Iparág/szektor
IT részleg mérete
Kiemelt technológiák és módszertanok
Elhelyezkedés
Munkavégzéshez szükséges nyelv

Bemutatkozás

A HM EI Zrt. dinamikusan fejlődő, állami tulajdonú nagyvállalat. A negyed évszázadot meghaladó múlt, több mint 4300 munkatárs és országszerte közel 250 telephely garantálja cégünk stabil működését.
Munkatársaink nagy gyakorlattal rendelkeznek speciális, katonai és minősített informatikai megoldások tervezésében és kivitelezésében.

A HM EI Zrt. 1993. január 1. óta folyamatosan fejlődve áll partnerei szolgálatában. A Társaság működését alapvetően három nagy üzletág határozza meg, ingatlan-üzemeltetés, vagyonvédelem és informatika.

Cégünk küldetése és feladata, hogy kiszolgálja a Honvédelmi Minisztériumot, a Magyar Honvédséget, egyéb állami hivatalokat, minőségi és minősített szolgáltatásokat nyújtva.

A cégen belül működő Elektronikai és Informatikai Igazgatóság megbízható, biztonságos és modern informatikai megoldásokat szállít megrendelői részére. Informatikai területen jelenleg mintegy 300 fős szakállományt (mérnök, informatikus, szoftverfejlesztő) foglalkoztatunk.

A HM EI Zrt. Elektronikai és Informatikai Igazgatóságának főbb feladatai:

  • alapinfrastruktúra biztosítása: összetett, nagy rendszerekkel vagy rendszerrészekkel és önálló infrastruktúraelemekkel kapcsolatos műszaki feladatok ellátása.
  • infrastruktúra innováció: közepes-, illetve nagyvállalati IT rendszerek tervezése, fejlesztése
  • szoftverfejlesztés: általunk felügyelt speciális szoftverrendszerekhez kapcsolódó üzemeltetési, üzemeltetés támogatási, fejlesztési (tervezés, kivitelezés, oktatás) feladatok ellátása.

A Társaság jogelődjét a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Részvénytársaságot az 1981-ben létrehozott Magyar Honvédség Elektronikai Igazgatóság bázisán – 1993. január 1-jével alapította a Honvédelmi Miniszter. Alapításakor fő profilja a hazai iparvállalatoknál kifejlesztett alapeszközökre épülő rádió felderítő-, és zavarórendszerek tervezése, speciális hardver- és szoftverelemek fejlesztése, illetve a rendszer szállításához kapcsolódó oktatás, kiképzés és szaktanácsadás volt.

1995-ben két önálló üzletágként megalakult az Elektronikai, illetve a Logisztikai Igazgatóság. A Honvédelmi Minisztérium, mint tulajdonos a HM EI Rt. felé különösen a vagyon,- és ingatlankezelés, üzemeltetés és kiszolgálás irányában növelte az elvárásait. Ennek eredményeként 1997-ben újabb üzletág alakult, az Ingatlan-üzemeltetési Igazgatóság. Az üzemeltetett ingatlanok különböző szervezeti egységekbe integrált biztonsági és őrzés-védelmi tevékenység tapasztalatai és eredményei nyomán 2003-ban felállításra került a Biztonsági és Vagyonvédelmi Igazgatóság.

2000-ben a Társaság elérte a „Minősített NATO Beszállító” címet és ennek nyomán, a hazai cégek közül elsőként, aláírhatta a NATO „Megrendelési Alap megállapodást”.

A fő feladatok megtartása mellett, az igények kiszolgálásával ma három üzletág a Társaság alappillére: ingatlan-üzemeltetés, vagyonvédelem és informatika.

Megbízóink elégedettsége számunkra kiemelt jelentőséggel bír, éppen ezért cégünk legfőbb értéke a megbízhatóság és a minőség. Munkatársainknak folyamatos fejődési lehetőséget biztosítunk stabil munkahelyi háttérrel.

Kollégáink több éve rendszeresen részt vesznek országos sportrendezvényeken cégünk színeiben versenyezve, ahol mind egyéni, mint csapat-szinten nagyszerűen szerepelnek.

Aktualitások és hírek

2019-10-09

Hogyan illlenek a Microsoft termékek a honvédelembe?

A Microsoft termékei világszerte elterjedtek. Emberek, és cégek milliói használják őket nap mint nap. De vajon a honvédelmi területre, illetve […]

Sikerek és tervek

Büszkeséggel tölt el minket, hogy munkatársaink hatalmas, modern és komplex rendszereket terveznek és implementálnak, illetve hogy az üzemeltetés során jelentkező kihívásokkal is sikeresen megbirkóznak.

Megbízóink megrendeléseinek teljesítése mellett az innováció is kiemelten fontos számunkra. Jelentős fejlesztéseink közé sorolhatjuk a kiemelten biztonságos, országos méretű, komplex adatközponti infrastruktúra rendszereinket, a kapcsolódó területekről pedig a legmagasabb biológiai biztonsági követelményeknek megfelelő Mobil Biológiai Laboratóriumot; a távérzékelő, illetve megfigyelő típusú pilóta nélküli repülőeszközöket, valamint a JUSTEUS Nemzetközi Határozatkeresőt.

HR

Cégünk mérete és sokrétű tevékenységi körünk miatt nélkülözhetetlen a magas színvonalú, szaktudás, amit minden meglévő és új kollégától elvárunk, szükség esetén kiemelt támogatást nyújtva a pályakezdőknek. Munkatársainkat a rugalmasság és a megoldásra való törekvés jellemzi, amelyet megbízóink is értékelnek.

Megrendeléseink sokszínűsége garantálja a változatos, néha kihívásokkal tarkított mindennapi munkát, amiben minden kolléga megtalálja a számára ideális fejlődési lehetőséget és a szakmai kiteljesedést. Projektjeink megvalósítása során egyéni- és csapatmunkát is elvárunk, így a rugalmasság itt is előnyös tulajdonságként jelenik meg.

Folyamatos fejlődést biztosítunk projektjeink és a különböző képzési lehetőségeken keresztül, mindezt egy biztos munkahelyi háttérben, ahol kollégáinkkal hosszú távra tervezünk. A versenyképes fizetést cafeteria és egyéb juttatások teszik még vonzóbbá (MH által fenntartott egészségügyi létesítmények és kulturális, rekreációs központok igénybe vételi jogosultság; ingyenes élet-és balesetbiztosítás).

Karrier HM EI Zrt. állások

Cégünknél jelenleg nincsen nyitott pozíció.

Kapcsolat

E-mail cím: hmei@hmei.hu
Telefonszám:

HM EI Zrt.

E-mail Cím:
Telefonszám:
Weboldal: http://www.hmei.hu/

Budapest és cégünk telephelyei

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok