Bemutatkozás

Magyarország legnagyobb szerencsejáték szolgáltatója, termékeik elérhetők lottózókban, interneten, mobilalkalmazáson, ATM-en és SMS-en keresztül is. Cégünk az európai szerencsejáték szervezők között a legdinamikusabban fejlődő vállalatok között van.

A Szerencsejáték Zrt. Magyarország legnagyobb szerencsejáték szervező cége. Több, mint 25 éve vagyunk jelen ezzel a névvel a piacon.  A Szerencsejáték Zrt. informatikai rendszeren alapuló termékeket értékesít, hiszen többek között a megvásárolt szelvények adatainak biztonságos rögzítése, nyertes keresés és a nyeremények kifizetése is informatikai feladat, így ez a szakterület nagyon fontos szerepet tölt be cégünk életében.

A mindennapi működés szempontjából is kiemelkedő az IT részleg szerepe, legalább annyira hangsúlyos a munkájuk, mint például a kereskedelmi vagy marketing részlegé. A kereskedelmi osztály után, 150 munkatárssal, az IT a második legnagyobb méretű terület. A budapesti központon kívül, van további három régiós központunk Pécsett, Szegeden és Miskolcon, de például technikus kollégáink az egész országban megtalálhatók.

Az eladásoktól a nyeremények eljuttatásán át, a partnerekkel történő elszámolásokig, mindenhol szükség van az informatikus kollégáink szakértelmére. Éves szinten 380 milliárd forint fut át a rendszerünkön, ami hetente nagyjából 5-6 millió tranzakciót jelent. A különböző csatornákon – így például terminálon, online felületen, telefonon vagy ATM-en – keresztül történő értékesítés csak robusztus és jól működő informatikai háttérrel működhet megfelelően az ország egész területén megtalálható értékesítési pontok bevonásával.

A kereskedelem támogatásán kívül a számlázási, ERP, workflow, adattárház illetve CRM rendszerünk működtetését is saját informatikus kollégáinkkal oldjuk meg.

Jelenleg kis létszámú belső fejlesztő csapattal rendelkezünk, több rendszert külső cégek fejlesztenek, ugyanakkor az üzleti tudás, folyamatismeret, a rendszerek közötti architectúrák ismerete és a tesztelés, IT minőségbiztosítás házon belül történik. Így a területek termékfelelőseinek, szervezőinek a technológiai és üzleti részt is jól kell értenie. Kiemelt szerepet kap emiatt a tesztelés, de a hálózatokért felelős kollégák területe is nagyon meghatározó az országos lefedettség miatt, és egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a virtualizációt érintő területek.

Egy-egy termékfejlesztési projektben különböző IT területről delegált szakemberek vesznek részt, így lehetőségük van megismerni a társterületeket is. Üresedés esetén a belsős kollégák is megpályázhatják a pozíciókat. Fontosnak tartjuk a kollégák karrier életútjának támogatását.

Társaságunkat 1991-ben alapították, portfóliónkban egyaránt megtalálhatók a kezdetektől jelen lévő állandó játékok, ahogyan folyamatosan jelentkezünk új termékekkel is.

Az első egymilliárd forint feletti halmozódás az Ötöslottón 1999-ben volt, erre az évre tehető az internetes értékesítés megkezdése is.

Az évek alatt olyan új játékokat vezettünk be, mint a Tippmix, Skandináv Lottó, bingó típusú játékként a Luxor vagy az ötpercenkénti sorsolású Puttó.

2000-ben nagy technológiai korszerűsítésen esett át az értékesítésünk, és az online kereskedelmünk minden játékunkra kiterjedt.

2003-ban korszerűsítettük a fogadási oldalunkat, és bevezetésre került az SMS-es játékmód is. Ugyanebben az évben az országban elsőként kezdtük el használni tömeges felhasználásban a Minősített Időbélyeg szolgáltatást a fogadási adataink hitelesítésére.

2004-től foglalkozunk nem szerencsejáték típusú termékek online árusításával is (pl. rendezvénybelépők). Az országban elsőként használtunk egyedi típusengedéllyel rendelkező, központi adatgyűjtő rendszeren alapuló pénztárgépet.

2005-ben elindítottuk a kaparós sorsjegyeink online logisztikai és értékesítési rendszerét.

2007-től kezdődően bizonyos játékaink elérhetővé váltak OTP ATM-eken keresztül.

2009-ben megjelent az első okostelefonokra készült alkalmazás.

2010-ben elindítottuk a mobil egyenlegfeltöltési szolgáltatást mindhárom mobilszolgáltató esetén, amely egyenleg nem csak telefonálásra, de mobilon történő vásárlásra is alkalmas volt.

2013-ban elindult a www.tippmixpro.hu, az új sportfogadási oldalunk.

2014-ben csatlakoztunk az Eurojackpot nemzetközi játékhoz és ISO27001 minősítést kaptunk.

2015-ben lecseréltük a teljes fogadási rendszerünket egy új technológiai alapokon nyugvó rendszerre, amely újabb fejlesztéseknek ad lehetőséget a jövőben. Ugyanebben az évben megújítottuk tippmix játékunkat, és ezzel párhuzamosan lehetőséget teremtettünk élő eseményekre történő fogadásra a lottózóinkban.

A lottózóink offline eszközeit szeretnénk egyre jobban digitalizálni és lecserélni, valamint a jövőben még sokrétűbb információszolgáltatást szeretnénk nyújtani ezeken a helyeken.

A közeli jövőhöz tartozó cél, hogy felgyorsítjuk a fejlesztéseinket, melyet azzal érünk el, hogy a hosszabb átfutási időkkel működő vízeséses modellről a jövőben az internethez kapcsolódó megújításainkat agilis fejlesztési módszertan alapján valósítjuk meg.

Számos közösségépítési lehetőséget kínálunk a cégen belül, ezek között megtalálhatóak szabadidős, közös sport- vagy hobbi tevékenységek is, de olyan is előfordult, hogy a csapatépítést – szociális értelemben – „jó célokra” használtuk fel: elmentünk kifesteni vagy felújítani egy kórházat vagy iskolát.

A család intézménye iránti elkötelezettségünk tettekben is megjelenik. Rendszeresen szervezünk családos programokat, így például gyermeknapot, vagy Mikulás napot is.

Az egyik legnagyobb erősségünk a stabilitásunk, aminek köszönhetően a munkatársak is biztonságban érezhetik magukat egzisztenciálisan, hiszen a foglalkoztatásban a törvényi előírásoknál rendre kedvezőbb körülményeket teremtünk munkavállalóink számára.

A belső elégedettségi méréseink során általában első helyen szerepel a cégre jellemző tulajdonságok között a segítő, támogató környezet.

Régóta feladatunknak tekintjük, hogy figyelmet fordítsunk az adományozásra és a szponzorációra. 2015-ben meghatároztuk, hogy az árbevétel 0,75%-át ilyen célokra fordítjuk.

Évek óta népszerűek jótékony célú sorsjegyeink, melyek bevételét hasznos közösségi kezdeményezésekre fordítjuk.

2014-ben útjára indítottuk az “Adj bele” önkéntes programunkat, melynek keretén belül saját munkatársainkat szeretnénk ösztönözni, hogy kiálljanak valamilyen hasznos ügy mellett, legyen szó véradásról, adományról, vagy felajánlott hasznos tevékenységről.

Sikerek és tervek

A fogadási rendszerünk lecserélése 2015-ben alapvető jelentőségű volt a cég életében, és teljesen új technológiára, integrált rendszerre álltunk át, ami lehetőséget ad, hogy egyre több technológiát bevonva fejleszthessünk a jövőben.

2014: ISO27001 és WLA (szerencsejáték szervezőkre vonatkozó) minősítés

2014: Fogyatékosság-barát munkahely a Salva Vita Alapítvány kitüntetése

2013: Legjobb munkahely (nagyvállalat kategóriában)

2009, 2012: Social Label – Társadalmilag felelős munkáltató elismerés

Előkészítés előtt áll a CRM rendszer és az adattárház rendszer kiépítése, illetve folyamatban van a Humánügyviteli rendszer megújítása is.

Nagy projektként szeretnénk egyre jobban digitalizálni az értékesítési pontjainkat. Ennek érdekében különböző digital signage és önkiszolgáló rendszerek kerültek bevezetésre. Elkezdődött az értékesítési pontjainkon a Wifi szolgáltatás telepítése és értékesítési kollégáink mindennapi munkáját segítő informatikai rendszer kiépítése.

Szeretnénk a még offline sorsjegy értékesítési pontjainkat is egyszerű mobil megoldás kialakításával bevonni az online értékesítés világába.

Többek között gondolkodunk az okostelevíziókra történő fejlesztéseken. Üzletláncok is megkerestek bennünket szerencsejáték kasszasori értékesítés ötletével.

HR

Mivel a szerencsejáték szolgáltatást Magyarországon tulajdonképpen kizárólagosan nyújtjuk, ilyen tapasztalatot nem várunk el a hozzánk pályázóktól, de szakmai szempontból ideális lehet az, aki rendelkezik nagyvállalati rendszerismerettel (pl. adattárház) és projektekben szerzett tapasztalattal. Tapasztalataink szerint könnyebben megértheti a nálunk lévő IT folyamatokat, akik a pénzügyi szektorból, vagy a mobilszolgáltatók piacáról érkeznek hozzánk, mert mindannyian hatalmas adatmennyiségekkel és ügyfélszámmal dolgozunk. Nem ritka az államigazgatásból érkező kolléga sem. Az informatikával foglalkozó kollégák többségétől elvárjuk, hogy angolul jól kommunikáljanak, ez különösen igaz a külső fejlesztésekben részt vevő kollégákra, hiszen a beszállítóink egy része nem beszél magyarul.

Emberi oldalról fontosnak tartjuk, hogy az új kollégák egy segítőkész közegbe érkeznek, és elég nagy szabadságot is kapnak a feladatok megoldásában. A cég iránti elköteleződés szintén elég erősnek mondható, amit mi próbálunk viszonozni.

Egy multi céggel szemben az egyik legnagyobb előnyünk, hogy nem kell különböző nemzetközileg elfogadott sablonokat, elvárásokat követnünk, nincs egy olyan anyavállalat, ami megmondaná, hogyan kell dolgoznunk.

Bár a piac általában mást mutat az IT területen, nálunk nem jellemző az elvándorlás: aki hozzánk kerül, az általában huzamosabb ideig megtalálhatja a számítását. A cégünkben átlagosan eltöltött idő meghaladja a 10 évet. Mindezek mellett figyelünk rá, hogy fiatalabb szakembereknek is lehetőséget adjunk. Beilleszkedésük segítésére mentor programot működtetünk, vagyis az új belépők egy-egy tapasztaltabb kollégát kapnak maguk mellé, aki segíti a beilleszkedést és a tanulást.

A kiválasztás módszerét és folyamatát mindig az adott pozíció által támasztott szakmai követelmények alapján határozzuk meg. A kiválasztási folyamat első körében jellemzően egy személyes beszélgetésen vesz részt a jelölt, majd a második körben pedig általában egy feladatot adunk, ahol a logikai képességeken kívül az adott kérdésekhez való hozzáállást is vizsgáljuk. Belső munkatársainkat arra bátorítjuk, hogy ha ismernek a meghirdetett pozícióra alkalmas szakembert, jelezzék neki a lehetőséget, hogy az önéletrajzuk, illetve pályázatuk bekerülhessen a kiválasztási folyamatba.

Alapvetően elvárjuk, hogy a megadott munkaidőt ledolgozzák a munkatársak, de rugalmasan kezeljük a munkaidőt, nem nézzük szigorúan például, hogy ki-mikor ér be a munkahelyre. Az elvégzett feladatokra koncentrálunk, ez kiemelten igaz az informatikai osztályokra.

Általában az évzáró rendezvényünkön díjazzuk külön a kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégákat. Különböző szintű elismeréseink vannak, melyet nem csak a szakmai tevékenységért, de a céghez való hozzáállásért, attitűdért is adunk.

A méréseink szerint a magyar átlaghoz képest nagyon alacsony az elvándorlás a cégünktől. Előfordul olyan eset, hogy valakinek ez volt ez első munkahelye, és várhatóan az utolsó is, valamint IT szempontból az is látható, hogy a többség 10 évnél tovább marad nálunk.

A nálunk dolgozók jónak tartják a saját termékeinket, precíz, átlátható rendszert működtetünk, és szívesen ajánlják a cégünket az ismerőseiknek.

Karrier Szerencsejáték Zrt. állások

Kapcsolat

Technológiák és módszertanok

Előregisztráció!