Iparág/szektor
IT részleg mérete
Kiemelt technológiák és módszertanok
Munkavégzéshez szükséges nyelv

Bemutatkozás

A Precognox egy sokéves tapasztalattal rendelkező cég, mely egyedi, webes megoldások kialakítására specializálódott. Főleg szövegbányászati szoftvereket fejlesztünk, valamint szövegelemzési megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek.

Cégünk főként kereső és szövegbányászati szoftvereket fejleszt, valamint szövegelemzési megoldásokat kínál. Nemcsak adatfeldolgozó és információt kinyerő platformot hozunk létre, hanem a szövegeket elemezve a strukturálatlan adatokból strukturált adatbázist hozunk létre. Emellett, megrendelések alapján, egyedi webes szoftvereket és megoldásokat is fejlesztünk.

Szolgáltatási területeink:

  • intelligens keresés
  • strukturált adatbázis építése
  • szövegfeldolgozás és adatbányászat
  • professzionális Java alkalmazásfejlesztés

Saját termékeink:

  • Precognox keresőmotor
  • TAS – Text Analytics System

Nagyon lapos szervezetben, két telephelyen, közel negyven fővel családias környezetben dolgozunk.

Kaposváron található a fejlesztési csapat nagyobbik része, valamint a minőségbiztosítást és elemzést végző kollégák. Budapesten dolgoznak az architektúráért felelős munkatársak a fejlesztési vezető irányításával. A növekvő nemzetközi projektek száma lehetőséget ad időközönként rövidebb külföldi kiküldetésre is.

2008-ban tulajdonostársammal indítottuk a céget, teljesen magyar háttérrel. Számunkra a minőségi elvárások betartása a legfontosabb cél. Egyelőre úgy tűnik, hogy külön sales csapat  nélkül is folyamatosak a megbízásaink, tulajdonképpen viszik a hírünket az ügyfeleink. Az ajánlásoknak és a szakmai körökben való aktív jelenlétünknek köszönhetően, dinamikusan növekedünk.

Egyre nagyobb arányú nemzetközi, főleg amerikai ügyfélbázist építve a Dél-Dunántúl legmeghatározóbb szoftverfejlesztő és technológiai megoldásokat kínáló cégévé akarunk válni. Szeretnénk a legprofesszionálisabb szövegbányászati és Big Data megoldásokat kínálni.

Ötletmegvalósító hackathon napokat tartunk évente kétszer, amikor izgalmas szövegbányászati és más projektötleket lehet megvalósítani önszerveződő csapatokban. Hagyományos a nyár eleji családi napunk is, ahol tágabb családi körben vagyunk együtt. Egy-egy befejezett diploma, vagy más tréning jó alkalom, hogy együtt tortázzon a csapat. Megünnepeljük a 3-6-9 éve a csapatunkkal együtt dolgozó kollégákat is.

Munkatársainkra a legjellemzőbb közös tulajdonság a fejlődés iránti vágy. Folyamatosan jobb és még jobb eredményt és minőséget akarunk elérni az ügyfeleink részére, és a termékeinket illetően is. Az ilyen hozzáállású embereket keressük.

Nem a CSR a cél, hanem vannak olyan célok, amit mi mint alapítók egyszerűen fontosnak gondolunk, és ezért támogatni akarunk.  Meggyőződésünk, hogy a szoftverfejlesztést a jövő legizgalmasabb karriere, ezért egyre több eseményt szervezünk a fiatalok számára ennek megismertetésére.

Részt veszünk a Kódolás órája rendezvénysorozaton, a CodeWeek-en, a Digitális Témahét programjain és a Hackathon ötletversenyen.

Más cégek bevonásával létrehoztuk az Év Informatika Tanára Díjat Kaposváron és a játékos kedvcsináláshoz több iskolát megajándékoztunk, programozható LEGO robotokkal.

Sikerek és tervek

Nehezen számszerűsíthető siker az egyre pontosabb, letisztultabb strukturált adatbázis létrehozása, de folyamatosan bővülő ügyfélkörünk és ajánlásaink száma is ezt igazolja:

Meltwater, Profession.hu, CEU – Microdata, Kilgray Translation Technologies, KConnect, Cylex, EdgeWater Federal Incorporated, Országos Dokumentumellátó Rendszer, idén pedid a bostoni Basis Technology-val kezdtünk együtt dolgozni.

A Precognox a hónap vállalkozása lett 2017 októberében: Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy 2017 októberében elnyertük a Nemzetgazdasági Minisztérium által kezdeményezett, “Díj a sikeres vállalkozásokért: A hónap kis- és közepes vállalata” díjat. Az elismerést, Varga Mihály miniszter úrtól, ügyvezetőnk, Jóföldi Endre vette át.

HR

Az elmúlt két évben közel megduplázódott a csapat létszáma. Pályakezdő és tapasztalt kollégákkal egyaránt bővült csapatunk. Nem kizáró ok a diploma hiánya, de munkatársaink többsége rendelkezik végzettséggel.

Kifejezetten szívesen látunk nem informatikai, de fizikus, matematikus vagy éppen villamosmérnök háttérrel rendelkező jelentkezőket, akik készek a programozás mélyebb elsajátítására és esetleg némi tapasztalattal is rendelkeznek már ebben.

Nagy hangsúlyt fektetünk a belső képzésekre, és ezzel együtt a fiatalabb belépő kollégák saját kinevelésére is. Cégünk egyik kiemelt tulajdonsága, hogy mindig a legkorszerűbb eszközöket használjuk, élen járunk az újdonságok kipróbálásában. Konkrét megtörtént eset például, hogy amikor a Docker technológiát még csak álomként emlegették más kollégák egy meetupon, akkor az a cégünknél már jó ideje használatban volt.

Egyértelműen élen járunk az új technológiák kipróbálásában és alkalmazásában. Feladataink és projektjeink jellege lehetővé teszi a fejlődést, mely egyben a folyamatos tökéletesítés záloga. A szűkebb szakterületünk, a szövegbányászat is olyan, ahol nagyon gyors a technológiai fejlődés, így ez gyakorlatilag elkerülhetetlen.

Mivel nagyon sokféle szerepkör van a cégen belül, ezért a teszteléssel és minőségbiztosítással foglalkozó kollégák – a megfelelő továbbképzést követően – átmehetnek a fejlesztői oldalra, erre volt is már korábban példa nálunk. A két fő szolgáltatási terület között (szövegbányászat, egyedi webfejlesztés) ennél még gyakoribb az átjárás. Az a célunk, hogy mindenki megtalálja azt a területet, ahol ő a legnagyobb örömmel tud dolgozni.

A rendszeres belső képzések és az általunk szervezett meetupok mellett támogatjuk az online képzéseken, és szakmai konferenciákon való részvételt. Hetente angol nyelvoktatás is biztosított, anyanyelvi tanárral.

Van egy saját oktatási programunk, amibe akár a komolyan érdeklődő, teljesen kezdő, még munkát keresőket is be tudjuk vonni, ahol egy online felületen a folyamatos önképzést segítve tudnak előre haladni.

A személyes beszélgetést követően egy gyakorlati házi feladatot adunk, melyet bármilyen Java technológiával meg lehet oldani, de mind a minőség, mind pedig az elkészítés ideje fontos szempont számunkra.

Kiemelt figyelmet kap cégünkben a munka és magánélet egyensúlya; a kiegyensúlyozott családi háttér a cég vezetői számára is fontos érték.

Szerencsére cégünk megtartó ereje igen erős, és díjazzuk is különböző jutalommal a 3-6 éve már nálunk dolgozó kollégák lojalitását.

Karrier Precognox állások

Kapcsolat

Jóföldi Endre

E-mail cím: endre.jofoldi@precognox.com
Telefonszám: +36 20 886 1391

Precognox

E-mail Cím: info@precognox.com
Telefonszám: +3682222193
Weboldal: http://precognox.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/Precognox
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/precognox

Precognox

7400 Kaposvár, Vár utca 12-14. I. emelet

Útvonaltervezés

Precognox

1033 Budapest, Flórián tér 1. E. épület 2. emelet

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok