Bemutatkozás

Az 1984-ben alapított Microsec mint a PKI technológia szakértője és eIDAS szerint minősített bizalmi szolgáltató előremutató megoldásokkal támogatja a felhasználóbarát, és a biztonság legmagasabb fokát megtestesítő elektronikus üzleti- és azonosítási alkalmazások elterjedését olyan termékekkel mint például az e-Szigno, PassBy[ME], MicroSigner vagy e-Passport.

A Microsec egy újgenerációs Nyilvános Kulcsú Infrastruktúra (PKI) megoldásokat fejlesztő és eIDAS által minősített bizalmi szolgáltató cég.

A Microsec kiemelkedő szerepet tölt be az elektronikus aláírás, azonosítás, titkosítás és SSL tanúsítványok fejlesztésében. 1984-ben történt megalakulása óta az európai elektronikus aláírás szabványok és szabályok megalkotásáért felelős szervezet, az ETSI, teljes jogú tagja.

A bizalmi szolgáltatásokon túl, a Microsec számos jelentős és országos IT rendszer, megoldás és szolgáltatás létrehozója.

A portfólió kiterjed a magyar útlevél és eSzemélyi PKI alapú biztonsági technológiájának megalkotására, az Országos Cégnyilvántartó és Céginformációs rendszer létrehozására és működtetésére. A szolgáltatások sorát bővíti továbbá a

– mobile ID koncepció kifejlesztése,

– elektronikus aláírás,

– hosszútávú archiválás,

– üzenetküldés megoldások.

Microsec elektronikus kormányzati szolgáltatások kifejlesztésén túl egyéb e-szolgáltatások széles spektrumát nyújtja a pénzügyi- és bankszektor valamint magán- és állami szervezetek számára.

e-Szignó Hitelesítés Szolgáltató

Az e-Szignó Hitelesítés Szolgáltató a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által regisztrált és felügyelt módon végzi tevékenységét. Ennek keretében négy, eIDAS szerint minősített bizalmi szolgáltatást nyújt.

e-Szignó Aláíró Program

Az e-Szignó aláíró program egy minősített aláíró-ellenőrző szoftver, mellyel a dokumentumok elektronikus aktákba szervezhetőek és elektronikus aláírással láthatóak el.

PassBy[ME] Mobile ID

A digitális szabadság élményét biztosítja a felhasználó számára és megvalósítja a ma még hiányzó, teljesen elektronikus ügyintézést.

MicroSigner

Böngészőfüggetlen elektronikus aláíró megoldás ActiveX és Java-mentes környezetben.

PKI konzultáció

Egyedi tudással rendelkezünk PKI alapú biztonsági megoldások kifejlesztésében, ilyen például a magyar útlevél PKI alapokra épült azonosítási rendszere. A Microsec PKI architektúrákat tervez és hoz létre a kormányzati-, pénzügyi szféra és gazdálkodó szervezetek számára.

A Microsec Zrt. jogelődjét a Microsec Számítástechnikai Fejlesztő Kisszövetkezetet nyolc villamosmérnök alapította 1984. június 8-án. Az alapítók több éves kutatóintézeti, valamint nyugat-európai elektronikai vállalatoknál szerzett szakmai tapasztalatára építve a kisszövetkezet szoftverfejlesztéssel foglalkozott a 80-as években.

1991-ben a kisszövetkezet korlátolt felelősségű társasággá alakult Microsec Számítástechnikai Fejlesztő Kft. néven.

A cég 2012 január 1-től Microsec zártkörűen működő részvénytársaságként folytatja tevékenységét.

A cégbíróságok számára 1990 óta fejleszt és üzemeltet szoftvereket a Microsec. A hazai online céginformációs szolgáltatás technikai hátterét 1995-től, az egyablakos cégbejegyzési eljárásét 1998-tól, az elektronikus cégeljárásét 2005 óta biztosítja cégünk. Elektronikus aláírással 1998 óta foglalkozunk. Fokozott biztonságú hitelesítés szolgáltatásunkat 2002-ben, minősített hitelesítés szolgáltatásunkat 2005-ben indítottuk. 2007 februárjában a Microsec Kft. Magyarországon elsőként szerezte meg a minősített archiválás szolgáltató tanúsítást.

2016 decemberében a TÜVIT és NMHH auditálási folyamatokat követően a Microsec eIDAS szerint tanúsított és minősített bizalmi szolgáltatóvá vált.

Innovatív megoldásaink révén segítjük és támogatjuk a felhasználóbarát elektronikus ügyvitel terjedését és fejlődését mind az állami, mind a magánszektorban. Célunk, hogy elektronikus környezetben is hiteles, bizonyító erejű dokumentumok keletkezzenek, s azok megfelelően titkosított formában, biztonságos csatornán keresztül jussanak el a feladótól a címzettig. Kiemelt figyelmet fordítunk a szervezetek IT biztonsági szintjének maximalizálására, mégpedig az ügyfelek biztonsági szintjének növelésén keresztül. A folyamatokhoz olyan technikai környezetet nyújtunk, mely a szolgáltatások használhatóságát, ergonómiáját is optimalizálja egyben. A PKI titkosítási technológia felhasználási területe igen széleskörű, alkalmazásával egyedülálló megoldásokat hozunk létre ügyfeleink számára.

  • Megbízhatóság
  • PKI szakértelem
  • Üzleti feddhetetlenség
  • Elkötelezettség
  • Kitartás
  • Innováció
  • Lendület
  • Összetartás

Sikerek és tervek

Innovatív megoldásaink révén segítjük és támogatjuk a felhasználóbarát elektronikus ügyvitel terjedését és fejlődését mind az állami, mind a magánszektorban. Célunk, hogy elektronikus környezetben is hiteles, bizonyító erejű dokumentumok keletkezzenek, s azok megfelelően titkosított formában, biztonságos csatornán keresztül jussanak el a feladótól a címzettig. Kiemelt figyelmet fordítunk a szervezetek IT biztonsági szintjének maximalizálására, mégpedig az ügyfelek biztonsági szintjének növelésén keresztül. A folyamatokhoz olyan technikai környezetet nyújtunk, mely a szolgáltatások használhatóságát, ergonómiáját is optimalizálja egyben. A PKI titkosítási technológia felhasználási területe igen széleskörű, alkalmazásával egyedülálló megoldásokat hozunk létre ügyfeleink számára.

1990 – Cégbírósági rendszerek kifejlesztése

1998 – Mediátor( többoldalú elektronikus adatkapcsolat kormányzati- és vállalati szervezetek között)

1998 – Elektronikus aláírás, hitelesítés valamint időbélyegzés szolgáltatás

2005 – Elektronikus cégeljárás

2007 – Elektronikus archiválás

2007 – Teljes jogú ETSI tag (European Telecommunications Standards Institutes)

2009 – E-Közigazgatási díj a „Az elektronikus cégbejegyzési és változásbejegyzési eljárás továbbfejlesztéséért”

2013 – ITBN  Év Informatikai Projektje díj –  PassBy[ME]

2016 –  eIDAS szerint minősített bizalmi szolgáltató (NMHH által az EU Bizalmi Szolgáltatók Listáján bejegyzett)

HR

Legfőbb értékünk a munkatársaink és az Ő szakmai kompetenciájuk.

A Microsec az új generációs PKI technológia szolgáltatója, amely nem jöhetett volna létre a nálunk dolgozó szakértői gárda és az általuk felhalmozott PKI szaktudás nélkül.

A kollégák cégen belüli mozgását, ezzel tudásuk szélesítését, fejlődési lehetőségeit belső mozgással támogatjuk. Jelenthet ez szeniorabb, akár vezetői munkakört, egy másik projektet, adott esetben másik részlegen lévő pozíciókat.

A munkatársak fejlesztését dokumentációk és internetes források alapján önálló tanulással, belső képzésekkel, valamint külső tanfolyamokon, konferenciákon és kiállításokon való részvétellel biztosítjuk.

Továbbá számunkra fontos, hogy az egyes, ezt igénylő munkakörökben legyen elegendő munkatárs, akik megfelelő szinten beszélnek angolul. Ezért kedvezményes, a munkahelyen biztosított nyelvi képzés tartásával segítjük elő a megfelelő nyelvtudás megszerzését és fenntartását az érintett kollégák számára.

Toborzási módszereik között hatékony forrásaink többek közt:

– a belső mozgások, amelyekkel a kollégáink cégen belüli mozgását támogatjuk;

– dolgozói ajánlások, amikor mind a már nálunk dolgozó kollégák lojalitása és ajánlására érkező jelölt kötődése is erőssé válik;

– felsőoktatási intézményekkel, karrier irodákkal történő együttműködés során támogatott a gyakornoki programok. Esetenként a végzős diákok továbbfoglalkoztatásával erősítjük csapatainkat.

A kiválasztási folyamat több körös, bevonva a leendő kollégákat és csapatok tagjait, hogy a jelöltek is nagy beválási százalékkal választhassanak minket.

A kollégák felé adott és tőlük kapott rendszeres visszajelzés fontos számunkra, amelyet a minden napi együttműködéseken kívül bizonyos időszakonkénti teljesítményértékelési rendszer működtetésével biztosítunk. Az értékelési rendszer több területbe kihatással van, úgy, mint például fejlesztési program, jutalmazási rendszer.

Új belépőink esetében a próbaidő végi értékeléssel kezdődik az oda-visszacsatolás és az elvárások pontosítása.

Hiszünk abban, hogy a PKI mint a kriptográfia egyik módszere a legmegfelelőbb eszköz biztonságtechnikai megoldások, termékek kifejlesztésére. Kiváló PKI szakértelmünket előremutató és egyedi rendszerek megalkotására használjuk, mely ügyfeleink igényeit várakozáson felül szolgálja ki. Célunk, hogy ami titok az az is maradjon.

A PKI technológia iránti mély elkötelezettségünket és szakértelmünket arra fordítjuk, hogy olyan IT biztonságtechnikai megoldásokat, termékeket fejlesszünk ki, melyek előremutatóak és egyediek, és ügyfeleink igényeit várakozáson felül szolgálják ki.

A meglévő kollégáink számára többek közt a szakmai közösség, a csapatmunka, az innovációs lehetőségek, a cég stabilitása és termékei nyújtanak hosszú távú lojalitást.

Az új belépők beilleszkedését és mihamarabbi hatékony „munkába állását” ún. orientációs program és csapatépítő programok segítik.

A hosszú távú lojalitást pedig erkölcsi és anyagi törzsgárdatagi jutalommal köszönjük meg.

Karrier Microsec Zrt. állások

Az aktuális pozíciók a cég honlapján találhatók:

https://www.microsec.hu/allasajanlatok.html

Kapcsolat

E-mail cím: info@microsec.hu
Telefonszám: +3615054444

Microsec Zrt.

E-mail Cím: info@microsec.hu
Telefonszám: +3615054444
Weboldal: www.microsec.hu
Facebook: https://www.facebook.com/microsec.hu/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/2947786

Microsec Zrt.

Budapest, 1033 Graphisoft Park, Záhony u. 7. D. épület

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok