Bemutatkozás

Magyarország egyik legnagyobb stratégiai, nemzeti energetikai vállalatcsoportjának, az MVM Csoportnak vagyunk tagjai.

Magyarország egyik legnagyobb stratégiai, nemzeti energetikai vállalatcsoportjának, az MVM Csoportnak vagyunk tagjai.

Az MVM Csoport versenyképes operatív holdingként a hazai energiaszektor jelentős, integráltan működő résztvevője, Magyarország nemzeti tulajdonú energetikai társaságcsoportja. Középtávú stratégiai célja, hogy sikeres, nemzeti, regionális szinten is meghatározó, integrált energiaipari vállalatcsoporttá váljon, amely támogatja a nemzeti energiapolitika végrehajtását.

Az MVMI Zrt. a cégcsoport közel 30 tagvállalatának ~6200 IT felhasználóját szolgálja ki magas szintű, SLA alapú mérési rendszerű, teljes körű ügyviteli informatikai portfólióval. Árbevételünk eléri a 12 milliárd forintot, és évente átlagosan 4-5 milliárd forintot fordítunk IT beruházásokra.

Nagyjából 200 különböző szolgáltatást nyújtunk partnereink számára, az ügyfélszolgálati feladatok ellátásától az IT infrastruktúra és alkalmazások üzemeltetésén át az IT eszközök beszerzéséig és azzal kapcsolatos tanácsadásig. Ügyfeleink között van a Paksi Atomerőmű is.

Jelenleg közel 1000 virtuális szerverrel rendelkezünk, ügyfélszolgálatunkra nagyjából havi 8000 bejelentés érkezik, melynek egyharmada új igény – vagyis nem incidens – bejelentése.

A 260 fős létszámunk 85-90%-át IT-s szakembereink teszik ki. Az egyes területek különböző osztályokra, igazgatóságra tagolódnak.

Változatos munkakörök találhatóak meg szervezetünkben. Dolgoznak nálunk IT biztonsági szakértők, projektvezetők, Windows és Linux szerver- valamint alkalmazás üzemeltetők és log-elemzők is. Vannak ügyfélszolgálatos és desktop-os kollégáink, rendszerszervezők, és hálózati rendszermérnökök.

Ha a tapasztalati szint szerinti besorolást nézzük, akkor is széles a spektrum: a rendszeroperátortól a rendszermérnökig, informatika szakértőig tevékenykednek nálunk szakemberek.

Az MVMI Zrt. 2006 óta működik önálló cégként. Előd szervezetünk a Paksi Atomerőmű Zrt-n (jelenlegi nevén: MVM Paksi Atomerőmű Zrt.) belüli informatikai szervezet volt.

A 2006 óta eltelt időszakban, 130 fős belső informatikai üzemeltető vállalatból egy több, mint 250 fős IT szolgáltatóvá váltunk, ügyfeleink partnereivé lettünk.

Az elmúlt 10 évben a teljes IT infrastruktúra kicserélődött: a hálózatokkal kezdve, a szervereken, storage-okon át, egészen a perifériákig és alkalmazásokig.

Fontos mérföldkő cégünk működése szempontjából, hogy 2017 januárjától a Nemzeti Üzleti Szolgáltató Zrt. tovább növelte piaci szerepét és ügyfélkörét a könyvelési és bérszámfejtési szolgáltatók körében, mely tevékenységhez – kb. 36.000 ember bérszámfejtése – az MVMI Zrt. biztosítja a teljes, SAP alapú IT infrastruktúrát.

Folyamatos fejlődésünk eredményeként még professzionálisabb szolgáltatóvá szeretnénk válni, amely mindig magas szintű és komplex szolgáltatásokat biztosít partnerei számára.

A szolgáltató jellegű állami vállalatok (vízi közművek és közlekedési központok) kiemelkedő IT szolgáltatójává kívánunk válni, és ebben a szektorban folyamatosan egyre jelentősebb súlyt képviselni.

Kollégáink három területen végzik munkájukat. Csapatunk egyik része a paksi atomerőmű üzemi területén lévő telephelyen, mások a paksi Vasút utcában található székhelyünkön látnak el feladatokat, valamint budapesti fióktelepen, az MVM Zrt. III. kerületi központjában is dolgoznak MVMI alkalmazottak.

Nem vagyunk a nagy, egylégterű irodák híve, így kollégáink többnyire 2-7 fős helyiségekben végzik munkájukat.

Fontos számunkra a precizitás és kiemelten figyelünk az IT biztonságra. Mivel azok a cégek, akik számára szolgáltatásokat nyújtunk, szétszórtan találhatóak az ország területén, igyekszünk Skype- és videokonferenciák segítségével a „személyes” kapcsolattartást fenntartani.

Persze vannak olyan munkakörök, ahol az áltagosnál több utazásra kell számítani, de a legtöbb munkakörnél igyekszünk ezt minimalizálni.

A modern kihívásokra reagálva elkezdtük az úgynevezett „kétpólusú” IT működés kialakítását. A hagyományos fejlesztési és üzemeltetési módszertanok alkalmazása mellett alkalmazzuk az agilis módszertant is.

Számos csapatépítő rendezvényt tartunk évente, melyből a két legjelentősebb a karácsonyi rendezvény és a nyári bográcsozás. A kollégák is szívesen szerveznek magunknak közös szórakozást, nem ritka, hogy jó idő esetén péntek délután közösen összegyűlnek egy szabadtéri bográcsozásra.

Sportos cégnek is tartjuk magunkat. Számos villamos iparági sporttalálkozón és versenyen vesznek részt kollégáink, legyen szó evezésről, túrázásról, horgászversenyről vagy épp síelésről. Mind a Vasút utcai központunkban, mind az MVM Székházban jól felszerelt, cardio gépekkel és súlyzókkal ellátott konditeremben edzhetnek a munkatársak. Emellett térítésmentesen vehetik igénybe a hagyományos és elektromos biciklijeinket is.

Home office-ra egyedi esetekben van lehetőség, és hamarosan a teljes cégcsoportra érvényes, egységes szabályozás kerül kialakításra a távmunka vonatkozásában.

Nagyvállalat vagyunk és folyamatosan, évről évre sok projektet hajtunk végre, növekszünk – folyamatos fejlődésünknek köszönhetően mindig lehetőség van nálunk az innovációra. Értékrendünk fontos eleme, hogy mielőbb behozzuk ügyfeleink számára legújabb technológiákat, kövessük a gyorsan fejlődő informatikai alkalmazásokat, élen járjunk a zöld megoldásokban.

Az általunk üzemeltetett infrastruktúra nagysága, valamint a kiszolgált IT felhasználók száma és az éves beruházási költségünk alapján kijelenthető, hogy minden hozzánk csatlakozó, vagy már nálunk dolgozó szakembernek kellő kihívást és folyamatosan növekvő perspektívát tudunk nyújtani.

Az ország egyik legkorszerűbb, legvédettebb és legbiztonságosabb géptermével rendelkezünk, mely az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. üzemi területén található.

Mindig a legmodernebb technológiák alkalmazására törekszünk, így folyamatosan megújítjuk szerverparkunkat, és olyan virtualizált szerver-környezetet építünk ki, amely megfelel a legújabb trendeknek.

A béren kívüli juttatások széles körét kínáljuk munkatársainknak, a 13. havi fizetéstől az egészségbiztosítási, nyugdíjpénztári befizetéseken, cafeteria rendszeren át, a különböző segélyekig.

Rendkívül alacsony a fluktuációs rátánk, érték az MVMI-ben dolgozni, munkatársaink hosszú távra terveznek velünk.

Az MVM Csoport valamennyi tagvállalata fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalás megjelenését a működésében.

Mi például minden évben megszervezzük a Dóri napot. Ennek lényege, hogy a kollégák felajánlásaival segítjük az egyik budapesti gyermekhospice ház tevékenységét.

Évről évre részt veszünk a Mellrák elleni kampányban, az Öltözz pirosba akcióban, idén a Movember-hez is csatlakoztunk, illetőleg rendszeresen gyűjtünk munkavállalóink által a szociálisan rászorult körülmények között élő erdélyi gyermekek részére. Támogattuk már saját készítésű gumilovakkal az árvaházi gyermekeket is.

Emellett az év végi bankett alkalmával a munkatársak eldönthetik, hogy az ünnepek közeledtével támogassuk-e valamely társadalmi szervezetet. A kollégák által felajánlott összeget a társaságunk kiegészíti, és ez kerül továbbításra a kiválasztott alapítványnak.

Sikerek és tervek

Folyamatosan több projekt zajlik párhuzamosan, és persze akad jó néhány megvalósulásra váró is. Ezek közül az egyik legjelentősebb az úgynevezett KOMP projekt. Ennek célja, hogy 12 vízi közmű vállalat teljes IT infrastruktúráját az MVMI szolgáltassa. Ez a projekt még 2018-ban is zajlani fog, hiszen a feladat igen összetett. Különböző adottságú, kultúrájú és az ország teljes kiterjedtségében jelen lévő társaságokat kell integrálni mind üzletileg, mind informatikailag.

Éppen záruló projektjeink közül érdemes kiemelni a földgázkereskedő társaságok SAP – ERP integrálását a Holding rendszerébe, valamint a kereskedők SAP Gas- Oil rendszerének továbbfejlesztését.

Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt 10 évben egy belső informatikai üzemeltető cégből egy komoly IT szolgáltató partnerré váltunk. Ennek bizonyítéka, hogy az IDC Magyarország által évente kiadott magyarországi IT szolgáltatók rangsorában 2015-ben a 4. helyen voltunk, növekedési potenciálunkat tekintve az 1. helyen álltunk.

Összesen négy ISO minősítéssel rendelkezünk. A 9001 a szabályozott minőségirányítási rendszert, a 14001 a környezetünk megóvását, a 27001 az információ- és adatbiztonságot, az 50001 pedig az energiairányítási rendszer magas minőségét szavatolja. Üzemeltetési, szolgáltatási folyamatainkat az ITIL de facto szabvány szerint építettük ki és működtetjük.

HR

Az MVMI csapatát fiatal, ambiciózus, szakmailag elkötelezett és nagy tapasztalattal rendelkező szakértők közössége alkotja.

Arányait nézve több junior és kevesebb senior szakember dolgozik nálunk, ugyanakkor célunk, hogy különböző kompetenciákat – például SAP fejlesztés – házon belül növeljünk.

Mindemellett nagy megbecsüléssel tekintünk senior szakembereinkre is, akik széleskörű, több különböző helyen szerzett tapasztalattal rendelkeznek.

A hozzánk csatlakozni vágyó jelöltekkel szembeni elvárásaink elég magasak, de ugyanakkor szívesen segítjük az elkötelezett fiatalokat a szakemberré válás folyamatában.

Egy junior, vagy az iskolából frissen kikerülő fiatal számára vonzó lehet, hogy lehetőséget biztosítunk arra, hogy nálunk elmélyíthesse szakmai tudását és tapasztalt szakemberré válhasson.

A tapasztalattal rendelkező kollégáink számára a párhuzamosan futó sok új és izgalmas projekt lehet érdekes perspektíva, valamint az, hogy Magyarország egyik legkomplexebb informatikai infrastruktúrájában végezhet üzemeltetési, vagy fejlesztési feladatokat.

Maximálisan nyitottak vagyunk arra, sőt, egy senior szakembertől el is várjuk, hogy új technológiai tudást hozzon cégünkhöz, amikor csatlakozik. Ez azért is fontos számunkra, mert sok esetben az új módszertanokat kívülről kell „megvásárolnunk”.

A helpdesk (ügyfélszolgálati) osztályt a kollégák közül sokan ugródeszkának hívják, ugyanis lehetőség van széleskörű tudás elsajátítására, és kellő ambíció birtokában át lehet kerülni más szakmai területre.

Az egyik legemlékezetesebb eset egy pályakezdő kollégával történt. Az ügyfélszolgálaton kezdett nálunk dolgozni, majd átkerült second level területre, ahol a paksi atomerőmű speciális vállalatirányítási rendszerének egyik modulgazdája lett, rendszermérnökként. Végül, nagyjából egy év után, egy kevésbé specifikus, de több utazással és ügyfél-kapcsolattartással járó pozícióba kérte át magát.

Van lehetőség a karrierváltásra, a tehetséges kollégák szakmai fejlődésének nem állunk útjába.

Rengeteg tanfolyam-, tréning-, konferencia részvételi lehetőség áll munkatársaink rendelkezésére. Éves szinten a teljes bérköltség 3%-át elérő összeget fordítunk kollégáink fejlesztésére, oktatására. Több száz szakmai és készségfejlesztő képzés szerepel az éves képzési naptárunkban, de ha új, releváns igény merül fel az év során, általában ennek is tudunk teret biztosítani.

Vannak nyelvi képzéseink is, és a különböző minősítések megszerzését a legtöbb esetben a cég fizeti.

A kultúra nagykövetek és kulcsembereink egy csoportja részére egyéni coaching-ot teszünk lehetővé, amely a dolgozók egyéni és szakmai fejlődését nagymértékben tudja támogatni. Kollégáink készséggel használják ki e lehetőséget.

Jelenleg duális képzés kidolgozása van folyamatban, különböző felsőoktatási intézményekkel.

Évente körülbelül 8-9 kötelező szakmai gyakorlatos hallgatót fogadunk, akik közülük 2-3 főt tovább is foglalkoztatunk főiskolai és egyetemi tanulmányaik végeztével.

Emellett van egy mentorrendszerrel és online utókövetéssel támogatott gyakornoki programunk is, mely 6 hónapos időszakot fed le, és WATT’S UP! néven ismert.

Munkavállalóink 80%-ot meghaladó része egyetemi, illetve főiskolai végzettséggel rendelkezik, de számos munkakörben nem elvárás a felsőfokú végzettség.

Nyitott pozícióinkat a legnagyobb állásportálon, az MVM weboldal Karrier Portálján és Facebook oldalunkon, valamint honlapunkon is publikáljuk.

Rendszeresen veszünk részt állásbörzéken is és hamarosan véglegesítésre kerül ajánlási rendszerünk, hogy még érdekeltebbé tegyük kollégáinkat abban, hogy ők is „támogassák” a toborzásai folyamatainkat.

Éves teljesítményértékelő rendszerünk keretében, a kitűzött célok megvalósulását félévente egy négyszemközti beszélgetés során értékeli a vezető, és az értékelt. Bónuszkifizetésként a besorolási kategóriától függően, éves szinten 1-3 havi alapbér érhető el.

Van Kultúra Nagykövet programunk is, ami egy mindenki által ismert, transzparens rendszer. A programba bekerülő kollégák megkülönböztetett figyelmet, támogatást kapnak a munkáltatótól.

Megtartó Programunkba olyan kollégákat delegálunk, akiknek kimagasló szakmai tudása különösen fontos az MVMI Zrt. szempontjából.

Nagy figyelmet fordítunk a munkavállalóink regenerálódására. Ennek érdekében alkalmazzuk sok munkakör vonatkozásában a kötetlen munkaidő-beosztást, illetőleg esetenként a home office lehetőségét.

Jogi állományból visszatérő kismamáink munkába állását 4-6 órás részmunkaidős foglalkoztatással, illetőleg távmunka lehetőséggel oldjuk meg, biztosítva a gyermekekkel együtt töltött, számukra fontos időszak családi légkörben töltését.

Az MVMI Zrt. eredményorientált cég: a feladatok határidőre és megfelelő minőségben történő elkészítésére koncentrálunk, cserébe rugalmasságot adunk több vonatkozásban a dolgozóinknak.

A regenerálódást szolgája a már említett sportszolgáltatások, továbbá a paksi székház udvar részén a szervezeti egységek munkaidőn kívüli csapatépítését, bográcsozását, grillezését, melyekhez a technikai eszközöket biztosítjuk.

Nem minden cégnél van lehetőség megismerkedni olyan nagy és annyira komplex IT infrastruktúrával, mint nálunk. Árbevételünk, az általunk kiszolgált IT felhasználók száma, vagy éppen az IT beruházási költség mind-mind olyan volumenű, mely kellően imponáló sok jelölt számára.

Már a kiválasztás során felfigyelnek a jelentkezők arra a szakmai kihívásra, mellyel a napi munkavégzés során találkozhatnak.

Lehetőséget biztosítunk arra is, hogy egy frissen az iskolából kikerülő diákból akár 1-2 év alatt kiemelkedően jó szakember váljon egy-egy IT szakterületen.

Fontos számunkra a kollégák elkötelezettsége, ezért van nálunk 10 évente törzsgárda jutalom.

Kapcsolat

Nagy Gabriella

E-mail cím: info@mvm-informatika.hu
Telefonszám: 06202410061

MVMI Zrt.

1031 Budapest, Szentendrei út 207-209

Útvonaltervezés

MVMI Zrt.

7030 Paks, Vasút u. 1.

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok