IT részleg mérete
Kiemelt technológiák és módszertanok
Munkavégzéshez szükséges nyelv

Bemutatkozás

Innovatív elektronikus fizetési megoldások fejlesztésével foglalkozunk, szolgáltatásainkkal ügyfeleink promóciós hatékonyságát növeljük, költségeiket pedig racionalizáljuk.

Az OTP Mobil Szolgáltató Kft. mobil, valamint internetes kártyás fizetési technológiák fejlesztésével, kialakításával foglalkozik. Innovatív tevékenységünk eredménye a Simple mobilalkalmazás, illetve a SimplePay online fizetési rendszer. Mindkét termékünk bank-, kártyatársaság-, és szolgáltatófüggetlen.

A SimplePay szolgáltatásunk jelenleg több mint 2000 partner weboldalán megtalálható, de a legnagyobb budapesti taxitársaságok applikációi (City Taxi, Főtaxi, Budapest Taxi) is ezt a rendszert használják bankkártyás fizetésre. A Simple egy olyan, jelenleg 10 szolgáltatást tartalmazó mobilalkalmazás, mely a teljes vásárlást lefedi, azaz a folyamat végén a fizetés is megtörténik. Az alkalmazás – a teljesség igénye nélkül – az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza: parkolás, taxi- vagy ételrendelés, autópálya matrica, mozijegy vásárlás.

Az IT területen az alábbi feladatkörök találhatóak meg:

 • IT vezető
 • IT üzemeltetési vezető
 • IT szolgáltatásfejlesztési vezető
 • Junior és senior frontend fejlesztő (Android, iOS, Windows Phone)
 • Junior és senior backend fejlesztő (JAVA)
 • Tesztelő
 • Infrastruktúra és alkalmazás üzemeltető
 • Projektvezető
 • Business analyst

2013 nyarán indult el cégünk az OTP Csoport tagjaként, akkor még 5 fővel. Létrehozásának célja az volt, hogy a Bank nyisson az okostelefont használók igényei felé.

Mára a cég egy 50 fős vállalattá növekedett, megtartva gyors döntéshozatalát és a piaci igényekre történő rugalmas alkalmazkodó képességét. Első termékünk az ital- és kávéautomatákhoz gyártott saját terminál és szoftver volt, mely lehetővé tette a PayPass kártyákkal, vagy QR kód beolvasással a mobilkészülékről bankkártyával történő fizetést. Jelenleg 1500 olyan saját fejlesztésű snack-, ital- és kávéautomata van az országban, ahol készpénz használata nélkül lehetséges vásárolni. Számos bevásárlóközpont parkolójának automatája is az általunk kifejlesztett eszközt alkalmazza.

2014 tavaszán jelent meg a Simple az alkalmazásboltokban (akkor még csak Android és iOS rendszerről volt elérhető).

2015 februárjában elindult a parkolási, valamint az autópálya-matrica vásárlási szolgáltatás.

2015 novemberében lezajlott az első sikeres, éles tranzakció a SimplePay online fizetési rendszer segítségével.

2016 márciusa óta lehetőség van a Simple keretein belül a Cinema City hálózathoz tartozó mozikba okostelefonon keresztül történő jegyvásárlásra és belépésre.

A mobilfizetési technológiákat szeretnénk a továbbiakban is terjeszteni, fejleszteni. Állandó innovációval és magas minőséggel mindig a legjobbak közé kívánunk tartozni.

Folyamatosan arra törekszünk, hogy aki nálunk dolgozik, jól érezze magát. Sokat teszünk azért, hogy az OTP Mobil ne csak egy munkahely, hanem egy kiváló közösségi hely is legyen.

Évente több – átlagosan 4 – csapatépítő rendezvényt szervezünk. Ezek célja elsősorban a kikapcsolódás biztosítása és persze az, hogy még jobban megismerjük egymást. Vágtunk már közösen disznót, sárkányhajóztunk a Dunán, néztük együtt az irodaépület tetejéről az augusztus 20-i tűzijátékot, de volt már olyan is, hogy egy teljes napon keresztül a Sziget Fesztiválon buliztunk és közben a Simple születésnapját ünnepeltük. Az IT-n dolgozó kollégák a teljes céget érintő eseményeken túl is tartanak számos összejövetelt. Vannak projektindító ismerkedési rendezvények, projektzáró vacsorák, vagy csak egyszerű pizza partik. A laza, kötetlen hangulatot az is bizonyítja, hogy nincs éles elkülönülés a vezetők és a beosztottak között; nálunk nincsenek zárt ajtók, a vezetők bármikor elérhetőek. Egyedi igények, kérések alapján van lehetőség home office-ban dolgozni, de a személyes jelenlétet részesítjük előnyben.

Csapatunkra a lendület, a magas fokú motiváltság és a jó hangulat egyaránt jellemző. A Simple logójával is ezt a dinamikát szeretnénk kifejezni.

Jelenleg dolgozunk a honlapunk teljes megújításán, amit olyan tartalommal szeretnénk megtölteni, ami majd a legtöbb életérzést adja át rólunk.

Az eddig eltelt években inkább eseti támogatásokat biztosítottunk különböző szervezeteknek. Ennek egyik emlékezetes példája, mikor kivezetésre került az egyik szolgáltatásunk a Simple-ből, és a felhasználók a fennmaradó egyenlegről dönthettek úgy, hogy azt visszakérik, vagy felajánlják jótékony célokra. Ennek eredményeképpen a következő három szervezetet támogattuk a felhasználókkal közösen: Máltai Szeretetszolgálat, UNICEF, Tábitha Gyermek hospis Ház.

Sikerek és tervek

Folyamatosan bővítjük a Simple-ben elérhető szolgáltatásokat.

Amellett, hogy a Simple és a SimplePay népszerűsége töretlen és folyamatosan növekszik, arra vagyunk a legbüszkébbek, hogy a Cinema City hálózat egyetlen országban sem alkalmaz harmadik felet a jegyek értékesítésére. Kivétel ez alól Magyarország és a Simple mobil applikáció.

 1. MasterCard: Az év lakossági mobileszköz alkalmazása díj
 2. Magyarországi Vezető Informatikus Szövetsége: Az év fiatal CIO-ja: Bödör László

HR

A kiválasztási folyamatra nagy hangsúlyt fektetünk. A kollégáink jó szakemberek, akik nyitottak egymásra és egymás ötleteire. Mindenki nagyon segítőkész és senki nem félti megosztani a tudását. Hozzánk hasonló munkatársakat keresünk, akikben ezek a tulajdonságok megvannak.

Törekszünk arra, hogy egyensúly legyen a senior és junior kollégák között. Mindkét „csoport” fontos számunkra. Mindig az adott projekt dönti el, hogy abban hány tapasztaltabb és hány kevésbé tapasztalat munkatárs vesz részt.

Ha az arányokat nézzük, akkor azt láthatjuk, hogy bizonyos területeken 1:2, máshol 1:3 az arány a senior és junior szakemberek között.

A fejlődés nálunk garantált, ami ráépül a meglévő szakmai tudásra, tapasztalatra és a piac által diktált újdonságok megismerésére. A tudásáramlás nagyon jól működik a cégben; a senior munkatársak egyáltalán nem féltik a tudásukat, így folyamatosan mentorálják a csoportjukban lévő juniorokat.

Egy seniorral szemben – amellett, hogy ő felel az adott platform tisztaságáért – elvárás a csapatirányító szerep. Ez nem csak vezetői, sokkal inkább igazi mentori funkció.

Odafigyelünk a kollégákra, az igényeikre, így a cégen belüli karrierváltásnak nincs elvi akadálya.

A munkavállalók tesznek javaslatot arra, hogy az adott évben milyen külső szakmai képzések valósuljanak meg. Természetesen ez a kívánságlista némiképp szűkítésre kerül. Így alakul ki az éves, minden területre kiterjedő képzési terv. Ezt követően mindenki azon a képzésen vesz részt, amelyiken szeretne.

Az éves képzési terv mellett, az év közben felmerülő, szakmailag fontos képzési igényeknek is teret adunk. A külső képzések mellett évente 3-4 alkalommal belső meetupokat szervezünk, amely újabb módja annak, hogy a senior kollégákat adhassák tudásukat a junioroknak (pl.: egy code review során).

Az esetek többségében hirdetéssel keresünk új szakembereket, de használjuk saját kapcsolatrendszerünket is. Előfordul, hogy munkaerő-közvetítők segítségét is igénybe vesszük, és van kapcsolatunk a BME-vel is.

Nem feltétlenül ragaszkodunk a diplomához, de mindig szorgalmazzuk, és támogatjuk, hogy kollégáink kezdjék el, vagy fejezzék be nyitott tanulmányaikat. Jelenleg is dolgoznak nálunk olyan munkatársak, akik középfokú végzettséggel rendelkeznek.

Évente személyes értékelést szoktunk tartani, mely fókuszál a teljesítményre, de lehetőséget biztosít arra is, hogy a munkatárs elmondja a céggel, a folyamatokkal kapcsolatos észrevételeit, meglátásait.

A próbaidő letelte előtt is sor kerül egy beszélgetésre, melynek célja, hogy lássuk, az új kolléga hogyan érzi magát, és hogy visszajelzést kapjunk: minden úgy zajlik-e a valóságban, ahogy az ígéretként az interjúkon, álláskiírásban elhangzott. Évente egy alkalommal a legjobban teljesítő kollégák jutalomra számíthatnak.

Heti szinten vizsgáljuk a különböző projektek erőforrás igényét, és azt igyekszünk reálisan meghatározni, így nem jellemző a hétvégi munkavégzés, vagy huzamosabb ideig tartó túlóra. Ettől függetlenül projektzárások környékén előfordul(hat) ilyen, de törekszünk ezek minimalizálására.

Munkatársaink azért választottak minket, mert ismerték a Simple alkalmazást vagy izgalmasnak találták a benne rejlő lehetőségeket. A hozzánk csatlakozó kollégák szabadon alkothatnak, mert biztosítjuk számukra az ehhez szükséges önkifejezés lehetőségét, behozhatják saját ötleteiket, és figyelemmel vagyunk az észrevételeikre.

Az adott területen dolgozó senior kolléga felel a platform tisztaságáért, de ez nem jelenti azt, hogy más munkatársak ne oszthatnák meg ötleteiket, véleményüket. A nyitott, és elfogadó kultúránknak köszönhetően minden szinten megjelenik az alkotás szabadsága.

Karrier OTP Mobil Kft. állások

Cégünknél jelenleg nincsen nyitott pozíció.

Kapcsolat

E-mail cím: hr@otpmobil.com
Telefonszám: +36-1-776-6901

OTP Mobil Kft.

E-mail Cím: hr@otpmobil.com
Telefonszám: +36-1-776-6901

1143 Budapest, Hungária krt. 17-19., Hungária Center, IV. emelet

1143 Budapest, Hungária krt. 17-19.

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok