Bemutatkozás

A Security.hu Kft. 2002-ben alapított hazai tulajdonú vállalkozás, amely kizárólag az információbiztonság szakterületeihez tartozó tevékenységekkel foglalkozik. A cég létrehozói hazai magánszemélyek, akik multinacionális nagyvállalati és középvállalati környezetben szerzett széleskörű szakmai tapasztalatokkal, valamint felsővezető háttérrel rendelkeznek. Céljuk, hogy a megszerzett magas szintű kompetenciákat és kapcsolatokat hazai vállalkozásukban hasznosítsák. A cég stratégiájának egyik alapvető eleme, hogy nagy tapasztalatú szenior kollégák alkalmazásával és integrációjával, a versenytársaknál innovatívabb módon, azoknál nagyobb hatékonysággal, ugyanakkor az ügyfelek számára gazdaságos módon, nyújtson megoldásokat. A Security.hu Kft. munkatársai a szükséges, kiemelkedő szakmai tapasztalatok mellett a megfelelő minősítésekkel (pl. CISA, CISM, CGEIT, CRISC, CISSP, CEH, ISO 27001 LA, MCP, stb.) egyaránt rendelkeznek és a cég folyamatosan gondoskodik a munkatársak folyamatos képzéséről és ezzel egyidejűleg a cég integrált kompetenciaszintjének folyamatos fejlesztéséről is.

Cégünk a pénzügyi szektorban ismert és elismert informatikai-biztonságtechnológiai vállalkozásnak számít. Főként a budapesti jelenlétre koncentrálunk, ügyfeleink többnyire a pénzügyi területről érkeznek, de az utóbbi időben egyre nagyobb számban képviseltetik magukat az állami megrendelések, a közszolgáltatók és az ezekhez kapcsolódó beszállítók is. A törvényi változások és az ügyfelek érzékenysége miatt a nagyobb internetes kereskedők is megtalálhatók az ügyféllistánkon. Az információ védelmében minél több cég figyelmét szeretnénk felhívni az információbiztonság fontosságára.

Tevékenységi körök:

– Üzleti folyamat-alapú vizsgálatok
– Technológiai vizsgálatok
– Kockázatelemzés, üzleti hatáselemzés
– Folyamatelemzés, optimalizálás
– Sérülékenység vizsgálatok, etikus hacking, határvédelmi vizsgálatok
– Hardening vizsgálat, Wifi audit
– Incidenskezelés
– Auditok
– Üzletfolytonossági (BCP, DRP) tervek auditálása, tesztelése
– Szabványi és törvényi megfelelés vizsgálat, tanúsításra való felkészítés (ISO-15408, ISO-27001, 27002, COBIT, Hpt., stb.
– Szabályzati kontrollkörnyezet audit

Kiemelten fontosnak tartjuk a vállalaton belüli világos viszonyrendszereket, a normális légkörnek alapvető feltétele a kristálytiszta és egyértelmű cégstruktúra és viszonyrendszer. A saját területén mindenkinek megadjuk a szabad mozgásteret, ami természetesen az ezzel járó felelősséget is magával hozza. A Security.hu-ra a laposabb cégszervezeti forma jellemző, ez egyrészt a cég méretéből, másrészt egy tudatos vezetői döntésből fakad.

A céget a négy tulajdonos 2002-ben alapította, a szakmai sikereket is meghozó Security.hu brand építése 2006 óta zajlik. Eleinte főleg az információbiztonság technológiai megvalósításaival foglalkoztunk. Az iparág fejlődéséhez és a piac változásaihoz idomulva 2006-tól már a tanácsadási üzletág is hangsúlyos szerepet kap a portfóliónkban.

A cég jövője abszolút bizakodásra ad okot, legfőbb középtávú célkitűzésünk a kiegyensúlyozott, biztos növekedés ezzel párhuzamosan a piaci részarány növelése. Szakmai jövőképünket az információbiztonsági iparág fejlődéséhez és változásaihoz igazítva alakítjuk ki.

A Margitszigeten található irodánk helyének kiválasztásakor az volt az egyik fő cél, hogy a munkatársaink az ideálist leginkább megközelítő körülmények között tudjanak dolgozni. A technológiai területen dolgozó munkatársak általában egy nagyobb, egyterű irodában dolgoznak, de elkülönült, illetve az ügyfeleknél való munkavégzés is előfordul, ha valakinek a munkája ezt kívánja meg. Az otthoni munkavégzést, távmunkát egyes esetekben természetesen támogatjuk, bár tény, hogy a projektjeink jellege és ügyfeleink gyakrabban igénylik az irodában való személyes jelenlétet. Ezzel együtt a távmunkával gyakran élnek is a munkatársaink, a cégvezetés részéről maximális feléjük a bizalom. Évente egy-két alkalommal szervezünk különféle csapatépítő megmozdulásokat. Az idén a céges csapatunkkal részt vettünk az Ultrabalaton futáson. Az évet hagyományosan karácsonyi vacsorával zárjuk.

A legfőbb értékeinknek a minőséget és megbízhatóságot tekintjük. Hiszünk abban, hogy minőségi munkavégzés csak nyugodt, kiegyensúlyozott környezetben lehetséges, ezért arra törekszünk, hogy a cégen belüli légkör és hangulat is ilyen legyen. Munkatársainktól minőségi és tisztességes munkavégzést várunk és ezért cserébe tisztességes juttatásokat adunk és nyugodt, bizalom alapú munkakörnyezetet biztosítunk. Szerintünk ezek az értékek segítették a Security.hu-t az eddigiekben is a fejlődés során.

Alapvető és elengedhetetlen értéknek tartjuk a bizalom alapú cég építését, ebben a szellemben is vezetjük a céget, választjuk ki a kollégáinkat. A munkatársainknak felelősséget kell vállalniuk, és önállóságra képesnek is kell lenniük, így tudunk együtt dolgozni. A felesleges munkavégzést igyekszünk elkerülni, munkatársaink szabadidejét pedig maximálisan tiszteletben tartjuk.

Az év végi karácsonyi céges ajándékozási keretet minden évben másik, társadalmilag hasznos és közérdekű szervezetnek, alapítványnak szoktuk adni.

Aktualitások és hírek

2020-04-14

A home office, és minden, amit tudnod kell róla

Vagy legalábbis képzeltük addig, ameddig a világ fele rá nem kényszerült a munkavégzés ezen formájára- egyelőre megjósolhatatlan ideig. Jóból is […]
2018-07-04

IT szakmák a színfalak mögött: Mit csinál az informatikai biztonsági szakértő?

A múlt héten írtunk arról, hogy mit csinál egy gazdasági informatikus, a mai cikkünkben pedig az informatikai biztonsági szakértő szakmáról […]
2018-06-14

Neked fontos a segITség?

Akkor olvass tovább – körülnéztünk, hogyan vesznek részt a munkáltatók a világ jobbá tételében. Hogyan teheti jobbá a munkáltatód a […]

Sikerek és tervek

A technológia területen az etikus hackingben, határvédelmi megoldásokban és a napló menedzsment technológiai kérdéseiben tekintjük magunkat erősnek. Tanácsadási területen a kockázatelemzésben és a napló menedzsmentben tartjuk magunkat igazán jónak. Úgy érezzük, hogy az információbiztonság egyes területein elért kiemelkedő sikereinket a nagyfokú szakértelemnek és a megbízhatóságnak köszönhetjük, de nem az eredmények ünneplésére helyezzük a legnagyobb hangsúlyt. Nyugtázzuk, hogy befejeztünk egy projektet és dolgozunk, fejlődünk tovább.

Az információbiztonsági iparág folyamatos változása, fejlődése a kompetenciáink folyamatos fejlesztését igényli. Mi ezért a fejlődést a cégen belül nem kihívásnak, hanem inkább mindennapi feladatnak tekintjük. Megbízható, stabil szereplői vagyunk a piacnak, akik eddig minden akadályt sikeresen vettek, és biztosak vagyunk benne, hogy lehet velünk számolni a jövőben is. A hazai bővülés mellett a külföldi terjeszkedést is szeretnénk erőteljesebbé tenni.

HR

A cégen belül szükséges és tulajdonképpen elvárás is az önálló munkavégzés, ez működésünk egyik alaptézise. Megbízunk a beosztottainkban, akik önállóságot kapnak, és szakmai értelemben többnyire lehetőségük van megvalósítani a saját elképzeléseiket. Cserébe persze felelősek is az adott munkáért, de ezt természetesnek tekintjük. Felkészült és magas szaktudású kollégáink vannak, akik saját szakterületük legjobbjai.

Nem szorítkozunk kizárólag a pályakezdő, junior, vagy szenior kollégákra. Tapasztalataink azt mutatják, hogy mindhárom csoport számára tudunk tanulási, továbbfejlődési, illetve karrierlehetőséget nyújtani. A cég méretéből adódóan általában nem tud vezetői lehetőséget adni, de a stabil háttér és a külföldi megrendelések növekedése bizakodásra adhat okot. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy a nálunk dolgozók egy stabil hátterű cégben dolgozhatnak, és olyan feladatokat végezhetnek, amelyek biztosítják a mindennapi szakmai kihívásokat.

Fejlődni és tanulni képzettségtől függetlenül lehet nálunk, erre a technológiai hátterünk, a projektek szakmai tartalma és a kollégáink magas szakmai ismeretei jelentik a garanciát. A munkatársaink munkaköréhez szükséges kompetenciák fejlesztését kifejezetten támogatjuk, mind idővel, mind pedig az egyes tanfolyamok és minősítések megszerzésének finanszírozásával.

A Security.hu mindig a legmodernebb technológiai eszközökkel, módszertanokkal dolgozik. Ebben az iparágban ez máshogyan nem is lehetséges. Ennek köszönhetően a kollégáinknak is lehetősége van ezeket a módszertanokat, eszközöket, szoftvereket kipróbálni és munkájukban aktívan használni, alkalmazni. Úgy gondoljuk, hogy ez komoly fejlődési potenciált jelent a munkatársak számára.

A saját képzések mellett külső, főleg szakmai képzések is gyakoriak. Az egyes munkakörök betöltésénél természetesen a legfontosabb a valódi, használható tudás megléte. Bizonyos munkakörökben fontos azonban egyes szakmai minősítések megléte. Természetesen ezek megszerzését sok esetben, akár anyagilag is támogatjuk, átvállaljuk.

A toborzási módszereket illetően korábban leginkább IT HR portálokon hirdettünk. Mostanában inkább szakmai kapcsolatrendszeren keresztül keresünk, vagy fejvadászt alkalmazunk. A szakmai követelmények magasak (releváns informatikai ismeretek, valamint legalább írásbeli angol nyelvtudás általában feltétel). Nem feltétlenül várjuk el a felsőfokú végzettséget, többnyire sokkal többet nyomnak a latban a leendő munkatársak szakmai kompetenciái, emberi kvalitásai és az adott ember személyiségének illeszthetősége a csapatunkba.

A munkatársak megbecsülése kézzel fogható premizálási eszközökön keresztül történik, és elsősorban nem az eltöltött időt, hanem az elért eredményeket értékeljük. Ez tárgyi és anyagi vonatkozásban egyaránt megmutatkozhat. Elsődleges törekvésünk, hogy a magas szaktudással rendelkező, a cégkultúránkhoz illeszkedő, lojális munkatársainkat, a cég lehetőségeihez képest minél inkább megbecsüljük, és meg is tartsuk.

Érzékeny téma, éppen ezért törekszünk a munkaidőn túli munkavégzést teljes mértékben lecsökkenteni, hiszen nem rendelkezhetünk a munkatársaink szabadidejével. A munkaszervezés bizonyos szintig rugalmasnak tekinthető. Természetesen a rugalmasság mértéke bizonyos mértékig függ a betöltött munkakörtől.

Egy informatikai-, biztonságtechnikai szakembernek azért lehet kiváló választás a Security.hu, mert amellett, hogy rendkívül nagy tudású kollégák között fejlődhet, még a szükséges technológiák terén is a legfejlettebb módszertanokat, eszközöket, szoftvereket használhatja. Aki itt megállja a helyét, az jellemzően a későbbiekben is sikeres tud lenni a szakmában, abban az esetleg is, ha máshol találja meg a számításait a jövőben. A pályakezdőket ugyanúgy támogatjuk, mint a régebben pályán lévőket. Igyekszünk teret engedni a kreativitásnak, a kollégáink bátran megvalósíthatják a saját szakmai elképzeléseiket. Az új kollégákat a belépést követően, külön beilleszkedési időszakban segítjük. Rendszerint kb. két hét alatt megismerik a kollégákat, a projekteket és a Security.hu munkamenetét. Ez nem feltétlenül megszokott, de tapasztalataink szerint rendkívül hatékony.

Egy szellemi tevékenységet végző cégnél elengedhetetlen, hogy a munkatársak szakmai elképzeléseinek, kreativitásának teret engedjünk. Ezzel mi és a megrendelőink is jobban járnak, a kollégák motiváltságáról már nem is beszélve. A premizálás során az elért eredményeke vesszük figyelembe. Nálunk a sikeres projektek, és nem az eltöltött idő határozza meg a bónusz mértékét.

Karrier Security.hu Kft. állások

Kapcsolat

Botos Zsolt

E-mail cím: info@security.hu
Telefonszám: +36 (1) 888-2890

Security.hu Kft.

Budapest, Bocskai utca 26. 1043

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok