Iparág/szektor
IT részleg mérete
Kiemelt technológiák és módszertanok
Munkavégzéshez szükséges nyelv

Bemutatkozás

1996-os megalakulása óta a Dorsum a közép-kelet-európai régió egyik vezető innovatív befektetési szoftver szállítójává vált. Az elmúlt több mint 20 év során a néhány emberből álló csapat egy 300 alkalmazottal rendelkező vállalattá nőtt. A budapesti székhely és a miskolci iroda mellett Romániában és Bulgáriában is leányvállalat működik.

A Dorsum vagyonkezelési és befektetés-kezelési front, mid és back office megoldásokat kínál. Rendszereink több, mint 80 ügyfélnél – köztük számos nagybanknál és vagyonkezelő társaságnál – kerültek telepítésre, amelyek több mint 8000 egyéni felhasználót szolgálnak ki.

A Dorsum számára kiemelten fontos, hogy megoldásaink választ adjanak a digitalizáció és a folyton növekvő ügyfélelvárások által támasztott kihívásokra. Növekvő tendencia, hogy a pénzintézetek, is figyeljenek az ügyfeleik elégedettségére, kezdve az első kapcsolatfelvételtől, a meggyőzésen át, egészen a hosszú távú kapcsolat kialakításáig. A Dorsum termékpalettáját is ezen megfontolások követése mellett alakította ki, így megoldásainkkal az ügyfél-életciklus egészét kiszolgáljuk a szoftvereinkkel:

Botboarding:

Platform ügyfél akvizíciós chatbot építésre, amely hatékonyan ötvözi a chat beszélgetések könnyedségét a hagyományos ügyfél profilozással és adatgyűjtéssel.

Client Acquisition Tool:

Tanácsadói és ügyfél akvizíciós alkalmazás tabletre, ami ötvözi a prémium minőségű papír alapú brosúrák előnyeit az ügyfél specifikus pénzügyi tervezés interaktivitásával.

Wealth Management Platform:

Vagyonkezelési tevékenységet támogató front-to-mid rendszer, amely a nélkülözhetetlen funkciók (portfolió értékelés, elemzés, hozamszámítás, reporting, stb.) mellett kiemelkedő felhasználói élményt biztosít.

My Wealth:

A Dorsum ügyféloldali mobil és web megoldása, ami a lehetőséget teremt arra, hogy a befektetők könnyedén kezelhessék portfoliójukat és a tanácsadók személyre szabott üzeneteket küldhessenek nekik.

1996 – A Dorsum megalapítása

1997 – Clavis implementálása két brókerháznak

1999 – Az első nagy megrendelés a Magyar Államkincstártól

2000 – Megtízszereződött a létszám

2005 – Erős jelenlét kialakítása itthon, szoftver szállítása az OTP, MKB és CIB bankoknak

2004 – Az első leányvállalat létrehozása Szófiában (Bulgária)

2006 – A második leányvállalat létrehozása Bukarestben (Románia)

2012 – Mobil megoldások szállítása már Android, iPhone, és iPad termékekre is

2014 – Az új vagyonkezelési szofvercsalád elindítása

2016 – A Raiffeisen International Bank tenderének elnyerése, a Wealth Management Platform implementálása 5 országban

2017 – Első Finovate Best of Show díj elnyerése, Botboarding termékünkkel

2019 – Második Finovate Best of Show díj elnyerése, My Wealth megoldásunkkal

Az idén csatlakoztunk a III. Országos IT Megmérettetés szakmai hitelesítői közé, ahol a Frontend – Javascript/React szektorban várjuk a játékosokat! Az alábbi videóban meséltünk részletesebben a kategóriánkról:

Aktualitások és hírek

2020-02-11

Mi fán terem a JavaScript Event Loop?

A JavaScript az egyik legelterjedtebb nyelv a világon. A StackOverflow 2019-es felmérése szerint pedig a legnépszerűbb nyelv, és ez már […]
2019-11-06

A JavaScript és a React a pénzintézetek ügyfél-elégedettségének forrásai

Afelől semmi kétség, hogy a digitalizáció már életünk minden területét érinti. Ugyanígy van ez az üzleti világban is, hiszen nehéz, […]

Sikerek és tervek

Dorsum - Díjak

Top clients

Szeretnénk tovább erősíteni a nemzetközi piacokon a pozícióinkat, új piacok felé nyitni. Emellett a bankokkal közösen egyre több fronton mozgunk a cloud alapú megoldások felé, illetve folyamatosan dolgozunk azon, hogy a banki partnereink IT beszállító helyett egyre inkább egy tanácsadó partnerként tekintsenek ránk.,

HR

Dorsum - HR

A cég munkatársaira leginkább jellemző tulajdonságok: Analitikusság, precizitás és a folyamatos fejlődés iránti igény.

Nagyon értékeljük, ha egy jelöltnek van kellő önismerete, tisztában van a piaci helyzettel és nyitott a visszajelzésre. A türelem minden helyzetben szükséges, de a legfontosabb, hogy legyen humorérzéke.

A fontos tulajdonságok: szerethetőség, kedvesség, alázat, a csapatmunka (nem vicc, nagyon fontos!), a jókedv, a rugalmasság, szeresse a sört (ez csak félig vicc), de ugyanakkor, ha kell, legyen strukturált és logikus.

Munkatársak szakmai tapasztalatának jelentősége: Igazság szerint változó, hiszen a több, mint 15 éve sikeresen működő Gyakornoki Programban lehetőség van friss diplomásként is csatlakozni, de senior kollégaként is keresünk új csapattagokat különböző pozíciókba.

Az átlagéletkor 35 év, fiatalos, dinamikusan fejlődő cég vagyunk, a Gyakornoki Program miatt sok-sok fiatal energiát építünk be minden évben, aminek köszönhetően mindig meg tudunk újulni.

A Gyakornoki programon keresztül évi két alkalommal vesszük fel a lelkes fiatal fejlesztőket és szakértőket.

Alapvető elvárásaink:

  • Felsőfokú informatikai, gazdasági informatikai végzettség, illetve utolsó év megkezdése
  • Komoly informatikai érdeklődés, nyitottság a tanulásra ezen a területen
  • Dinamizmus, problémamegoldó képesség
  • Önállóság, határozottság
  • Kommunikációs- és kapcsolatteremtő képesség
  • Ügyfél-orientált gondolkodásmód

A Senior kollégákat is folyamatosan toborozzuk mindkét üzleti területre éppen attól függően, hogy melyik új projekthez szükséges az új erőforrás. Ebben az esetben sokkal szélesebb az elvárások köre: attól tesszük mindig függővé, hogy az adott ügyfél/projekt milyen technológiai tudást igényel.

Dorsum Akadémia (különböző szakmai tréningek), gyakornoki tréningek, fejlesztői tréningek költségeit mi álljuk, illetve minden olyan oktatást és képzést, ami ahhoz kell, hogy kiváló emberek dolgozzanak nálunk.

Nálunk folyamatosan változó projektportfolióval dolgoznak a csapatok, tehát van lehetőség folyamatosan új technológiákat és eszköztárat kipróbálni a munka során.

Alapvetően a változó projektekből kiindulva nincs szükség belső újratoborzásra, a Munkavállalók igényeihez szabjuk az erőforrás szervezését. Több mint 10 éve tartunk, legalább évente egy alkalommal dolgozói elégedettségi felmérést és minden képzésről, tréningeről, programoról és rendezvényről kérünk visszajelzést a kollégáktól. Így próbáljuk beépíteni a visszajelzések alapján, az újraszervezhetőség fogalmát a napi működésbe is.

Több mint 15 éves múltra visszatekintő Gyakornoki Programunk van, amire büszkék vagyunk. Ennek a Programnak a keretében végzős hallgatókat és friss diplomásokat várunk, évi két alkalommal (tavasszal és ősszel). Elvárásaink az üzleti területre érkező szakértő gyakornokok felé: felsőfokú informatikai, gazdasági informatikai végzettség vagy utolsó év megkezdése. A fejlesztő gyakornokok esetében pedig: felsőfokú képzési intézményben mérnök-informatikus vagy ezzel egyenértékű mérnöki szak elvégzése vagy utolsó év megkezdése.

 

Dorsum - Pályakezdő program

Évek óta sikeresen működik a belső ajánlói programunk, innen érkezik a legtöbb jelölt. Senior és junior kollégák ajánlására is vonatkozik az ajánlási díj, aminek a presztízse igen magas a cégen belül. Minden jelöltet egyénileg bírálunk el, hogy a szakmai és személyes kompetenciái illeszkednek-e az előzetes elvárásokhoz.

Szeretünk a közösségi médiában hirdetni, hiszen sokkal hatékonyabbnak gondoljuk és több rugalmasságot enged nekünk is. Gyakornoki Program kapcsán szoktunk szakmai versenyeket hirdetni, ami szintén hatékonynak bizonyult eddig (Chatbot Challenge).

Alapvetően transzparensen közöljük már a belépés napján az elvárásokat. A maximális szakmai és emberi támogatást minden új belépő kolléga megkapja. Nem csak a felettestől, de a kollégáktól is. Mindenki nagyon segítőkész az újonnan érkezőkkel. Évente legalább két alkalommal van teljesítményértékelés és ennek fényében különböző ösztönzők alakíthatóak ki.

JIRA-t, Confluence-t és Registert használunk házon belül, minden dokumentálva van és a projektek érkezésekor is kommunikálva van a csapatnak az összes elvárás.

Van home office lehetőség is és a legtöbb vezető nagyon rugalmasan kezeli a váratlan helyzeteket.

Jó itt dolgozni, jófejek a kollégák, mindenki segítőkész és még a jelenleg 260 fős létszámunknál is igyekszünk megőrizni a családias működést és légkört.

Szuper a közlekedés, a kertből folyamatosan hallatszik a madárcsicsergés és néha még sünit is találunk, ha kimerészkedik. Nagyon szeretjük, hogy együtt dolgozhatunk, de mégis mindenkinek megvan a saját kuckója, ahonnan dolgozik. Amit még nagyon szeretünk, hogy a kertben található raklap bútorokra ülve nézhetjük, ahogy mellettünk a bográcsban rotyog a vacsora, aminek az illata belengi az egész környéket.

Boros Gábor, junior fejlesztő, tavaly csatlakozott a Dorsum Gyakornoki Programján keresztül:

https://www.facebook.com/dorsum.software/videos/10155442042261867/

Mennyire ismerik a munkatársak a munkájuk eredményeit, érvényesülhetnek-e a saját ötleteik? Konkrét példát is írhattok!

Idén fogjuk bevezetni a lojalitás programot. Még kidolgozás alatt vannak a részletek.

Karrier Dorsum Zrt. állások

Ahol találkozhatsz velünk: Finovate, Money 20/20, Állásbörzék, egyetemek, ahol oktatunk: BCE, ME, ÓE

Elsősorban alkalmazottak jelentkezését várjuk.

www.vanmarprogramod.hu

Kapcsolat

Lele Diána

E-mail cím: recruiting@dorsum.eu
Telefonszám: +36 1 487 3030

Dorsum Zrt.

E-mail Cím:
Telefonszám:
Weboldal: www.dorsum.eu
Facebook: https://www.facebook.com/dorsum.software/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/dorsum/

Dorsum Zrt.

1012 Budapest, Logodi utca 5-7.

Útvonaltervezés

Dorsum Zrt.

1012 Budapest, Pálya utca 4-6.

Útvonaltervezés

Dorsum Zrt.

3526 Miskolc, Arany János tér 1./A

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok