Iparág/szektor
IT részleg mérete
Kiemelt technológiák és módszertanok
Munkavégzéshez szükséges nyelv

Bemutatkozás

Közel egy évtizede fejlesztjük a világ egyik leginnovatívabb közösségi média és ügyfélélmény (Customer eXperience) menedzsment platformját, a Falcon.io-t. Ezzel egyszerűvé, közvetlenné és mérhetővé tesszük a nemzetközi márkák jelenlétét a közösségi médiában, illetve a felhasználóik számra személyre szabott interakció lehetőségét biztosítjuk a közösségi médián keresztül.

Skandináv gyökerekkel és kultúrával rendelkező informatikai vállalatcsoport vagyunk. Koppenhágai székhelyünk mellett már New Yorkban, Berlinben, Melbourne-ben, Szófiában és Budapesten is megtalálhattok bennünket.

Ügyfeleink jellemzően olyan nemzetközi vállalatok, akik számára a közöségi média szerepe  kiemelten fontos az ügyfeleikkel való kapcsolattartásban. Platformunkat, a Falcon.io-t ma már több, mint 250 tehetséges és elkötelezett munkatársunk fejleszti világszerte.

Szoros szakmai kapcsolatot ápolunk a világ legismertebb közösségi média platformjaival (Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, WhatsApp, LinkedIn). Büszkék vagyunk rá, hogy számtalan új projektjükbe az elsők között kapcsolódtunk be, új üzleti megoldásaikhoz már az alfa verzió fázisában hozzáférést kapunk. Ezáltal a piacon az elsőkként tudjuk ügyfeleink számára a legújabb megoldásokat szállítani.

Budapesti csapatunk 2015-ben alakult meg két fővel, a dinamikus fejlődésnek köszönhetően pedig mára 25 munkatársunk dolgozik Magyarországon.

A Falcon története Koppenhágában kezdődött 2010-ben, amikor Ulrik Bo Larsen nagy álmokkal, két laptoppal és egy négyfős csapattal útjára indította platformunkat, mely egyedi megoldásainknak köszönhetően gyorsan népszerűvé vált. 2014 áttörés volt cégünk életében, amikor egyetlen év alatt 443%-kal növekedett az árbevételünk és 63%-kal a csapatunk létszáma.

JBOSS alapú JEE monolit alkalmazással kezdtük a munkánkat, de a folyamatos technológiai fejlődésünknek köszönhetően mára microservice-eken alapuló SaaS technológiát és konténerizált megoldásokat alkalmazunk, kihasználva a felhőalapú szolgáltatásokban rejlő potenciált.

A Falcon az elmúlt években több alkalommal is részt vett sikeres akvizíciós projektekben:

  • 2018-ban felvásároltuk Komfo nevű versenytársunkat, az ő meglévő megoldásaikat sikeresen integrálva voltunk képesek növelni a platform felhasználói élményét,
  • 2019 elején pedig csatlakoztunk a szerzett média (earned media) világában globális piacvezetőnek számító Cision (NYSE: CISN) vállalatcsoporthoz. Az egymást jól kiegészítő szolgáltatásainknak köszönhetően ez mindkét fél pozícióját megerősítette, miközben a Falcon megőrizhette szakmai szabadságát.

Mindez kiváló lehetőséget kínál számunkra a jövőben, hogy ügyfeleinknek teljeskörű és innovatív  közösségi média megoldásokat nyújtsunk.

A Falcon egy dán informatikus által alapított startupként kezdte pályafutását aki jelenleg is a Falcon CEO-ja, illetve új anyavállalatunkon belül a Cision Social elnöke.

Ebből fakadóan a mai napig vállalati kultúránk meghatározó eleme a barátságos, közvetlen munkatársi együttműködés, függetlenül attól, hogy ki milyen pozíciót tölt be a szervezetben. Emellett elvárjuk egymás tiszteletben tartását és a legnagyobb szakmai kihívások közepette felmerülő konfliktusok megoldása során is minden körülmények között tisztelettel bánunk egymással.

Társadalmi- és csapatépítő tevékenységeink, sportrendezvényeink, PS4-gyel és VR-ral felszerelt játszóterünk, valamint a chill-out zónánk is örökre a szervezeti kultúránk része marad. Eközben bármilyen alulról jövő kezdeményezésre nyitottak leszünk a jövőben is.

Rendkívül fontosnak tartjuk a munka-magánélet egyensúlyának megőrzését:

  • Nincs túlóra: A hatékony, átgondolt tervezésben hiszünk, ami csak nagyon ritkán indokol túlórát. Akkor is önkéntes alapon igyekszünk megszervezni a plusz munkát, kiemelt kompenzációk biztosításával (például: extra szabadnapok).
  • Home office: A kötetlen munkaidőben eltöltött csapatmunkában hiszünk, de nyitottak vagyunk a home office-ra is, ha a projekt lehetővé teszi azt. Alapvetően heti egy napot otthonról dolgozhatnak  a budapesti iroda fejlesztői, de indokolt esetben ez lehet több is.
  • Friday Bar: Péntekenként 15 órától már a hétvégére hangolódó lazítás jegyében zajlik a Friday Bar, melyen – egyéni preferencia alapján – akár dán kézműves sörkülönlegességekkel is szolgálunk.

Úgy gondoljuk, hogy saját innovatív és üzletileg sikeresen növekedő termékünknek valamint vállalati kultúránknak köszönhetően tudjuk munkatársaink elkötelezettségét hosszú távon fenntartani és állandóságot biztosítani csapataink összetételében.

Mindemellett fontosnak tartjuk kollégáink anyagi megbecsülését is, a legismertebb piackutatások alapján juttatások tekintetében az élmezőnybe tartozunk.

Aktualitások és hírek

2019-11-07

Budapesti fejlesztők támogatásával készül csúcsra törni a Falcon

Coca-Cola, McDonalds, Carlsberg, Toyota és Greenpeace – néhány a világ legértékesebb márkái közül, melyek közösségi média aktivitásuk egységesítéséhez, méréséhez, és […]

Sikerek és tervek

Az elmúlt közel tíz év egészét sikertörténetnek éljük meg. Ezalatt egy kis koppenhágai startupból a világ legnagyobb vállalatcsoportjait is tartalmazó ügyfélportfóliót voltunk képesek felépíteni, stratégiai kapcsolatot ápolva olyan globális márkákkal, mint a McDonalds, a Toyota, a Coca-Cola, a Viacom, az AFC Ajax vagy éppen a Carlsberg.

Terveink között szerepel, hogy a Falcon.io-t a közép- és nagyvállalatok mellett egyre több kisvállalathoz is eljuttassuk.

A social media virágzó és dinamikusan fejlődő világát követik szolgáltatásaink, ami véleményünk szerint a jövőben még nagyobb hangsúlyt fog kapni. A kilátásaink tehát kifejezetten pozitívak, de folyamatosan törekednünk kell a legmodernebb technológiák alkalmazására és a legújabb üzleti funkciók biztosítására. E célunk eléréséhez pedig még több magasan kvalifikált szakemberre van szükségünk.

HR

Munkatársaink egyrészt minimum 1-2 éves tapasztalattal rendelkező fejlesztők, akik kiválóan beszélnek angolul és élvezik a nemzetközi környezet adottságait. Valódi mérnökszemlélettel rendelkező informatikusok, akik nem csupán kódolni tudnak, hanem képesek a felmerülő szakmai kihívásokat rendszerszemlélettel, átfogóan megoldani. A cégnél ezért nem létezik külön architect pozíció, már a junioroktól is elvárjuk, hogy képesek legyenek lebontani a problémát és felvázolni a saját megoldási koncepciójukat.

Olyan intelligens mérnököket keresünk, akik szerint a vezető felelőssége nem a feladat megoldásának részletekbe menő leírása, hanem a dolgozók számára inspiráló szakmai feltételek megteremtése és az ezt akadályozó tényezők elhárítása: mi megmondjuk mit szeretnénk elérni, a “hogyan”-t pedig a csapattól várjuk.

A fejlesztők mellett természetesen időről-időre keresünk Product Managereket és Product Designereket is. Mindkét terület esetében a legfontosabb az ügyfeleink problémáinak megértése, melyhez a megoldásokat adatokra alapozott döntéshozatallal és iteratív termékfejlesztéssel szállítjuk.

A Falcon csapatán belül gondosan ügyelünk az egyensúly megőrzésére, jelenleg ⅓ részt junior, ⅓ részt mid-level, és ⅓  részt senior kollégákkal dolgozunk, ami biztosítja a kevesebb tapasztalattal rendelkező kollégák számára a megfelelő mentorálást.

Munkatársaink imádnak új megoldásokat és ötleteket tesztelni, amire munkaidőben is biztosítunk nekik lehetőséget. Az új technológiákkal kapcsolatos sikertelen teszteket pedig nem kudarcként éljük meg, hanem a fejlődés természetes velejárójának tekintjük, amiből mindenki tanulhat.

A toborzás során nem a végzettség és a munkában eltöltött évek alapján hozzuk meg a döntésünket, hanem a valós szakmai kompetenciák mérlegelésével. Az új jelentkezőknek egy kötetlen, baráti hangvételű szakmai interjú során kell bizonyítaniuk rátermettségüket, ahol a Falcon számára legfontosabb 20-30 technológia kerül a középpontba. A felvételi eljárás része egy házi feladat is, ahol a jelentkezőknek egy komplex szakmai kihívást kell önállóan megoldaniuk.

A Falcon munkatársaként agilis módszertannal szervezett projekteken dolgozhatsz és mindennapi munkád részévé válik a külföldi kollégákkal folytatott angol nyelvű kommunikáció.

Cégünk dinamikus növekedéséből adódóan számos lehetőség adódik a szakmai fejlődésre, legyen szó több felelősségvállalásáról vagy éppen egy új, modern technológia elsajátításáról. Támogatjuk külső szakmai konferenciákon és tréningeken való részvételt is évi két alkalommal Európán belül, vagy akár előadóként világszerte.

Munkatársaink karrierútját minden esetben egyénileg, szakmai kompetenciájuk, egyéb képességeik és ambícióik alapján gondozzuk, melynek keretét a kétheti rendszerességgel tartott négyszemközti beszélgetések és egy félévenkénti átfogó visszatekintés-értékelés adja.

Barátságos légkörrel, frekventált elhelyezkedésű és laza hangulatú irodával várunk, ahol bármelyik tapasztaltabb kollégádra mentorként tekinthetsz a jövőben.

Ami biztosan tetszeni fog nálunk, hogy nem csak a részfeladatokra láthatsz rá, hanem az egész tervezési folyamatban részt vehetsz már juniorként is. A tapasztaltabb mérnökök pedig sohasem fognak lebecsülni vagy kinevetni, hanem rávezetnek a probléma megoldására. Ez olyan szakmai lehetőséget jelent, amivel nem sok hazai cég büszkélkedhet.

Karrier Falcon.io állások

Kapcsolat

Bani Krish

E-mail cím: ta@falcon.io
Telefonszám: +45-31165693

Falcon.io

E-mail Cím:
Telefonszám:
Weboldal: https://www.falcon.io
Facebook: https://www.facebook.com/FalconIO/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/falconio

Falcon.io

Budapest, Westend Business Center, Váci út 22-24, 1132

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok

Üzemeltetés
Egyéb üzleti alkalmazások