Iparág/szektor
IT részleg mérete
Kiemelt technológiák és módszertanok
Elhelyezkedés
Munkavégzéshez szükséges nyelv

Bemutatkozás

Az Interactive Brokers a világ legsikeresebb low-cost brókercége.

Az Interactive Brokers a világ legsikeresebb low-cost brókercégeként több mint negyven éves múltra tekint vissza, magasfokú automatizálással éri el az extrém költséghatékonyságot és megbízhatóságot. Az IB amerikai székhelyű, de magyar gyökerekkel rendelkezik, büszke arra, hogy számos kiváló hazai szakembert alkalmaz Budapesten is. Nekik is köszönhető, hogy évről évre sikerül halmozni a legjobb tőzsdei szolgáltatásért járó díjakat (a teljesség igénye nélkül: Investopedia 2019 Best Overall Online Broker, Barron’s 2019 Best Online Broker; Kiplinger 2019 #1 Mobile App, 2019 CardRates Best Low-cost Broker).

A 2006-ban alapított, közel ötven főt alkalmazó budapesti leányvállalat az IBG LLC 100%-os tulajdona, az amerikai anyacégbe szervesen integrálódva fejleszti az IB globális platformját. Fejlesztési környezetünk:

 • C++, Java, Python mint fő programozási nyelvek
 • C++17, Atlassian eszközök (Jira, Confluence), Confluence, git, Jenkins, JBoss, Spring, Hybernate, Oracle, MySQL,
 • ergonomikus modern iroda, Core i7 asztali fejlesztőgépek, dupla vagy tripla monitorral

Péterffy Tamás 1978-ban alapította az Interactive Brokers közvetlen elődjét, az akkoriban AMEX-en opciós kereskedéssel foglalkozó TP & Co-t. Programozói és pénzügyi tudására alapozva alakította ki saját automatikus kereskedési rendszerét, akkoriban legnagyobb kihívásként visszafejtve a tőzsdék által használt egyedi elektronikus kommunikációt, megoldva, hogy adatértelmezés mellett válaszra is képes legyen. 1983-ban vezette be az akkor még A4-es mappa méretű és több kilós “kéziszámítógépet”, melyet mégis a mai tabletek elődjének is tekinthetünk. 1993-tól Európában is elindult a kereskedés, de egészen 2006-ig kellett várni a magyar leányvállalat, az Interactive Brokers Hungary Kft. megalapításáig.

Fontosabb mérföldkövek

1978: TP & Co. alapítása

1993-ban alakul meg az Interactive Brokers, nyilvánosan elérhetővé téve a saját célra nagy sikerrel használt kereskedési platformot.

2006-ban megalakul a magyar leányvállalat, az Interactive Brokers Hungary

2007-ben IBKR tickerrel maga az Interactive Brokers is tőzsdei céggé vált, a munkavállalóknak bevezetve a részvénybónuszt, így minden kolléga egyúttal társtulajdonossá is vált.

2009-ben mobilalkalmazások megjelenése iOS és Android telefonokra

2016-tól magyar részvényekkel is lehet kereskedni az IB rendszerén

2017-ben az Interactive Brokers Debit Mastercard bevezetése

2018-ban a Barron’s értékelése alapján továbbra is “Best Online Broker” az Interactive Brokers

Küldetésünk és célunk, hogy hatékonyságunkkal és gyorsaságunkkal a világ legmegbízhatóbb és legtöbbet nyújtó pénzügyi szolgáltatója legyünk. Forradalmian új területeket hódítunk meg (bankkártya-kibocsátás, csekkbefizetés, de akár sportfogadás is), miközben továbbra is kiemelkedő színvonalon elégítjük ki a befektetői igényeket.

Nálunk a fejlesztők az elsők. Nem meglepő, hiszen az IB felsővezetői is mind fejlesztőként kezdték, ugyanazt a nyelvet beszéljük, mindannyian pontosan ismerjük a programozói élet kihívásait. Nálunk Te sem csak egy fogaskerék vagy a gépezetben – fontos számunkra a munkád és a véleményed is. Kiemelt prioritást élvez továbbá a munka-magánélet-fejlődés egyensúlya, valamint a kiszámíthatóság és az emberi értékek megbecsülése. Értékelünk Téged.

Arany középutat keresve nyitott szemléletű IT cégnek valljuk magunkat, ugyanakkor a konzervatív értékeket is tiszteletben tartjuk. Bízunk a munkatársakban, így törzsidő nélküli rugalmas munkaidőben dolgozunk, viszont látjuk a személyes munkakapcsolat fontosságát is. Kedveljük az újdonságokat, kipróbálunk eddig nem használt eszközöket, követjük a keretrendszerek verzióváltásait, de mindezt csak  miután meggyőződtünk azok stabilitásáról.

Kis csapatokban dolgozunk, melyek tagjai büszkék rá, hogy az adott terület legjobb szakértői és önállóan végzik munkájukat. A rugalmas munkaidő ellenére folyékony a kommunikáció, rendszeres meetingekre sincs szükség.

Kiemelten fontos értékünk a közösség és a céges kultúra, amelynek része, hogy befogadóak vagyunk: szívesen várunk közösségi eseményeinkre, ha szeretnél részt venni rajtuk. Ám ha nyitott vagy arra, hogy barátokra lelj, mi számtalan lehetőséget biztosítunk rá, a havonta tartott csapatebédektől és szülinapi tortázásoktól a negyedéves kötetlen csapatépítőkön át a családi napig és az újévköszöntő fine dining vacsoráig.

Szintén a kultúránk része, hogy bárki, bárkitől kérdezhet. Sőt, erre bátorítjuk is a munkatársainkat – egymást támogató közösség vagyunk.

Fontosnak tartjuk, hogy tetteink környezetünket és társadalmunkat segítsék, hosszú távon fenntartható megoldást nyújtsunk. Gyűjtöttünk már gyerekeknek csokit, játékokat egy alapítvánnyal közösen, és alapítónk családja rendszeresen hétjegyű dollárösszeggel támogat több jótékonysági szervezetet.

Környezettudatosan gondolkodunk, szelektíven gyűjtve a hulladékot, figyelve az energiatakarékosságra illetve fenntarthatóságra.

Aktualitások és hírek

2019-11-12

Informatikus mennyország a magyar bróker-leánynál

Péterffy Tamás minden idők egyik legsikeresebb magyar származású vállalkozója és programozója, ehhez kétség nem férhet. A tőzsdei ügyletek modernizálásában vezető […]

Sikerek és tervek

Néhány eredményünk az idei évből, amikre a legbüszkébbek vagyunk:

 • 2019 Investopedia Interactive Brokers was rated “Best Overall”
 • 2019 Investopedia Interactive Brokers was rated “Best for Low Costs”
 • 2019 Barron’s Interactive Brokers was Rated #1 – Best Online Broker
 • 2019 Barron’s Interactive Brokers was rated “Best for Mobile Traders”
 • 2019 Barron’s Interactive Brokers was rated “Best for International Traders”
 • 2019 Barron’s Interactive Brokers was rated “Best for Frequent Traders”
 • 2019 Kiplinger: Interactive Brokers was Rated #1 – Mobile App
 • 2019 Kiplinger Interactive Brokers was Rated “Best for Active Traders”

HR

Nehéz hozzánk bekerülni – ez igaz. Viszont ha sikerül, egy erősen válogatott csapat tagja leszel, ahol alaptulajdonság a magas intelligencia, a szakmai hozzáértés. Nálunk a kávézások és a hosszabb-rövidebb konyhai találkozások inspiráló és frissítő beszélgetéseknek teremtenek alkalmat.

Rendszeresen fogsz találkozni izgalmas kihívásokkal, melynek megoldása csak az egyik lehetőség, hogy szakmai tudástáradat gyarapítsd. Mindemellett formális és informális képzésekkel is várunk: professzionális tréningek mellett peer-to-peer előadások során egymásnak adjuk át friss tapasztalatainkat.

Hosszú távon csak Tőled függ, merre lépsz tovább: elmélyülve a technológiai részletekben adott terület mindentudó szakértője leszel, vagy a ranglétrán haladva teljesíted karriercéljaidat.

Tudatosan építjük fel magas kompetenciával rendelkező csapatunkat. Nehéz hozzánk bekerülni, de ha megfelelsz a szigorú felvételi követelményeknek, akkor mi is a legtöbbet adjuk, amit adhatunk:

 1. jóval a piaci átlag feletti fizetés
 2. minimum inflációkövető éves fizetésemelés
 3. versenyképes év végi bónusz
 4. komplex magán egészségbiztosítási csomag
 5. angolszász mintára bevezetett részvénybónusz
 6. külföldi tapasztalatszerzési lehetőség (USA, Svájc, Anglia)
 7. modern, belvárosi iroda a Deák tér vonzáskörzetében
 8. edzőterem használati lehetőség
 9. éttermi étkezési támogatás
 10. utazási támogatás
 11. munka-magánélet egyensúly

nagyiroda-mod-1024x682

Karrier Interactive Brokers állások

Kapcsolat

Győri Tamás

E-mail cím: tgyori@interactivebrokers.com
Telefonszám: +36 30 358 0290

Interactive Brokers

E-mail Cím:
Telefonszám:
Weboldal: ibhungary.hu
Facebook: https://www.facebook.com/InteractiveBrokers/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/interactive-brokers/

Irodánk

Budapest, Madách Imre út 13-14

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok

Fejlesztés
Üzemeltetés
Módszertanok