Cégtípus
Iparág/szektor
IT részleg mérete
Kiemelt technológiák és módszertanok
Munkavégzéshez szükséges nyelv

Bemutatkozás

A Sigma Technology Magyarország Kft. a komplex mérnöki megoldások egyik vezető globális szállítója. Megalakulása óta a világ legnagyobb K+F vállalatainak vált megbízható mérnöki szolgáltató partnerévé. Fő tevékenységi köre a szoftverfejlesztés és -tesztelés, az információtervezés és -menedzsment, valamint a beágyazott rendszerek fejlesztése. A cég szakszövegírói, grafikusai, szoftverfejlesztői és tesztelői 12 országban dolgoznak azon, hogy a technológiát használhatóvá tegyék.

IT konzultáció és a professzionális műszaki dokumentáció – ez a Sigma Technology Magyarország Kft. két fő tevékenységi területe. Ezen túl szakértői csapatokat is építünk és koordinálunk olyan vállalatoknak, amelyeknek erre nincs kapacitásuk vagy nem engedhetik meg maguknak a szakértők kinevelését.

Bár közel 150-en vagyunk, a Sigma szervezeti felépítése – a svéd vállalati kultúra elvei szerint – mégis lapos. Minden embernek legfeljebb két felettese van. Bármely munkatársunk kérdésének megválaszolása vagy problémájának megoldása legfeljebb két szintet jár be: a unit manager vagy az ügyvezető, akik a lehető leggyorsabban intézkednek.

Kerüljük a vállalaton belüli bürokráciát, mindez garanciája a gyors és hatékony működésnek.

Cégünk a svédországi központú Sigma Csoport része, mely 12 ország 41 városában 4500 embert foglalkoztat. Az 1986-ban alapított Sigma több mint 10 éve van jelen Magyarországon. A Sigma Technology Magyarország Kft. közel 150 munkatársának szaktudása révén informatikai kompetenciabázissá vált. Az elmúlt közel négy évben csaknem megháromszorozódott kollégáink száma.

A Sigma Technology Magyarország Kft. stabil lábakon áll, ügyfeleivel stratégiai partnerséget épít, fejlődését pedig tudatosan tervezi. Cégünk számára nem önmagában a növekedés a cél: ezt alárendeljük annak a magunkkal szemben támasztott első számú követelménynek, hogy feladatainkat a lehető legmagasabb színvonalon és megbízhatóan teljesítsük. Hitvallásunk, hogy minden partnerünk minőségi szolgáltatást kapjon.

A svéd vállalati kultúra három alappillérre támaszkodik. A lapos vállalati struktúra az első pillér, mely segíti és gyorsítja a kommunikációt. A folyamatos visszajelzéseken át a bürokrácia elkerülésén keresztül mindent megteszünk azért, hogy a kollégák azonnali választ kapjanak kérdéseikre. A második pillér a munka-magánélet egyensúlya, melyről a későbbiekben még lesz szó. A harmadik, pedig az egészséggel és környezettel kapcsolatos prevenció.

Figyelünk arra, hogy nyílt kommunikációt folytassunk kollégáinkkal és ügyfeleinkkel egyaránt. Emberközpontú cégnek tartjuk magunkat, mert a fókuszban a kollégáink állnak. Az életben az egyik legfontosabb érték az egészség, ezért a javadalmazáson túl preventív egészségügyi szűrőcsomagot biztosítunk számukra, továbbá lehetőség van masszázsra és közös sportolásra, illetve kéthetente gyümölcsnapot tartunk.

A független nemzetközi Bisnode hitelminősítő értékelése alapján a Sigma AAA besorolású: ilyen minősítéssel a vállalatok mindössze 0,63 százaléka rendelkezik Magyarországon. Ez üzletfeleink és munkavállalóink számára egyaránt jelzi megbízhatóságunkat és pénzügyi stabilitásunkat. Megrendelőink és versenytársaink véleménye is bizonyítja, hogy szakmai kompetenciánk, hozzáállásunk és teljesítményünk példaértékű mind az IT piacon, mind azon szakemberek körében, akik kihívást, új feladatot keresnek.

Ami jó a multikban, az megvan nálunk: élenjáró technológiák és professzionális munkaeszközök, minőségi munkakörnyezet, a bejelentett állással járó megbízható bérfizetés. Amiért pedig nem szerethetők a multik, az cégüknél sincs jelen: tól-ig feladatok, szigorú hierarchia, személyes kapcsolatok hiánya. Mindenkivel hosszú távra tervezünk: üzletfeleinkkel és munkatársainkkal egyaránt. A stabilitás az alapértékünk, beleértve a stabil fejlődést is.

Minden évben van karitatív csapatépítő programunk, és bár a közösségi oldalainkon említést teszünk róla, elsősorban a támogatás a célunk. Az aktuális eseményt a kollégáink szervezik és bonyolítják le, mert fontosnak tartjuk, hogy ezt mindenki magáénak érezze és nem utolsó sorban oda adjunk (anyagi támogatás és társadalmi munka), ahol valóban szükség van rá(nk). Néhány példa: festettünk már ki óvodákat, iskolákat, játszóteret, részt vettünk kertrendezésben és fűszernövények ültetésében.

A mindennapokban figyelmet fordítunk környezetünk megóvására az alapvető szelektív hulladékgyűjtéstől a műanyag ételes dobozok újrahasznosításán át egészen addig, hogy kollégáink figyelnek a különböző segítő kezdeményezésekre pl.: műanyag kupakok gyűjtése.

Aktualitások és hírek

2019-10-30

Létezik még olyan cég, aki az egyént látja a beadott önéletrajzok mögött?

Hogyan zajlik a toborzási folyamat egy multinacionális cégnél, ahol egymás idejének tisztelete, az azonnali visszajelzés és az őszinteség kulcsfontosságú tényező? […]
2019-09-03

Scrum: a csapatmorál és az ügyfél-elégedettség növelője

Az agilis szoftverfejlesztési módszerek használata, és a folyamatos visszacsatolás az ügyféltől elkerülhetetlen ahhoz, hogy sikeresen záruljon egy programozási megbízás. A […]
2019-06-06

Lego autó az innováció szolgálatában

A hobbi projektek fontosságáról, és azoknak az ösztönző erejéről Supola Balázzsal, a Sigma Technology Magyarország Kft. egyik menedzserével beszélgettünk, aki […]
2019-03-08

Hogyan láttass úgy, hogy azt mindenki megértse? A műszaki szakszövegírás grafikai titkai

Miben különbözik a műszaki illusztráció egy kreatív grafikától? Ezekre és hasonló kérdésekre keressük a választ. Cikkünkben a Sigma Technology – […]
2019-01-07

Mit csinál egy technical writer, és hogyan épülnek fel a munkafolyamatai?- Szakszerűen a műszaki szakszövegírásról

A szövegírás és annak különböző fajtái egyre nagyobb teret nyernek a magyar üzleti szférában is. A reklámozással és hír- valamint […]

Sikerek és tervek

Üzletfeleinkkel a közös munka eredményét transzparensen és közösen értékeljük, beleértve az esetleges problémákat is. Egy-egy munka szakmai eredményén túl a siker legfontosabb mértékegysége a stratégiai partnerség kialakítása, mert ez a stabilitás és a fejlődés záloga.

A Bisnode AAA-s üzleti minősítés mellett az információbiztonság rendszerünkért kapott ISO 27000-es minősítéssel is rendelkezünk. A legbüszkébbek mégis arra vagyunk, hogy „Az év intelligens vállalata” versenyen már háromszor kerültünk a dobogó legfelső fokára a középvállalati kategóriában. Ezt a versenyt a Mensa magyarországi szervezete, a Mensa HungarIQa hirdeti meg 2014 óta. A jelentkező cégek munkatársainak előbb egy online tesztet kell kitölteniük, majd a megfelelő szintet elérőknek személyes részvétellel speciális Mensa IQ-tesztet kell megoldaniuk. 2015-ben munkatársaink kétharmada vett részt a versenyen, és már akkor az elméletileg lehetséges legmagasabb pontszámmal nyertük meg a középvállalati kategóriát. Ez önmagában igazolja, hogy nagyon okos kollégák, szoftverfejlesztők, tesztelők, szakszövegírók és grafikusok dolgoznak a Sigmánál. 🙂

Még jobban el szeretnénk mélyülni a tesztautomatizálás területén, azaz a tesztelt alkalmazásokon automatizált eszközökkel, előre megírt teszteket futtatni. Előnyei miatt (gyors, hatékony, időt és pénzt takarít meg) egyre nagyobb az igény a tesztautomatizálásra. Ugyancsak nyitottunk az IoT-piac irányába: sok olyan okos eszköz és okos megoldás foglalkoztat bennünket és partnereinket, amelyek egyszerűbbé, gazdaságosabbá és kényelmesebbé teszik a mindennapi életet. Ezek fejlesztésében részt venni szakmai kihívás és közösségi küldetés is egyben. Továbbá csatlakoztunk a magyar PuliSpace programhoz, amelynek szakértő csapata saját eszközével akar a Holdra szállni; nem mellesleg pedig a technológia és a gyártási folyamatok új irányzatainak felhasználásával kíván belépni a magán-űriparba.

HR

130 fő felett már nem lehet jellemző tulajdonságokat meghatározni. Csapatunk kompetenciamátrixa színes, a kreativitástól a felelősségvállaláson keresztül számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek munkatársaink, mely a sikerhez vezető út kulcsa. Az viszont elmondható, hogy mindenki nagyon motivált a tanulás iránt, az új ismeretek megszerzése és a naprakész tudás elsajátítása a közös kapocs.

Fontos, hogy minden jelentkezőnek legyen a betöltendő pozícióhoz szükséges képzettsége, affinitása és természetesen mutasson érdeklődést a terület iránt. Az angol nyelvtudás pedig mindenkitől alapelvárás, aki hozzánk pályázik.

Vannak azonban rendhagyó karrierutak is: dolgozik nálunk olyan fejlesztő, aki első diplomájával pszichológusként indult neki a nagybetűs életnek, ma már pedig új szakmájában sikeres csapattagja a cégünknek. Olyan szakembereket keresünk, akik elhivatottak szakmájuk iránt, hisznek a kreativitásban és az innovatív módszerekben.

A legnagyobb fejlődés a folyamatosan bővülő tudás. Nem a pozíció elnevezésén van a hangsúly, hanem azon, hogy az ember mit csinál nap mint nap, amikor feltesszük magunknak a kérdést, hogy volt-e hozzáadott értékünk. Azon dolgozunk, hogy az összes kollégánk válasza igenleges legyen.

Kizárólag így lehet lépést tartani a technológia fejlődésével, csak új ismeretek birtokában lesz valaki képes kreatív megoldások és új technológiák kidolgozására.

A klasszikus rotációs program egy olyan cégnél, ami lapos vállalati struktúrán alapszik az IT számos területén, szinte lehetetlen. Azt az elvet követjük, hogy a kollégákkal közösen gondolkodva meghatározzuk azokat a mérföldköveket, ami lehetővé teszi a váltást cégen belül.

Számos szakmai és soft skill képzésen vehetnek részt kollégáink, emellett előadásokat tartunk egymásnak cégen belül a saját érdeklődési körünknek megfelelően.Mindenkinek megteremtjük a feltételeket vállalaton belül és azon kívül is, hogy tanulhasson, így biztosítva a még magasabb szinten való munkavégzést.

Cégünk a legújabb technológiák segítségével a partnereinknél folyó K+F munkát támogatja. Ez a munkavégzés hosszú betanulási időt igényel, ezért nem foglalkoztatunk gyakornokokat, és nincs is ilyen programunk. Pályakezdők jelentkezését szívesen fogadjuk és egy sikeres kiválasztási folyamat után, természetesen minden új kolléga kap mentort, aki segít szakmailag és emberileg egyaránt.

Igyekszünk minél hatékonyabbak lenni, hogy a kiválasztási folyamat eredményes legyen, és ne haladja meg a 2-3 hetet. Célunk a hosszú távú együttműködés, ezért nem csak a szakmai tudás fontos számunkra, hanem a leendő munkatársainkkal ápolt kapcsolat is.

Több körös kiválasztási folyamatban vesz részt mindenki, akinek önéletrajza felkelti az érdeklődésünket. Fontosnak tartjuk, hogy a kiválasztási folyamat része legyen a kölcsönös bizalom kialakítása. A hozzánk jelentkezők igényeit figyelembe vesszük az időpontok egyeztetésekor, továbbá minden lépésnél tájékoztatjuk az aktuális állapotról és a következő lépésekről.

Az első kör egy 45-60 perces általános beszélgetést foglal magában, ahol a pályázónak lehetősége nyílik bemutatkozni, elmesélni releváns szakmai tapasztalatait, továbbá rövid és hosszú távú terveit. Számunkra fontos, hogy megismerjük pályázónk elképzeléseit egy új és ideális munkahely tekintetében.

A második kör egy írásbeli teszt, melynek eredményéről természetesen minden esetben tájékoztatjuk a hozzánk pályázókat.

Sikeres teszt esetén jelöltünket egy szakmai interjúra hívjuk, ahol már a lehetséges konkrét projektekről és feladatokról beszélgetünk az ügyfelünk képviselőjének részvételével. Igyekszünk minden pályázó számára megtalálni a képességeinek leginkább megfelelő projektet és feladatot. Minden esetben figyelembe vesszük azokat a kompetenciákat, amivel egy jelölt rendelkezik, szem előtt tartva a célokat, melyeket megfogalmaz.

Ha mindhárom kör sikeres volt, az utolsó lépés az állásajánlat megtétele. Ezt követően kezdődhet a virágzó és hosszú távú együttműködés.

Mindenki rendszeresen kap visszajelzést: formálisan és informálisan is, szervezetten évente kétszer. Folyamatosan alakítjuk a házon belüli feedback-kultúrát, hiszen ez egy olyan elem, ami sosem lehet tökéletes. A legfontosabb itt is a személyre szabott visszajelzés. Ebbe természetesen beletartozik, a pozitív és építő jellegű kritika is, amiből mindenki azt visz magával, amit szeretne.

Pontosan tudjuk, hogy a fáradt ember teljesítménye nincs a maximumon, ami stresszhez és kiégéshez vezethet. Heti 40 órát dolgozunk, se többet, se kevesebbet.

Fontosnak tartjuk, hogy a kollégáink saját maguk is figyeljenek arra, hogy újra tudják termelni önmagukat. Ez egy közös feladat, mi is mindent megteszünk azért, hogy mentálisan és fizikálisan is jó érezzék magukat a kollégáink.

Éles határt nem lehet húzni munka és magánélet közé. Inkább az egyensúlyi állapot megtalálása az, ami igazán fontos, hiszen az ember, kilépve a munkahelyéről, nem tudja elengedni a napközben felmerülő kihívásokat. Éppen ezért kollégáinknak lehetősége van arra, hogy napközben sportoljanak/ügyet intézzenek – hiszen a rugalmas munkaidő ezt lehetővé teszi számukra.

Nyílt kommunikáció, jó hangulat, barátságos légkör, emberközpontú vállalat, jófej kollégák, csapatmunka.

A Sigma Csoport Amerikától Kínáig számos kutatás-fejlesztési projektben részt vesz, az IT szektorban 32 éve van jelen. Cégünk globális jelenléte biztosítja a tudást és az erőforrást, amellyel helyi szolgáltatásait képes világszínvonalra emelni.

Megbecsüljük a kollégáinkat és bízunk benne, hogy ők is megbecsülnek minket – és bár jól tudjuk, hogy a nálunk töltött évek száma ennek a fogalomnak a mérőszáma – mindent megteszünk azért, hogy a kialakított bizalom és megbecsülés egyre mélyebb és stabilabb legyen.

Karrier Sigma Technology Magyarország Kft. állások

Annyi kihívás, feladat, munka van előttünk, hogy akár 50 tehetséges embert is fel tudnánk venni. Ezért aktívak vagyunk az informatikai munkaerőpiacon. Megjelenünk állásbörzéken, előadásokkal ott vagyunk a Kutatók éjszakáján, továbbá az Óbudai Egyetem együttműködő partnere vagyunk 2014 óta.

Kapcsolat

Zemancsik Adrienn

E-mail cím: adrienn.zemancsik@sigmatechnology.se
Telefonszám: +36 20 359 88 84

Sigma Technology Magyarország Kft.

E-mail Cím: karrier@sigmatechnology.se
Telefonszám:
Weboldal: https://sigmatechnology.se/

Sigma Technology Magyarország Kft.

1093 Budapest, Közraktár út 30-32.

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok

Üzemeltetés
Tesztelés