Bemutatkozás

Cégünk magyar alapítású, piacvezető, globális vállalkozás. Saját fejlesztésű szoftverünk DNS-leolvasásból keletkező adatok elemzéséhez nyújt informatikai és kémiai segítséget.

Központunk Budapesten található, de kereskedelmi irodát működtetünk Bostonban is.

Transzplantációs teszteket fejlesztünk és gyártunk egészségügyi intézmények, valamint kutatólaborok számára. Termékünk közel százszázalékos pontossággal határozza meg a transzplantációban kulcsszerepet játszó génváltozatok jelenlétét. Startupként indult cégünk mára piacvezető vállalkozássá nőtte ki magát.

Vállalkozásunk jelenlegi létszáma közel 40 fő. A szoftver fejlesztésével egy diverz technikai csapat foglalkozik, melyben fejlesztők, tesztelők, bioinformatikusok és support kollégák dolgoznak szoros együttműködésben. Csapataink átlagéletkora 30-35 év között van.

2009-es alapításakor az Omixon Biocomputing Kft. még csupán genetikai adatok elemzéséhez készített szoftvert. Alapítónk, dr. Bérces Attila az elsők között ismerte fel az újgenerációs szekvenálási technológiákban rejlő lehetőségeket. Kezdetben általános célú szekvenálási adatokat feldolgozó szoftvereket készítettünk, majd pedig a transzplantációk és különböző betegségek esetében kulcsfontosságú HLA géncsalád elemzését végző analitikai szoftver kifejlesztése következett. Az induláskor 10 fős vállalkozásunk létszáma mára közel 40 főre bővült. Termékünket számos klinikai és kutatólabor tesztelte és több mint húsz központban már rutinszerűen alkalmazzák is.

Termékünk piacvezető státusza határozza meg jövőképünket: piaci előnyünk megtartásához szoftverünk folyamatos fejlesztése szükséges. A biotechnológiai ágazatban az informatika ténylegesen életeket menthet. Cégünk a transzplantációhoz kapcsolódó olyan új területekre kíván betörni, ahol az eredményességet szoftverfejlesztéssel és a legújabb szekvenálási technológiák adaptálásával lehet javítani.

A legfontosabb cégértékünk az, hogy egy olyan piacon foglalunk el vezető pozíciót, ahol a verseny emberi életek megmentéséért zajlik. Ebben a versenyben mindennap győzni kemény kihívás, de legalább akkora motiváció is.

Mint más piacokon, a transzplantációs területen is komoly verseny zajlik. Naponta jelentenek be új kutatási eredményeket, fejlesztéseket. Nincsenek kulcsrakész megoldások, a hagyományos megközelítések a legtöbb esetben eredménytelenek. Munkavállalóink legnagyobb szakmai erényének a rugalmasságot és a tanulásra való hajlandóságot tartjuk és a hatékony problémamegoldási képességet. Egy ilyen méretű és profilú cégnél, mint az Omixon, egyetlen technológiához ragaszkodni nem célravezető, inkább a rendszerszemlélet és a megfelelő gondolkodásmód vezethet sikerre.

Az Omixon szponzorként és aktív résztvevőként is szerepet vállal a transzplantációval kapcsolatos nemzetközi tudományos életben, valamint transzplantációs folyamatokat segítő adatbázisok kiépítését és fejlesztését támogatja.

Aktualitások és hírek

2021-04-01

Láttad már a TV2 új streaming platformját? – Így magyarázd el (nagy)szüleidnek, hogy mivel foglalkozik egy fejlesztő!

Vannak egészen egyértelmű helyzetek, amikor egyből rávágjuk, hogy igen, persze! Jobban mondva rávágnánk, ha fejlesztők lennénk. ☺ Egy ilyen vállalkozás […]
2018-06-14

Neked fontos a segITség?

Akkor olvass tovább – körülnéztünk, hogyan vesznek részt a munkáltatók a világ jobbá tételében. Hogyan teheti jobbá a munkáltatód a […]

Sikerek és tervek

HR

Munkatársaink legfőbb jellemzője a tanulási hajlandóság, az érdeklődés, a motiváltság, az elhivatottság, valamint a józan ész. Mindenki átérzi a felelősségét annak, hogy termékünk életeket ment.

Kollégáink közel fele külföldi (görög, brit, olasz, lengyel, cseh illetve új-zélandi), ezért a munkafolyamatokban a hivatalos nyelv az angol. Az anyanyelvi szintű nyelvtudás nem elvárás, de a választékos kifejezésmód beszédben és írásban igen. Csapatunkban szívesen látjuk a kevésbé tapasztalt és a tapasztaltabb jelentkezőket is. A termékünk fejlesztéséhez biológiai és IT-s ismeretekre egyaránt szükség van. A genetikai előképzettség a felvételnél nem előfeltétel, az érdeklődés azonban mindenképpen előny. A fejlesztők általában nagyon sokat tanulnak a bioinformatikusoktól. A multis tapasztalat abból a szempontból lehet hasznos, hogy valószínűleg a jelentkező megtanult alkalmazkodni a környezetéhez, az alapvető szociális és kulturális elvárásokhoz. A fejlesztő csapat méretéből adódóan nagyon fontos az önállóság is. A fejlesztők felvételénél a diploma hiánya nem kizáró tényező, ahogyan a biólógiai tudás hiánya sem. Munkavállalóink számára minden esetben biztosítjuk a munkavégzéshez szükséges tréningeket. A diplománál sokkal fontosabb az angol nyelvtudás és a kreatív, nyitott, érdeklődő személyiség.

Az ismeretek bővítését cégünk kiemelten támogatja. Számos belső szakmai képzést, tréninget szervezünk, továbbá van céges angol oktatás, illetve relaxációs jóga a test felfrissítéséhez. Minden kollégánknak lehetőséget adunk arra, hogy külföldi konferenciákon, workshopokon részt vegyenek. Az ismeretfejlesztő képzéseink egyénre szabottak.

Munkatársaink kiválasztása többlépcsős rendszerben történik. A jelentkezőnek először egy tesztet kell kitöltenie. Amennyiben ezt a feladatot jól oldja meg, egy kötetlen beszélgetés következik, amelyen a HR-es, a szakmai csapat vezetője és esetleg még egy kolléga vesz részt. Amennyiben munkatársaink megfelelőnek ítélik a jelölt emberi és szakmai kvalitásait, következhet a próbanap, amely során végleg eldől, elkezdhetjük-e a közös munkát. A belépést egy belső tréningsorozat követi. A belépők lépcsőzetesen tanulnak bele a feladatokba, ugyanis kevesen jártasak a biológiában, ezeket az ismereteket munka közben sajátítják el.

Mivel cégünknél a kreativitás, a motiváltság és a tanulás képessége a legfőbb erények közé tartozik, nagyon ügyelünk a munka és a magánélet egyensúlyára. Egy héten legalább egyszer lehetőség van az otthoni munkavégzésre, fontosnak tartjuk a munka és pihenőidő megfelelő arányát is.

A természettudományok eljutottak arra a szintre, hogy kézi módszerrel, papírral, ceruzával már nem sokra lehet menni. A fejlesztéseknél azt kell mindig figyelembe venni, hogy a természet egy nagyon furcsa megrendelő, nem lehet alkudozni vele. A transzplantációs terület, határterület mivoltából adódóan nagyon nagy szükség van olyan informatikai emberekre, akik a már meglévő biológiai adatok tárolásához és feldolgozásához alkalmas informatikai infrastruktúra kialakításához szükséges háttértudással rendelkeznek.

Karrier Omixon Biocomputing Kft. állások

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel állunk kapcsolatban. Ebben a felsőoktatási intézményben működnek olyan szakirányok, amelyeken leendő munkatársaink tanulnak. Rendszeresen veszünk részt egyetemek által szervezett állásbörzéken és karriernapokon, de hirdetéseinkkel találkozhatnak az interneten is, többek között a LinkedIn, Facebook oldalainkon.

Kapcsolat

Simon Ágnes

E-mail cím: agnes.simon@omixon.com
Telefonszám: +36703956437

Omixon Biocomputing Kft.

E-mail Cím: jobs@omixon.com
Telefonszám:
Weboldal: https://www.omixon.com
Facebook: https://www.facebook.com/omixonbio/?fref=ts
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company-beta/1099302/

Omixon Biocomputing Kft.

1117 Budapest, Fehérvári út 50-52.

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok

Egyéb üzleti alkalmazások
Módszertanok
Tesztelés