Bemutatkozás

Az Intalion Rendszerintegrátor Kft. middleware technológián alapuló tanácsadási és fejlesztési szolgáltatásokat nyújt partnerei számára.

Az Intalion Rendszerintegrátor Kft. leginkább a pénzügyi szektor szereplőinek, bank és biztosító társaságoknak nyújt middleware technológián alapuló tanácsadási és fejlesztési szolgáltatásokat az összetett, nagy bonyolultságú IT infrastruktúráik tekintetében. Legyen szó akár SOA módszertan bevezetéséről, architektúra átvilágításról, middleware üzemeltetés támogatásról, integrált workflow rendszerek, vagy Business Process Management kialakításáról.

Emellett rendelkezünk egy saját termékkel, az Intalion Middleware Suite-tal, amely több éves middleware tapasztalatunkon alapuló fejlesztéseinket gyúrja egy SOA architektúrában működő eszközkészletté.

Support csapatunk továbbá kis- és középvállalatok számára végez infrastruktúra üzemeltetési feladatokat is.Szakmai területen munkatársainknak három fő csoportja van: a java alapú megoldások, a .NET alapú megoldások, és a támogató csapat. Az egyes csoportokon belül az alábbi munkakörök találhatóak meg: junior és senior JAVA és .NET fejlesztő, csoportvezető, szakmai vezető, projektvezető, rendszerszervező.

A 100%-ban magyar tulajdonú cégünk 2011-ben jött létre, amikor 8-10 egymást jól ismerő szakember úgy döntött, hogy az általuk felhalmozott tudást és szakértelmet érdemes lenne egy cégben koncentrálni. Az eltelt néhány év alatt a kezdeti munkatársi létszámunk 35 fősre emelkedett.

Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt évek folyamatos növekedése, valamint a partnereink számára biztosított magas minőségű szakmai munka eredményeként üzleti körökben az Intalion neve gyorsan szóba kerül, ha middleware technológiáról van szó.

Hisszük, hogy korunk sikeres informatikai megoldásai nem nélkülözhetik a szabványos middleware technológiákat, az átgondolt SOA alapú architektúrákat és fejlesztési folyamatokat. Célunk, hogy Magyarország legnagyobb middleware szolgáltatójává váljunk.

A jó hangulat a mindennapjaink része, a kollégák szívesen viccelődnek egymással. Nálunk nem úgy néz ki egy átlagos munkanap, hogy bejönnek a fejlesztők, felveszik a fülhallgatójukat és magányosan dolgoznak egész nap, még a kommunikáció is írásban, chaten zajlik.

Szívesen kapcsolódnak ki közösen munka után, sőt, vannak, akik együtt mennek nyaralni is. Irodánkra a nyitott terek jellemzőek, az egyes csoportok külön, de egy légterű irodahelyiségben dolgoznak a kommunikáció hatékonysága érdekében. Az elfogyasztott ebéd után a kollégák egy kis mozgás gyanánt szívesen használják a számukra biztosított csocsóasztalt, Xbox-ot, vagy éppen a darts táblát.

Évente több csapatépítő programot is szoktunk szervezni. Jellemzően minden évben ellátogatunk egy-két napra valamelyik borvidékre. Nem maradhat el egyik évben sem a szokásos csillebérci – általában bográcsozással egybekötött – kikapcsolódás sem, ahova időnként meghívjuk a volt kollégákat is.

Fontosnak tartjuk az is, hogy a fejlesztők, vagy üzemeltetők az ügyfeleinkkel is jó viszonyt ápoljanak, ezért szoktunk szervezni olyan partnertalálkozókat, melyen ők is részt vesznek (pl. főzőverseny, vagy karácsonyi vacsora).

Van lehetőség alkalmanként home office-ban dolgozni, de ez annyira nem jellemző. A kollégák is látják, hogy úgy a legjobb, ha egymás mellett ülnek, és azonnal tudnak segítséget kérni a másiktól. Szintén a kultúránk részre, hogy bárki, bárkitől kérdezhet. Sőt, erre bátorítjuk is a munkatársainkat.

Minden nagyobb projekt lezárását követően tartunk egy értékelést (mi ment jól, miben kell fejlődnünk), amikor a siker megünneplése sem maradhat el.

A szakértelem mellett az összetartás az, ami az Intaliont, és az itt dolgozó embereket leginkább jellemzi.

Egymást támogató csapatot alkotunk, és erre a segítő hozzáállásra nem csak a menedzsment, de munkatársaink is büszkék.

A legtöbb kollégánk 3-4 éve már nálunk dolgozik, de akadnak olyanok is, akik a cég működésének kezdete óta velünk vannak.

Sikerek és tervek

Az általunk fejlesztett Intalion Middleware Suite megoldáscsomag felfuttatása és nemzetközi bevezetése az egyik legizgalmasabb előttünk álló feladat. Emellett szeretnénk nyitni a pénzügyi szektoron kívül más iparágak irányába is.

Legnagyobb sikerünknek a folyamatosan stabil, kvázi lemorzsolódás nélküli ügyfélbázisunkat, az elmúlt évek alatt felhalmozott módszertani tudást és tapasztalatot, valamint a magas szakmai színvonalat, és ezek alapján elért eredményeinket tartjuk. Microsoft, Oracle Gold, valamint IBM Advanced Business Partnerek vagyunk.

HR

Hasonló értékrendű, fiatal, nyitott, fejlődés orientált emberek közössége az Intalion. Összetartó, egymást támogató csapatot alkotunk, és erre a hozzáállásra és kultúrára büszkék vagyunk.

Bár elmondható, hogy elég kevés middleware szaktudással rendelkező fejlesztő van a piacon, nálunk elég erős szenior szakembergárda dolgozik. Legtöbbjük az itt eltöltött évek és a felhalmozott tapasztalat alapján vált azzá. Arányuk jelenleg nagyjából 60%, így a junioroknak bőven van lehetőségük kitől tanulni.

Mivel szinte mindenki számára, aki csatlakozik hozzánk, a middleware egy új technológia, így a fejlődés eleve garantált. A juniorok sokat tudnak tanulni a szenioroktól, vagy éppen a szakmai vezetőktől, de akár egymástól is. A szenior szakemberek számára pedig egy fejlődési út lehet a szakmai vezetővé, vagy éppen mentorrá válás.

Minden év nyarán megtartjuk az ún. nyári egyetemet. Ennek lényege, hogy szervezünk egy szakmai hetet, ahol 5 napon keresztül a szakmai fejlődésen és tanuláson van a hangsúly és a részvétel gyakorlatilag kötelező. Emellett számos belső képzés és szakmai fórum is van, de időnként tartunk készség- és képességfejlesztő programokat is.

Pályakezdőket is szívesen alkalmazunk, pl. a Budapesti Műszaki Egyetem egyik gyakornoki hely partnere vagyunk. Évente több hallgató érkezik hozzánk szakmai gyakorlatra, labormunkára.

Új munkatársak toborzásánál nekünk leginkább az egyetemi kapcsolatok (pl. a Budapesti Műszaki Egyetem gyakornoki helye vagyunk), a fejvadászokkal történő együttműködés, valamint a meglévő kollégáink ajánlásai váltak be. Felvételnél a kétéves fejlesztői tapasztalattal rendelkező jelöltek a legideálisabbak számunkra. Nem várjuk el feltétlenül a diplomát, főleg a support csapatban több olyan kollégánk is van, aki nem rendelkezik felsőfokú, szakirányú végzettséggel.

Negyedévente van teljesítményértékelő beszélgetés, ahol a csoportvezető és a fejlesztő, vagy supportos kolléga átbeszélik az elmúlt 3 hónap teljesítményét, és a következő időszak legfontosabb feladatait.

Létezik nálunk egy úgynevezett szakmai bónusz, ami egy motivációs és javadalmazási rendszer. Célja a szakmai fejlődés folyamatos fenntartása. A kollégáknak – saját döntésük alapján – lehetőségük van munkaidőn kívül (jellemzően negyedévente 3-4 nap összesen) egy előre egyeztetett szakmai feladatot elvégezniük, amiért külön javadalmazásban részesülnek. Ez lehet egy új technológia megismerése, vagy akár egy vizsga letétele is.

Törekszünk arra, hogy az erőforrásokat jól tervezzük, és napi szinten 8-9 óránál többet ne kelljen dolgoznia a kollégáknak. Emiatt nem jellemzőek a nagy túlórák nálunk. Emellett minden hónapra történik egy hosszabb távú „erőforrás allokáció” (az elkövetkező 1-2 hónapra), továbbá minden pénteken áttekintjük a következő hét feladatait, napra és személyre lebontva.

Aki számára vonzó lehetőség egy új technológia megismerése, és az abban történő elmélyülés, az megtalálja a számítását nálunk. Legtöbb projektünk rövidnek (3-9 hónap), ugyanakkor izgalmasnak és változatosnak mondható, így a szakmai fejlődés garantált.

Az újonnan csatlakozók számára kialakítottunk egy mentor rendszert, melynek lényege, hogy a belépéstől számított egy hónapon keresztül az új munkatársnak csak a tanulásra, fejlődésre kell koncentrálnia. Az összeállított tananyag önállóan feldolgozható, de a számára dedikált mentortól bármikor kérhet segítséget. A tananyag elsajátítását követően jöhetnek a laborfeladatok, végül fokozatos a bekapcsolódás egy-egy projektbe. Minden mentortól elvárjuk, hogy minimum heti fél-egy napot foglalkozzon a mentoráltjával, segítse a fejlődését.

Nagy hangsúlyt fektetünk és meglehetősen sok időt fordítunk a kódreview-kra, mert ez is egy lehetőség a közös fejlődésre, arra, hogy tanuljunk egymás és saját hibáinkból.

Karrier Intalion Rendszerintegrátor Kft. állások

Kapcsolat

Pápai Zoltán

E-mail cím: zoltan.papai@intalion.hu
Telefonszám: +36706177851

Intalion Rendszerintegrátor Kft.

E-mail Cím: info@intalion.hu
Telefonszám: +36-1-999-6197
Weboldal: https://www.intalion.hu/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/2462035/

Intalion Rendszerintegrátor Kft.

1067 Budapest Vörömarty utca 67.

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok