Iparág/szektor
IT részleg mérete
Kiemelt technológiák és módszertanok
Elhelyezkedés
Munkavégzéshez szükséges nyelv

Bemutatkozás

AR/VR technológiával készítünk egyedi applikációkat, jellemzően európai vagy amerikai ügyfeleink számára. Csupa olyan „cutting edge” projekteket valósítunk meg, amit előttünk még senki sem csinált. A nevünk a szakmában a legfőbb referenciánk.

Mivel foglalkozunk? Új dimenziót nyitunk. Virtuális világokat építünk. AR-t és VR-t fejlesztünk. Prózaibban: Virtual Reality és Augmented Reality applikációk programozással foglalkozunk, szexi projekteket csinálunk egy olyan területen, ami még szinte alig ismert – itthon és külföldön egyaránt. Szinte kizárólag olyan projektekkel foglalkozunk, amik még eddig nem léteztek, így biztos lehetsz benne, hogy a munkád tele lesz kihívásokkal!

Cégünkben alá-fölérendeltség helyett egyenrangúság van. Akadnak persze junior és senior pozíciók, és ha kérdésed van, mindig tudod, kihez fordulhatsz, de igazából nem főnökeid (vagy beosztottjaid) lesznek, hanem csapattársaid, akikkel együtt dolgoztok azért, hogy a projektek sikeresek legyenek.

Természetesen a cégen belül bőven van fejlődési lehetőség és átjárhatóság is – ha egy idő után úgy érzed, hogy egy másik feladatkör vagy pozíció jobban passzolna hozzád, jobban tudnál teljesíteni egy másik területen, mi támogatunk benne.

Közép-Kelet-Európa AR-VR hub-jává szeretnénk válni. Egy olyan központot akarunk kialakítani, ami messze földön híres lesz profizmusáról és a zseniális megoldásairól. Központunkban, a “THE BLOCK”-ban nem csak a mi irodáinkat találod meg: más, hasonló cégeket is szeretettel várunk. A célunk, hogy egy mind szakmailag, mind emberileg jó közösség alakuljon ki Budapesten, akik egymásnak is segítve profi megoldásokat szállítanak a nemzetközi ügyfeleknek.

Maximálisan hiszünk a csapatmunkában. Az egyes problémákon, projekteken nem egyedül dolgoznak a kollégáink, hanem csoportokban: mindig van kivel megbeszélni a dolgokat, mindig lehet kérdezni, és mindenki ötlete teret kaphat. Hiszünk benne, hogy ha mindenki benne van, csak akkor lesz világklasszis a végeredmény.

Hiszünk a nyitott irodában, így a CEO és a CTO ott ül a csapatok között. Van lehetőség elvonulásra is, pl. projekt szobákat hozunk létre akkor, ha titoktartást, vagy elmélyülést igénylő feladaton dolgozik egy csapat.

Lehet játszani, rendszeresen összejárunk bandázni, ünnepelni, sütögetni. Onnan tudjuk, hogy igazán jó a csapat és a közösségi terünk, hogy sokan még munka után is benn maradnak – nem dolgozni, vagy túlórázni, hanem csak úgy – beszélgetni, játszani.

Fontos számunkra a szakmai fejlődés(ed), ezért a legjobb embereket minden évben magunkkal visszük a külföldi konferenciákra, például San Francisco-ba a GDC-re (Game Development Conference), vagy Horvátországba a Reboot konferenciára. Anyagilag és emberileg is támogatjuk, ha fejlődni akarsz és beneveznél egy képzésre.

Nekünk a szabad, családias, amerikai típusú munka légkör jön be, nem hiszünk a merev, multis környezetben. Ez azt jelenti, hogy olyan csapatokban dolgozunk, ahol nincs szigorúan vett alá-fölérendeltség. A lead, azaz a “csoportvezető” egy tapasztaltabb kolléga, aki segíti a többieket tapasztalatával, tudásával, de nem a főnök. Így pl. tulajdonosok is ugyanabban a térben ülnek, ugyanolyan asztaloknál, mint mindenki más. Sőt, a céges bulikon Szabolcs, a CEO süti a BBQ-t. 🙂

Miben különbözünk más cégektől?

Mindent megteszünk azért, hogy jól érezd magad nálunk, és kihozhasd a tudásodból a legtöbbet. Nem munkahelyet adunk, hanem közösséget, ahova jó bejárni. Vannak belső képzéseink is, de akkor is segítünk, ha egy külső képzésre, vagy konferenciára szeretnél elmenni. Sőt, 50%-ban még támogatjuk is a képzéseket, amiket kinéztél magadnak. Rendszeresen tartunk “nemcéges” bulikat, együtt sütögetünk, iszogatunk, és szeretettel várjuk a barátnőd, barátod, kutyád, leguánod is.

És persze van csocsó, meg biliárdasztalunk és egyéb játéklehetőségek is. Sőt, a belvárosban van egy nagyon profi gamer kocsmánk, az InGame, ahol minden munkatársunk nagy kedvezménnyel fogyaszt.

Szeretnénk, ha Budapest lenne Kelet-Közép-Európa VR központja. Sokat fektetünk az oktatásba, minden évben tartunk több Game JAM-et is, illetve kéthavonta szervezünk VR meetup-ot, ahol megbeszéljük a legújabb újdonságokat, lehetőségeket, felmerülő problémákat, érdekességeket. Érdekes nemzetközi versenyekre gyakran indítunk csapatokat. Ezek az események nem csak a saját programozóinknak vannak, hanem publikusak – mindenkit szeretettel várunk, aki szeretne fejlődni!

Aktualitások és hírek

2019-10-02

Nagyon kevés a női játékfejlesztő

Ma már szinte mindenki gamer. Még az is annak számít, aki a telefonján a buszmegállóban játszik, hiszen a mai mobilok […]
2018-07-11

A hobbim a munkám – Cégek, ahol játékfejlesztéssel foglalkozhatsz

Réges-régen egy messzi-messzi galaxisban a gamerek furcsa lények voltak, akik a szobájuk magányában, sötétben, a világtól elszigetelten nyomták a Counter […]

Sikerek és tervek

A legnagyobb kihívás számunkra most a kommunikáció fejlesztése a megrendelők felé – szeretnénk szorosabb kapcsolattartást megvalósítani velük. Azt látjuk, hogy (a szaktudáson túl) a személyes kapcsolat garantálja legjobban a munka sikerét. Ehhez egy kicsit több rugalmasság kell a csapattagok részéről, fontos az angoltudás, és bizonyos munkakörökben többet kell majd utazni is. Ezért olyan csapattagokat keresünk, akiket a kaland és kihívás éltet!

Olyan emberek kellenek, akiknek nem gond, hogy ha úgy hozza a sors, hogy másnap fel kell pattanni egy gépre, átugrani Los Angeles-be, troubleshootolni egy átadás alatt álló fejlesztést.

Büszkék vagyunk arra, hogy nagy nemzetközi (és magyar) cégeknek készíthetünk soha nem látott programokat.

  • A Lipton számára egy full HTC Vive élménnyel összekötött, 360 fokos videót és mixed-reality videót, amit több helyszínen próbálhattak ki az érdeklődők
  • A Duna Aszfalt számára vizualizáltuk az épülő autópályát, ami folyamatosan frissült az aktuális állapotokkal, mutatta, hogy a gépcsoportok hogyan haladnak. Gyakorlatilag a teljes pipeline látható rajta szegmensenként, centiméterre lebontva
  • A saját fejlesztésű játékunkba 8k 360 fokos videót tervezünk, egy speciális megoldással kijátszva a telefonok hardver-korlátait
  • 2011-ben a Fortix 2 játékunk bejutott a D.I.C.E keretében rendezett Indie Game Challenge-re is

HR

Az egyik legjobb programozónk eredetileg szakács, a másik csillagász.

Nekünk nem az a lényeg, hogy hányast kaptál az egyetemen progmatból. Sőt, az sem zavar, ha egyáltalán nincs diplomád, úgyis olyan dolgokkal foglalkozunk, amiket nem tanítanak az egyetemen. Minket az érdekel, hogy mennyire vagy talpraesett, lelkes és mennyire tudsz fejlődni. Ha megy a programozás, imádsz problémákat megoldani, és szomjazod a tudást, akkor a többit mi megtanítjuk neked.

Olyan embereket keresünk, akik képesek feltenni a jó kérdéseket, felismerni a problémákat, és addig meg sem állnak, amíg meg nem oldották őket. Fontos, hogy jól tudj csapatban dolgozni, másokat segíteni, vagy másoktól segítséget kérni. Tudj legalább alapfokon programozni és angolul beszélni, és legyél nyitott arra, hogy folyamatosan fejleszd a tudásodat.

Ha már eleve zseniális programozó vagy, és utazni is imádsz, az már csak a ráadás 🙂

Szinte csak új módszerekkel tudsz dolgozni, hiszen kizárólag olyan szoftverekkel foglalkozunk, amik még nem léteznek. Mindig új megoldásokat készítünk, amihez a legmodernebb eszközöket alkalmazzuk. Nálunk a nyitottság és a folyamatos tanulás, fejlődés alap.

Minden új pozíciót először cégen belül hirdetünk meg. Ha úgy érzed, hogy egy másik területen szeretnéd kipróbálni magad, semmi akadálya! Sőt, nem csak cégen belül van mozgási lehetőség, hanem társcégünk, a Nemesys Games (videojáték stúdió) is szeretettel várja a kollégáinkat.

A life long learning nálunk alap, és ez nem csak a munkahelyi képzésekre vonatkozik. Ha van egy tréning vagy konferencia bárhol a világban, ami neked szimpatikus, és elég elszánt vagy, hogy befizesd a felét, akkor a másik felét mi álljuk. Akkor is, ha a téma látszólag nem kapcsolódik a munkádhoz (de persze el kell tudnod mondani, miért érdekes ez). Ha például a leghőbb vágyad, hogy megtanulj kosarat fonni, mert szerinted ettől türelmesebb és jobb munkaerő leszel, akkor a kosárfonó képzés felét is álljuk!

Elindítottuk a GameDev Academy képző központot, ahol mi magunk képezzük ki az érdeklődőket. A cégünk munkatársai oktatnak itt, mint mentorok. A Unity egy játékmotor, és így egy viszonylag új technológia, nagyon élvezetes vele dolgozni, de még kevesen értenek hozzá, ezért ez a képzés hiánypótló itthon. Nem csak a saját dolgozóink jelentkezhetnek az Akadémiára, hanem bárki, akit érdekel a technológia! Külsősöknek fizetős a képzés.

Általában kétkörös kiválasztási folyamatot alkalmazunk. Az első kör egy személyes beszélgetés, ismerkedés az egyik projektmenedzserrel és az egyik fejlesztővel. A második kör pedig egy tesztfeladat, ahol a megoldás gyorsaságát és az eredmény minőségét, újszerűségét nézzük.

Nem az a legfontosabb, hogy zseniális programozó legyél. Sokkal többet számít, hogy képes legyél a problémákat gyorsan felismerni, és arra megfelelő megoldást találni. Hiszünk benne, hogy mire eljutsz eddig a pontig, további problémákat tudsz azonosítani, és azt is meg tudod mondani, hogy mik az igazi, megoldandó nehézségek.

Értékeljük az önállóságot, talpraesettséget. Az elvárásokat – szerintünk – elég jól megfogalmazzuk, de nem fogjuk a kezed végig a projekt megvalósítása során. Szerencsére ott vannak a csapattársaid, akikkel segíthetitek egymást!

A visszajelzésekre viszont nagyon odafigyelünk, nem fukarkodunk a dicséretekkel, és mindig egyértelműen fogalmazzuk meg a(z építő) kritikát. Hiszen neked is, nekünk is az a célunk, hogy fejlődj és minél jobban dolgozz. Ezért szinte bármit hajlandóak vagyunk megtenni!

Nagyon komolyan vesszük a projektmenedzsmentet, a megrendeléseket általában heti sprintekre osztjuk, és folyamatosan monitorozzuk, hogy állnak a dolgok. Ezáltal a munka tervezhetővé válik, minimális a túlóra vagy a kapkodás.

Sokkal gyakoribb, hogy az emberek a munkaidő vége után is benn maradnak a Block-ban. Nem azért, mert kényszerítjük őket, vagy mert kötelező lenne a túlóra, épp ellenkezőleg: jó itt lenni, akkor is, ha nem dolgozunk.

Értékeljük a lojalitást, a szokásos ösztönzők mellett egy egészen különleges módon is. A bejáratnál egy hatalmas festmény fogad, amire mindenki alkothat, aki legalább 3 évet eltölt nálunk. Az alkotásod és a neved örökre fennmarad, akkor is, ha később elhagyod a céget. Ha 3 évig velünk voltál, mi mindig örömmel fogunk rád visszagondolni.

Karrier Excite Hungary Kft. állások

Cégünknél jelenleg nincsen nyitott pozíció.

Kapcsolat

Szabó Barbara

E-mail cím: szabo.barbara@xcite.hu
Telefonszám: +36205727893

Excite Hungary Kft.

E-mail Cím: info@xcite.hu
Telefonszám:

Technológiák és módszertanok

Fejlesztés