Iparág/szektor
IT részleg mérete
Elhelyezkedés
Munkavégzéshez szükséges nyelv

Bemutatkozás

Webes fejlesztésben elért tapasztalatainknak, a legújabb  technológiáknak és saját fejlesztésű szoftvereinknek köszönhetően cégünk folyamatosan növekszik itthon és a nemzetközi piacon is. Főként a pénzügyi és telekommunikációs szektor résztvevőit szolgáljuk ki.

Döntően webes fejlesztéssel foglalkozunk. Az ügyfelek felé nyújtott szolgáltatásaink fejlesztést és az igényekre történő rendkívül gyors reagálást jelentik elsősorban. Ehhez természetesen saját fejlesztésű szoftverekre is szükségünk van, mert meglátásunk szerint a piacon kapható releváns termékek nem nyújtanak megoldást minden felmerülő problémára.

Zömében a pénzügyi szektor és a telekommunikációs piac résztvevőit szolgáljuk ki.

A cégszervezet lapos, ez tudatos döntés eredménye. A középvezetői struktúra helyett a csoportos munkát tekintjük irányadónak, mindent úgy alakítunk, hogy az a fejlesztők munkáját segítse. A különböző feladatkörök, illetve projektek között van lehetőség a váltásra.

A cégünk folyamatos növekedésben van. Közép-Európára, illetve az egész világra kiterjedő tudásközpontot szeretnénk létrehozni. Jelenleg a londoni képviselet felfuttatásán dolgozunk, és zajlik a keleti partnerek megkeresése is.

A ShiwaForce-nál különösen nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy meghallgassuk a munkatársaink véleményét, teret adjunk a kreativitásuknak és ötleteiknek. Erre tulajdonképpen bármikor van lehetőségük, de irányítottan is igyekszünk ösztönözni a munkatársainkat a tudásuk megosztására. Hetente a ShiwaForce szakmai tudásbázis; kéthetente a sprintfordulók alkalmával van lehetőség összejönni, közösen ötletelni, tudást átadni egymásnak. Sikereinket minden hónapban koccintással ünnepeljük.

A szakmai jellegű összejövetelek mellett természetesen évente többször szervezünk különböző csapatépítőket, találkozókat a csapat tagjainak. Tavasszal családi nap, ősszel csapatépítő, év végén pedig karácsonyi vacsora erősíti a kohéziót a munkatársak között, de annak külön örülünk, hogy munka után is gyakran összejárnak a kollégák.

Gyakori, hogy egy-egy projekt lezárását az adott csapat az ügyféllel együtt ünnepli meg, ennek különösen nagy jelentőséget tulajdonítunk, hiszen meglátásunk szerint a sikereket meg kell ünnepelni, így jobban elkerülhető a fásultság és a kiégés.

A budapesti irodánkban kisebb csoportokban dolgoznak a projekteken a fejlesztőink, a távmunka csak ritkán engedélyezett, csak indokolt esetben. A projektek és a csapatok közötti átjárás természetesen lehetséges, sőt, bizonyos időközönként külön kérjük a kollégákat, hogy szálljanak be egy másik csapat munkájába. Ezzel is igyekszünk elkerülni a kiégést és a motiválatlanságot.

A munkatársaink maximálisan kiélhetik a kreativitásukat és meghallgatjuk egymás véleményét. A cég családbarát szemléletéből fakadóan túlórázni csak indokolt esetben, és csak felső vezetői engedéllyel lehet. A végzettség és a különböző minősítések helyett inkább a tehetséget értékeljük, a cégen belül folyamatos tanulásra adunk lehetőséget.

Mi azt szeretjük, ha a munkatársak 8 óra alatt befejezik a munkájukat, és a munkától kellemesen elfáradva indulnak haza. Aki olyan munkahelyet keres, ahol éjjel-nappal dolgozhat, az nem a mi emberünk. Kiemelt hangsúlyt fektetünk a családbarát légkörre, hiszen csak úgy tudunk a szakma csúcsán maradni, ha a kollégáink kipihenten, maximális koncentrációval tudnak dolgozni, mert van egy másik életük is.

A folyamatos megújulás szintén a siker kulcsa. Sok versenytárssal ellentétben ugyanis, nem ragadunk bele egy-egy technológiába, mindig képesek vagyunk változtatni, az ügyféligényekhez alkalmazkodva.

Folyamatosan segítünk a rászorulókon, de ezt nem csupán a kötelezőnek tekintett pénzadomány formájában tesszük. Keressük az olyan alkalmakat, amikor tettekkel mutathatjuk meg, hogy felelősséget vállalunk embertársainkért, aminek ráadásul a munkahelyi kollektíva összetartása szempontjából is komoly jelentősége van.

Volt már rá példa, hogy kifestettünk kórházi szobákat, de olyan is volt, hogy saját magunk főztük meg a meleg ételt, amit aztán szétosztottunk a rászorulók között.

Sikerek és tervek

Magyarország egyik leggyorsabban alkalmazkodó IT cégeként folyamatosan változó feladatokkal, rövid teljesítésű projektekre kapunk megbízásokat.

Több olyan ügyfelünk van, akivel lassan 20 éve együtt dolgozunk, és már akkor partneri viszonyban álltunk velük, amikor még máshogy hívták őket. Véleményünk szerint az a legnagyobb eredményünk, hogy ha valaki megkérdezi, mivel foglalkozunk, akkor nem kell magyarázni, hogy mit csinálunk, elég csak a legnagyobb ügyfeleink közül párat megemlíteni (Magyar Telekom, OTP, Erste, stb.), már biztosan találkozott a munkánkkal a beszélgetőpartnerünk.

Abszolút sikerként könyveljük el azt a tényt is, hogy a legutóbbi belső felmérésünk kimutatta: a nálunk dolgozók csaknem 98%-a ajánlaná ismerősének a ShiwaForce-ot munkahelyként.

2014: a SWIFT Innotribe a világ legjobb 15 és Európa legjobb 5 izgalmas innovációja közé választotta a cég Karma Platform nevű alkalmazását.

2014: a Deloitte Fast 50 ranglistáján a régió második legjobban növekedő Rising Star vállalkozása lettünk.

2015: saját fejlesztésű Scrum Poker alkalmazásunkkal elnyertük a nemzetközi Atlassian Codegeist fődíját. Az ötlet a kollégáktól jött, ők is valósították meg, az ötlettől a pályázat elnyeréséig mindössze két hónap telt el.

2016: Az E-BANKING SUMMIT & EXPO 2016 konferencián nekünk ítélték a Best Digital Management Initiative díjat a pénzügyi-informatika terén elért kimagasló teljesítményünkért.

HR

Évente készítünk belső felméréseket, ezek alapján büszkén mondhatjuk, hogy munkatársaink amellett, hogy hosszú távra terveznek nálunk, a cégvezetés növekedési törekvéseivel is egyetértenek.

Kollégáink jó informatikai szakemberek, akik egymástól is bátran, örömmel tanulnak. A nálunk dolgozó fejlesztők az eddigi tapasztalatok szerint bárhol megállják a helyüket, legyen szó magyar vagy nemzetközi cégről.

Főleg a legalább 1-2 éves tapasztalattal rendelkező fejlesztőket keressük; a pályakezdők gyakornoki programunk keretében is megismerkedhetnek velünk. Elsődleges szempont nálunk a tehetség és a feladatok sikeres elvégzése. Minden jelentkezőnek első körben egy próbafeladatot kell elvégeznie, ebből mi leszűrjük, hogy tehetséges-e. Ha sikeres valaki, akkor nem feltétel a végzettség, minősítés, stb. megléte, hiszen tanulásra, továbbképzésre nálunk is van lehetősége.

A fiataloknak, junior fejlesztőknek komoly fejlődési potenciált ajánlunk, hiszen egy folyamatosan bővülő és létszámban gyarapodó informatikai cégnél rengeteget tudnak tanulni egymástól a kollégák. Büszkék is vagyunk rá, hogy a munkatársainknak nem derogál tanulni a társaktól még akkor sem, ha esetleg a szenior kollégák hallgatják egy fiatal kolléga előadását.

Vannak külföldi projektjeink, londoni irodánk is üzemel, a fejlesztői tevékenység azonban kizárólag Budapesten működik. A cég terjeszkedésével minden bizonnyal egyre több külföldi munkánk lesz, ezekkel lehet számolni.

A legmodernebb technológiákat használjuk, próbáljuk ki és fejlesztjük le, ezért újdonságban nem lesz hiányérzete azoknak a fejlesztőknek, akik hozzánk jönnek dolgozni.

A kiégést és a fásultságot elkerülendő gyakorlatilag kötelezővé tesszük, hogy pár havonta a fejlesztőink „üljenek át” egy másik csapatba. Nagyjából ugyanazt a munkát fogják végezni, de egy másik projektben, amely kiiktatja a monotonitást és motiváltabbá teszi az embereket ez a körforgás.

Rendkívül nagy hangsúlyt fektetünk a kollégáink képzésére – a relevánsakat támogatjuk, és házon belül megvalósítjuk. Az angol nyelvtanfolyamon és a vezetői képzésen (a mi szemünkben mindenki vezető) való részvétel lehetősége mindenki számára biztosított.

Különösebb elvárásaink a diplomákat, minősítéseket, nyelvvizsgát illetően nincsenek. Nálunk a tényleges tudás és a tehetség számít. Rengeteget tanulnak a kollégák, úgyhogy ha valakiben megvan az affinitás a tanulásra és tehetséges is, akkor minden lehetőség adott a számára.

Jellemző, hogy az új munkatársak  ajánlások alapján érkeznek, de állásportálon történő hirdetéssel, direkt kereséssel, és fejvadász cégekkel együttműködve is kutatunk fel potenciális jelölteket.

Minden megoldás, ötlet és persze minden sikeresen lezárult projekt után kapnak visszajelzést a munkatársaink. Az elvárásaink teljesen világosak, az őszinte munkánál ugyanis nem várunk el többet. A kiválasztási rendszerünknek köszönhetően, ha valaki tisztességesen végzi a munkáját, akkor mi biztosan meg leszünk vele elégedve.

A premizálási rendszerünket úgy alakítottuk ki, hogy a fejlesztőknél mindenkinek alanyi jogon jár a negyedéves prémium, ettől csak akkor van eltérés, ha valaki az adott időszakban ismételt hibákat követ el. Az a tapasztalatunk, hogy ha valaki tartja magát a megállapodáshoz, akkor nem történik levonás.

Elvárjuk a nyolcórás munkanap feszes betartását, cserében viszont – mondhatni – megtiltjuk a túlórázást. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a kollégáink pihenjenek a munkaidőn kívül, hiszen mi is csak így várhatunk el maximális koncentrációt és korrekt munkavégzést. Fáradt emberekkel nem lehet szellemi munkát végeztetni.

Munkatársaink maximálisan kiélhetik a munkakört érintő kreativitásukat, értelmes és értékteremtő ötleteiket megvalósíthatják, hiszen ebből élünk. A szellemi teljesítmény és a kreatív ötletek jelentik a növekedésünk zálogát, ebben támogatjuk a munkatársakat.

Mindenkit megbecsülünk, aki tisztességesen végzi a munkáját, ez és a munkahelyi hangulat is hozzájárul ahhoz, hogy a kollégáink sokáig a cégnél maradnak és jellemzően csak akkor lépnek tovább (főleg a fiatalok), ha egy ígéretes külföldi ajánlatot kapnak.

Karrier ShiwaForce.com Zrt. állások

Kapcsolat

Tóth-Szabó Linda

E-mail cím: [email protected]
Telefonszám: +36 30 746-1007

ShiwaForce.com Zrt.

E-mail Cím: [email protected]
Telefonszám: +36 1 392-4000
Weboldal: https://www.shiwaforce.com/
Facebook: https://www.facebook.com/shiwaforce/?fref=ts
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/shiwaforce-com

ShiwaForce.com Zrt.

1123 Budapest, Alkotás utca 17-19.

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok

Előregisztráció!