Bemutatkozás

Saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszert és cloud alapú üzleti alkalmazásokat fejlesztő családias cég, ahol a távmunka nem ígéret.

Cégünk, az SPS Media Kft. különböző vállalatok számára fejlesztett üzleti informatikai alkalmazásokkal, felhő alapú szolgáltatások biztosításával foglalkozik.

Elköteleztük magunkat az Oracle termékek mellett, így valamennyi, általunk létrehozott rendszer erre a technológiára épül.

Legelső termékünk az e-Link ASP volt, mely egy bárhonnan elérhető, platform független, nagyüzemi felhasználásra készült vállalatirányítási rendszer. Az e-Link kifejlesztése azóta is folyamatos lehetőséget biztosít számunkra, hogy egy kiváló rendszer alapjain mindig az ügyfelek igényeinek megfelelő, testreszabott, egyedi, web alapú rendszert fejleszthessünk.

Szinte valamennyi iparágban rendelkezünk referenciával, de a kis- és nagykereskedelmi szektorban igazán intenzív a jelenlétünk. Ami közös ügyfeleinkben, hogy valamennyien magyar tulajdonú, a kis- és középvállalati szegmenshez tartozó vállalkozások.

A cég méretéből adódóan lapos, egy vezetői szintet tartalmazó szervezeti felépítés jellemez minket.

A klasszikus szoftverfejlesztési modellt követjük, ami alatt azt értjük, hogy vannak tanácsadóink/rendszerszervezőink és szoftverfejlesztőink. Mivel elvárjuk az SQL vagy PL/SQL tudást a hozzánk csatlakozóktól, így nem beszélhetünk külön frontend és backend csapatról. A fejlesztők közötti szaktudás differenciálódása inkább abban nyilvánul meg, hogy milyen platformra tudnak az adott programozók fejleszteni.

2001-ben kezdtük meg működésünket. Az induláskor még úgy gondoltuk, hogy a szoftverfejlesztés mellett, webes médiával is szeretnénk foglalkozni. Innen ered a cég elnevezése. Azonban nagyon rövid időn belül kiderült számunkra, hogy a szoftverfejlesztésben nagyobb tapasztalattal rendelkezünk, és az affinitásunk is ez irányban erősödött, így a figyelmünket, erőforrásunkat is erre a területre koncentráltuk.

Egyik legemlékezetesebb mérföldkő a cég életében az volt, amikor 2004-től kezdődően sikerült elnyernünk egy igen összetett megbízást. A feladatunk az ÁPISZ központi infrastruktúrájához kapcsolódóan gyakorlatilag egy teljes ellátási lánc menedzsment rendszer kialakítása volt. Ezen komplex megoldásnak egyidejűleg kellett kezelnie a megbízó cég nagy-, valamint kiskereskedelmi hálózatát, a közbeszerzési, de még a partnerhálózati rendszerét is.

Szintén komoly állomása volt a cég történetének az Euronics kiskereskedelmi hálózati rendszerének kifejlesztése. A kihívást az jelentette, hogy itt is egy központi rendszeren kellett megvalósítanunk és egyszerre kezelnünk egy nagyságrendileg 100 elemből álló online pénztárgép hálózatot.

Technológiai cégként mindig a lehető legmodernebb, a legjobban használható, legkényelmesebb technológiát kívánjuk biztosítani partnereink számára. Ehhez elengedhetetlen, hogy a kapcsolódó szaktudást folyamatosan elsajátítsuk, vagyis állandóan fejlődjünk.

Bár a munkavégzés szabályozott keretek között zajlik, hiszen minden feladatot elektronikusan kezelünk és adminisztrálunk, mégsem merev, vagy túl szigorú a nálunk uralkodó légkör, hangulat. Sőt, inkább laza, barátságos és őszinte. Ezt bizonyítja az is, hogy a workflow rendszerünkben szerepel egy olyan gomb, funkció is, hogy „Semmit teszek”. Vagyis nálunk a kollégák nyíltan felvállalhatják és fel is vállalják minden negatív következmény nélkül, ha éppen nem aktív, termelő munkát végeznek.

Mivel a bizalomra és önálló munkavégzésre alapozzuk működésünket, ezért kis túlzással azt mondhatjuk, hogy számunkra mindegy, ki hol végzi a munkáját. Van lehetőség home office-ra, sőt, vannak távmunkában – Balmazújvárosban, Debrecenben, vagy éppen Békéscsabán – dolgozó munkatársaink is.

Mostanában, a korábbi klasszikus csapatépítő összejöveteleket – a kollégák kérésére – felváltották a kisebb szervezési igényű, negyedévente megvalósuló találkozások, ahol a cél, hogy jól érezzük magunkat, és kikapcsolódjunk. Legutóbb pl. játékos feladatokkal tarkított sütés-főzést rendeztünk.

Hetente tartunk megbeszéléseket mind a tanácsadó, mind a fejlesztő csapat számára. Ilyenkor lehetőség van a tapasztalatok megosztására, az esetleges problémák megoldására.

Az irodánk open office jellegű, de arra is van lehetőség, hogy külön lehessen vonulni, ha erre van igény.

Talán a legfontosabb értékünk az, hogy nálunk nem csak lehetőség van az önálló munkavégzésre, hanem ezt el is várjuk. Ennek egyik megjelenési formája, hogy egy olyan demokratikus működési keretet biztosítunk a kollégáknak, amiben ők maguk becsülhetik meg egy-egy projekt munkaidő szükségletét – vagyis nem egy külső személy kényszeríti rá a fejlesztőkre a határidőt, hanem saját maguk határozzák ezt meg.

Ez természetesen egy komoly, magas fokú felelősségvállalást is elvár tőlük.

Megítélésünk szerint elég egyedi az a szabályozott, és jól adminisztrált rendszer, amiben a munkavégzés zajlik nálunk. Pl. az egyes rendszerek kialakítása és testreszabása során egyedileg, saját, verziókezelt forráskódot tartunk nyilván minden egyes ügyfelünk számára. Az általunk alkalmazott workflow rendszerből minden, a forráskódban végrehajtott változás látható, nyomon követhető, és visszakereshető.

Korábban, a túraautó világbajnokságba történő belépése után szponzoráltuk Michelisz Norbert versenyzőt. Bár ez a szponzorációs kapcsolat már nem él, továbbra is fontos számunkra a társadalmi felelősségvállalás. Éppen ezért jelenleg egy olyan mini labor rendszert támogatunk, ami arra hivatott, hogy a gyermekek a betegségük kezelése során ne kapjanak feleslegesen antibiotikumos kezelést. Fontos számunkra, hogy a gyermekek csak indokolt esetekben kapjanak gyógyszereket, mivel azok lehetséges negatív hatásai csak hosszú évekkel később jelentkezhetnek.

Emellett, az év végi ünnepek előtt a jellemzően elmaradott térségben élőknek szoktunk támogatást biztosítani.

Aktualitások és hírek

2020-04-14

A home office, és minden, amit tudnod kell róla

Vagy legalábbis képzeltük addig, ameddig a világ fele rá nem kényszerült a munkavégzés ezen formájára- egyelőre megjósolhatatlan ideig. Jóból is […]
2018-06-14

Neked fontos a segITség?

Akkor olvass tovább – körülnéztünk, hogyan vesznek részt a munkáltatók a világ jobbá tételében. Hogyan teheti jobbá a munkáltatód a […]

Sikerek és tervek

Leginkább arra vagyunk büszkék, hogy Magyarországon mi voltunk az egyik első olyan cég, aki elkezdett felhő alapú technológiákkal foglalkozni még a 2000-es évek legelején.

2005: Magyar Termék Nagydíj – Dicsérő oklevél

2006: Oracle: Az év alkalmazása Oracle platformon

2009: Oracle: Az év technológiai élenjárója

Továbbra is Oracle technológiákra építve szeretnénk a mobileszközök használatának irányába nyitni. Ennek eredményeképpen a vállalati üzleti alkalmazásokat tableten, okostelefonon is elérhetővé kívánjuk tenni ügyfeleink számára.

HR

Amellett, hogy munkatársaink önállóak, képesek a felelősségvállalásra, még segítőkészek is. Komoly szaktudással, tapasztalattal rendelkeznek és jó humorral megáldottak. Nagyra tartjuk, hogy a kollégáink maximálisan megbízhatóak, nem élnek vissza azzal a szabadsággal és hatalommal, amit biztosítunk számukra.

Erősen alapozunk a tapasztalt, tapasztaltabb szakemberekre. Az utóbbi időben nem volt jellemző, hogy junior kollégát vettünk volna fel. Korábban ugyan előfordult, hogy fiatalokkal bővítettük a csapatot, de jelenleg a munkatársaink nagyjából hasonló tapasztalati szinten vannak.

Fontosnak tartjuk, hogy megünnepeljük, és nem pénzzel, hanem valamilyen személyes ajándékkal kedveskedve elismerjük a kollégák cég iránti lojalitását. Igyekszünk erre minden évben sort keríteni.

A fejlesztőinknek Oracle tanfolyamokat biztosítunk, melyek legtöbbször webinar jellegűek.

A tanácsadóknál is megjelenik a képzés, főként pénzügyi vagy számviteli tanfolyamok formájában, melyek egy jelentős részét a jogszabályok is előírják.

A tavalyi évben a fejlesztőink részt vettek Berlinben egy Oracle által szervezett szakmai továbbképzésen. Az elsajátított ismereteken túl ez remek lehetőséget adott a nemzetközi tapasztalatcserére is.

Alapvetően állandó létszámmal működünk, azonban ha mégis munkatárs felvételére kerül sor, akkor általában hirdetéssel próbáljuk megszólítani a potenciális jelölteket. Illetve van egy másik – korábban hosszú éveken át jól bevált módszerünk, mégpedig az Oracle Junior Programjából érkező fejlesztők átvétele.

Nem számít nálunk a diploma, a tapasztalatot sokkal jobban értékeljük. Megítélésünk szerint autodidakta módon is el lehet sajátítani a fejlesztést, ha valakinek megvannak hozzá a megfelelő készségei/képességei.

Mivel a cég magja egy összeszokott társaság, így kijelenthető, hogy az elvárásokkal tisztában vannak a kollégák.

Hagyományos teljesítményértékelő rendszert nem működtetünk, inkább csoportonként, közösen történik a tapasztalatok, eredmények feldolgozása. A workflow rendszerünkben az ügyfelek is tudják minősíteni az egyes munkákat, így ők is adhatnak bármikor visszajelzést. Négyszemközti megbeszélések is szoktak lenni, de ezek inkább kötetlen, magánéleti fókuszúak.

Korábban volt nálunk bónusz-, valamint virtuális pontrendszer, de ezek alkalmazása inkább visszavetette, sem mint inspirálta a munkakedvet, ezért megszüntettük.

Megítélésünk szerint nincsenek túlterhelve a kollégáink. Egyfelől azért, mert időbeosztásukat saját maguk rakják össze, ami természetesen akkor működik jól, és megfelelően, ha az általuk végzett becslések helyesek. Másrészt azért is, mert kiemelten figyelünk erre a területre. Ugyanis egy túlhajtott fejlesztő munkáján meglátszik a leterheltség, ami számunkra sem közép-, sem hosszú távon nem jó irány.

Azoknak a fejlesztőknek, és tanácsadóknak tudunk jó lehetőséget biztosítani, akik élvezik a szabadságot, szívesen alkotnak, és nem a vezetőjüktől várják a folyamatos iránymutatást.

A fejlesztők esetében nagyon jó mentorprogrammal rendelkezünk, hiszen korábban mi is oktattunk az Oracle University-n.

Ugyanakkor az is igaz, hogy tapasztalataink alapján a szenior szakembereknél nincs nagyon szükség mentorálásra, mert gyorsan el tudják sajátítani a rendszerünket azok, akik korábban foglalkoztak valamilyen vállalatirányítási rendszerrel.

Fontosnak tartjuk, hogy megünnepeljük, és nem pénzzel, hanem valamilyen személyes ajándékkal kedveskedve elismerjük a kollégák cég iránti lojalitását. Igyekszünk erre minden évben sort keríteni.

Karrier SPS Media Kft. állások

Cégünknél jelenleg nincsen nyitott pozíció.

Kapcsolat

Szedlák Kitti

E-mail cím: szedlak.kitti@spsmedia.hu
Telefonszám: +36 1 696 0790

SPS Media Kft.

1023 Budapest Árpád fejedelem útja 26-28.

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok