Iparág/szektor
IT részleg mérete
Munkavégzéshez szükséges nyelv

Bemutatkozás

Fő tevékenységünk egyedi megoldások kifejlesztése és hosszú távú támogatása.

A fejlesztések során a leggyakoribb az Oracle technológiáira építő (Java, PL/SQL, APEX) projekt, de Android és IOS alapú mobil alkalmazások fejlesztésével is foglalkozunk.

A Combit Zrt-nél egyedi szoftverek fejlesztésével foglalkozunk. Jellemzően ügyviteli, nyilvántartási (pl. kötvény, vagy sorsjegy), számlázási rendszereket alakítunk ki az államigazgatás területén lévő ügyfeleinknek, valamint nagyvállalatoknak. Ezek mind olyan rendszerek, melyek mögött komoly adatbázis található. Ehhez elsősorban Oracle termékeket alkalmazunk, de rendelkezünk Microsoft, valamint open source kompetenciákkal is. Projektjeink szinte kizárólag magyar nyelvűek. A fejlesztéseinkhez természetesen tanácsadás és oktatás is párosul. Számos területen, sokféle ügyféllel dolgozunk a biztosítási szektortól kezdve a nagykereskedőkön át, egészen a sportegyesületekig.

Több sikeres K+F projektben veszünk és vettünk részt, ennek eredményei az elmúlt időszakban például az alábbi termékeink:

  • Lystra – angol nyelvű készségfejlesztő szoftver
  • i-Lakás – smart home vezérlő rendszer
  • Avitar – vízminőség paramétereinek vizsgálatára szolgáló távmérő rendszer
  • Vidra – e-learning megoldás

A szervezet kifejezetten lapos hierarchiával rendelkezik, középvezetői szint nincs nálunk. Az alábbi szerepkörök találhatók meg: junior fejlesztő (backend, frontend), senior fejlesztő, vezető fejlesztő, rendszerszervező, vezető rendszerszervező, valamint rendszergazda. Nálunk mindig az adott projektre kapják meg a kinevezést a projektvezetők, akik vezető fejlesztők, vezető szervezők, rendszerszervezők közül kerülnek ki, attól függően, hogy a projekt milyen tudást kíván meg és az ügyfél milyen elvárásokat támaszt.

A vállalkozás 1996 óta létezik, majd 2002-ben az addigi 2 fős cég határozott fejlődési pályán indult el. Ennek üteme elég dinamikus volt, az elmúlt években az árbevétel a kezdeti pár 10 millió Forintról 600 millió Forintra növekedett.

Ezt követően két komoly mérföldkő volt a cég életében. 2007-ben sikerült megnyernünk ügyfélként az OEP-et, ahol a ma is mindenki számára ügyfélkapun keresztül elérhető jogviszony ellenőrző rendszert fejlesztettük és alakítottuk ki. 2009 azért volt fontos év, mert akkor indult el az első, sikeres K+F projektünk.

A munkavégzés alapvetően két telephelyen zajlik, Budapesten és Veszprémben. A budapesti irodában a kollégák szeparáltan, 2-3 fős irodákban dolgoznak. Van lehetőség home office-ra is. Azoknak a kollégáknak, akik távol laknak a budapesti, vagy veszprémi irodától, heti 1-2 nap engedélyezett, a többi kolléga számára egyedileg kerül engedélyezésre az otthoni munkavégzés.

Ha a kultúránkat egy mondattal kellene jellemezni, akkor azt mondhatnánk, hogy a Combit az a munkahely, mely időt és teret ad arra, hogy a munkatársak új dolgokat tanuljanak és fejlődjenek. Több csapatösszetartást segítő rendezvényünk van minden évben. Tavasszal egynapos családi napot szoktunk tartani a természetben, akár bográcsozással, ősszel egy vagy kétnapos csapatépítő rendezvényt szervezünk, ahol a kikapcsolódás a hangsúlyos. Az évet egy karácsonyi vacsorával zárjuk, ahol lehetőség van a sikerek megünneplésére is. Negyedévente értékelő találkozón számolunk be a munkatársainknak arról, hogy éppen hol tartunk, mit értünk már el az adott évben, merre haladunk, milyen lehetőségek vannak az év hátralévő részére. A projektcsapatok jellemzően projektzáró vacsorával, az ügyféllel közösen ünneplik meg a lezárás sikereit.

Leginkább a légkört, a hangulatot emelhetjük ki, illetve azt a támogató közeget, amelyben a kollégák egymást segítik. A másik fontos értékünk, hogy nagyon színes, változatos projektekben tudnak a kollégáink részt venni, és lehetőségük van elmélyülni egyes technológiákban is.

Fejlesztünk mobil applikációkat Androidra és iOS-re, illetve nagyvállalatok részére JEE alkalmazásokat. Lehetőség van 6 terabájt feletti, több mint kétmilliárd rekordból álló adatbázis környezetben dolgozni, ami szintén nem szokványos.

Olyan légkört, olyan hangulatot igyekszünk teremteni, ami azt támogatja, hogy összetartás és magas szintű lojalitás alakuljon ki a kollégákban. Éppen ezért a vezetők a nyitott ajtó politikáját folytatják, bármikor megkereshetőek és elérhetőek. Meghallgatjuk a kollégák véleményét, megoszthatják jobbító javaslataikat. Pl. egy ilyen kezdeményezés következtében jár hozzánk kéthetente masszőr, vagy alakítottuk ki az étkezőnket. Igyekszünk mindenkit abban támogatni, hogy azon a területen, vagy éppen abba az irányba fejlődjön, amit ő választ, ami számára fontos. Ennek a hozzáállásnak köszönhetjük az alacsony fluktuációt nálunk.

Fontos számunkra, hogy támogassunk különböző szervezeteket. Olyan is előfordult már, hogy a kollégák tettek javaslatot arra, hogy kiket támogassunk. Sportegyesületet, vagy éppen fogyatékos embereket segítő szervezeteket segítünk leginkább. Ezek a támogatások jelenleg anyagi juttatások.

Aktualitások és hírek

2019-05-28

Grafikus kártyára fejlesztett valós idejű rendszerek

Az elmúlt több mint egy évben egy olyan rendszer fejlesztésén dolgoztunk, ami minden szempontból kihívás volt. Szakmailag, és az ügyfél […]

Sikerek és tervek

Jelenleg három K+F pályázatunk van elbírálás alatt, melyek reményeink szerint pozitív döntéssel zárulnak. Az egyik legérdekesebb ezek közül az Országos Vízügyi Főfelügyelőséggel közösen beadott aszálymonitoring rendszer bővítése, kiszélesítése.

Az egyik legnagyobb sikerünk az, hogy egy összeszokott magja van a csapatunknak, és a növekedésünk folyamatos.

Szakmai szempontból két együttműködés is kiemelhető: az egyik az OEP-pel, a másik a Szerencsejáték Zrt-vel. Ez két olyan terület, két olyan projekt, ahol 20 000 fő feletti felhasználó által használt, napi 800 000 tranzakciót lebonyolító rendszer került megtervezésre és kialakításra.

K+F projektjeink közül a Lystrara vagyunk a legbüszkébbek, ugyanis ez az első, nemzetközi piacra is szánt termékünk. Egy nagyon komplex, készségközpontú, több mint 6000 feladatot tartalmazó nyelvtanulást segítő rendszerről van szó.

A Combit Zrt. hivatalos partnere az Oracle-nek.

Jelenleg két ISO minősítésünk van: 9001 a munkafolyamataink minőségbiztosítása érdekében, valamint 14001 a környezetvédelemmel kapcsolatosan. Most van folyamatban a 27001 bevezetése, amely az információk biztonságát szavatolja majd.

HR

Csak olyan kolléga fogja hosszútávon jól érezni magát nálunk, aki szívesen tesz energiát a munkájába, hajlandó csapatban dolgozni, és segíteni társait. Ugyanis ez jellemző a munkatársainkra. Fontosnak tartjuk, hogy tiszteljük egymás szaktudását, és nem félünk megosztani tudásunkat egymással.

Jelenleg lényegesen több senior dolgozik nálunk, mint junior. Erősen alapozunk tapasztalatukra, tudásukra. Van olyan kolléga, aki 20 évnyi szakmai háttérrel rendelkezik. Ezek mellett igyekszünk kevesebb tudással rendelkező fiataloknak is lehetőséget biztosítani, jelenleg is dolgozik nálunk részmunkaidőben olyan fejlesztő, aki még csak tanulmányait folytatja, de folyamatosan képezzük egy nagyon tapasztalt kolléga segítségével.

Minden kollégának tudunk teret adni, hogy abba az irányba fejlődjön, ami számára a legfontosabb. Ha valaki szeretne elmélyülni különböző technológiákban, arra is van lehetőség, de ha szeretne inkább adatmodelleket tervezni és ily módon rendszerszervezői irányba fejlődni, azt is támogatjuk.

Azoknál a kollégáknál, akik nem rendelkeznek felsőfokú végzettséggel, nem csak támogatjuk, de szorgalmazzuk is, hogy elkezdjék, vagy befejezzék a félbehagyott tanulmányaikat.

Előfordul, hogy egy új projektnél az architekt javaslatot tesz, hogy olyan technológiát alkalmazzunk, mely a céloknak, az ügyféligényeknek megfelel, de a projekttagok részéről ez valamennyi tanulást, plusz ismeretek megszerzését igényli, amit igyekszünk a lehető leggyorsabban támogatni.

Tudatos, dokumentált karrierterv nincs nálunk, de minden kollégának lehetősége van az érdeklődési körének megfelelően fejlődni és tudását szélesíteni

Jellemzően három technikát alkalmazunk. A kollégák részt vehetnek tanfolyamokon, előfizetünk különböző online tartalmakra, és persze a projektek során is folyamatosan biztosított a fejlődés, képzés.

Leginkább klasszikus álláshirdetésekkel toborzunk új kollégákat, de minden évben fogadunk 1-2 diákot szakmai gyakorlatra, ennek kapcsán együttműködünk az ELTE-vel, és a BME-vel is. Erősen támogatjuk, hogy a nálunk dolgozók többek legyenek azáltal, hogy sikeresen lezárják tanulmányaikat, ezért akár anyagilag, akár munkaidő kedvezménnyel segítjük őket ennek elérésében.

Hivatalos, rendszerszerű teljesítményértékelést nem alkalmazunk. Azonban minden kollégát anyagilag arra ösztönzünk, vagyis bónusszal motiváljuk, hogy a fejlesztésekre, az ügyfél felé vállalt határidőt betartsák. Így a cég és kollégák érdeke azonossá válik. Évente egy alkalommal tartunk egy négyszemközti megbeszélést, amikor a kollégák elmondhatják, hogyan érzik magukat, mivel elégedettek és mi az amin változtatni szeretnének.

Nem elvárás a túlóra, de sajnos főleg a projektek lezárásának határidejéhez közeledve előfordul. A kollégák túlfeszítését azért is igyekszünk elkerülni, mert egy feszített projektzárást követően hosszabb időre van szüksége a projekttagoknak a regenerálódásra, ami hosszabb távon nyilvánvalóan nem jó.

Aki számára a fejlődés, a tanulási lehetőség és a változatos projektek fontosak, az megtalálhatja nálunk a számítását.

Az ügyfél elégedettsége és a munka magas színvonalú befejezése a legfontosabb számunkra, függetlenül attól, hogy a kezdetben kalkulált munkaerőigény adott esetben már túlhaladásra került. Ebből nem tudunk és nem is akarunk engedni.

Jelenleg még nem működtetünk a lojalitás növeléséhez kapcsolódó rendszert, viszont a 2017-es év egyik terve ennek kialakítása.

Karrier Combit Számítástechnikai Zrt. állások

Cégünknél jelenleg nincsen nyitott pozíció.

Kapcsolat

E-mail cím:
Telefonszám:

Combit Számítástechnikai Zrt.

E-mail Cím: combit@combit.hu
Telefonszám:
Weboldal: www.combit.hu
Facebook: https://www.facebook.com/combitzrt/?fref=ts
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/combit-zrt-

Combit Számítástechnikai Zrt.

1145 Budapest, Újvilág u. 50-52.

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok