helyen dolgoznak, de előfordul természetesen, hogy valaki egy-egy napot home office-ban van. Kötetlen a munkaidő nálunk, de készítettünk egy ajánlást arra vonatkozóan, mik a legproduktívabb időszakok a munkavégzésre.

Téma és területfüggő, hogy milyen típusú irodákban zajlik a munka. Vannak open office-ok és vannak kisebb irodák, ahol egy-egy csapat kap helyet.

Három telephelyen folyik a munka: Budapesten, Debrecenben és Szegeden. A két vidéki nagyvárosban fejlesztés és tesztelés zajlik, ezért jellemzően Budapestről csatlakoznak hozzájuk a projektvezetők és az üzleti elemzők. Jól működik ez a „távkapcsolat”, hiszen napi szinten egyeztetnek a kollégák egymással.

Mindig is érték alapú közösségként tekintettünk magunkra. 2017-ben végeztünk egy felmérést kollégáink körében, hogy ők mit tartanak a leglényegesebbnek.

Hét fő értéket sikerült azonosítani, melyek a következők:

– szakmaiság

– hatékonyság

– partnerség

– emberség

– alkalmazkodóképesség

– felelősségvállalás

– kiszámíthatóság

Talán valamennyi értékünk közül az emberség a leghangsúlyosabb. Ez a munkahelyi kultúránkra is komoly hatással van: kollégáink segítőkészek, odafigyelnek egymásra, megfigyelhető egyfajta gondoskodás.

Másrészről, ha kifelé tekintünk, az emberség abban is tetten érhető, hogy fontos számunkra a társadalmi felelősségvállalás.

Munkáltatói arculatunknak három hangsúlyos pillére van.

Az egyik az oktatási tevékenységünk. Számos középiskolát, vagy felsőoktatási intézményt segítünk szakmai tudásunkkal, és megjelenünk sok esetben egyetemi napokon is.

A másik kiemelten fontos elem a társadalmi érzékenység, és felelősségvállalás.

Míg a harmadik a sport – különösképpen a futás – iránti szenvedély.

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy sikereinkből minél többet visszaadjunk a közösségnek, ezért számos iskolát, alapítványt, szervezetet támogatunk. Széles a paletta a tehetséggondozástól és oktatástól kezdve a határon túli magyarság segítésén át a sport, egészséges életmód és kultúra támogatásáig.

Az együttműködéseinknek célja az is, hogy a kollégáinkat is érzékenyítsük a társadalmi problémák iránt.

Aktualitások és hírek

2020-04-14

A home office, és minden, amit tudnod kell róla

Vagy legalábbis képzeltük addig, ameddig a világ fele rá nem kényszerült a munkavégzés ezen formájára- egyelőre megjósolhatatlan ideig. Jóból is […]
2018-06-14

Neked fontos a segITség?

Akkor olvass tovább – körülnéztünk, hogyan vesznek részt a munkáltatók a világ jobbá tételében. Hogyan teheti jobbá a munkáltatód a […]

Sikerek és tervek

– Rendelkezünk három ISO minősítéssel: 9001, 14001, 27001.

– 2012-ben elnyertük „Az év IKT projektje” különdíját a Vasi Volán számára kialakított forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszerünkért.

– Büszkék vagyunk arra is, hogy 2017-ben a Legfittebb Munkahely díjban részesültünk.

– Valamennyi tesztelőnk rendelkezik legalább alapszintű ISTQB minősítéssel.

– A TIGRA 2015-ben és 2016-ban is megnyerte a „Fut a cég extra” futóversenyt.

– A TIGRA informatikai csoporthoz tartozó SuitSolutions megnyerte az „Év intelligens vállalata” versenyt, melyen a vállalatot képviselő munkavállalóknak a legmagasabb intelligenciaátlagot kell elérniük.

A már meglévő szolgáltatásainkat elkezdtük egy szolgáltatáscsomagba összegyúrni. Ezek közül elkészült már az úgynevezett people menedzsment csomagunk, mely tartalmazza az elektronikus anyakönyvet, személy- és lakcímnyilvántartási és kapcsolódó információk rendezését és strukturált szolgáltatását. Ezzel szeretnénk megjelenni a nemzetközi színtéren is, olyan országokban, ahol hiányoznak ezek az ágazati elektronizálások.

HR

Kiemelkedő kollégáink alkalmazkodó képessége. Sokan nem is gondolják, hogy pl. az államigazgatási szektorban is folyamatosan változnak az elvárások, vagy éppen az alapjaiban változtatják meg az igényt, melyet jól kell tudnunk kezelni. Sok olyan projektünk volt már eddig is, amelyről más cégek már lemondtak.

Minden leendő új kollégánknál – szakmai szinttől függetlenül – azt a tudást keressük, melyre tovább lehet építkezni.

Hosszútávon azok találják meg nálunk a számításukat, akik képesek csapatban dolgozni, nyitottak, érdeklődőek az új technológiák iránt és jó értelemben vett alázattal vannak szakmájuk iránt.

2011-ben kezdődött a junior programunk, így már hét évnyi tapasztalatunk van ennek működtetésében.

Az egyetemekről hozzánk frissen csatlakozók az első két hétben csak a keretrendszerünkkel ismerkednek, és utána fokozatosan kapnak egyre komolyabb szakmai feladatokat.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a junioroknak legalább egy ötéves perspektívát, fejlődési-és karrierutat tudunk kínálni.

Nem csak fejlődési, de karrierút is létezik nálunk, mely kereteit és mérföldköveit a korábban is említett szakmai közösségek dolgozták ki.

Fejlesztőink esetében két irány is elképzelhető. Az egyik, hogy valaki a kutatás-fejlesztési tevékenységünk felé orientálódik, a másik a klasszikus irány, amikor juniorból az idők folyamán architektig fejlődik valaki.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy a junioroknak legalább egy ötéves perspektívát tudunk kínálni. A szenioroknak pedig van lehetőségük arra, hogy vezetővé váljanak. Ehhez persze elengedhetetlen a felelősségvállalás, amit a bevezetett Holacracy működési modellünk is támogat.

Nem utolsó sorban pedig dolgozunk azon, hogy külföldi projektlehetőségeket is biztosítani tudjunk kollégáinknak.

Folyamatos tudásmegosztás zajlik a kollégák között. Nem csak a projektcsapatokban, hanem azokon kívül is. Ezért is jöttek létre a szakmai közösségek, melyek célja a folyamatos fejlődés és az új technológiák cégünkbe történő integrálása.

Nincs egyéni éves képzési keret, szinte minden releváns képzést, szakmai konferencián történő részvételt támogatunk. Egy kikötésünk van: a megszerzett tudást meg kell osztani a közösséggel.

A fentiek miatt is fontosak a belső képzések, és a kollégák által tartott előadások. Legutóbb például a JAVA 8-as vizsgára is közösen – belső képzés keretein belül – készültek fel a fejlesztők.

Van lehetőség a cég által támogatott angol nyelvtanfolyamokon is részt venni.

Figyelünk a kiégés jeleire, ezért nyitott a lehetőség, hogy cégen belül valaki szakterületet váltson. A legjellemzőbb, mikor tesztelőből valaki fejlesztő szeretne lenni, vagy üzleti elemzőből projektvezetővé válni. Ilyenkor kvázi egy új, belső kiválasztás zajlik, ahol különböző feladatok során kell számot adnia a kollégáknak arról, hogy megfelelnek az új pozíció által támasztott követelményeknek.

Számos egyetem stratégiai partnere vagyunk, melynek két oka is van. Egyrészről így szeretnénk visszaadni a társadalomnak valamit abból a sok információból, gyakorlati tudásból, melyet a projektjeink során megszerzünk, másrészről utánpótlás programunkba innen csatlakoznak a fiatal szakemberek.

Minden pozíció tekintetében általában három körből áll a kiválasztás. Az első kör egy beszélgetés a HR-rel és egy szakmai feladat. A második kör egy szakmai feladatból és egy szakmai beszélgetésből áll az adott terület vezető munkatársával. Az utolsó kör az üzletágvezetővel történő találkozás és – jó esetben – az ajánlatadás.

Juniorok esetében az emberi kvalitások mellett az algoritmizálási készséget mérjük és az objektumorientált gondolkodást vizsgáljuk. Sikeres felvételt követően egy kéthetes kurzuson vesznek részt, mely során elsajátítják a keretrendszerünk működését, felépítését. Szenioroknál a szakmai feladat minősége mellett arra vagyunk leginkább kíváncsiak, hogy stresszhelyzetben mennyire tudnak jól teljesíteni.

Természetesen álszent dolog lenne azt állítani, hogy nálunk nem fordult még elő túlóra. Ugyanakkor egyáltalán nem jellemző, és ha mégis előfordul, a kollégák szerint a munka akkor sem megy a családi élet rovására.

Működtetünk éves teljesítményértékelési rendszert, aminek fontos eleme a kollégák fejlődési irányának közös meghatározása.

Egy új kolléga számára az első évben, hivatalos keretek között legalább három alkalommal történik visszajelzés: a próbaidő felénél és végénél, valamint egy-egy nagyobb projekt lezárásánál.

Cél, hogy mindenki évente legalább egy alkalommal kapjon visszajelzést a szakmai vezetéstől és a csapattól is.

A különböző oktatási intézményekkel kialakított stratégiai együttműködésből adódóan a legtöbb fejlesztőnk rendelkezik felsőfokú végzettséggel. Minden kollégánkat támogatjuk a tanulmányainak folytatásában, és szakmai vizsgák letételében.

Küldetéstudatos cég vagyunk, meghatározott elvek mentén keressük az egyes projekteket, nem vállalunk el bármit.

Szakmailag jó fejlődési lehetőséget tudunk kínálni mind a junioroknak, mind pedig a szenior szakembereknek.

Jó közösségben dolgozunk, és igyekszünk mindenkire, és mindenki igényére odafigyelni.

Mindenki számára nyitott a lehetőség, hogy saját ötleteit megossza a többiekkel. Erre a szakmai közösségekben van leginkább lehetősége. Gyakran van példa arra, hogy egy projekt során, szakdolgozati témában vagy szabadidőben kikutatott technológiákat használunk a technológiai portfóliónk megújítására.

Karrier Tigra Kft. állások

Kapcsolat

Lőrincz Zsuzsánna

E-mail cím: lorincz.zsuzsanna@tigra.hu
Telefonszám:

Tigra Kft.

E-mail Cím: hr@tigra.hu
Telefonszám: +36 1 666 3700
Weboldal: http://www.tigra.hu/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/18040748/

Tigra Kft. központi iroda

1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113.

Útvonaltervezés

Tigra Kft.

4034 Debrecen, Vágóhíd utca 2.

Útvonaltervezés

Tigra Kft.

6722 Szeged, Gutenberg utca 14. fszt. 4.

Útvonaltervezés

Tigra Kft.

7625 Pécs, Majorossy Imre utca 36.

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok

Üzemeltetés
Módszertanok
Tesztelés