Iparág/szektor
IT részleg mérete
Kiemelt technológiák és módszertanok
Elhelyezkedés
Tevékenység
Munkavégzéshez szükséges nyelv

Bemutatkozás

Jogosultság szabályozást (Identity Governance), hozzáférés kezelést (Access Management), kiemelt jogosultsággal rendelkező felhasználók hozzáféréseinek menedzsmentjét (Privileged Access Management) valamint jogosultságot, mint szolgáltatást (Identity As A Service) tartalmazó egyedi termékportfóliója olyan biztonsági megoldást kínál a vállalatoknak, amely az érzékeny vállalati adatok védelme mellett az üzleti fejlődésben is támogatja ügyfeleit. A One Identity megoldásait világszerte 7500 ügyfél használja több mint 125 millió felhasználói azonosító kezelésére. Másik fő termék portfóliónk a számítógépes naplófile-ok (log) összegyűjtésére, szűrésére, a bennük való keresésre és tárolásra ad teljeskörű megoldásokat (syslog-ng).

A kaliforniai székhelyű One Identitynek a budapesti és a veszprémi sitejában dolgozó 140 mérnök között megtalálható fejlesztő, tesztautomatizációs mérnök, UI/UX-es, DevOpsos, belső IT-s, Support mérnök. Gyakornoktól a lead developerig megtalálható a teljes skála nálunk. Mérnökeink 8-12 fős csapatokban dolgoznak egy-egy Engineer Manager és Product Owner vezetésével. A csapatok vezetéséért felelős Engineer Managereket egy Engineer Director fogja össze. Alapvetően lapos a szervezeti felépítésünk.

A One Identity, a Quest Software egyik üzletága, a jogosultság – és hozzáférés kezelés (Identity and Access Management – IAM) piac ismert szállítója. Zseniális és elhivatott emberek által összegyűjtött tudás és tapasztalat, izgalmas munkahely, vezető IT-biztonsági szoftverfejlesztő vállalat.

Korábban Balabitnak hívták a céget, amit az amerikai One Identity 2018. január 17-én felvásárolt teljes egészében. A Balabitot 2000-ben három barát – Scheidler Balázs, Györkő Zoltán és Wagner Endre – alapított a Veszprémi Egyetem mérnökinfó kollégiumi szobájában. Céljuk az alapítástól kezdve az volt, hogy saját terméket fejlesszenek, amit a világ minden lakott kontinensén értékesíteni fognak, nagyvállalti környezetben. Ez a terv olyannyira jól sikerült, hogy 2018-ra 240+ fő létszámmal, budapesti HQ-val, veszprémi fejlesztő site-al, valamint New York, London, Párizs és müncheni irodával teljes egészében eladták a jelenlegi tulajdonosnak, a One Identity -nek.

Mindezeket egybevéve a számos Deloitte, Gartner és Magyar IT Innovációs díjakon felül a következő jelentős célunk a termékeink folyamatos fejlesztésével, hogy bekerüljünk a Gartner Magic Quadrantjába, ahol az Identity & Access Governance üzletágunk már méltó helyet foglal el.

Tudásmegosztás külsősket is bevonva:

  • Havi rendszerességű Scala és Python meetupok és workshopok Budapesten
  • Havi rendszerességű Technology Meetup Veszprémben, már 7 éve
  • Évi kettő, saját szervezésű konferencia sorozat 8 éve. Tavasszal fejlesztőknek, ősszel üzemeltetőknek, fapadosan, mert neves hazai egyetemek padsoraiban történik, este 5-10ig, marketing és cateringtől mentesen. facebook.com/openacademy vagy www.talentera.hu/openacademy

Tudásmegosztás házon belül:

  • Hackathon – egy egész hét dedikált idő, minden kollégának, a végén pedig szakmai zsűri által értékelt live presentation-demo és díjazások.
  • LifeLongLearning koncepció, ahol bárki, szabadon előadhat a témájában.

A munka:

  • A termék fejlesztés teljes folyamatában vezető szerepet játszunk (koncepciók kidolgozás, ügyfelekkel való kapcsolat tartás, fejlesztés, termék bezvetés, támogatás)
  • Lehetőség Open Source projectekben való részvételre

Aktualitások és hírek

2021-10-18

„A nagyvállalati Unix rendszerek többségével dolgoztam már, ezt pedig igen kevés huszonéves mondhatja el magáról.”

2000 januárja: az akkori Veszprémi Egyetem kollégiumi szobájában két fiatal srác megalapítja az egyik legsikeresebb hazai IT vállalatot, a Balabitet […]
2021-07-22

Nők a tech világban: történelem, akadályok és a befogadás fontossága az IT szektorban

Magyarországon mindössze 8-10% a nők aránya, és az IT fellegvárában, a Szilícium-völgyben sem sokkal árnyaltabb a kép, ott 30% a nők aránya a tech […]
2021-07-07

Élhető munkahely – A munka világának emberi oldala

A műsorban általában olyan kérdésekre keresnek választ, mint hogy mitől lesz élhető egy munkahely, mit jelent maga az élhetőség, mire […]
2020-10-08

Miért jó a One Identitynél dolgozni?

A leghitelesebb, ha a kollégák mondják el, miért szeretnek egy cégnél dolgozni. Olvasd el a One Idenity interjúsorozatának első részét, […]
2020-06-10

Home office-ban hatékonyabban, mint az irodában?

Van, ahol gördülékenyen megy a járványhelyzet alatt az otthoni munkavégzés, van, ahol komoly nehézségekbe ütköznek, és van, ahol az elvárásokat […]

Sikerek és tervek

Ügyfelek: Magyar Telekom, Adobe, Boing, AirFrance, Eon, Orange, Jysk, Intel

Díjak:

Gartner has named One Identity a Leader in its 2019 MQ for Identity Governance and Administration

Bronze Award in 2018 American Business Awards

Balabit Wins Identity Management Category in 2016 SC Awards

Balabit is a winner of Banking Frontier’s Technoviti Awards 2016

HR

One Identity által összegyűjtött tudás, tapasztalat, izgalmas közösség, akik a bármikor tudnak a kocka poénokon is nevetni.
Munkahely, ahol választ kapsz a kérdéseidre, visszajelzést az ötleteidre, erőfeszítéseidre. Egy olyan hely, ahol a projektjeid annyira magával ragadóak mint egy jó TV-műsor vagy egy izgalmas játék.

Legmeghatározóbb tulajdonságok, amik a kollégákra jellemzőek: Szakmailag messze átlag feletti közösség vagyunk, akik képesek és szeretik tanítani egymást. Bizalmon alapuló, magasfokú autonómia jellemzi a csapatokat, ahol nincs időnyomás, mert saját magunk határozzuk meg a saját termékeink fejlesztésének ütemét.

Mindezekhez egy nyitott közösségi szellemiség társul, ami elfogadja és várja is az újító ötleteket.

One Identity budapesti és veszprémi sitejának alapítása 2000-re nyúlik vissza, amikor még Balabit néven induló garázsvállalkozásban 3, egyetemet éppen, hogy végzett srác alapított. Ez a cég azért is tudott akkorára nőni, ahol most tart, mert óriási hangsúlyt fektett arra, hogy pályakezdőket alkalmazzon, tanítson és hosszú távon kinevelje a jövő senior kollégáit. Ez a hozzáállás a mai napig él és nem szenvedett csorbát.

Mindig ügyelünk arra, hogy a csapatokon belül is meglegyen az egészséges egyensúly. Minden fiatal kollégénak legyen lehetősége támogatást kapni a tapasztalt kollégáktól. Ez az arány: 15% gyakornok-junior és 85% tapasztalt kolléga.

Pályakezdőkkel szemben leginkább a tanulás iránti igényt és alázatot emelnénk ki.

Jó probléma megoldási képességre is mindenképpen szükség van, amit otthon elvégezhető saját tesztjeinkkel és technikai interjúval térképezünk fel a hozzánk jelentkezőknél.

Belépéskor minden új kolléga kap egy betanulási tervet az első 3-5 hónapra, aminek lekövetésében mentor segít.

Jól kidolgozott kompetencia-mátrix, ehhez kapcsolódó besorolási (grade) rendszer társul.

Közvetlen vezetővel kidolgozott personal learning plan, amit félévente átnéztek közösen.

Csapaton belüli tudás-térkép, hogy melyik tudás kinél van. Ha látunk hiányt, akkor meghatározzuk, hogy ki tanulja azt meg, mennyi idő alatt és hogyan. Ez nagyon részletes.

Csapatra vonatkozó health-check (Spotifyos mintára, és a saját igényeinkre hangolva).

Külföldi utazás több csapatnál rendszeres, van olyan fejlesztő, aki az általa kitalált projekt létjogosultsága miatt a utahi siteon fejlesztheti a termékeinket. Van supportos kolléga, aki Írországból dolgozik, de a termékhez üzleti szinten közel álló kollégák rendszeres világjáró úton vehetnek részt.

Természetesen van lehetőség a vezető szerepkör betöltésére is! Többféle vezetői szerep is van nálunk. Egyrészt lehet mérnöki vonalon is szenior vagy vezető fejlesztői pozíciókba előlépni de ha valaki kedvet érez a line manageri vagy product owneri munka iránt erre is szokott lehetőség lenni. Minden dolgozónknak egyénre szabott karrier terve van amit a közvetlen vezetőjével rendszeresen egyeztetettnek.

Saját magunk végezzük az ügyféltámogatást Escalation Engineereken keresztül, saját terméket fejlesztve, amik engedik és igénylik az új módszerrek és technológiák kipróbálását.

Van lehetőség csapaton belül vagy akár csapatok között új pozíciót elfoglalni. Ennek aktualitásáról a fejlesztési terv gondoskodik. Pár példa a teljesség igénye nélkül: Fejlesztőből pre-saleses, support mérnökből fejlesztő, belső IT-s kollégákból DevOps-os, marketingesből product owner, qualitisből product owner.

A személyes fejlesztési terv és a tudás térkép alapján meg van határozva, hogy kinek milyen tanulásra van szüksége. Ezek megszerzéséhez van dedikált keret cégen belül, legyen az akár konferencia, workshop, tréning, könyv, video anyag stb.

Pályakezdő programunk gyakornoktól a juniorig terjedően mindkét szintet magában foglalja. Gyakornokokat iskolaszövetkezeten keresztül alkalmazunk heti minimum 24 órában, rugalmas-iskoláshoz igazodó időbeosztással. Minden gyakornok kap maga mellé egy mentort, aki segíti a szakmai és közösségi beilleszkedésben. Gyakornokaink döntő többsége 85%+ konvertál munkavállalóvá. Az itt töltött idő az minimum fél év, mert ennyi legalább szükséges ahhoz, hogy az értlemes napi munka által elérjék azt az elvárt szintet, ami szükséges ahhoz, hogy érdemben hozzá tudjanak nyúlni a komplex termékeinkhez.

Karrier One Identity – Quest Hungary állások

A munkáltatói arculatnál felsoroltakon kívül még ott vagyunk a Craft, Bsides, Hacktivity, Vday, Startup Safary konferenciákon, valamint BME, óbudai és veszprémi állásbörzén személyesen standdal, a HVG börzén pedig a HVG Karrier plusz standnál lehet közvetlen érdeklődni a nyitott pozícióinkról.

Az új kollégákat alkalmazotti státuszba vesszük fel, alvállalkozói kapcsolódás nem lehetséges.

Aktuális budapesti pozíciók.

Aktuális veszprémi pozíciók.

Kapcsolat

Technológiák és módszertanok