Bemutatkozás

A Hiflylabs üzleti intelligencia megoldásokkal, tanácsadással és egyedi fejlesztésekkel foglalkozik.

Az üzleti intelligencia minden területén hajtunk végre projekteket, kezdve az adatbányászattól és az adattárház építéstől a vezetői dashboardok kialakításán át az elmúlt években sokakat lázban tartó Big Data problémák megoldásáig. Néhány évvel ezelőtt elkezdtünk felépíteni egy alkalmazásfejlesztői tudást, ami mára megbízható elemévé vált kompetenciakészletünknek. Az új kihívások keresése iránti elköteleződésünk miatt 2013-ban úgy döntöttünk, hogy a start-up szférában is megjelenünk innovációinkkal. Ez további löketet adott ahhoz, hogy megerősítsük a mobil applikációk fejlesztésével foglalkozó csapatunkat, melyből mára az üzleti intelligencia üzletágunk kistestvér üzletága épült fel.

A Hiflylabs üzleti intelligencia megoldásokkal, tanácsadással és egyedi fejlesztésekkel foglalkozik. Üzleti intelligencia szakértőinkkel és tanácsadóinkkal komplex problémákat oldunk meg a pénzügyi, államigazgatási, telekommunikációs és a közmű szektorban a legkülönbözőbb üzleti területeken. A mobilfejlesztői csapatunkkal jelen vagyunk a KKV és a startup szegmens területein is.

Cégünk projektek mentén szerveződik, így amellett, hogy mindenkihez tartozik egy mentor, aki a folytonosságot jelenti kollégáink számára, az aktuális vezető rövidebb-hosszabb időközönként, projektenként cserélődik.

A munkatársaink szerepköre projektekről projektekre (sőt olykor projekten belül is) változik, de alapvetően az alábbi szakértői szerepek (és különböző kombinációik) képzelhetőek el: alkalmazás fejlesztő, adattárház fejlesztő, riport/dashboard fejlesztő, architekt, konzulens, adatbányász elemző, projektvezető, tesztelő, üzemeltető.

Egy másik megközelítésben csapatunk specialistákból és generalistákból áll: a specialisták egy-egy szakterületet/technológiát mélyebben elsajátítanak, a generalisták pedig különböző területeken segítenek bele a projektmunkába.

A csapat magját az IQSYS nevű cég Fajszi Bulcsú vezetésével 1999-ben megalapított adatbányászati kompetencia központjának kezdetektől fogva együtt dolgozó, illetve az évek során csatlakozott tagjai alkotják. Ez a szakmai közeg az évtizedes közös munka során számos szenior szakértőt kinevelt a száznál több sikeresen megvalósított üzleti intelligencia projektjében. Az IQSYS Zrt. T-Systems Magyarország Zrt-be történő olvadásának éveiben és azt követően (2011 és 2014 között) ennek a teamnek a vezető szakértői, illetve tehetséges fiataljai úgy döntöttek, hogy külön cégekben folytatják tevékenységüket. Ezek a cégek a Hiflylabs Kft., illetve az evoline Professional Services Kft. voltak, melyek egymás kizárólagos stratégiai partnereként evoline brand alatt közösen dolgoztak tovább a BI piacon.

2015 őszén a Hiflylabs Kft. megvásárolta az evoline Professional Services Kft-t, ezzel az évtizedes közös múltra visszatekintő csapat immár a Hiflylabs márkanév alatt, de minden más tekintetben változatlan módon tevékenykedik tovább.

Küldetésünk viszonylag röviden összefoglalható: célunk, hogy minőségi megoldásokat szállítsunk ügyfeleinknek olyan projekteken és területeken, melyek izgalmas szakmai kihívást nyújtanak a kollégáinknak, ezért törekszünk arra, hogy folyamatosan nyissunk új technológiai és üzleti területek irányába.

Munkánk során legfontosabb értéknek az ügyfélközpontúságot, a minőségre való törekvést, a rugalmasságot és az agilitást tekintjük. Mindannyian szeretjük a szakmánkat, olyannyira, hogy szabadidőnkben is szívesen foglalkozunk vele. Nagy hangsúlyt fektetünk a piaci trendek követésére és az új eszközök megismerésére.

A kollégák személyes fejlődésének záloga a folyamatos belső és külső képzések/továbbképzések mellett erős hagyományokkal rendelkező mentor rendszerünk. Nálunk nincsenek deklarált karrierutak, hanem mindenkivel együtt taposunk ki egy ösvényt, amely leginkább illeszkedik az adott kollégánk elképzeléseihez és képességeihez.

A Hiflylabs csapatában azért szeretnek dolgozni kollégáink, mert

  • lehetőségük van a folyamatos fejlődésre és mindenkit a saját elképzelései és képességei szerint kezelünk,
  • a csapatmunka nálunk elsődleges, nincs széthúzás, ha konfliktusok adódnak, azokat kezeljük,
  • a Hiflylabs amellett, hogy egy jó szakmai műhely, erős a közösségünk is, gyakran szervezünk közös munkán kívüli programokat,
  • cégünk vezetői a célok és az irányok meghatározásánál nagy hangsúlyt fektetnek a teljes csapat bevonására, és tájékoztatására.

A társadalmi felelősségvállalásban úgy veszünk részt, hogy azzal segítünk, amihez értünk, így nonprofit szervezetek adatfeldolgozási, adatelemzési problémáit igyekszünk megoldani. Jó példa erre a II. világháborús hadifogoly adatbázis tisztítása (http://www.hadifogoly.hu/).

Aktualitások és hírek

2019-03-20

BSidesBUD 2019 – nemzetközi kiberbiztonsági konferencia harmadszor Budapesten!

Nyereményjáték A Hacktivity felajánlásával 10 db belépőjegyet kaptunk a BSides IT-biztonsági konferenciára, amit az első 10 leggyorsabb olvasónk között szeretnénk […]

Sikerek és tervek

Mindannyian szeretjük a szakmánkat, olyannyira, hogy szabadidőnkben is szívesen foglalkozunk vele, és többek között ezért – immár három alkalommal is – úgy döntöttünk, hogy tapasztalatainkat könyvek formájában is összegezzük. Ebből kettő jelenleg is forgalomban van:

http://www.alinea.hu/uzleti_haszon_az_adatok_melyen

http://www.alinea.hu/business_value_in_an_ocean_of_data

HR

Cégünkre jellemző a fiatalos, baráti légkör. Kollégáink számos területről érkeznek hozzánk, van nálunk fizikus, matematikus, informatikus, szociológus, közgazdász, gazdasági informatikus, mérnök, meteorológus, bölcsész.  A csapatunk elég sokszínű, a közös bennünk az, hogy szeretjük a munkánkat, és támogatjuk egymást.

Tapasztaltabb kollégáink jelen voltak a hazai adatbányászat születésénél, és már több, mint 15 éve dolgoznak ezen a területen. Emellett sok gyakornok és pályakezdő van csapatunkban, akik a kezdő kollégáknak szóló személyre szabott oktatás után hamar éles projekteken is kipróbálhatják magukat, természetesen szeniorabb kollégák szárnyai alatt.

A fejlődésre nagy hangsúlyt fektetünk mind a juniorabb, mind a szeniorabb kollégák esetén. A vezetői ambícióval rendelkező kollégáknak lehetőségük van kipróbálni magukat vezetői szerepben.

Folyamatosan ösztönözzük kollégáinkat és lehetőséget is biztosítunk új módszerek, technológiák kipróbálására, megismerésére. Egyéni karrierutakban nagyobb kanyarok is simán elképzelhetőek, ezeket a kollégákkal együtt közösen határozunk meg. A képzésekre nagy hangsúlyt fektetünk, ennek formái: on-the-job, belső és külső képzések. Emellett havi rendszerességgel tartunk egy BI Műhely nevű alkalmat, ahol projektekről, új technológiákról, konferenciaélményekről beszélhetünk.

Több csatornán is keresünk munkatársakat: online hirdetések, egyetemi jelenlét, de sok kollégánk érkezik ajánlás útján. Nem szoktuk előírni bizonyos típusú diploma meglétét, amit várunk, az a tanulni vágyás és a tanulásra való képesség.

Alapelvünk az, hogy a visszajelzés mindenkinek jár, és ezt gyakran meg is tesszük, azonban a kollégáinkat is bátorítjuk rá, hogy visszajelzést bármikor kérhetnek. Negyedévente minden kollégával értékelést tartunk, amikor értékeljük az előző negyed évet, és célokat tűzünk ki a következő időszakra. Fontos, hogy ezek az alkalmak nem egy irányúak, hanem 360 fokosak.

Egy projekt cégben természetesen előfordulnak terheltebb és lazább időszakok, azonban a vezetőink felé elvárás, hogy projekt-hajrá esetén is férjünk bele a 40 órás munkahétbe. Úgy gondoljuk, hogy valaki akkor tud hatékonyan dolgozni, ha ismeri a kontextust, és látja, hogy a munkája hol és miképpen járul hozzá a szállított megoldáshoz. Alapvető megközelítésünk, hogy egy adott problémához az a kolléga van legközelebb, aki azon a feladaton dolgozik, így azt ő ismeri a legjobban, ezért fontos az ő véleményét meghallgatni és becsatornázni.

Cégünkben meglehetősen alacsony a fluktuáció, de akkor is, ha valaki ki akarja magát próbálni más területeken, gyakran visszatér hozzánk.

Karrier Hiflylabs Kft. állások

Kapcsolat

Technológiák és módszertanok