Iparág/szektor
IT részleg mérete
Munkavégzéshez szükséges nyelv

Bemutatkozás

Cégünk nagyvállalati middleware és webes megoldásokra specializálódott szakértői csapatként kezdte meg működését 2010-ben. 100%-ig hazai tulajdonú társaság vagyunk, a kulcs munkatársak maguk is rendelkeznek részvénnyel.

Legnagyobb tapasztalatunk egyedi igényeket kiszolgáló rendszerek önálló, end-to- end fejlesztésében van. Fejlesztési projektjeinkkel itthon elsősorban banki, biztosítói és nagyvállalati ügyfeleknek dolgozunk, Java csapatunkkal. .Net-es csapatunk pedig főleg oktatási domain-ben dolgozik külföldre – belga-holland ügyfeleknek. Leginkább frontend, portál és workflow megoldásokat szállítunk – külső és belső felhasználóknak egyaránt. Projektjeinkben a teljes fejlesztési folyamatot levezényeljük az igények felmérésétől, a koncepció kialakításán és a programozáson át, a funkcionális- és teljesítménytesztelésig.

2010-ben 2 fővel alakult a cégünk. Induláskor elsősorban integrációs, workflows megoldásokkal foglalkoztunk. Technológiában Java-van indultunk, majd e mellett kollégáink kezdeményezésére kialakult a .Net-es és külön frontend-es kompetenciánk. Később lett szervező és tesztelő csapatunk is.

A teljesen hazai ügyfélkör mellett pár éve külföldre is nyitottunk. Belga-holland ügyfeleinkkel near-shoring megállapodás alapján SCRUM módszertan szerint dolgozunk számos projektben.

Nálunk munkatársak dolgoznak, nem erőforrások, és a munkatársaink fejlődése a legfőbb küldetésünk. 

Különböző karrier utakat kezelünk, amelyek között átjárhatóság is van – és évente kétszer a jövőtervezés keretében minden munkatárssal közösen átbeszéljük, hogy a karrier céljait hogyan tudjuk támogatni. Nemcsak a projektekkel, külső és belső képzésekkel segítjük a fejlődést, hanem belső szakmai közösségek kiépítésével, erre dedikált idő biztosításával is.

Nagyon erős mentoring szemlélet jellemez bennünket. Junior kollégáinkat olyan mentorok vezetik be a munkavégzésbe, akik a mentorálást személyes fejlődésük részének tekintik, nem nyűgnek – és akiket belső képzéssel is segítünk jobb mentorrá válni.

Nagyon komolyan építünk a munkatársaink véleményére és kezdeményező készségére: rendszeres fórumon közösen beszéljük meg a cég egészét érintő kérdéseket, a termékfejlesztő csapatainkba a munkatársaink termék ötleteit is bevonjuk.

Sikerek és tervek

 

 

Legbüszkébbek a munkatársainkra vagyunk, akikkel olyan projektekben dolgozhattunk, amelyek kivívták ügyfeleink elismerését és amelyek eredményeképpen 2017-ben felkerültünk a Deloitte EMEA régiójának  Fast 500-as listájára, amelyen Európa, Közel-Kelet és Afrika leggyorsabban növekvő technológiai vállalatai szerepelnek.

Fast 500 Danubius

Legfontosabb terveink között szerepel újabb termékfejlesztési ötletek startup megvalósítása, illetve külföldi üzletágunk bővítése.

HR

Fiatal, pörgős csapat vagyunk – a teljes csapat átlag életkora 30 év alatti.

Nagyon erős a mentor kultúránk, ez a mindennapi segítségnyújtásban is megmutatkozik. Bátran kérdezünk és biztosan kapunk segítséget.

Figyelünk a junior-senior egészséges arányára. Juniorokat csak akkor veszünk fel, ha mentort is tudunk melléjük biztosítani.

Munkatársainkat nemcsak a szakmai tudás jellemzi, hanem a gondos gazdai szemlélet is, amelyben odafigyelnek a termékeik minőségére, tovább fejleszthetőségére, karbantartására is. Ezt a szemléletet és igényességet az új belépőktől is elvárja az egész csapat.

Többféle karrierutat kezelünk, amelyben minden kolléga megtalálhatja a számára ideálisat, és lehetőség van közöttük való váltásokra is. Ezt évi két alkalmas jövőtervezés keretében beszéljük meg: hol tartunk most a kitűzött úton, hogyan tudnánk előbbre lépni, miben tudunk ehhez segítséget nyújtani. Ez lehet projekt feladat, szakmai vagy soft-skilles oktatás, vizsga vagy akár a céghez kijáró coach támogatása is.

Kiválasztási folyamatunkban is igyekszünk a pörgős, testreszabott megoldásokra. A pályázók szakmai ismerete és a kapott információk függvényében döntjük el, hogy milyen módszerrel ismerhetjük meg a leginkább a leendő kollégát. Ez lehet telefonos beszélgetés, szakmai interjú – lehetőleg leendő peer kollégákkal kiegészítve vagy akár példafeladat is.

Kiemelten fontosnak tartjuk az onboarding folyamatot a belépést megelőző ügyintézésben és az első időszaki integrálásban is.

A csapatok segítőkészen, hasznos feladatot előkészítve várják az új belépőket.

Karrier Danubius Informatika állások

JavaEE (senior)

Senior JavaEE fejlesztőként veled együtt álmodjuk meg a legfontosabb fejlesztéseink architektúráját, az alkalmazott technológiákat és módszereket.

.Net fejlesztő (senior)

.Net fejlesztőként változatos feladatokban, komoly, sokfelhasználós rendszerek megalkotásában vehetsz részt, váltogatva a technológiák, területek között.

Front-End fejlesztő (junior/senior)

Front-end fejlesztőként kurrens technológiákat használva, üzleti kritikus alkalmazások megalkotásában lehetsz központi szereplő.

Teszt automatizálási mérnök (senior)

Teszt automatizálási mérnökként Te hozhatod létre az új tesztelési csapatunkat, szakmailag- módszertanilag megerősítve ezt a kompetenciát.

Kapcsolat

Antal Zsuzsanna

E-mail cím: Antal.zsuzsanna@danubiusinfo.hu
Telefonszám: +36 20 663 4222

Danubius Informatika

1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6. 3. torony

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok