Iparág/szektor
IT részleg mérete
Munkavégzéshez szükséges nyelv

Bemutatkozás

A budapesti székhelyű Navitasoft (korábban IP Systems) energiapiaci informatikai rendszerek fejlesztésére szakosodott vállalat. Energiarendszerek üzemeltetői és kereskedők egyaránt használják termékeit, amelyekkel Európa kilenc országában van jelen.

A liberalizált gáz- és árampiac szereplői számára informatikai rendszerek tervezését, bevezetését és üzemeltetését végezzük. A fogyasztás előrejelzésétől a kapacitások tervezésén és szétosztásán át az elszámolásig az energiapiaci tevékenységek teljes vertikumára kínálunk megoldásokat. 13 informatikai termékünket energetikai rendszerüzemeltetők és kereskedők is használják. Egyedi fejlesztéseink döntően Java alapú szoftverek, amelyek relációs (többnyire Oracle) adatbázisokon működnek. Rendszereink redundáns infrastruktúrán, 7×24-es rendelkezésre állással, kiemelt SLA szolgáltatási szintek mellett működnek. Vállalati struktúránk lapos. Stratégiai kérdésekben a menedzsment tagjai döntenek, napi szakmai ügyekben a szakterületek, a munkacsoportok vezetői. A termékfejlesztés során alkalmazott, minőségi körökre épülő japán munkamódszert, a Scrum-ot elsőként honosítottuk meg Magyarországon, majd a gyakorlati tapasztalatok alapján cégünkre szabtuk. Az általában négy fejlesztőből – egy-egy vezető fejlesztővel – üzleti elemzőből és tesztelőből álló Scrum-teamjeinkben minden fázisban együtt dolgoznak a különböző területeket képviselő szakemberek. A teameket egy DevOps-os csapat is támogatja, így szisztematikusan, rugalmasan és gyorsan tudunk eljutni a megoldásig.

Tíz éves múltra tekint vissza cégünk, amely jelenleg 60 munkatársat foglalkoztat és zártkörű részvénytársaságként működik. Vállalatunk magyar magántulajdonban van, munkatársaink egy része részvényes is, miután teljesítményének elismeréseként vásárolhatott a cég értékpapírjaiból. Már az indulás évében, 2008-ban megszületett gázkereskedelmi informatikai platformunk, rá egy évre pedig a villamosenergia-piac szereplői számára is létrehoztuk áramkereskedői informatikai platformunkat. A fejlődés folyamatos: volt olyan évünk, amikor egyszerre három új termékkel bővült portfóliónk. 2011-ben léptünk a nemzetközi piacra. Külföldi tevékenységünket Navitasoft márkanév alatt végezzük. Termékeinkkel Magyarországon túl Ausztriában, Bulgáriában, Csehországban, Görögországban, Horvátországban, Romániában, Svájcban és Szlovákiában vagyunk jelen.

Ahogyan üzleti partnerként a minőségre és a gyorsaságra törekszünk, úgy munkaadóként is igényesek vagyunk. Budapest XIII. kerületében található központunk minőségi munkakörnyezet, a legkorszerűbb eszközökkel és extrákkal (házimozi, Xbox, csocsó). Nálunk agilis, kreatív, szakmai autonómiát igénylő, tanulni és fejlődni akaró kollégák dolgoznak, akik magánemberként sokszínű érdeklődési kört képviselnek. Tudatosan törekszünk arra, hogy munkatársainkból közösséget kovácsoljunk: évente több csapatépítő rendezvényt, így kirándulásokat, futásokat, síeléseket, főzőprogramokat szervezünk, ezek pedig nyitottak a családtagok előtt is. Az események egyben megkoronázzák a sikeres munkát. Sikernek azt tekintjük, amikor munkatársaink szaktudása egy-egy projektben az ügyfél számára üzletileg hasznos és az adott kihívásra a lehető leggyorsabban reagáló informatikai megoldásban ölt testet. Nemcsak ügyfeleinkre és kollégáinkra figyelünk, hanem tágabb környezetünkre is: dolgoztunk például a fóti Károlyi István Gyermekközpontban és az őrbottyáni Református Szeretetotthon fogyatékkal élőket ápoló intézményében a szobák és a folyosók kifestésén.

Aktualitások és hírek

2019-01-07

Vezető tesztelőből fejlesztő? Egyáltalán nem példa nélküli – interjú Bereczki Attilával, az IP Systems kollégájával

IThon.info: Most már több éve dolgozol az IP Systems alkalmazásában. Korábban vezető tesztelőként tevékenykedtél, azonban egy ideje már fejlesztési feladatokat […]
2018-11-07

Mit ad egy microservices architektúra a magyar kkv-knak?

A microservices mint a fejlődés következő lépcsőfoka Az elmúlt évtizedekben a tudományok olyan léptékben fejlődtek, mint soha a korábbi évszázadok […]

Sikerek és tervek

Nemzetközi energetikai szoftverfejlesztői tapasztalattal rendelkező vállalatunk szállítja az ukrán villamosenergia-hálózat kiegyensúlyozói, piacüzemeltető és elszámoló szoftverrendszerét az Ukrenergo számára. A TSO-IP nevű rendszerünkre, valamint az osztrák Smart Tech és a Siemens kapcsolódó szoftverére épülő új megoldást várhatóan 1 év alatt készítjük el és helyezzük üzembe. A több mint 2 milliárd forint értékű, a Világbank által finanszírozott alkalmazásfejlesztési projekt 2019 őszére valósul meg, ezt követően pedig 5 évre kaptunk megbízást az ukrán villamosenergia-piacot Európa vérkeringésébe is bekötő rendszer üzemeltetésére. Az energetikai informatikai piacon tehát továbbra is aktívak vagyunk, de mostanára elérkezett az idő ahhoz, hogy újabb lábra álljunk. Már van kidolgozott tervünk arra, hogy milyen újabb területen kamatoztassuk cégünk szaktudását, amellyel több mint 2 milliárd forint éves nettó árbevételt érünk el.

HR

Cégünk dolgozóinak átlagéletkora 34 év, ami meghatározza a hangulatot is: fiatalos a csapat. Munkatársaink 90 százaléka férfi. Közös nevező, hogy szinte mindenkinek van diplomája, többeknek akár kettő is, de várunk olyan elkötelezett fiatalokat, akik nyitottak a folyamatos tanulásra, de ezt nem egyetemi keretek között alapozták meg, hanem boot-campekben. Mostanában törekszünk külföldi szakemberek felvételére, velük új munkakultúra, aktív nyelvtudás érkezik. Az angolt különböző szinteken, de mindenki beszéli, a jó szakmai, beszélt angol csak azoknál szükséges, akik napi szinten használják is a munkában. Befogadóak vagyunk, pályakezdők előtt is nyitott cégünk: melléjük mentor áll, általában az adott csapat vezető fejlesztője. Munkatársaink nagyra értékelik, hogy a multikkal ellentétben itt nincsenek szigorú adminisztratív keretek, a teljesítmény az igazán fontos, és van tere az önszerveződésnek.

Aki hozzánk jön, legyen agilis, minőségre törekvő, kreatív, csapatjátékos és az új ismeretek megszerzésére motivált. Miután vállalatunk maga is egy tanuló munkaszervezet, az egyéni tanulást többféle módon támogatjuk. Mindenkinek van egy éves személyes képzési kerete, az összeg felhasználásáról maga dönthet. Szervezünk belső képzéseket, de lehet jelentkezni külsős kurzusokra, workshopokra is. Támogatjuk az angol nyelvtanfolyamot és angolul szakmai tréninget is tartunk. A tudásmegosztást azzal támogatjuk, hogy aki külsős képzésen vesz részt, az előadáson ismerteti kollégáinak, hogy mit tanult. Minden hónapban van belső meetup, melybe egy-egy kolléga bemutatja új tapasztalatait. A nagyobb munkákat projektindító képzések előzik meg. A tanulás egyben belépő a házon belüli pályaváltáshoz. Sokféle karrierút képzelhető el: fejlesztőből lett már üzleti elemző, tesztelőként érkezettből fejlesztő vagy vezető fejlesztő. A ranglétrán is feljebb lehet lépni, vezetőket ugyanis nem hozunk házon kívülről, hanem őket belülről termeli ki a szakmai és a személyes kvalitás. A karrierút úgy nyitott külföld felé, hogy részt lehet venni nemzetközi projektekben.

A cégünkre optimalizált Scrum-munkamódszer olyan, hogy az előtervezés során megjelölt célokból, feladatokból világosak az adott teamre szabott teendők, ezért az elvégzett munka értékelése is könnyű. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a teamek sprintekben dolgoznak, és a futamok során naponta feltesszük a releváns kérdéseket, hogy ki mit csinált az előző megbeszélés óta, mit tervez ma elvégezni és mi az, ami gátolja célja elérésében. A válaszok birtokában, illetve a vezető fejlesztők intézkedése után megy tovább a munka, a sprintek végén pedig áttekintjük a futam eredményeit. Mindez jó dolgozói szempontból is, mert tervezhető és kiszámítható a munkafolyamat. Közvetlen vezetőjétől mindenki negyedévente kap visszajelzést munkájának eredményességéről vagy javítandó problémáiról, vállalati teljesítmény-értékelési rendszerünk keretében pedig évente van átfogó (360 fokos) értékelés. A kiemelkedő teljesítményt és a céghez való lojalitást honoráljuk, a pénzen túl azzal, hogy a fizetés egy részéért be lehet szállni a céges részvényesi programba, vagyis vállalati értékpapírokat lehet vásárolni azzal az opcióval, hogy az esetleges kilépéskor a pakettet a cégnek kötelező eladni. A bruttó havi bér mellé egészségbiztosítás is jár, mindenki élvezheti annak az előnyeit, hogy rendszeresen részt vehet számos egészségügyi szűrővizsgálaton. Bizonyos beosztásokban ingyenes a mobilhasználat, majd céges autó is elérhető. Vannak azonban olyanok, akiknek ha ez járna, akkor se használnák bejárásra, mert egy kisebb csoport futva jön dolgozni… 🙂

Aki cégünkhöz jönne dolgozni, jelentkezhet önéletrajzzal vagy még egyszerűbben a Linkedin-profiljával is. Napokon belül visszahívást kap HR-es kollégánktól, és a telefonos konzultáció után máris indul a felvételi folyamat. Első lépésben online kell kitölteni egy szakmai tesztet, amennyiben ez sikeres, interjúra hívjuk az érdeklődőt. A szakmai kompetenciákat sokoldalúan igyekszünk felmérni, így kódolási feladattal is. Vezető fejlesztő irányítja az általában kétkörös meghallgatást, amelynek keretében a jelentkező megismerkedhet későbbi közvetlen vezetőjével is. A meghallgatások eredményeiről értékelés készül, a döntést a menedzsment hozza meg. Mindenki kap érdemi visszajelzést: olyat, amiből tanulhat akkor is, ha végül nem lesz munkatársunk. Jó esetben akár egy hét, de legfeljebb három hét alatt lezajlik a teljes folyamat, melynek hossza rajtad is múlik.

Karrier Navitasoft Zrt. állások

Kapcsolat

Kertész Lilla

E-mail cím: kertesz.lilla@ipsystems.hu
Telefonszám: 06-1-231-0497

Navitasoft Zrt.

E-mail Cím: info@ipsystems.hu
Telefonszám:
Weboldal: https://www.ipsystems.hu
Facebook: https://www.facebook.com/ipsystems.zrt/

IP Systems Zrt.

1139 Budapest, Teve utca 1/A-C., 6. em.

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok