Bemutatkozás

A kezdeti kísérletező szellemnek és a mostanra jócskán meggyarapodott nemzetközi kapcsolatoknak köszönhetően a cég élen jár a legújabb technológiák felhasználásában és fejlesztésében. A Fornax 2019-ben ünnepelte 30 éves jubileumát.

A Fornax az elmúlt évtizedek alatt egy több tagból álló cégcsoporttá nőtte ki magát. A Fornax ICT komplex informatikai megoldások szállításával és testreszabásával, üzleti-, és munkafolyamatok informatikai támogatásával, optimalizálásával és automatizálásával, illetve alkalmazás-integrációval foglalkozik. A FORNAX ICT által fejlesztett EVENTUS munkafolyamat- és munkaerő-menedzselő rendszert számos európai országban alkalmazzák és több hazai, illetve nemzetközi díjat is elnyert már.

A Fornax SI Nagyvállalati Megoldások Kft. amellett, hogy teljes körű szolgáltatásokat nyújt a vállalatirányítási rendszerek, az informatikai rendszer-integráció és a tevékenység-kiszervezés területén, élen jár az ezekhez a területekhez köthető tanácsadói feladatokban is.

A Fornax Zrt. a kutatás-fejlesztés és a startup projektek támogatása mellett komplex megoldásokat kínál az üzleti életben fellépő különböző informatikai igényekre vonatozóan. Továbbá szakértő az országos lefedettségű informatikai rendszerek kiépítésében és egyéb pénzügyi informatikai megoldások területén is.

A kilencvenes évek végére a Fornax meghatározó pozíciót szerzett a közép-európai régió IT piacán is, így a hazai cégek mellett a társaság külföldi leányvállalatai Montenegróban (Fornax ME) és Horvátországban (Fornax HR) működnek, szintén informatikai területen.

A cégcsoport innovatív, bátor fejlesztéseinek, kiemelten erős szakembergárdájának köszönhetően 1991 óta megkerülhetetlen tényező az informatikai szektorban. A Fornax név a hazai és nemzetközi IT piacon már negyed évszázados múltra tekint vissza, a 100%-ban magyar tulajdonú informatikai cégcsoport mára egy számos tagból álló vállalattá nőtte ki magát. A kezdeti kísérletező szellemnek és a mostanra jócskán meggyarapodott nemzetközi kapcsolatoknak köszönhetően, a cég élen jár a legújabb technológiák felhasználásában és fejlesztésében.

A kezdetek óta hiszünk abban, hogy a tradíció és innováció csak együtt hozhat eredményt. Számunkra a siker záloga a jól képzett szakértői csapat, a változásra való képesség és a szakma iránti elhivatottság. Küldetésünk, hogy megoldásainkkal hatékonyabbá tegyük a szervezetek és cégek működését, fejlesztéseinkkel, termékeinkkel elősegítsük a vállalatok céljainak lendületes és produktív megvalósítását. Fontos számunkra, hogy a szakmánkban ne csak munkáink által teremtsünk értékeket, hanem a fiatal informatikus tehetségek felkarolásával is támogassuk a hazai IT iparág fejlődését.

A Fornax kísérletező és bátor szellemiségével célul tűzte ki az értékes szakemberek Magyarországon tartását is – többek között ez az, ami a Fornax több évtizeden át tartó növekedését is biztosította.

  • Gyerekközpontú vezetői hozzáállás – Gyerekbarát Munkanap, Mikulás ünnepség
  • Közös probléma megbeszélés, közös döntéshozás
  • Home office
  • Távmunka lehetőség
  • Csapatban történő munkavégzés
  • Csapatépítő programok – Évindító  – Sportversenyek – Gokart – Egészségnap
  • Sikerek megünneplése – projekt lezárásakor közös vacsorák
  • Brainstorming: Innovációs Piknik

A Fornax ICT a cég Etikai Kódexében meghatározza azokat az értékeket, amelyek – összhangban a társadalmi felelősségvállalásunkkal – leginkább segítik célkitűzéseink elérését, illetve a dolgozóink számára munkavégzésük során útmutatóul szolgálnak. A kódex olyan alapelveket fogalmaz meg, mint a szakértelem tisztelete, a kiválóságra való törekvés, nyitottság az újra, együttműködés, környezet- és egészségvédelem, illetve információ- és adatvédelem. A vállalat vezetése magára és a munkavállalókra nézve is kötelező érvényűnek tartja a hatályos törvényeknek és jogszabályoknak való megfelelést; a belső szabályzatok, utasítások és folyamatleírások, illetve a magatartási normák betartását és betartatását a belső és külső kapcsolatokban, végül az egyenlő bánásmód alapvetéseit.

A Fornax cégcsoport vezetősége és munkatársai számára a legfontosabb alapelvek a nyitottság, innováció, tisztelet és ezek mellett az egyik legértékesebb tulajdonság a csapatszellem.

A Fornax évek óta támogatja a Csodalámpa Alapítványt, amely tartós betegségben szenvedő 3 és 18 év közötti gyerekek kívánságait teljesíti. Emellett a cégcsoport Cseppkő utcai Gyermekotthon munkáját is segíti. A cégcsoport emellett fontosnak tartja a hazai IT szektor fejlődését is, ezért patronáljuk az Infoprog Versenyt és a „Lányok az informatikában” rendezvényt, és mecénásai vagyunk a CH24 Programozó versenynek is. Legalább ennyire fontos számunkra a társadalmi felelősségvállalásunk részeként a környezettudatos működés és a természet védelme is.

Sikerek és tervek

A Fornax egyik első nagy sikere a Global Awards of Excellence in Workflow ezüst díj, amelyet az EVENTUS rendszer kapott. A nemzetközi díjat egy magyar elismerés követte, 2008-ban IT Business Leadership Award-dal jutalmazták az EVENTUS-t. A Fornax egyik legnagyobb sikerét 2012-ben aratta, amikor első helyen végzett az európai szoftverfejlesztők egyik legrangosabb versenyén, az European Software Excellence Awards-on, Berlinben. Szintén ebben az évben egységes vállalatirányítási rendszert vezettek be az MVM Csoport 20 legfontosabb tagjánál, a beruházás kivitelezője fővállalkozóként a FORNAX SI Kft. volt, az SAP Hungary Kft.-vel szoros együttműködésben. A projekt megfelelt a legmagasabb minőségi követelményeknek, így abban az évben elnyerte a rangos SAP Quality Awards arany fokozatú díját.

2013 szeptemberében a Fornax-ot érte az a megtiszteltetés, hogy első magyar vállalatként előadást tarthatott Amerika és a világ talán legnagyobb informatikai konferenciáján, az Oracle OpenWorld-ön San Franciscóban. A vállalat több mint ezer pályázó közül kapott felkérést a szereplésre annak eredményeképpen, hogy az addigi Deutsche Telekom leányvállalatoknál végrehajtott sikeres EVENTUS bevezetéseket követően, a montenegrói Crnogorski Telekomnál történt EVENTUS implementáció után, a cég 2013-ban nagymértékű, 60%-os hatékonyságnövekedésről számolt be. Az Eventus E.Fault@CC modulja felkerült az idei TM Fórum Outstanding Contribution to Enabling Improved Customer Centricity Award listájára, amely a kiállításon megjelenő megoldások ügyfélközpontú hozzáállását hivatott minősíteni és díjazni.

HR

A Fornax cégcsoport vezetősége és munkatársai számára a legfontosabb alapelvek a nyitottság, innováció, tisztelet és ezek mellett az egyik legértékesebb tulajdonság a csapatkohézió.

Elvünk, hogy a cég teljesítményét alapvetően a szervezetben dolgozó kollégák szakmai teljesítménye határozza meg, ezért a Fornaxnál kiemelt figyelmet fordítunk munkatársaink szaktudásának folyamatos fejlesztésére. Egyrészt nagy hangsúlyt fektetünk folyamatos szakmai képzésükre, másrészt a minél magasabb színvonalú munkavégzést elősegítendő munkájukat teljesítményértékelési rendszerünkön keresztül folyamatosan mérjük. A produktív munkát a kollégáink közti gyors információáramlás is elősegíti, így projektjeinket a lehető leghatékonyabban visszük sikerre.

Az úgynevezett karrieríves rendszernek köszönhetően a HR munkatársak és a szakmai mentorok folyamatosan követni tudják az adott munkatárs szakmai fejlődését illetve motivációját, – így ha azt látják, hogy valakinél fenn áll az úgynevezett kiégés, azaz demotiváció esélye, akkor a vezetőséggel egyeztetve igyekeznek számára belső áthelyezéssel egy új, kihívásokkal teli pozíciót keresni cégen belül.

A karrierív amellett, hogy közel tizenkét éves periódust vetít elénk, kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a megfelelő szaktudással és kompetenciával rendelkező munkatársak pozitív értékelése esetén láthassa karrierje anyagi, emberi és szakmai elismerését, és az ezzel járó továbblépési lehetőségét. Sokrétű projektjeinknek köszönhetően szakembereinknek gyakran van lehetőségük újabb technológiák kipróbálására.

A Fornax munkatársai számára folyamatosan tart belső képzéseket és oktatásokat, amelyeket a senior kollégák vezetnek, amit már az új belépők a próbaidejük alatt megkapnak. A cégcsoport külső képzéseket is támogat, legyen szó szakmai vagy nyelvi tanfolyamról, kurzusokról vagy ezekhez szükséges segédanyagok beszerzéséről.

Elsősorban fejvadász cégek szakmai segítségével toborzunk új munkatársakat, emellett saját honlapunkon, Facebook és Linkedin oldalunkon is megjelentetjük a hirdetéseinket. Cégünknél van lehetőség az úgynevezett belső ajánlásra is, amely azt jelenti, hogy kollégáink ajánlhatnak általuk ismert és jónak tartott, megfelelő kompetenciákkal rendelkező szakembereket a meghirdetett pozícióra.

Már az álláshirdetéseinkben is pontos tájékoztatást kap a jelentkező a jövőbeni feladatairól és az elvárt kompetenciákról. Belépése után, a próbaidő leteltével, egy úgynevezett próbaidős értékelésen vesz részt, amely során a megbízott mentora értékeli az új munkatárs addigi teljesítményét. Ha a próbaidős értékelés kimenetele pozitív, akkor a szakmai vezető javasolja az új munkatárs további alkalmazását és karrieríves besorolását is.  A karrierív egy többlépcsős kompenzációs rendszer, amely lényege, hogy a munkatársakat a tevékenységüket felügyelő mentorok különböző szinteken különböző időszakonként értékelik – ha ezek a értékelések pozitív kimenetelűek, akkor a kollégának ez előrelépési lehetőséggel és anyagi kompenzációval jár.

Fornax ICT a 2014-es évhez hasonlóan 2015-ben is megkapta a mozgalom Családbarát Vállalat Pályázatának címét középvállalat kategóriában.

A cégcsoport számára már a kezdetek óta fontos a családbarát hozzáállás, mely a cég 25 éves fennállása óta a vállalat fejlődésével összhangban folyamatosan erősödött. A vezetés fontosnak tartja a munka-magánélet egyensúlyát. A sikeres, hatékony munkához nem csak egy biztos állásra és megfelelő munkakörülményekre van szükség, hanem legalább ilyen fontos a hátország, azaz a stabil támogató családi légkör megteremtése és ennek céges támogatása is.

A vállalat mindennapi működését nemcsak a rugalmas munkaidő és a részmunkaidős foglalkoztatás jellemzi, de sokszor arra is van példa, hogy ha szükséges, akkor a kollégák a gyermekeiket behozhatják magukkal a munkahelyre.

Az összes új kolléga a betanulás időszaka alatt a HR szakember támogatása mellett, egy mentor segítségét is élvezi, amely nemcsak szakmai támogatást jelent: segíti őt beilleszkedni a céges kultúrába, illetve hozzá is fordulhat esetleges kérdéseivel.

A cégcsoport szakmai vezetői folyamatosan figyelemmel kísérik, értékelik és támogatják a munkatársak szakmai fejlődését és eredményeit. Emellett a Fornax kutatás-fejlesztéssel foglalkozó csoportja Innovációs piknikeket szervez a cégcsoport dolgozói számára. Az új Fornax kezdeményezés célja az volt, hogy a cégcsoport egy kötetlen, informatív rendezvény keretében rendszeres fórumot biztosítson a leányvállalatok dolgozói számára a közös szakmai párbeszédre,önszerveződő jelleggel. Az Innovációs Pikniken lehetőség nyílik újszerű megoldások és üzleti modellek körüli interaktív eszmecsere kialakítására, a felgyülemlett ötletek, tudás és tapasztalat megosztására és megvitatására. Az önkéntes eseménysorozat minden munkatársnak szól, aki szívesen részt vesz egy-egy iparág újdonságainak feltérképezésében, vagy aki pusztán arra érez késztetést, hogy találkozzon a kollégákkal egy kötetlen délutáni szakmai beszélgetésen.

A lojalitást már a toborzáskor megfigyelik a cégcsoport HR szakemberei, és a munka során a későbbiekben is folyamatosan szem előtt tartják ezt a szemléletet.

Karrier FORNAX állások

Kapcsolat

Huszák Nina

E-mail cím: huszak.nina@fornax.hu
Telefonszám: +36 70 457 7941

FORNAX

E-mail Cím: info@fornax.hu
Telefonszám: +36 1 457 3000
Weboldal: www.fornax.hu
Facebook: https://www.facebook.com/Fornax-170311476489393/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/fornax

FORNAX Műszaki és Gazdasági Tanácsadó Zártkörűen Működő Részvénytársaság

1123 Budapest, Táltos u. 1.

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok

Egyéb üzleti alkalmazások