Bemutatkozás

Független magyar fejlesztő cégként saját fejlesztésű játékokat készítünk, grafikai stúdiót működtetünk, specialitásunk a real-time rendering, 3D animációkat is készítünk, tanfolyamokat tartunk, valamint különböző IT szolgáltatásokat nyújtunk.

Négy lábon áll az OtterWorks. Cégünk fő profilja a játékfejlesztés: a prototípus elkészítésétől a tesztelésen át, a gyártásig minden részletkérdésben járatosak vagyunk. Van grafikai stúdiónk, amely a 3D modellezésben és a real-time renderingben élenjáró. Foglalkozunk oktatással: tanfolyamaink fókuszában a 3D-s ismeretek állnak, miközben játékfejlesztési tudnivalók átadásával is foglalkozunk. Akik kulcsszavakban gondolkodnak a tevékenységünk kapcsán: az első hazai MMO, M2M, 3D, real-time rendering, Draw Call, Custom Light Modell.

Kis méretéből adódóan nem hierarchikus cégünk felépítése. Szervezeti szempontból egyik erősségünk a rugalmasság: oda tudjuk koncentrálni a munkatársaink tudását, ahol arra a legnagyobb szükség van. Arra törekszünk, hogy mindenki azt csinálja, amiben a legjobb és amiben a legjobban érzi magát.

2012-ben alakult cégünk, amely 2014-ben magasabb fokozatba kapcsolt a játékfejlesztői piacon, 2016-tól pedig bővítettük tevékenységi körünket: az IT szolgáltatások mellett egyre nagyobb hangsúlyt kapott a 3D vizualizáció, az oktatás. Közben kialakult kis csapatunk, amely folyamatosan innovációkra fókuszál. Az OtterWorks az Escape Velocity és a Fall of Cutie fejlesztőjeként ismert. Jelenleg az új játékunkon dolgozunk, amely az innovatív Custom Light Modell technológiánkon alapul.

Magyar szellemi tőkére alapozott, hazai tulajdonban lévő cégünk a játékfejlesztői világ elitjéhez szeretne tartozni. A cél elérése érdekében felkutatjuk azokat a piaci igényeket, amelyek teljesítésében éppen a mi szaktudásunkra van szükség, miközben folyamatosan fejlesztjük munkatársaink ismereteit. Az OtterWorks pár éven belül szeretne az első olyan magyar játékfejlesztő céggé nőni, amely az önállóságát megőrizve jelentős és állandó szereplő lesz a piacon – írta róluk a Forbes.

Egymás szakmai tudásának elismerése – ez a jellemző házon belül. A win-win szituációkra épülő teammunkát segíti, hogy nálunk az átlagéletkor 35 év, és olyan csapattagjaink vannak, akik motiváltak arra, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtsanak. A formális értekezletekkel szemben előnyben részesítjük az oldottabb hangulatú munkamegbeszéléseket, ennek hozadéka, hogy mindenki hozzáteheti az adott projekt sikeréhez azt, amit előremutatónak tart. Nálunk nem fontos, hogy az irodában vagy otthon dolgozik valaki, a lényeg az, hogy milyen minőségben, milyen határidőre hozza a megoldást. Miután a Mesharray partnereként évi közel félszáz modult oktatunk másoknak, tudjuk mennyire fontos a tanulás, ezért saját munkatársaink esetében ösztönözzük a tudás gyarapítását. Szem előtt tartjuk mind a cég, mind a kollégák fejlődését.

Mindenki számára lehetővé tesszük, hogy amiben a legjobb, azzal foglalkozhasson, arra koncentrálhasson. Egymásért, együtt pedig az OtterWorks sikeréért dolgozunk. Szeretjük a win-win szituációkat: kifejezetten örülünk annak, ha munkatársaink is győztesek akkor, amikor cégünk nyerő szériában van. Hiszünk az újításokban: nagy erőkkel dolgozunk csúcstechnológiák kifejlesztésén és alkalmazásán.

Üzleti partnerként a magas szintű munkavégzés jellemzi cégünket. Tartjuk a vállalt határidőket, ha vis maior jön közbe, ügyfeleinket kárpótoljuk. Munkáltatóként az OtterWorks a humánus hozzáállásról ismerhető meg. A munkaidő nálunk rugalmas, a feladat teljesítése a lényeg. Felszínre akarjuk hozni a kollégákban rejlő potenciált, mindenkit arra ösztönözünk, hogy minél jobb legyen. Olyan munkatársaink vannak és olyanok tudnak beépülni a csapatba, akik egyszerre innovatívak és kooperatívak, proaktívak és ha tudják, ki is merik mondani a tutit.

A javadalmazás a teljesítményekkel mindig szinkronban van a cégen belül – elsősorban ezzel vállalunk felelősséget azért, hogy házon belüli kis közösségünk jól érezze magát. Ami a nagyobb közösséget, Magyarországot illeti: az Alerant Zrt. partnereként az OtterWorks készítette a SzívCity mobil alkalmazásait. Az app köré virtuális csapat épült, ennek önkéntes tagjai segítenek a hirtelen szívmegállás köztéri áldozatainak. Ők mobiljukra letöltötték az appot, és regisztrációval vállalták, hogy az Országos Mentőszolgálat riasztására a közelükben ahhoz sietnek, aki újraélesztésre szorul. Évente 25 ezer ilyen eset adódik országszerte, a túlélés esélye percenként 7-10%-kal csökken, szó szerint életbevágó tehát, hogy az újraélesztés mielőbb, még a mentősök megérkezése megkezdődjön. Ez jelzi, hogy nem csak önmagában a fejlesztés, hanem a közösségi célú fejlesztés is szívügyünk.

Aktualitások és hírek

2018-07-11

A hobbim a munkám – Cégek, ahol játékfejlesztéssel foglalkozhatsz

Réges-régen egy messzi-messzi galaxisban a gamerek furcsa lények voltak, akik a szobájuk magányában, sötétben, a világtól elszigetelten nyomták a Counter […]

Sikerek és tervek

Nálunk nem cél, hanem valóság a világpiaci jelenlét, hiszen játékfejlesztői tevékenységünk eredményei azonnal megjelennek a határtalan online térben. Ami ügyfeleinket illeti: a startupoktól a multikig minden céget szívesen látunk megrendelő partnereink között. Tevékenységi körüket tekintve kis cég. Most éppen az autószerviz ipar felé vettük az irányt egy olyan app fejlesztésével, amely jelentősen egyszerűsít, egyben hatékonyabbá tesz fontos munkafolyamatokat.

Escape Velocity játékunkról álljon itt egy shooter véleménye: „Remek kis game. Látványos grafika, pazar hanghatások. Fejleszthető űrmadarak, változatos küldetések, epikus bossfight-ok, egyszerű kezelőfelület. Kötelező darab, nem csak sci-fi rajongónak.” Mi tehát azzal mérjük a sikert, ha játékaink felhasználói és más megrendelő ügyfeleink is elégedettek, miközben mi magunk azon dolgozhatunk, ami számunkra is kihívást és élvezetet jelent. Grafikai stúdiónk a valós idejű megjelenítés (real-time rendering) éllovasa, munkáink a robbanásszerűen növekvő hazai ingatlanpiacon is hasznosulnak. Oktatási tevékenységünk kiterjedt: 3ds Max BASE, 3ds Max PRO, 3ds Max MASSIVE, 3D karaktertervezés, 3ds Max MAXIMUM, Interaktív 3D vizualizáció. Jelentős tehát a tudásbázis az OtterWorks-nél.

„Csak azért, mert van egy kalapácsunk, ne nézzünk mindent szögnek. Akkor élvezek valamit, ha tudok rajta újítani. Szeretek kreatív dolgokkal előállni.” Ezt a cégünkkel kiváló baráti- és munkakapcsolatot ápoló Zentai Ármin mondta. Ő volt az egyedüli a 2017-es első Országos IT Megmérettetésen, aki a több mint 2300 informatikus résztvevő közül 4 kategóriában is nyerni tudott, és ezzel abszolút győztese lett a versenynek. Az ő sikere az OtterWorks öröme is volt.

HR

Kreativitás, céltudatosság, felelősségvállalás, lojalitás – ez jellemzi az OtterWorks munkatársait. De kell még valami: a szenvedélyesség, ami hajtja előre az embert. A szenvedély ugyanis híd, ami az ötlettől vagy a problémától elvezet a megoldáson vagy terméken át az üzleti eredményig. Munkatársainkról elmondható, hogy a szakmai szenvedély is vezeti őket, miközben a nagy munkabírás és a csapatmunkára való készség és képesség is jó tulajdonságuk.

A pályakezdők becsvágya még, a szeniorok tapasztalata már megvan munkatársainkban, akik 30 és 40 év közöttiek. Ideálisnak tartjuk, hogy akik itt dolgoznak, azok korosztályi azonosságuk és hasonlóan magas szintű tudásuk miatt is egy nyelvet beszélnek. Egyénileg és közösségként is fejlesztjük szaktudásunkat.

Tapasztalatunk az, hogy legjobban egy-egy újabb szakmai kihívás motiválja munkatársaink fejlődését. Ezért igyekszünk érdekes, kreativitást igénylő és ösztönző projekteket végigvinni. Aki rendre helytáll, az előre tud lépni: kiemelkedő teljesítményű munkatársaink tudják, hogy kis cégünkben nagy lehetőségek vannak.

Motiváltak vagyunk arra, hogy új kihívásokkal szembesüljünk, új ismeretekkel fejlesszük a tudásunkat. Mondják, hogy az élet a legjobb tanítómester, és nálunk ez is benne van a pakliban: sok kihívás teljesítésére vállalkozunk, ezekből is sokat újat lehet tanulni.

Van lehetőség arra, hogy valaki új pályára álljon cégen belül. Ha bárki telítődne egy feladattal, netán a fáradás jeleit mutatná, vagy maga szól, hogy más munkára vágyik, keresünk alkalmasat neki. Feladatból nálunk nincs hiány.

Ha valaki tanfolyamra szeretne menni, és az hozzátesz a tudásához, támogatjuk. Örülünk, ha bárki egy neki még új területen akarja elmélyíteni ismereteit.

Focihasonlattal élve az OtterWorks-nél nincs hagyományos értelemben vett kispad: aki juniorként belép, az rögtön pályára is lép, ám miközben például játékot fejleszt, vagyis dolgozik, egyben tanul is. Lifelong learning – ez a pályakezdő programunk lényege, és a harmincas munkatársaink szakmai programja is.

Többnyire ajánlás, ritkábban szerencsés véletlen is vezet munkatársakat hozzánk. Amikor szakembert keresünk, kiválasztásánál elsősorban a személyes tulajdonságokra koncentrálunk: arra, hogy az illetőben érezhetők-e az elhivatottság, a lelkesedés, az akarat, vagyis a munka iránti szenvedély jelei. Persze fontos az alapképzettség, a tudás. Szívesen fogadunk juniorokat is, hogy a fiatalok nyitottsága, rugalmassága okán reális esélye legyen a csapathoz és a munkatempóhoz való illeszkedésnek.

Ahhoz, hogy valaki jól teljesítsen, egyértelmű elvárásokat kell megfogalmazni. Ez vezetői teendő, miként a projektek során a folyamatos feedback is az. Ezért igyekszünk sokoldalúan körüljárni az adott feladatot: vezetők és munkatársak közösen. Díjazzuk a minőséget: extra feladat extra megoldásáért, extra javadalmazás jár.

Személyes, de a céget is érintő döntés, hogy ki mire helyez nagyobb hangsúlyt: a munkájára vagy a magánéletére. Szeretjük, ha valaki a hivatásában, a feladatai teljesítése közben akar kibontakozni, ehhez mozgósítja tudását a maga által meghatározott energiaráfordítás és időbeosztás szerint, a teljesítménnyel arányos bérét pedig arra költi, hogy magánéletében, kapcsolataiban és hobbijaiban kiteljesedjen.

„Azért az OtterWorks Kft-t választottam, mert az előző munkahelyem után a hazai játékfejlesztő ágazatban akartam maradni, így kifejezetten örültem a lehetőségnek. Már az első találkozásnál is szimpatikus csapat fogadott, így nem volt kérdés, hogy igent mondjak az ajánlatra. Azért szeretek itt dolgozni, mert itt fontos az egyén is. Bármilyen problémával, kéréssel, kérdéssel nyugodtan fordulhatok a vezetőséghez, mindent meg tudunk beszélni. A lehetőségekhez képest rugalmas munkahely, családias a légkör. Kihívásokkal teli, változatos feladatok, nagymértékű szakmai fejlődési lehetőséggel. Bőven el vagyunk látva vízzel, üdítővel, kávéval, energiaitallal. Van csoki is.” – írta Mészáros Tamara, hogy anno miért jelentkezett, és lett mára stabil csapattag az OtterWorks-nél.

A jelszavunk: quality, határidőre. Elvárjuk az intenzív munka eredményét, a minőséget, de nálunk olyan személyre szabott mérce is érvényesül, hogy mindenki teljesítményét a saját képességeihez mérjük. Ez lehetőséget ad arra is, hogy munkatársaink maguk ismerjék fel a fejlődés szükségességét, amit mi támogatunk.

Munkatársainknak egyik legfontosabb tulajdonsága a lojalitás, amit nagyra értékelünk. Senkinek sem kell várnia a béremelést, mert ha látjuk kiemelkedő teljesítményét, a cégvezetés maga lép a bérezésben. Azt tapasztaljuk, hogy aki elkötelezett a szakmai munkája iránt, aki elkötelezett a minőség iránt, az elkötelezett az OtterWorks iránt.

Karrier OtterWorks Kft. állások

Cégünknél jelenleg nincsen nyitott pozíció.

Kapcsolat

Horánszky Péter

E-mail cím: peter.horanszky@otterworks.online
Telefonszám: hello@otterworks.online

OtterWorks Kft.

E-mail Cím:
Telefonszám:
Weboldal: otterworks.online
Facebook: https://www.facebook.com/otterworks.official/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/otterworks-kft/

OtterWorks Kft.

1119 Budapest, Etele út 57.

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok