Kiemelt technológiák és módszertanok
Munkavégzéshez szükséges nyelv

Bemutatkozás

A Misco Business Services budapesti irodája az európai régió 5 országának támogatására jött létre, többek között marketing, pénzügy, IT support és fejlesztés, beszerzés, ügyfélszolgálat, HR területeken látunk el szolgáltatóközponti feladatokat számukra. Habár Magyarországon klasszikus értékesítési tevékenységet nem folytatunk, a teljes inbound sales csapat itt található.

A cégcsoport fő tevékenysége IT reselling, vagyis a legnagyobb gyártók számítástechnikai eszközeinek, alkatrészeinek és termékeinek forgalmazása. A kereskedelmi tevékenység mellett szolgáltatással és tanácsadással is állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Budapesti irodánk, a Misco Business Services az európai régió 5 országának (Egyesült Királyság, Hollandia, Spanyolország, Olaszország, Svédország) támogatására jött létre. Az alábbi területeken látunk el szolgáltatóközponti feladatokat a fent említett országok részére: marketing, pénzügy, IT support és fejlesztés, beszerzés, ügyfélszolgálat, HR.

Magyarországon klasszikus értékesítés ugyan nincs, de itt található az inbound sales csapat.

Három területre bontható az IT terület: operáció, alkalmazás és engineering. Utóbbiak azok, akik a különböző projektekkel foglalkoznak, új rendszereket fejlesztenek, vagy a meglévők fejlesztésén munkálkodnak.

Dolgoznak nálunk alkalmazás üzemeltetők, alkalmazás fejlesztők, business analyst-ek. Van first, second és third line csapat.

A szakértők mellett természetesen vannak leaderek és csoportvezetők is.

Érdekesség, hogy a belső fejlesztésű ERP rendszer megalkotását ugyan az indiai kollégáink végezték, de a különböző interface-ek itt, helyben készülnek.

Cégünk igen fiatalnak mondható, hiszen 2013-ban kezdte meg működését, a cégcsoport folyamatosan bővülő európai tevékenységének támogatására.

A tavalyi évben megalkottuk az anyavállalattól elkülönülő, saját, önálló – tehát a Misco BSC-re vonatkozó – küldetésünket. Ezt a következőképpen fogalmaztuk meg magunk és kollégáink számára: Elkötelezettek vagyunk a testre szabott támogatás és szolgáltatás mellett olyan standardizált, áttekinthető folyamatokon keresztül, amik hozzájárulnak az üzleti sikerhez. Esetünkben tehát a testreszabást és a standardizálást folyamatosan harmonizáljuk.

Emellett fontos számunkra az is, hogy ügyfeleink stratégiai partnerei legyünk.

Fontos kiemelni, hogy teljesen szabad kezünk van a szervezet alakítására, a folyamataink meghatározására. Persze ennek megvan az előnye és a kevésbé egyszerű oldala is.

Budapesti irodánkat alapvetően nagy terek jellemzik, ahol együtt ülnek a kollégák – kevés a privát iroda.

Nagy hangsúlyt fektetünk a közösségi programokra. Minden hónapban akad legalább egy központi rendezvény, legyen az farsang, egy közös biciklizés vagy korcsolyázás. Minden évben szervezünk egy nagyobb nyári és egy karácsonyi partit is. A központi programokon túl, nem ritka a kollégák közös szervezése sem, legutóbb az IT csapat pl. snowboardozni volt.

Természetesen minden egyes területnek önálló költségkerete van arra, hogy a csapat jobban összekovácsolódjon.

Mivel manapság szinte kihagyhatatlan, így nálunk is van csocsó, Playstation és Xbox, amit a kollégák lazításképpen használhatnak. A fentiekből is látható, hogy igazán erős a közösségi szellem nálunk.

Igyekszünk nem túlformalizálni a dolgokat, ezért kimondottan gyors reagálás és döntéshozatal jellemez minket minden szinten. Nem ülünk hosszú heteket bürokratikus folyamatokon.

A home office-ra jelenleg plusz juttatásként tekintünk. Dolgozunk ennek a szabályozott keretek közötti kialakításán, mert ezt a lehetőséget mind a menedzsment, mind a kollégák fontosnak tartják.

Hiszünk abban, hogy egy cég értékeit nem kizárólag a menedzsmentnek kell meghatároznia, hanem be kell vonjuk a munkatársainkat is. Ennek megfelelően választottuk ki a szervezet véleményvezéreit, akik begyűjtötték az információkat a kollégáktól. Az ily módon, vagyis alulról érkező adathalmaz szolgáltatta az inputot a menedzsmentnek.

A fenti folyamat eredményeként az alábbi közös, mindennapjainkat meghatározó értékek kerültek beazonosításra: ügyfélközpontúság, elkötelezettség, csapatmunka, rugalmasság, proaktivitás, támogatás és fejlesztés. Bár külső szemlélő számára ezek az értékek túl általánosnak is tűnhetnek, mi a saját működésünkre vetítve töltöttük meg egyedi tartalommal a belső interjúkon felmerült példák és történetek segítségével.

Az egyik legfontosabb, amit ki kell emelnünk, hogy nem egy klasszikus, megszokott SSC/BSC vagyunk. Nemzetközi cég ellenére nagy szabadságfokkal működünk. Ha valaki szeret alkotni, létrehozni dolgokat, akkor nagy valószínűséggel számára ez egy jó közeg. Hogy csak egy példát említsünk: mi határozzuk meg a teljes európai régió IT stratégiáját.

A hozzánk csatlakozó és nálunk dolgozó kollégáktól end-to-end felelősségvállalást várunk el és erre lehetőséget is biztosítunk. Aki szereti a multikulturális közeget, annak jó hír lehet, hogy irodánkban sok külföldi kolléga dolgozik.

A CSR stratégiánk kialakítása jelenleg is zajlik, azonban ez nem jelenti azt, hogy ne lennének egyedi, leginkább a kollégáktól érkező kezdeményezések. Olyan, kellően fiatal korosztály dolgozik nálunk, akik számára ez fontos terület. Legutóbb szerveztünk „cipősdoboz akciót” és volt véradás is az irodában. A témában a legfrissebb kezdeményezésünk az energiamegtakarítási projekt. Azt az összeget, ami megtakarításra kerül a kollégák által a különböző energiák fel nem használása tekintetében, jótékony célokra fordítjuk.

Sikerek és tervek

Egyik legnagyobb sikerünkként azt említhetjük meg, amikor a teljes web infrastruktúra áttelepítésre került az Egyesült Királyságból Magyarországra. Ez azt jelenti, hogy a folyamat lebonyolítása óta innen, Budapestről, szolgáljuk ki az összes ország webes elérését.

Három ISO minősítéssel rendelkezünk. Ezek az alábbiak: ISO 9001 a szabályozott minőségirányítás, ISO 14001 a környezettudatosság biztosítása, valamint ISO 50001 a hatékony energiamenedzsment érdekében.

Jelenleg is több, nagy projekt zajlik az IT területünkön. Az egyik ilyen a telephelyek közötti infrastruktúra lecserélése. Ez a szolgáltató váltás nagyjából fél-egy éves projekt.

Ezen kívül zajlik a telefonrendszerünk újratervezése, melynek lényege, hogy a korábbi szeparált entitásokat központosítjuk. Kiemelt figyelmet fordítunk arra hogy a lehető legújabb technológiát használjuk, ezért szervereinket virtuális környezetben üzemeltetjuk. Jelenleg dolgozunk egy globális – EMEA szintű – WIFI infrastruktúrán,hogy adatainkat a legújabb, Flash alapú storage rendszeren tároljuk.

HR

Az egyik új kollégánk úgy fogalmazott a próbaidős beszélgetés alkalmával, hogy a nálunk dolgozók „az átlagosan elvárhatónál többet tesznek egymásért”.

Csapatunk jófej, vidám, közvetlen, segítőkész, barátságos és rugalmas szakemberekből áll.

Mivel a teljes szervezetben az átlagéletkor 30 év körüli, ez azt is jelenti, hogy sok a pályakezdő nálunk.

Ha az IT területre fókuszálunk, leginkább 1-2 éves tapasztalattal rendelkező kollégákat keresünk.

Mindenki számára megadjuk a lehetőséget a fejlődésre, ebbe elég sok energiát fektetünk. Ez igaz a senior és igaz a junior kollégákra is.

Kidolgozott karrierterv rendszerünk még nincs, de növekedésünkből és folyamatos fejlődésünkből kifolyólag az, hogy ki milyen területen mit tud elérni, szinte csak a kollégán múlik.

Ez nem csak lehetőség, hanem elvárás is egy senior szakemberrel szemben. Az új rendszerek kialakításánál, vagy a meglévők továbbfejlesztésénél szakmai tapasztalatuk, tudásuk, elképzelésük az, ami a megvalósítás irányát, az alkalmazott technológiák kiválasztását meghatározza.

Az elmúlt időszakban több példa is volt arra, hogy egyik kollégánk átment egy másik területre. Bátorítjuk is őket, hogy ily módon is szélesítsék a tudásukat, legyenek többek. Ez mindenki számára win-win helyzet. Egy konkrét eset: nem volt éppen CISCO-s szakemberünk, és a spanyol, helyi támogató csapat desktop supportos kollégáját kértük meg a feladat ellátására, mert tudtuk, hogy van tapasztalata a hálózatos eszközökkel.

Számos lehetőséget kínálunk a munkatársainknak a fejlődésre. Nagy hangsúlyt fektetünk a belső képzésekre és az önfejlesztésre. Ez egyben a szakértőknek is lehetőség, hogy a tudásukat átadják a kevésbé tapasztalt kollégáiknak. Pl. a senior mérnökök jelenleg is fejlesztik a service deskes kollégákat, hogy jobban, könnyebben tudjanak reagálni a kérésekre, kérdésekre.

Nem csak szakmai, hanem kompetenciafejlesztő képzéseken is részt vehetnek a kollégák. Emellett számos workshopot is szoktunk tartani. Érdekesség, hogy a kollégák szervezésében most indulnak majd az első language clubok, melynek célja, hogy informális nyelvi csoportokban, az általunk támogatott nyelvekkel ismerkedjenek.

Terveink között szerepel egy szabályozott gyakornoki program kialakítása. Jelenleg is vannak gyakornokaink, sőt, több diák is dolgozik nálunk diákszövetkezeteken keresztül. Nem ritka, hogy ezeknek a diákoknak tanulmányaik befejeztével teljes munkaidős állást kínálunk, amit ők nagy örömmel el is fogadnak.

Munkatársaink toborzása során minden releváns csatornában rejlő lehetőséget igyekszünk kihasználni. Legtöbbször hirdetéssel toborzunk (állásportálon, Facebookon, LinkedInen), de kutatunk jelölteket különböző adatbázisokban is, sőt, előfordul, hogy fejvadász cégek szolgáltatását is igénybe vesszük.

Nálunk az IT szakemberekkel szemben nem feltétlenül elvárás a diploma megléte. A tapasztalat és a tudás az, ami számít. Az interjúk során a szakmai felkészültséget szóban szoktuk tesztelni, nem állítjuk a jelölteket pl. kódolási feladat elé.

Arra törekszünk, hogy az interjú jó élmény legyen minden jelölt számára, és igyekszünk a folyamatot is elég gyorsan és rugalmasan lebonyolítani. A jelölteknek jellemzően maximum két kiválasztási körre kell számítaniuk.

Mivel sok külföldi kollégánk van, ezért az IT területen is szükséges az angol nyelvtudás.

Működik nálunk teljesítményértékelő rendszer, ahol a kollégák számára egyéni, SMART célok kerülnek kijelölésre. Az eredményeket félévkor és év végén tekintjük át.

A visszajelzések gyakoriságát a vezetők és csapataik személyiségére, habitusára bízzuk. Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb területen havonta van négyszemközti megbeszélés, vezető és kolléga között.

Néha előfordul túlóra, de ez nem jellemző. Fontosnak tartjuk, hogy minden kolléga odafigyeljen a munka és magánélet egyensúlyára, nem terheljük őket túl. Ezt a vezetőink is támogatják, szorgalmazzák. Ezzel is igyekszünk megelőzni, hogy a kollégáink kiégjenek.

Azok a jelöltek, akik csatlakoznak végül hozzánk, ki szokták emelni, hogy már az interjúk során érzik a szakmai vezetők felkészültségét, és azt, hogy sokat lehet tanulni és fejlődni nálunk.

A senior szakembereknek nagy szabadságfokot biztosítunk. Sok lehetőségük adódik az alkotásra. Az új rendszerek kialakításánál, vagy a meglévők továbbfejlesztésénél az ő elképzelésük, szakértelmük az, ami az irányt meghatározza. Ezt a kiválasztás során úgy tudjuk bizonyítani számukra, hogy lehetőséget biztosítunk az IT szakembereinkkel való egyeztetésre, megengedjük, hogy saját szemükkel győződjenek meg az interjún elhangzottakról, még a döntésüket megelőzően.

Van egy többnapos beillesztési program is, ahol az egyes szervezeti egységek képviselői mutatják be a területüket. Ezt követően a további felkészítés on-the-job jelleggel történik.

Szolgáltató cégként nem is működhetünk másként, mint annak szellemében, hogy minőségi munkát és kiváló szolgáltatásokat végezzünk partnereink számára.

Karrier Misco Business Services Kft. állások

Senior Network Engineer

IT Engineering Manager

Kapcsolat

Tőzsér Tímea

E-mail cím: [email protected]
Telefonszám:

Misco Business Services Kft.

E-mail Cím: [email protected]
Telefonszám:
Facebook: https://www.facebook.com/systemax.hu/?ref=ts&fref=ts
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company-beta/8569127/

Misco Business Services Kft.

1082 Budapest, Futó u. 43.

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok

Előregisztráció!