Bemutatkozás

A dm német és osztrák tulajdonban lévő kiskereskedelmi drogériahálózat. A magyarországi dm Kft. 100%-os osztrák tulajdonban lévő leányvállalat, hazánkban piacvezető pozícióban van, hálózathoz jelenleg 256 üzlet tartozik. A cég itthon közel 2500 főnek biztosít munkát.

A cég 13 európai országban van jelen, Magyarországon 1993 óta. A dm hazai munkatársainak 92%-a nő, az IT csoportokban azonban többségben férfiak dolgoznak. Az egyre bővülő hazai üzlethálózat IT kiszolgálása összetett és felelősségteljes feladat. A reggel 7 órától este 8 óráig nyitva tartó üzletek informatikai üzemeltetése, az értékesítésben, a dm központokban, illetve a központi raktárakban dolgozó munkatársak eredményes tájékoztatása a felmerülő problémák megoldási lehetőségeiről, komoly szakmai tudást, magas szintű kommunikációs és empatikus képességeket igényel az IT-s munkatársak részéről.

Cégünknél négy IT csoport látja el a 260 üzlet, a központ, a raktár, és az összesen 2900 munkatárs IT-támogatását. Minden IT-s munkatárs kapcsolatban áll a dolgozókkal.

A Rendszergazda Csoport látja el a központi és a raktári munkatársak támogatását, a Windows szerverek, illetve a Cisco és Barracuda hálózatok üzemeltetését.

Az Üzletszerviz Csoport az üzletekben található rendszerek üzemszerű működését felügyeli, telefonon és TeamViewer-en keresztül tartják a kapcsolatot a kereskedelmi egységekkel. Az üzletek felújítása során az informatikai eszközök le- és felszerelését, a konfigurálást a helyszíneken személyesen biztosítják.

A Központi Rendszerek Csoport a vállalat- és raktárirányítási rendszerek működtetéséért, az adattárházból kinyerhető információk feldolgozásáért, a készletnyilvántartásért és a statisztikai kiszolgálásért felel.

A negyedik egység a Bolti Rendszerek Csoportja, ők az üzletekben használt szoftverek fejlesztését végzik. A dm kasszarendszerei mind a 13 országban ugyanazon a szoftveren futnak, azonban vannak olyan helyi speciális jogszabályok, amelyek egyedi módon befolyásolják a számlázási és nyilvántartási folyamatokat. Az ilyen jellegű problémákat a magyar, a német, és az osztrák szakemberek közösen oldják meg.

Az első Drogerie Markt üzlet 1973-ban nyílt Kalrsruheban. A cég alapítói Götz Werner elismert sportoló és szakképzett drogériai kereskedő, valamint Günter Lehmann üzletember voltak.

1976-ban az üzlethálózattá bővült vállalkozás átlépve a határt, Linzben megnyitotta első külföldi egységét. A cég a kilencvenes évek elejére Németországban mintegy 500, Ausztriában közel 300 üzletet üzemeltetett. A vállalkozás ma 13 országban, több mint 14000, a szépségápoláshoz és az egészséges életmódhoz köthető terméket forgalmaz. Polcain széles választékban találhatóak ökológiai gazdálkodásból származó árucikkek is.

A dm szlogenje egyfajta iránymutatás a vállalkozás jövőképéről is: „Itt vagyok önmagam, itt vásárolok!” A cég minden munkatársa azért dolgozik, hogy az üzleteinkbe belépve a vásárlók a jövőben is így érezzenek.

A dm a gyors fejlődését annak köszönheti, hogy mindig odafigyelt a munkatársak igényeire. Mivel a cég központja Törökbálinton és Érden található, szervezett buszjárattal biztosítjuk dolgozóink bejutását a munkahelyükre. Amely területeken megoldható, ott az otthoni munkavégzés is támogatott. Új munkatársaink mind a 13 országban megkapják az Iránytű elnevezésű kiadványunkat. Ebből megismerhetik mindazokat a szervezeti értékeket, amelyek mentén a cég működik.

A dm nem tipikus multinacionális vállalkozás, szervezeti működését az emberközpontúság jellemzi. Valljuk, hogy hasznos és eredményes tevékenységet csak a saját személyiséged megőrzésével végezhetsz. Nem kényszerítünk a munkatársainkra olyan viselkedési formákat, amelyek önfeladással járnak. Együttműködésünk a kollégákkal a kölcsönös bizalmon, megbecsülésen és a vállalások korrekt betartásán alapul.

A dm célja az, hogy a munkatársak szeressenek itt dolgozni. A munkahelyi környezet befogadó, a beilleszkedést segíti, hogy az új kollégáknak saját mentora és beillesztési, betanítási programja van.

A dm CSR programjai számos területen foglalkoznak a társadalmi felelősségvállalás kérdéskörével. Együtt egymásért programjaink középpontjában a gyermekek helyes fogápolása és napvédelme, valamint a szociálisan hátrányos helyzetű kisgyermekes családok megsegítése áll. Az Egy nap másokért önkéntes programunk révén minden munkatársunk évente egy munkanapját egy általa szabadon választott szervezetnél töltheti. Legújabb kampányunk keretei között pedig helyi projekteket támogatunk, erre civil szervezetek pályázhatnak.

Sikerek és tervek

A céget IT szempontból az óvatos kockázatvállalás jellemzi. Bár folyamatosan vezetünk be újdonságokat, a trendeket bizonyos távolságból követjük. Nemsokára indul a SAP S4 projektünk, és most fog kezdődni az Office 365 bevezetése, ezért a társosztályok működéséhez szükséges intranetes rendszert is át kell alakítani. A DM nagy figyelmet fordít az üzletei karbantartására, minden évben több kereskedelmi egység is megújul. Az ilyen fejlesztések során újra kell telepíteni az informatikai kábeleket és rendszereket. Szintén fontos feladat a vásárlói elköteleződést segítő promóciók lebonyolításának IT-s támogatása is.

Legvonzóbb munkaadó a kiskereskedelem kategóriában – 2015, 2016, 2017 – Randstad Award hazai felmérése alapján

  • Legjobb munkahely 2015 – AON Magyarország pályázata
  • Családbarát munkahely díj 2015 – Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiírása alapján
  • Legőszintébb MuVi díj 2015 – Aon Hewitt munkáltatói videók versenye
  • CSR Hungary 2015 díj – a Mosolygó fogacskák CSR programért
  • Jócselekedet Pályázat 2015 ¬– Legkreatívabb Jócselekedet díj, Legnagyvonalúbb jócselekedet különdíj
  • CSR Hungary 2014 díj – Nap gyermekei CSR programért Közös ügyek-közös felelősség kategóriában
  • Legjobb női munkahely 2007
  • Családbarát munkahely 2006

HR

Munkatársainkat jellemzi: hitelesség, önállóság, döntésképesség, felelősség, emberi kapcsolatok iránti igény.

IT csoportjainkban a feladatokat nem kiosztjuk, sokkal inkább felkínáljuk munkatársainknak a választás lehetőségét. Mindenki olyan munkát választhat, amelyhez megvan az érdeklődése és az ismeretei is. Ezzel nemcsak munkakedv és a hatékonyság nő, az új szakmai és technológiai ismeretekhez való hozzájutást is segítjük.

Cégünknél a munkatársaknak lehetőségük van arra, hogy eldöntsék, szakmai vagy vezetői karriert szeretnének felépíteni. A tapasztalatunk alapján, minél jobban beleássák magukat a kollégáink a szakmai munkába, annál esélyesebb, hogy nem a vezetői, hanem a szakmai előrejutás mellett döntenek.

A cégnél külsős és belsős képzéseken való részvételre egyaránt lehetőségük van a munkatársainknak. Minden jelentkező maga választhatja meg, milyen területen szeretné bővíteni az ismereteit. Nálunk nagyon erős a projektkultúra, a projektek pedig gyakran nemzetköziek. A területek többségén elengedhetetlen a német nyelv valamilyen szintű ismerete, hiszen projektjeinkben ezen a nyelven zajlik a kapcsolattartás az anyacég munkatársaival. A szakmai előrelépéshez szükséges a minél magasabb szintű nyelvtudás, melynek megszerzésében szintén támogatjuk a munkatársainkat.

A dm-nél sikeres gyakornoki program működik. Vannak IT területek, ahol a magas szintű feladatellátáshoz egy-másfél év betanulási idő is szükséges. Az ismeretek elsajátításához minden tőlünk telhető lehetőséget biztosítunk.

A meghirdetett pozíciókra a karrier oldalunkon lehet jelentkezni. Ezt követően a pályázóval egy munkatársunk veszi fel a kapcsolatot. Telefonos előszűrés során választjuk ki azokat a jelentkezőket, akiket behívunk egy személyes elbeszélgetésre. Az interjú eredményéről akkor is tájékoztatjuk a pályázót, ha nem rá esett a választásunk. Interjún részt vevő jelentkezők számára a döntésünket meg is indokoljuk és részletes visszajelzést adunk. A kiválasztottak minden esetben foglalkoztatási szándéknyilatkozatot kapnak tőlünk, ezzel is megerősítve a kölcsönös együttműködési szándékot, már a tényleges munkakezdés előtt.

Az értékelések terén nem a kinyilatkoztatásokban, hanem a személyes beszélgetésekben hiszünk. A cég melletti elköteleződést, kitartást megbecsüljük, a jubiláló munkatársakat felköszöntjük és elismerésben részesítjük. Munkatársaink 30%-a több mint öt éve dolgozik a cégnél.

Ügyelünk arra, hogy a munka és a magánélet közötti egyensúly megvalósuljon, a személyes problémákra is minden esetben próbáljuk megtalálni a helyzetre szabott, egyéni megoldásokat. Mi megbízunk a munkatársainkban, akik biztosak lehetnek abban, hogy ha szükséges, minden segítséget megkapnak tőlünk a gondjaik orvoslására.

A dm-nél a munkatársaknak nem kell szerepeket játszaniuk, önmaguk lehetnek. Azért esett a választásunk rájuk, mert megbízunk a szakértelmükben, hitelességükben és az emberi tulajdonságaik értékességében.

A dm-nél a dolgozói lojalitást a fluktuáció rendkívül alacsony mértéke is jól jellemzi. Ez minden munkakörben, így az IT-s területeken is megfigyelhető.

Karrier dm Kft. állások

IT support munkatárs:

Aktuális Innovatív Informatikai fejlesztésekben való részvétel (pl. Office 365 felhő alapú megoldások bevezetése), üzleteink támogatása informatikai területen online csatornákon és telefonon keresztül, üzleteink felújítása során az IT rendszerek kiépítése, átköltöztetése, társországainkkal való kapcsolattartás

Kapcsolat

Molnár Krisztina

E-mail cím: krisztina.molnar2@dm.hu
Telefonszám: +36 23 516-408

dm Kft.

E-mail Cím: allas@dm.hu
Telefonszám:
Weboldal: https://karrier.dm.hu/allasajanlataink

dm Kft.

2046 Törökbálint, Depo Pf. 4

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok