Bemutatkozás

A Starschema Magyarország legsikeresebb Big Data, BI és Analitikus szolgáltatásokat nyújtó cége.

A Starschema Magyarország legsikeresebb Big Data, BI és Analitikus szolgáltatásokat nyújtó cége, ahol olyan Fortune 500 cégek kihívásain dolgozunk, mint a Netflix, Facebook, Apple vagy a Shell. A világ élvonalában játszunk Big Data stack management, data science, adatvizualizáció és cloud infrastruktúra management terén is. Több mint 200 főből álló csapatunk szinte bármilyen üzleti és technológiai környezetben bevethető.

Fő tevékenységeink:

• Big Data Szolgáltatások

• Adatvizualizáció

• Data Science, Mesterséges Intelligencia

• Cloud platform tanácsadás, bevezetés és üzemeltetés

• Egyedi Alkalmazás fejlesztés

Főbb technológiák, amiket használunk:
Tableau, Talend, Amazon AWS, Knime, Alteryx, Hadoop, HVR, IBM, Informatica, Microsoft Azure, Power BI, Oracle, Qlik, SAP, Spotfire

Több mint egy évtizedes történetünk során végigkövettük a Big Data, adatvizualizációs és adatelemző eszközök evolúcióját, így például már szinte a megjelenés pillanatától foglalkozunk Tableau-val is, melynek mára globálisan is az egyik legjobb szakértőivé váltunk. 2010-től egyre többet invesztáltunk az „újhullámos” BI és Big Data technológiák elsajátításába, mely törekvésünk 2014-től kezdett igazán beérni, ahogy ezek a technológiák egyre mainstreamebbé váltak. Amerikai piaci jelenlétünk megerősítése érdekében 2018-ban bevontunk 5 millió dollár kockázati tőkét és megnyitottuk első amerikai irodánkat Washingtonban.

Néhány fontosabb mérföldkő:

2015: Földi Tamás alapító, ügyvezető Tabeau Software Zen Master

2016: Starschema Inc. megalapítása Amerikában

2016: Pegazus Díj, ami a Leggyorsabban növekvő vállalatoknak jár elismerésül

2017 Inc. 5000 listára kerülés 1535. hellyel, elismerés az egyik leggyorsabban növekvő európai cégként

2017: Magyarországi Innovációs Díj

2017: Deloitte’s ’Technology Fast 50 Central Europe listán elért helyezés

2018: Egy teljesen új loft épület harmadik emeletének átvétele, a cég bővülése gyors ütemben

2018: Starschema megnyitja első irodáját Washingtonban

Az adatokban olyan információk rejlenek, melyek képesek megváltoztatni a világot. A Starschema küldetése, hogy ügyfeleinek segítsen felderíteni, menedzselni és felhasználni ezeket az információkat.

Illetve, cégünk küldetése és egyben sikere abban rejlik, hogy olyan húzós munkákat vállalunk el, amilyeneket más nem. A legjobb szakértőket összegyűjtve, tudásunk legjavával egy szabad közösségben a vállalatok legkomplexebb BI technológiai kihívásainak megoldásával, startup hangulatban képezzük magunkat, szeretnénk mindenki számára érthetőbbé és “fogyaszthatóbbá” tenni, mi is az a Big Data.

A Starschemában arra törekszünk, hogy mindenki önmaga lehessen. Éppen ezért nem kényszerítjük rá senkire a reggel 9-es érkezést vagy inget és hossszú nadrágot nyáron. Ehelyett az elvégzett feladatokban és az ellátott felelősségi körökben hiszünk, mint egy produktív cégkultúra alapjai.

Van lehetőség home office-ra, de az irodai szolgáltatásaink és az otthonos komfortos feeling mellett ezzel kevesen élnek rendszeresen. A tematikus, kreativitást serkentő meeting room-okon túl, olyan rekreációs lehetőségeket is kínálunk, mint a masszázs, a ping pong, az X-Box, vagy az új kedvenc, az autóverseny szimulátor.

Közösségi eseményekből sincs hiány. Az évente kétszer megrendezett egész céges csapatépítéseken felül, a vezetőség negyedévente egy napközbeni, belga sörökkel feldobott all staff meeting-en szokta elmesélni az elmúlt időszak legfontosabb eseményeit, hogy senki ne maradjon le róluk. A szervezett eseményeken túl pedig nem ritkák a teljesen random (akár ebédidőben) szerveződő grillezések a körpanorámás teraszunkon, vagy az irodában kialakuló spontán délutáni-esti bulik.

A Starschemában a legjobb szakértőkkel egy szabad közösségben dolgozunk a legnagyobb cégek legkomplexebb kihívásain. A legfontosabb értékeink:

  • A technológia vérkeringésének ütőerén tartjuk a kezünket
  • Barátságosak, megközelíthetőek és vidámak vagyunk
  • Minőségi termékeket, szolgáltatásokat és élményeket szállítunk ügyfeleinknek
  • Felelősséget vállalunk a munkánk iránt
  • Szakértőként aktívan keressük és gyűjtjük a tudást

Gazdasági növekedésünk mellett fontosnak tartjuk, hogy fejlődésünk a társadalom és környezetünk szempontjából is felelős és fenntartható legyen. Azonban társadalmi felelősségvállalás alatt mi nem néhány kampányszerű iskolai kerítésfestést értünk. Arra törekszünk, hogy akár hosszabb távú együttműködés keretében, kompetenciáinkat felhasználva olyan problémákat oldjunk meg nonprofit partnereinknél, melyekhez ők nem rendelkeznek megfelelő erőforrásokkal. Ennek szellemiségében működtünk együtt különböző adatvizualizációs és alkalmazásfejlesztési projekteken például az UNICEF-fel a World Food Programme-mal és a Path-szal.

Természetesen az irodai környezettudatosságra is nagy hangsúlyt fektetünk. Csak olyan kávét fogyasztunk, melynek kiürült kapszuláit újrahasznosítják, a lemerült elemeket az arra kihelyezett konténerekbe gyűjtjük, az épületben pedig havonta feltöltjük a mindig újra üresedő „charity boxokat” használt, de még jó állapotban lévő ruhákkal, cipőkkel. Karácsonykor figyelmet fordítunk, hogy ügyfeleink tárgyi ajándékozása helyett az abból félretett összeget egy arra rászoruló civil szervezetnek adományozzuk, így téve boldogabbá és teljesebbé mindenki ünnepét. Ahogy sok más vállalati törekvés, úgy a CSR tevékenységek sem valósulhatnának meg dolgozóink nélkül, cégünk mindig nyitott az itt dolgozók új ötleteink, javaslatainak a befogadására.

Sikerek és tervek

Büszkék vagyunk munkatársainkra, akik folyamatosan képzik szakmai tudásukat.

Tableau Zen Master – Földi Tamás 3x került be eddig a Tableau vezetése és közössége által közösen válaszott legjobb szakértők közé.

AWS Certifications – Associate Level: 5 db

AWS Technical Professional Accreditation: 14 db

AWS Business Professional Accreditation: 13 db

TCO and Cloud Economics Accreditation: 5 db

Tableau Certifications: 9 db

HR

Rövidnadrág + flexibilitás + tanulás

Mindig nyitottak vagyunk a fiatal, junior tehetségekre, vannak olyan pozíciók, amiket be tudnak tölteni és csak rajtuk áll, hogyan kamatoztatják tudásukat és merre nyitnak tovább.

Minket az új technológiák naprakész ismerete visz előre, és mindig igyekszünk úgy problémát megoldani, hogy a legújabb technológiákat alkalmazzuk, így elkerülhetetlen a fejlődésünk is, és a minél tágabb tapasztalatszerzés. Ahhoz, hogy a világ legnagyobb cégei szóba álljanak velünk, olyan technológiákkal kell foglalkoznunk, amelyekkel még csak nagyon kevesen. Ez az iparág nem egy adrenalinbomba, adatokat mozgatni nap mint nap nem túl izgalmas dolog, ellenben az új technológiák megismerése hozza a kihívást az itt dolgozóknak.

A klasszikus recruitment folyamatok mellett igyekszünk „szem előtt” lenni mindig: akár egy cikkmegjelenéssel is sok új CV érkezik hozzánk, de a legjobban azt szeretjük, ha valamilyen külső eseményen veszünk részt, pl. IT verseny zsűriként, vagy Hackathon-on és a leendő dolgozó maga keres meg minket utána. Ez egy jó visszajelzés nekünk is, hogy valamit jól csinálunk, és szívesen jönnek hozzánk dolgozni új emberek.

Fontos a munka és a magánélet egyensúlya. 50% – 50%

Karrier Starschema állások

Kapcsolat

E-mail cím: HR@starschema.net
Telefonszám:

Starschema

E-mail Cím:
Telefonszám:
Weboldal: https://starschema.com
Facebook: https://www.facebook.com/starschema/

Starschema

Budapest, 1139, Váci út 99.- 105.

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok

ERP / CRM
BI / DW / adatbányászat