IT részleg mérete
Munkavégzéshez szükséges nyelv

Bemutatkozás

Az IPR-Insights független szakértőként kínál átfogó szoftvereszköz-gazdálkodási (SAM) megoldásokat és licenctanácsadást nagyvállalatoknak. E komplex feladat működtetéséhez az informatikai, számviteli és jogi vonatkozások és összefüggéseik pontos ismerete és átlátása szükséges. A szaktudás vállalati szervezeten belüli kiépítése és folyamatos fejlesztése többnyire nem gazdaságos. Az IPR-Insights széles körű iparági tapasztalattal és a teljes SAM folyamatot lefedő portfolióval támogatja ügyfeleit.

A hatékony szoftvergazdálkodáshoz feltétlenül szükségesnek tartjuk a folyamat minél több elemét automatizálni képes rendszer bevezetését. A moduláris felépítésű SAM-Insights felhasználóbarát eszköz. Komplex funkcionalitását átfogó licencelési ismerettel, és szoftveraudit-tapasztalattal rendelkező munkatársaink specifikálták. Folyamatosan frissülő tudásbázisa tartalmazza a főbb gyártók licenc-konstrukcióit, így egyszerűbb, pontosabb és gyorsabb adatrögzítést tesz lehetővé. A szoftver- és hardveradatok összegyűjtésén és a teljes körű vállalati szoftvernyilvántartáson túl intelligens S.M.A.R.T. licenc-megfeleltetéssel támogatja a licencmenedzsereket. Képes gyűjteni a szkenneléssel nem mérhető licencelési adatokat, és támogatni a nem szükséges/nem jóváhagyott használat megszüntetését is. Részletek itt találhatók.

A cégen belül több különböző területen is számítunk leendő új munkatársaink informatikai tudására: saját szoftvergazdálkodási megoldásunk, a SAM-Insights új moduljaihoz, verzióihoz fejlesztőket, tesztelőket; szoftvergazdálkodási projektjeinkhez pedig licencelési illetve infrastruktúra tanácsadókat keresünk.

Az IPR-Insights történetének 14 évéről honlapunk számol be részletesen.

Az IPR-Insights több nemzetközi nagyvállalat magyar leánycégét szolgálja ki évek óta. A vállalkozás célcsoportjába elsősorban a közepes és nagyvállalatokat tartoznak, összesen több mint 100 ügyfele van, köztük informatikai és telekommunikációs szolgáltató cégek, pénzintézetek, valamint kormányzati szervek. A vállalat árbevétele 2016-ban megközelíti a 400 millió forintot. A piacfelmérések alapján külföldön is van kereslet szoftvergazdálkodási szolgáltatásokra és megoldásokra, ezért a cég 2015-ben külpiacra lépett. A régió legnagyobb piaca egyértelműen Lengyelország, így elsőként itt nyitottunk irodát, amely ma már 5 szakembert foglalkoztat. A további lehetséges célországok között Csehország, Bulgária és Törökország is szerepel.

Cégünk nagy hangsúlyt fektet írott és íratlan értékeinek ápolására, megőrzésére. Fontosnak tartjuk, hogy piaci tevékenységünk és megjelenésünk magán hordozza etikai elkötelezettségünk jeleit, értékrendünk pedig meghatározza minden lépésünket. Legfontosabb értékeink a szabadság, az őszinteség, a feltételekhez nem kötött bizalom, a szerénység, a felelősségvállalás, a csapatszellem, és a család tisztelete. Büszkék vagyunk arra, hogy munkatársaink kivétel nélkül magukénak vallják közös értékeinket, melyek privát életükben is meghatározóak.

Az IPR-Insights a szoftvereszköz-gazdálkodás regionális úttörőjének számít. Tapasztalatunk és szakértelmünk alapján a régió piacvezetői vagyunk. Nem vagyunk egyetlen szoftvergyártó viszonteladói sem, így szoftvergazdálkodási/licencoptimalizálási szolgáltatásunk végeredménye semmilyen esetben nem ütközik üzleti érdekeinkkel. Független licencelési tanácsadóként a jogszerű és költséghatékony szoftvergazdálkodásban segítjük ügyfeleinket, hogy annyit fizessenek szoftvereikért, amennyit szükséges – sem többet, sem kevesebbet!

Cégünk sok éves hagyományként, Karácsonykor egy-egy közhasznú alapítvány támogatásával igyekszik az ünnepet még szeretetteljesebbé tenni. Fontosnak tartjuk, hogy olyan szervezeteket támogassunk, amelyeknek a céljai és képviselt értékei a miénkhez hasonlóak. Minden évben közös mérlegelés után választjuk ki a támogatni kívánt alapítványt, és az ajándékozás örömét ügyfeleinkkel is megosztjuk.

Sikerek és tervek

Számos licenctanácsadói referenciánk és szakmai díjaink mellett büszkék vagyunk arra is, hogy 2007 áprilisában kezdeményeztük a Magyar Szabványügyi Testületnél az “ISO 19770-1 Software Asset Management: Processes” szabványának magyarítását, majd 2008 szeptemberére a BSA Magyarország, az MSZT/MB 819 bizottságában tevékenykedő szakemberek és az IPR-Insights Kft. együttműködésének gyümölcseként megjelent az ISO 19770-1 szabvány magyar nyelvű változata.

Saját fejlesztésű szoftvergazdálkodási rendszerünket a SAM-Insights-ot több évre lefektetett Development Roadmap mentén fejlesztjük, bővítjük. Célunk, hogy a vállalati licencmenedzserek SAM szakemberek számára minél könnyebben kezelhető támogató eszközt adjunk.  Tapasztalataink szerint a szoftvernyilvántartás sikerességét leginkább a tudatos licencgazdálkodás és a tervezés határozza meg. Ezeket az adatgyűjtés teljeskörűsége, az alkalmazások azonosításának megfelelősége, valamint a licenckezelés pontossága alapozza meg (ami szoftvergyártótól függően más és más eljárást kíván), így a SAM-Insights fejlesztése során is e három területet definiáltuk kulcsterületként.

HR

Professzionalitás, együttműködés, sokszínűség. Kollégáink között megtalálhatók informatikusok, jogászok, közgazdászok, mérnökök, pénzügyi szakemberek. Ami közös bennük, hogy a nálunk töltött idő alatt tankönyvekből nem elsajátítható, a piacon egyedülálló tudásra tettek szert, szakterületük elismert képviselői.

Tisztában vagyunk azzal, hogy legfőbb értékeink a munkatársaink, ezért folyamatosan megtartásukra, a munkahelyi elégedettség növelésére törekszünk.

A közösen vallott értékeken alapuló, egyediséget és kreativitást támogató cégkultúránk elősegíti mind az önálló munkavégzést, mind az egyes szakterületeken dolgozók hatékony együttműködését, a tudásmegosztást, és a jó hangulatot.

Új belépő munkatársaink korábbi, informatika, jog, pénzügy területén szerzett tapasztalatai előnyt jelentenek, jó alapot képeznek a tevékenységünk során szükséges tudás elsajátításához, azonban elsődleges fontosságúnak a szoftvergazdálkodás iránti érdeklődést, a folyamatos fejlődésre való igényt és a tanácsadói kvalitások meglétét érezzük.

Szakmai pozícióinkra a terület speciális volta miatt teljesen „kész” embert nagyon ritkán találunk, ezért kiemelt fontossággal bír az új kollégák belső képzéseken, on the job tréningeken, illetve önképzésen keresztül történő fejlesztése. A cég szervezeti átalakulását és 2015-ös nemzetközi piacra lépését követően létszámunk több mint 50%-kal nőtt, új kollégáink zöme juniorként lépett be hozzánk. A fluktuációnk alacsony, a jelenleg nálunk dolgozók fele több mint 5 éve tagja csapatunknak, valamint többször volt már alkalmunk 10 éves IPR-es évfordulókat is ünnepelni.

2015-ben cégünk nemzetközi piacra lépése során első körben Lengyelországban nyitottunk leányvállalatot, és további terjeszkedést tervezünk. Az itthoni szakembereink munkájára és tapasztalatára nagy szükség van az újonnan induló cégek projektjei során, ezért kollégáink részt vesznek nemzetközi projekteken, ami időnként utazással is jár.

Méretünkből és tevékenységi körünkből fakadóan alapvetően lapos szervezet vagyunk, vezető munkatársaink legnagyobb része belülről nevelődik ki.

Licencelési tanácsadóink és fejlesztőink számára a közelmúltban bevezetett besorolási rendszerünk lehetőséget biztosít inkább az ügyfélközeli projektmunkák illetve a szakmai specialista irányba történő orientálódásra.

Az ügyfeleink által használt technológiák illetve a szoftverlicencelés szabályainak állandó fejlődése és változása megköveteli munkatársainktól a folyamatos fejlődést, tanulást.

Nagy hangsúlyt helyezünk a tapasztaltabb kollégák tudásának megosztására, közös tudásbázis kiépítésére, illetve fontos szerepe van az önképzésnek is. Belépő kollégáink mellé egy-egy tapasztaltabb mentort jelölünk ki, aki nem csak az új munkatárs szakmai fejlődését kíséri figyelemmel, hanem a csapatba való beilleszkedését, a cégkultúra megismerését is segíti.

Évek óta sikeres LicencAkadémia képzéseinken minden új belépő munkatársunk részt vesz, ezen kívül fejlesztjük a kollégáink szakmai és módszertani kompetenciáit, nyelvtudását is.

Általában interneten hirdetjük nyitott pozícióinkat, illetve esetenként fejvadászt alkalmazunk. Emellett minden keresésünk során számítunk munkatársaink ajánlására is a lehetséges jelöltek kapcsán. A kiválasztás során a szakmai mellett a személyes kompetenciák is ugyanolyan hangsúlyosak számukra, jó csapatjátékosokat, tanácsadó szemléletű, tanulni vágyó kollégákat keresünk. Bizonyos szakterületek esetében nem a diploma megléte a legfontosabb szempont, ez kiváltható a tevékenységünkhöz kapcsolódó területen szerzett tapasztalattal.

Cégünknél a karriermenedzsment alapjául szolgáló grade system és az ehhez kapcsolódó teljesítménymenedzsment rendszer működik. Félévenként értékeljük kollégáink teljesítményét és szakmai, illetve személyes kompetenciák terén elért fejlődését, valamint kitűzzük a következő időszak céljait, amelyeket a vezető és munkatárs közötti havi négyszemközti interjúk során követünk nyomon, és szükség szerint aktualizálunk. Fontosnak tartjuk a kétoldalú információáramlást. Az eredmények számon kérése során számítunk munkatársaink visszajelzéseire, észrevételeire, a célok kialakítása esetében törekszünk a személyes és céges célok harmóniájának megteremtésére.

Munkatársaink kötetlen munkarendben dolgoznak, ez a munkahelyi jelenlétet megkövetelő többszereplős projektmunkák illetve meetingek mellett rugalmasságot biztosít a magánjellegű elfoglaltságok tekintetében. A vezetőkkel való egyeztetést követően lehetőséget biztosítunk az időszakos otthoni munkavégzésre is.

Tevékenységünkben a szolgáltatási piac jellemző működése miatt megfigyelhető egyfajta szezonalitás, ezért mint minden hasonló portfóliójú cégnél, nálunk is vannak leterheltebb, és kicsit lazább időszakok. A hatékony feladatkiosztás és munkaterhelés érdekében menedzsereink éves, havi és heti szinten is tervezik az erőforrások allokációját.

Itt sikeresen ötvöződik a munkatársak egy részének multis háttere, tapasztalata a KKV-s rugalmassággal és nyitottsággal. A szervezettség és céltudatosság megvan, kockafej viszont szerencsére nincs.

Szakmai kihívás megismerni a szoftvergazdálkodás csínját-bínját. Dinamikus, segítőkész, vidám a csapat, kellemes, jól felszerelt a munkakörnyezet, és barátságos az irodai légkör.

Eljutottam arra a pontra, hogy kifejezetten szeretek bejárni dolgozni. Ez nem olyan munkahely, ahova reggelente pusztán muszájból járnak be az emberek.

Megtaláltam egy szakmát, amely végre illik a személyiségemhez és az attitűdömhöz. Vonzó, hogy nem anyagi érdeket, hanem a korrektséget lehet középpontba helyezni. Motiváló a tevékenység műhelymunka jellege.

Egy ügyfél: „Olyan jó a kisugárzása az irodának és a csapatnak.”

Karrier IPR-Insights Hungary Kft. állások

Kapcsolat

Bock Orsolya

E-mail cím: job@iprsam.hu
Telefonszám:

IPR-Insights Hungary Kft.

E-mail Cím: info@ipr.hu
Telefonszám: (1) 999-0420
Weboldal: http://ipr.hu/
Facebook: www.facebook.com/IPR-Insights-License-Consulting-123090247712680/
LinkedIn: www.linkedin.com/company/ipr-insights-hungary

IPR-Insights Hungary Kft.

1133 Budapest, Váci út 135-139. C épület, 1. emelet

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok