Bemutatkozás

A TATA Consultancy Services (TCS) magyarországi üzletága sok tevékenysége közül az IT szolgáltatások és tanácsadás az első, ami 2001-ben megérkezett Budapestre, és egy 40 fős mini részből fejlődött ki a mai több száz IT szakembert foglalkoztató szélesspektrumú digitális központtá.

A széleskörű IT termék- és szolgáltatás portfóliónkon dolgoznak alkalmazás fejlesztők, üzleti folyamat elemzők és automatizálók, szaktanácsadók, vállalati szoftver integrációs, valamint támogatás, üzemeltetés és innovációs megoldásokat kínáló szakemberek. Számunkra a digitális kompetenciák, jártasságok a legfontosabbak, ha úgy tetszik, a negyedik ipari forradalom vívmányai, melyek biztosítják a gyorsabb, korszerűbb megoldásokat. Ezek közül kiemelendők a felhő alapú megoldások, az automatizáció, mesterséges intelligencia alkalmazások, vagy a „robot” feldolgozás, illetve az ezek alapjául szolgáló adatokat, nagyadatokat tároló adat tudományágak.

A Kopaszi-gáttól egy kőhajításnyira megtalálható, modern irodahazáinkban ugyanúgy meglelhetitek a közös és elszeparált tereket, mint a legújabb technológiával felszerelt tárgyalótermeket. Nekünk fontos a munka-magánélet egyensúlyának fenntartása, így rekreációs céllal létrehoztunk a velünk dolgozók számára edzőtermet, könyvtárat, tanulótermet és relaxációs szobát mindenféle izgalmas játékokkal és komfortos elemekkel. Ezen felül tágas belső tereinkből a 11. kerület szépséges zöldövezetére tekinthettek ki, vagy éppen kiléphettek hatalmas teraszunk egyikére, ahol nem ritkán együtt is ebédelünk. ?

De mégis mi teszi egyedivé irodáinkat? A saját munkavállalóink: kollégáink több mint 90 különböző országból jöttek el hozzánk, és együttesen több mint 30 nyelven beszélünk. Nálunk igazán belekóstolhatsz a világba!

A kiválasztástól a csapaton belüli integráción át nagy hangsúlyt fektetünk az új kollégák minél hamarabbi beilleszkedésére a multikulturális és nemzetközi agilis vagy klasszikus csapatainkba. Ehhez kapunk vállalati támogatást és lehetőségeket csapat- és tudásépítésre. A TCS keretein belül nagyon sok kis közösséghez tudsz csatlakozni, melyek szélesítik a látáskörödet, vagy egy új világba, kultúrába vezetnek be.

Értékeink

A TCS értékei 5 irányelvben lettek meghatározva, ezt a LIRELS angol mozaikszó írja le. Ez nem mást takar, mint, hogy élen járunk a változáskezelésben, hiszen ebben a folyamatosan fejlődő és átalakuló világban az elmúlt 150 évben egy dolog volt biztos, a változás. A kiváló és becsületes munkában hiszünk, hiszen ezt várják el az ügyfeleink is tőlünk, ezzel tudjuk őket megtartani, és 25-30 éves kapcsolatokat is ápolni. Tiszteljük a nálunk dolgozókat és nem teszünk különbséget közöttük sem nemi, faji, vallási vagy korra való tekintettel. A folyamatosan változó világ hatására, és, mert az IT iparág is ezt követeli meg, óriási hangsúlyt fektetünk a tudásépítésre és megosztásra a cégen belül.

Belső helyi képzéseken, digitális vezető tudásplatformok kurzusain, vagy a TCS 68 országban IT szolgáltatást nyújtó szervezete által távoktatáson tudunk részt venni, ez és sok vállalati belső platform segíti elő a fejlődést, és méri is annak szintjét Hackaton-ok és tanulási versenyek keretein belül.

Irányelveink

Három fő irányelvet határoztunk meg a munkáltatói márkaképviselet alapkövének lerakásakor: „Taste The World”, „Choose Your Own Path”, „Seize The Day”. Mindezek hűen tükrözik cégünket értékeit, hiszen kezdőbetűjüket összeolvasva a TCS nevet kapjuk. 🙂

A ’Taste The World” fogalma pedig a kulturális sokszínűséget mutatja, melyet már első pillanattól érzékelhetsz, amint belépsz az irodánkba. Nálunk anélkül „belekóstolhatsz” más kultúrákba, megismerhetsz különleges embereket, hogy elutaznál a világ másik végére. 🙂

A „Choose Your Own Path” a karriered fejlesztéséhez szükséges körülmények megteremtését foglalja magában: támogató képzések, belsős meetupok és minőségi online tréningek, ingyenes nyelvi kurzus, illetve belső rotációs rendszerünk segítségével léphetsz előre a szakmai életedben.

A „Seize The Day” tulajdonképpen azt a lehetőséget rejti magában, hogy nálunk kihozhatod magadból nem csupán szakmailag, de egyéniséged tekintetében is a legtöbbet: erre kiváló példák a különféle pro bono, és CSR jellegű aktivitásaink, legyen szó a több éve hagyománnyá vált balatoni gyerektáborról hátrányos helyzetű gyermekek számára, az orvosok és ápolok támogatására hivatott élelemgyűjtésről, vagy szemétszedésről kedvenc fővárosi helyünkön, Újbudán, ahol az irodánk is elhelyezkedik.

A három fő szlogenünk támogatására húzzuk fel az összes belső eseményünket is, legyen szó a kihívást jelentő „Foci Kupáról”, a családbarát nyári „Piknikről”, a változó tematikájú „Téli Buliról”, vagy csupán egy „Projektek Napjáról”, ahol különféle aktivitásokon át megismerheted széles portfóliónkat a cégen belül.

Sikerek és tervek

Az alábbi díjakat zsebeltük be az utóbbi években lokális szinten:

 • CEE Outsourcing Award – Top Digital Services Provider (2018-19)
 • Best Digital Recruiting Tool – Chatbot (2018-19)
 • Family Friendly Company – Újbuda (2018)
 • Business Services Center Manager from HOA & HIPA (2015)
 • AmCham Generosity Award (2010&2016)

Amire készülünk a jövőben:

 • Mob programming

Ami a legnagyobb ellenségünk:

 • Regression bugs

Nem ritka, hogy a cég belsős ügyeiben is közbenjárunk: jelenleg iTrack néven fejlesztünk egy belső webes alkalmazást a HR részleg számára.

A csapat 6 főből áll, van köztük junior és szenior fejlesztő is, vannak backend és frontend kódolással foglalkozó csapattagok is. Szeretünk tanulni a hibáinkból, így a projekt nem teljesen új, de nem sajnáltuk újraírni az egészet az alapoktól. 🙂

A legújabb technológiákat használjuk:

 • Java 11 (amint cégen belül elérhető lesz a Java 14, váltunk)
 • Spring Boot 2.x  & JPA Tomcat
 • Angular 10/ NodeJS/ Typescript
 • Adatbázis: MySQL, amit MSSQL-re váltunk a közeljövőben
 • A GitLab-ot használjuk a source és a taszkok követeséhez.

Aktívan – napi szinten együttműködünk a HR-el az igények és változások felmeréséhez. Minden változtatást azonnal megpróbálunk megvalósítani és estimation (#noEstimates) helyett inkább 2-3 napon belül működő kezdetleges verziót mutatunk, amivel utána tovább tudunk dolgozni, és olyan formára hozni, ami értek a HR-nek.

Új dolgokkal kísérletezünk:

 • Scrum teljes elhagyása (nem, nem mentünk vissza Waterfall-ra)
 • Unit tesztek elhagyása. Helyettük integration tesztekkel foglalkozunk, Cypress-t használunk, ami az egész rendszert hajtja. Frontend + Backend  + Database
 • Az a cél lebeg a szemünk előtt, hogy a lehető legtöbb felesleges aktivitástól megóvjuk magunkat:? meetingek akkor vannak, ha kell valamiről beszelni, és ad-hoc jelleggel hozzuk őket létre. Mindenki szereti beletenni a munkájába a 100%-ot, és a vízió is minden esetben megvan, hogy merre tartunk, mit szeretnénk elérni.

HR

Mi jellemző kollégáinkra?

Amit minden kollégától elvárunk, hogy gyorsan tudjon beilleszkedni a csapatunkba, a céges kultúrába, jól beszéljen angol nyelven, mert több esetben is ezt használjuk a napi kommunikáció során. Legyen „éhes” a tanulásra szakmai téren és készségek terén is, mert a növekedés csak így lehetséges, és a jelenlegi világban az új, modern technológiák ismerete, a széles körű tudás órási lehetőségeket hordoz magával akár magyarországi, de esetleg egy nemzetközi karrier során is.

Mit kínálunk a pályakezdőknek?

Több stratégiai célunk is a fiatal pályakezdőkre, illetve pályaváltókra épül, minden évben hozunk be a vállalat vérkeringésébe ilyen munkaerőt, hiszünk abban, hogy ezáltal „színesebbek” és többek leszünk, hiszen az egyik értékünk is a tudás felépítése és ennek a megosztása. Stratégiai partnerségben állunk több képző szervezettel, vannak saját programjaink, melyekre digitális platformjainkon lehet jelentkezni, illetve a belső képzések is nagy intenzitással fókuszálnak az ipar 4.0 vívmányainak az elsajátítására.

Legújabb vívmányunkon éppen gőzerővel dolgozunk: a digitális IT szakmai gyakorlati programunkon, mely a fiatal tehetségek tapasztalatszerzését, és egy multinacionális cégbe való integrálását, az állandó tenni vágyás, és szakmai kihívások megtapasztalását hozzák közelebb a tanulókhoz.

Karrierutak és fejlődési lehetőségek

Soklépcsős karrierutak és szerteágazó lehetőségek jellemzik a cégünket, egyik mottónk is, hogy válaszd meg a saját utadat. A belépőszintű gyakornoktól egészen a több csapatot kiszolgáló architektig széles spektrumban szerezhetsz tapasztalatot. Kódolók, programozók és fejlesztők különböző szintjeit különböztetjük meg, valamint másik dimenzióban a szakmai irányvonalon a web/frontend fejlesztőt, automatizációs mérnököt, üzleti logika vagy backend fejlesztőt, illetve a mindháromhoz értő full stack fejlesztőt is másképp kategorizáljuk.

A „Choose Your Own Path” a karriered fejlesztéséhez szükséges körülmények megteremtését foglalja magában: támogató képzések, belsős meetupok és minőségi online tréningek, ingyenes nyelvi kurzus, illetve belső rotációs rendszerünk segítségével léphetsz előre a szakmai életedben. Nálunk van lehetősége mindenkinek több karrierutat is bejárnia, ezek között váltani tervezett, ütemezett módon. Felépített karrieréletutak vannak a cégen belül, és a mentoraink is segítenek a helyes döntés meghozatalában.

Alapvetően, ha egy speciális tudással kell rendelkeznie rövid időn belül egy kollégának, akkor van lehetőség fizetett, külsős tanfolyamokon részt venni, viszont az esetek nagyobb százalékában vagy elérhető ez a képzés cégen belüli platformok által, vagy saját szakemberünk 1-2 hónapos intenzív képzéssel felépíti az elvárt tudást. Van olyan eset is, hogy ez egy nemzetközileg elismert vizsgával zárul, amely ha sikeres, annak költségét a cég megtéríti, ilyen például egy Amazon AWS minősítés.

Toborzás-kiválasztás

Nyitott pozícióink automatikusan felkerülnek a honlapunkra, így érdemes folyamatosan nézegetni a karrieroldalunkat. Emellett több toborzási platformon is futnak a hirdetéseink.

Direkt megkereséssel is élünk, így toborzóink aktívan keresik fel a jelölteket a legújabb lehetőségekkel, legyen szó LinkedIn-ről vagy egyéb szakmai fórumokról. Mindemellett az ország vezető toborzó ügynökségeivel is együtt dolgozunk, hogy a teljes munkaerőpiacot feltérképezzük.

A kiírt pozíció függvénye szerint haladunk a keresésekkel, természetesen egy junior pozíció esetén akár frissdiplomásokat is megcélozhatunk, míg egy szenior pozíció eseten valószínű, hogy a tapasztalatok és iparág szerint fogjuk első körben szűrni a jelölteket. Vannak országos, de akar nemzetközi kereséseink is, így szívesen várunk minden olyan jelöltet, aki szakmaiságával hozzátesz a TCS Hungary sokszínű csapatához.

A klasszikus toborzási módszerek mellett nemrégiben elkezdtük használni a “reverse interview“-t. Ez arra nyújt lehetőséget, hogy végre ne csak a jelentkezőket faggassák interjú közben, hanem a jelöltek csoportos formában interjúztassák a céget. Bármit kérdezhetnek, és csoportosan ötletelhetnek, miről szeretnének még többet megtudni, amely segít a jelölteknek dönteni abban, hogy velünk folytassák a továbbiakban.

Értékelés

Éves értékelési belső rendszerünkben érthető és jól meghatározott célok szerint éljük a TCS mindennapokat. A visszajelzést a vezetők adják ezen platformok és személyes beszélgetések folyamán, melyet egy hosszú évek alatt tökéletesített folyamat szavatol. Mi hiszünk abban, hogy sok tehetséges ember dolgozik velünk együtt, ezért minden hónapban, negyedévben és év végén is kiválasztjuk ezeket a (rock)sztárokat, és megjutalmazzuk őket, a jutalom felhasználásának módjáról pedig maguk dönthetnek.

Karrier TATA Consultancy Services (TCS) állások

Egyre több felsőoktatási intézmény tanulmányi életében vagyunk jelen, így az őszi félévben több online szakmai programot is szervezünk, melyek főként IT meetup és vendégelőadás formájában valósulnak majd meg. Amit biztosan kijelenthetünk, hogy minden félévben van Nyílt Napunk, melyre természetesen már idén tavasztól online formában kerül sor, és több gyors interjú, Q&A szekció és workshop is felkerül ekkor programként a Facebook oldalunkra.

Kapcsolat

Csatári Szabolcs

E-mail cím: szabolcs.csatari@tcs.com
Telefonszám: Telefonszám: +36 30 174 2007

TATA Consultancy Services (TCS)

E-mail Cím:
Telefonszám: (06 1) 886 8000
Facebook: https://www.facebook.com/TataConsultancyServicesHungary
LinkedIn: https://www.linkedin.com/showcase/tata-consultancy-services-%E2%80%93-europe/

TATA Consultancy Services

1117, Budapest, Alíz utca 4.

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok