Bemutatkozás

A KPMG Magyarország egyik vezető könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó társasága. A KPMG-hálózat tagvállalatai 155 országban működnek és 174 000 szakembert foglalkoztatnak világszerte. Magyarországi tagtársaságainknál több mint 1000 munkatárs dolgozik – a KPMG Hungária Kft. könyvvizsgálati, míg a KPMG Tanácsadó Kft. széleskörű adó- és üzleti tanácsadási szolgáltatásokat nyújt magyar és multinacionális társaságok, kormányzati szervek és külföldi befektetők számára.

Könyvvizsgálat, adótanácsadás, egyéb üzleti tanácsadás következtében az IT tanácsadással foglalkozó csoportunk is növekedik.

Tagvállalatainknál 1000 munkatárs dolgozik – a KPMG Hungária Kft. könyvvizsgálati szolgáltatásokat, míg a KPMG Tanácsadó Kft. széleskörű adó- és üzleti tanácsadási szolgáltatásokat nyújt magyar és multinacionális társaságok, kormányzati szervek és külföldi befektetők számára.

A KPMG üzleti, informatikai és pénzügyi tanácsadási csoportjai az ügyfelekkel együttműködésben dolgoznak ki megoldásokat a növekedés, a vállalatirányítás és az üzleti hatékonyság kihívásaira. Szakértőink objektív tanácsokkal és a végrehajtás támogatásával segítenek a hosszú távú értékteremtésben.

Szenioritástól függően a következő bejárható karrierút:

gyakornok

asszisztens

junior tanácsadó

tanácsadó

szenior tanácsadó

manager

senior manager

director

partner

Cégen belül folyamatos változatosság várható a különböző ügyféligények miatt,  de van lehetőség belső mobilitásra is.

1989-ben nyitotta budapesti irodáját a KPMG, elsőként a kelet-közép-európai régióban. Iparágspecifikus szolgáltatásokat kínálunk többek között a pénzügyi szolgáltatások, a telekommunikáció, az energia- és közműszolgáltatások, a kormányzat, az infrastruktúra, az ingatlanpiac és a turizmus terén, valamit az IT területén is.

A KPMG globális jövőképének lényege, hogy a legjobb munkáltató legyen – szeretnénk megszerezni, megtartani és fejleszteni a legtehetségesebbeket. Célunk, hogy munkatársaink mind szakmailag, mind emberileg kiteljesedhessenek – egy változatos karrier lehetősége álljon előttük, és magánéletükben is a legtöbbet kaphassák.

Kiemelt figyelmet fordítunk továbbá arra, hogy segítsük ügyfeleinket a nehezebb gazdasági környezetben felmerülő kihívásaik megoldásában.

Vállalati hírnevünket az határozza meg, ahogyan a tagvállalatok munkatársai az ügyfelekkel, egymással és közösségekkel viselkednek. Vállalati kultúránk értékeinkben gyökerezik. A tisztességes magatartásra és a nyílt kommunikációra vonatkozó alapelvünk bizalmat és együttműködést épít, míg a rugalmasság és sokszínűség olyan kultúrát teremt, ahol munkatársaink szabadon megoszthatják egymással véleményüket és egymást inspirálják. Ha ügyfeleinket arról kérdezik, hogy miért a KPMG mellett döntöttek, magas etikai normáinkat, hűségünket és közvetlenségünket emelik ki.

Eljárásainkkal minden szervezeti szinten arra mutatunk példát, hogy mit várunk el egymástól és tagvállalataink ügyfeleitől.

Csapatmunka

A legjobbat hozzuk ki egymásból, erős és sikeres munkakapcsolatokat teremtünk.

Tisztelet és megbecsülés

Tiszteljük az embereket azért, akik, így többek között tudásukért, készségeikért és tapasztalataikért egyénként vagy csoporttagként egyaránt.

Tények keresése és feltárása

Feltételezések helyett tényekre törekszünk és erősítjük azt a jó hírnevet, amely rólunk, mint megbízható és objektív üzleti tanácsadókról kialakult.

Nyílt és őszinte kommunikáció

Gyakran és építő jelleggel megosztjuk az információkat, ismereteket és tanácsokat, bátran és nyíltan kezeljük a nehéz helyzeteket.

Tisztességes magatartás

Folyamatosan törekszünk a legmagasabb szakmai standardok fenntartására, megalapozott tanácsokat adunk és szigorúan fenntartjuk függetlenségünket.

Cégünk legfőbb értéke a felkészült munkavállalók közössége, kollégáink a kulcsszereplők a mindennapok során. Ők segítenek, hogy kitűnjünk a tömegből, és egyértelmű választás legyünk az ügyfelek számára is. Ismerd meg különböző területeink képviselőit, és azt, hogy ők miért szeretnek a KPMG-nél dolgozni.

Meggyőződésünk, hogy felelős vállalatirányítással az általunk elérhető társadalmi és környezeti hatást tudjuk maximalizálni, és intézkedéseink alapelve a vállalati kultúránk részét képező fenntarthatóság.

Felelős vállalati polgárként járunk el, a közösségeinkben végzett munka révén bővítjük készségeinket, tapasztalatainkat és látókörünket.

Irányítási struktúránk biztosítja, hogy a vállalati felelősségvállalás stratégiai szintre kerüljön és áthassa a vállalat teljes működését. A vállalati felelősségvállalási stratégia kialakításáért és megvalósításáért a CR-menedzser felel, aki közvetlenül az első számú vezetőnek jelent, és átfogja annak a belső munkacsoportnak a munkáját, amelyben minden szakterület és szint képviselteti magát.

Világszerte elismernek bennünket a szegénység elleni, az oktatást támogató és a környezetet védő tevékenységünkért is. A KPMG-tagvállalatok együttműködnek az üzleti élet más szereplőivel, kormányzatokkal és nem kormányzati szervezetekkel ezeknek a problémáknak a kezelésében, illetve annak érdekében, hogy pozitív hatást gyakoroljunk a társadalom egészségére és jólétére.

Sikerek és tervek

A KPMG informatikai tanácsadási csapata elkötelezett abban, hogy olyan megoldásokat szállítson ügyfelei számára, melyek magas minőségi szintű IT funkciók, folyamatok kialakítását teszik lehetővé a legújabb technológiák felhasználásával. Olyan befektetési javaslatokat fogalmazunk meg, melyek jelentős üzleti értéket hoznak a vállalatok számára. Segítséget nyújtunk a menedzsmentnek, hogy tisztán lássák az IT beruházások megvalósításával elérhető eredményeket, és támogatjuk a vállalatokat olyan rugalmas, költséghatékony IT működés létrehozásában, mely képes alkalmazkodni a folyton változó környezethez, és ezáltal előnyt biztosít a versenytársakkal szemben.

HR

A KPMG-nél dolgozó kollégák átlagéletkora 29 év. A senior kollégák tapasztalata a pályakezdők innovációs szemléletével és dinamikusságával párosul projektjeinkben, s a munkafolyamat gördülékenységét barátságos, közvetlen légkör segíti. A nyílt kommunikáció és a folyamatos visszajelzés biztosított.

Bár alapvetően IT szektorban a magyar piacon lévő ügyfeleknek dolgozunk, de  van lehetőség Mobility programunkon belül kipróbálni magad külföldi KPMG irodákban is, illetve projektektől függően külföldre utazni.

Kollégáink naprakész tudása a legfontosabb ügyfeleink számára, így a cég támogatja a szükséges  tréningeken való részvételt. Szakmai képzéseken vehetsz részt, miközben hangsúlyt fektetünk személyes fejlődésedre is.

Az egységesen kialakított teljesítményértékelési rendszer év végi és évközi értékelésre is lehetőséget ad, emellett rendkívül fontosak az azonnali és konkrét visszajelzések, melyekre valamennyi kolléga törekedik.

  • A kollégák támogatása folyamatos, így a legtöbbet tudod kihozni magadból a mindennapokban
  • Modern és barátságos környezet segíti a munkádat
  • Szoros szakmai kapcsolatok építésére van lehetőséged az ügyfelekkel és kollégákkal
  • Szakmai képzéseken vehetsz részt, miközben hangsúlyt fektetünk személyes fejlődésedre is
  • Karrierutad tervezhető és átlátható
  • Kipróbálhatod magad a KPMG külföldi irodáiban is
  • Versenyképes bért és juttatásokat biztosítunk
  • Fontos értéknek tekintjük a munka és a magánélet egyensúlyát

Kapcsolat

Technológiák és módszertanok