Bemutatkozás

A KUKA Hungária Kft. a világ egyik vezető automatizálási szakértőjeként és ipari robot gyártójaként ismert KUKA cégcsoport leányvállalata. A kilencvenes évek elején hazánkban megalakuló vállalat széles tevékenységi portfólióval rendelkezik: a robotvezérlések előállításán, használt robotok felújításán, robotértékesítésen és -szervizelésen túl, a robotok szoftverének fejlesztésével-tesztelésével és a KUKA leányvállalatainak biztosított SSC szolgáltatásokkal foglalkozik.

Több mint negyedszázada, 1991 óta van jelen Magyarországon az intelligens automatizálási megoldások fejlesztőinek és gyártóinak nemzetközi élvonalában jegyzett KUKA. Közel 1600 ember dolgozik a KUKA Hungária Kft. három hazai és egy romániai telephelyén. A telephelyek működését biztosító informatikai csapat és az R&D részleg fejlesztői közel 120 főt tesznek ki a cég állományán belül. Döntő többségük, 100 ember a robotok „agyának” fejlesztését végzi Budapesten. Munkakörnyezetük high-tech, teszt területtel felszerelt, hogy a munkatársak azonnal és élőben kipróbálhassák a K+F munka eredményeit. A KUKA égisze alatt 40 országban 14 ezer ember dolgozik, a vállalatcsoport összforgalma eléri a 3 milliárd eurót.

Magyarországon három telephelyen működik a KUKA Hungária Kft. A három közül a legújabb 2015-ben Budapesten létesült: a Dorottya Udvarban található a cég szoftverfejlesztő központja. Az 1550 négyzetméteres, modern eszközökkel felszerelt bázison egyebek között mobilrobotok szoftvereinek fejlesztése és tesztelése zajlik high-tech körülmények között. A legnagyobb KUKA-telephely a Békés megyei Füzesgyarmaton van: a 24 ezer négyzetméteres és modern gépparkkal felszerelt gyárban Kuka robotok megmozgatásához szükséges vezérlőszekrények készülnek. A KUKA adminisztratív központja és magyar oktatóközpontja a Pest megyei Taksonyban működik, de ott is zajlik termelő munka: egyebek között egyedi robotvezérléseket gyártanak és használt robotokat újítanak fel.

Egészen a 19. századra nyúlik vissza a KUKA cégcsoport története. Az alapítók első lépésként, 1898-ban a fényforrásokhoz való acetilén gyártására üzemet alapítottak, a 20. század elején pedig kidolgozták az autogénhegesztési eljárást, amit továbbfejlesztve hegesztés-technikai újítások sorát alkották meg. A század második felében ismét új területre lépett a cég, amely rövidesen az európai kommunális járműgyártás piacvezetője lett. A robotika úttörőjévé azzal vált a KUKA, hogy a 70-es években automatizálási eljárásokat kezdett kifejleszteni. A FAMULUS volt 1973-ban a világ első olyan ipari robotja, amely hat elektromechanikus meghajtású tengellyel működött. 2007-ben még a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült egyik terméke, a KR Titán mint a világ legnagyobb és legerősebb ipari robotja, az LBR iiwa pedig 2013-ban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy ez volt a világ első, sorozatban gyártott, ún. könnyűépítésű szenzitív robotja, amelynek már minden tengelyében érzékelő volt.

Folyamatos megújulás mellett a KUKA arra törekszik, hogy továbbra is az intelligens automatizálási megoldások vezető szállítója legyen világszerte. A KUKA ipari robotjai segítik a nagyobb termelékenységet és a fokozott gazdaságosságot, javítják a termékek minőségét és csökkentik a drága anyagok és szűkös erőforrások alkalmazását. Cégünk a fenntartható gazdálkodás elvét a gyakorlatba ülteti át, hosszú távra tervez, a jövő fontos témáit már most fókuszba állítja, a problémákat pedig az okoknál küzdi le. A KUKA ökológiai felelősséget is vállal energiahatékony robotok kifejlesztésével és erőforrás-kímélő technológiák alkalmazásával.

Ügyfél- és emberközpontú a KUKA vállalati kultúrája. Dacára a cégcsoport hatalmas méretének (40 országban 14 ezer munkatárs), házon belül családias a légkör, a tegező viszony jellemző. A magyarországi KUKA is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy munkatársainak motiváló munkakörnyezetet teremtsen és segítse az egészséges egyensúly megteremtését a munka és a magánélet között. Ebbe beletartozik egyebek között a rugalmas és részmunkaidős megoldások alkalmazása, bizonyos munkakörökben pedig az alkalmi otthoni munkavégzés engedélyezése. A természettudományos és műszaki pályán dolgozó nőket ugyanúgy támogatjuk, mint ahogyan figyelünk a fiatalokra, a holnap tehetségeire.

Bár csúcskategóriás ipari robotokat fejleszt, gyárt és értékesít, cégünk legfőbb értéke mégis az ember: az okos megoldásokat kidolgozó, az okos megoldásokkal dolgozó, kiemelkedő szaktudású és elkötelezett munkatárs. Kollégáink világszerte egységes eszménykép alatt képviselnek olyan közös értékeket, mint a minőség, a kreativitás, a tisztesség.

A KUKA vállalatcsoportként és a munkavállalók személyükben is a technika, az innováció és a minőség elkötelezettjei. Ennek révén cégünk és dolgozóink a robotika jelenének és jövőjének a részesei, egyben az emberiség fejlődésének alakítói. A KUKA tisztában van a dolgozók munkájának jelentőségével, ezért munkatársait a kihívás nagyságával arányban támogatja anyagilag, megbecsüléssel, szakmai és személyiségfejlesztő képzésekkel, egészségmegőrző programokkal.

Cégen belül kiemelten figyelünk munkatársaink egészségének védelmére és megőrzésére. Van vállalati egészségfejlesztő programunk, támogatjuk szűrővizsgálatok igénybevételét (Medicover), a dolgozók sportolását (All You Can Move SportPass).

Aktualitások és hírek

2020-04-16

A robotika hatásai az iparra és társadalmunkra

Sokan félnek ettől a változástól, de vajon megalapozott ez az érzés? Hol tartanak jelenleg a robotikai fejlesztések? Milyen megoldásokat használnak […]
2019-09-20

Így változtatta meg a II. OITM a győztes életét

Tudni szeretnéd, hogy milyen pozitív hatással lehet életedre a III. Országos IT Megmérettetésen való részvétel? Interjút készítettünk a tavalyi verseny […]
2018-08-21

Jönnek a kobotok, az emberrel kooperáló robotok

A gépek hatalomátvétele helyett az emberek és a robotok sokoldalú együttműködésének évtizedei következnek – derült ki a 2018 júniusában Münchenben […]

Sikerek és tervek

A KUKA Hungária Kft. az egyik legfontosabb szerepet töltötte és tölti be cégcsoport növekedésében, így abban, hogy a KUKA összforgalma világszinten már eléri a 3 milliárd eurót. Sikerként értékeljük azt is, hogy magyarországi leányvállalatunk páratlan lehetőségeket kínált és kínál a hazai mérnökök és fejlesztők számára a robotika és az automatizálás területén. Eredménynek tartjuk, hogy dolgozóink lojálisak, hosszú távon számolnak cégünkkel mint jó és stabil munkaadóval.

A világ legkiválóbb üzleti márkáinak járó Business Superbrands díjat kétszer nyertük el: 2014-ben és 2017-ben. A MET, vagyis az európai energiakereskedelem vezető vállalatának Innováció és Tehetség Díját 2016-ban érdemeltük ki. A legvonzóbb munkáltatónak járó Randstad Award díjat 2017-ben ítélték nekünk.

HR

A fiatalos és baráti légkör alapjellemzője a magyarországi KUKA robotikával foglalkozó teamjének. Az informatikai csapat átlagéletkora ugyanis 30 év alatt van. Kollégáink nyitottak és kreatívak, agilisak és dinamikusak – ilyen munkatársakat is várunk. Fontos, hogy mindenki kommunikatív csapatjátékos legyen, hiszen nemcsak a budapesti K+F központban dolgozókkal, hanem – osztott csapatok lévén – a németországi kollégákkal is jól kell tudni kommunikálni a virtuális térben.

Vállalatunk elsősorban senior munkatársainak tudására épít. Ők azok, akik már magukba szívták a robotika és az informatika legújabb tudásanyagát, ezzel felvértezve pedig a kevesebb munkatapasztalattal rendelkezőknek és a pályakezdőknek tudnak impulzusokat adni ahhoz, hogy megfeleljenek a kihívásoknak és fejlődhessenek szakterületükön.

Aki innovatív és szereti a kihívásokat, aki jól teljesít és aktívan képzi magát, az a cégen belül fejlődhet: pozíciót válthat, növekedhet anyagi megbecsülése, akár határon túl is kipróbálhatja magát, Magyarországtól Németországon és Amerikán át Kínáig.

Miután az információs technológia, az automatizálás és a robotika rohamléptekkel fejlődik, a kölcsönhatásukból kialakuló negyedik ipari forradalom pedig az egész emberiség fejlődésére is kihatással lesz, így kiemelt jelentősége van az új ismeretek elsajátításának.. A KUKA már évek óta fejleszti az ember és robot közötti együttműködés (Cobotics) megoldásait és a mobilitást. A mobil kollaboratív robotok (Cobots) már ma intelligensen reagálnak a környezetükre és univerzálisan alkalmazhatók. A KUKA-nál már realitás a robotkolléga, de „ő” is olyan, „akit” az új ismeretekkel és kreativitással felvértezett, magát folyamatosan fejlesztő ember dolgozott ki.

Földrajzi és szakmai értelemben is adott a lehetőség a karrierváltásra. Országon belül lakhatási támogatással tesszük lehetővé a telephelyek közötti váltást, országhatáron kívül pedig szabad az átjárás a KUKA leányvállalatai között. Informatikusaink sokat utazhatnak külföldre, hiszen projektjeik között sok a nemzetközi, a határon átnyúló. Szakmai értelemben az új projektek mindig hoznak magukkal új kihívásokat, és aki rátermett, aki képzi magát, aki kiugróan teljesít, az új pozícióba kerülhet.

Nagy hangsúlyt helyezünk munkatársaink szakmai fejlődésére és személyiségük építésére. Ösztönözzük és szervezzük ismereteik bővítését szakképzésekkel, nyelvi kurzusokkal, személyiségfejlesztő és vezetői képességeket növelő tréningjeinkkel is arra törekszünk, hogy mindenkiből kihozzuk a legjobbat, illetve mindenki kihozhassa magából a legjobbat.

Az új belépők esetében három hónapos próbaidőt alkalmazunk, és a kolléga ezalatt havonta visszajelzést kap, így a negyedév végére egyértelmű, hogy ki maradhat. Az új belépők számára a robotika nem teljes mélységében szakterület, ezért munkájukat mentorok segítik addig, amíg önállóan meg tudnak felelni a napi feladatok támasztotta kihívásoknak.

Az ide pályázókat elsőként kötetlen formában meghallgatjuk, szakmai tudásukat és emberi tulajdonságaikat is górcső alá vesszük, ezután a pozíciótól függően szóbeli vagy írásbeli teszt van, amely a logikus gondolkodásra, az algoritmizálási képesség meglétére is fókuszál. Felmérjük azt is, hogy a jelentkező mennyire alkalmas a Scrum-módszer szerinti munkavégzésre. Elvárás az egyetemi alapvégzettség (BSc), bár a jelentős szakmai tapasztalat ezt kiválthatja. Az egyes teamekbe úgy választjuk meg az új tagot, hogy több szempontból is illeszkedjen a munkaközösségbe.

Munkatársainkkal egyértelműen közöljük az elvárásokat, teljesítmény-értékelési rendszerünk keretében pedig évente kétszer a közvetlen vezető mondja el azt, hogy az adott félévben az adott munkatárs honnan hová jutott az elvárt követelmények teljesítésében. Ezen túl személyre szabottan ismertetjük kollégáinkkal azokat a pluszfeladatokat is, amelyek teljesítéséért célprémiumot kaphatnak.

Kifejezetten odafigyelünk a munka és a magánélet egyensúlyára, amit mi úgy definiálunk, hogy a hivatás és a családi élet minden szempontból összeegyeztethető legyen mindenki számára. Létezik cégünknél hagyományos munkaidőkeret, ezt általában tartjuk is, de az éppen aktuális feladattól függően elképzelhető, hogy egy adott napon csak 4 óra, máskor viszont legfeljebb 12 óra a munkaidő. Összességében kiegyenlítődik a munkaterhelés. Havonta 2 nap home office-ra van lehetőség, de fontos, hogy ez a szó valós értelmében otthoni munkavégzés legyen.

Miután a KUKA a világ egyik vezető automatizálási szakértője és ipari robot gyártója, önmagunkkal szemben támasztott követelmény a minőségi munkavégzés. Nem trendkövetők, hanem trendalakítók vagyunk, ezért is indokolt, hogy termékeink elérjék a lehető legmagasabb színvonalat, ehhez pedig az szükséges, hogy a termékeket gyártó munkatársaink is minőségi munkát végezzenek. Mindez igaz az informatikai részlegre is, ahol számos képzéssel arra törekszünk, hogy legújabb ismeretek birtokában legyenek kollégáink. Céges szinten a 10, 15, 20 és 25 éve itt dolgozók munkáját ismerjük el. Már vannak olyan volt munkatársaink, akik több mint negyedszázad után innen mentek nyugdíjba.

Karrier KUKA Hungária Kft. állások

A KUKA weboldalán rövid regisztráció szükséges ahhoz, hogy bárki jelentkezhessen az éppen nyitott pozíciókra. Cégünk jelen van minden fontos állásportálon és állásbörzén. Bizonyos munkakörök betöltésére munkatársainktól is kapunk ajánlásokat, és tanácsadó cégektől is érkeznek személyi javaslatok. Együttműködünk a gödöllői Szent István Egyetemmel – a Gépészmérnöki Karral például úgy, hogy különleges képzési forma, úgynevezett kooperatív képzés keretében, tíz hónapos szakmai gyakorlat beiktatásával, a cégünk által megadott téma alapján írt diplomadolgozattal lehetett diplomát szerezni.

Aktuális állásajánlatainkat karrieroldalunkon találod.

Kapcsolat

Állásajánlatainkat karrieroldalunkon találod.

E-mail cím:
Telefonszám:

KUKA Hungária Kft.

E-mail Cím: info@kuka-robotics.hu
Telefonszám:
Weboldal: https://www.kuka.com/
Facebook: https://www.facebook.com/KUKA.Robotics/

KUKA Hungária Kft.

1113 Budapest, Bocskai út 134-146. - Dorottya Udvar

Útvonaltervezés

KUKA Hungária Kft.

2335 Taksony, Fő út 140.

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok