Bemutatkozás

Innovatív ipari informatikai (IoT – Internet of Things, Ipar 4.0) megoldások fejlesztése, rendszerintegrációja elsősorban autóipari gyártás, gyógyszergyártás, további termelő vállalatok, valamint a közlekedés és energetikai szektor számára. Jelentős iparági jelenlét, hiánypótló konferenciák szervezése, szakmai szervezetekben tagság. Innovatív technológiák használata a jelentős lemaradással bíró ipari szektorban is, odafigyelünk a UX-re.

A munkavállalók számára biztosítunk mindent, ami a zökkenőmentes munkavégzést elősegíti, családias hangulatban versenyképes bérezést és változatos munkakört nyújtunk egy folyamatosan fejlődő és rapid módon változó világban.

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezünk az ipari internet területén, melyet napjainkban IoT-nak és Ipar 4.0-nak neveznek. Tevékenységeink közé tartozik a különböző szenzorokhoz, mérőműszerekhez, vezérlőkhöz való csatlakoztatás; a hálózati összeköttetés; és az adatok tárolása, megjelenítése, elemzése.

Cégprofilunkból adódóan ügyfeleink jelentős részét az ipari informatikai disztribúciónak köszönhetjük, ugyanakkor mi magunk is dolgozunk végfelhasználóknak. A hazai multinacionális vállalatok közül együtt dolgozunk többek között autóipari, gyógyszeripari, energetikai és közlekedési vállalatokkal is.

Alapvetően lapos hierarchia jellemez minket, a hét fős fejlesztői csapatban szinte mindenkinek van önálló projektje, de közben segíti a többiek feladatait is.

A Com-Forth történetét az 1988-as alapítástól kezdve a stabil alapok és a megfontolt haladás jellemzik. A korábban is kizárólag magyar tulajdonban lévő cég 2006-tól kezdve teljes mértékben az egyik alapító tulajdonába került, így immár családi vállalkozásként működik. A leszállított informatikai megoldások sikere részben a megbízható és hosszú távú partnerkapcsolatoknak, ezeken belül pedig a GE Digital, a MOXA, az OPTO 22 és más vállalatoknak köszönhető.

Bár nem tartozunk a nagy cégek közé, de mégis meghatározó szereplői vagyunk a piacnak, melyet a széles ügyfélkörünk is igazol. Szeretnénk, ha a jövőben egyre több vállalat ismerné fel az IoT és az Ipar 4.0 előnyeit. Fontosnak tartjuk, hogy az ipari szereplők meglássák annak jelentőségét, hogy jó minőségű és hosszú távú megoldásokat alkalmazzanak ezen a területen is.

Szívesen támogatjuk a kollégákat, ha úgy érzik, hogy home office-ban könnyebben elmélyülnek egy-egy feladat megoldásában, mint az irodában, akkor távolról is végezhetik a munkájukat. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a közösségünket folyamatosan építsük, így egyaránt szervezünk szakmai tréningeket, és a kikapcsolódásra szolgáló kötetlenebb, például családos programokat.

Cégünkre a családias hangvétel, a teljes mértékben tisztán és bejelentetten foglalkoztatott munkaerő éppúgy jellemző, mint az, hogy a szakembereink nagyfokú önállóságot és szabad kezet kapnak a munkájuk során, melyhez igyekszünk minden feltételt megteremteni.

Mivel az ügyfeleink és a saját beszállítóink között is nagyvállalatok találhatók, ezért egyszerűbben megismerhetjük a legújabb trendeket, innovációkat, ugyanakkor a cégünk méretének köszönhetően a nagyobb vállalatoknál sokkal gyorsabban és hatékonyabban tudunk döntéseket hozni.

Aktualitások és hírek

2020-06-08

Ipar 4.0, kiberbiztonság, hálózatmenedzsment: egy vodcast-ban!

A járványhelyzet alatt sok új kezdeményezés született a minél interaktívabb tudásmegosztást lehetővé téve. Ennek jegyében indult el június elején az […]

Sikerek és tervek

A legnagyobb sikereinknek azokat a megbízásainkat tekintjük, melyek már sok éves együttműködésre tekintenek vissza. Büszkék vagyunk rá, hogy a saját területünkön piacvezető ügyfeleink elégedettek a munkánkkal és szívesen el is mondják, hogy szeretnek velünk dolgozni.

HR

A cég története során már volt alkalmunk megtapasztalni, hogy milyen értéket jelent a lojalitás, a nálunk dolgozók és a cég vezetői kölcsönösen számíthatnak egymásra, és büszkék vagyunk rá, hogy egyes kollégáink már több mint 10 éve velünk vannak.

Szakmai szempontból érdekes, hogy nálunk az informatikai és a mérnöki tudás egyszerre fontos, hiszen ipari folyamatokat kell megértenünk és a feladatok nagyon összetettek. Szívesen látunk olyan kollégákat is, akik nem informatika szakon végeztek, hanem például inkább a méréstechnika, híradástechnika területről érkeznek, viszont van ambíciójuk a szoftverfejlesztésre és olyan kombinált tudással rendelkeznek, amire nekünk szükségünk van. Mivel fontos számunkra az ügyfélorientáció, ezért a kollégáinknak kapcsolatot is kell tartani és jól kell tudni kommunikálni a megbízókkal.

Nyitottak vagyunk a pályakezdőkre, akár már az egyetem befejezése előtt is szívesen várjuk őket gyakornokként vagy teljes állásban, ha megtaláljuk bennük a szükséges lelkesedést és azt a komplex gondolkodásmódot amire szükségünk van. A senior kollégák feladata, hogy az egyes projekteken keresztül betanítsák az újakat, akiknek így gyorsan lehetőséget tudunk biztosítani a gyakorlati tudás megszerzéséhez.

Köszönhetően a megbízóink által nyújtott színes projekteknek, sok izgalmas kihívással találkozunk és folyamatosan új, innovatív technológiákat lehet megismerni, mellyel azt is megelőzhetjük, hogy munkatársaink túlságosan belefáradjanak egy-egy tevékenységbe. Ezen túlmenően pedig az általunk forgalmazott, multinacionális beszállítóink által fejlesztett innovatív szoftver és hardver komponensek tesztelése és új projektekben történő felhasználása mindig új lehetőségeket rejt magában.

Míg sok helyen a munkavállalóknak nehéz meggyőzni a vezetést, hogy egyáltalán elengedjék egy-egy tréningre, vagy csak akkor engedélyezik, ha szabadságot vesznek ki, mi azok közé tartozunk, akik kifejezetten javasoljuk a különböző képzéseket. Gyakran ajánlunk fel részvételt egy-egy tréningen, konferencián, de olyan is előfordult már, hogy egy kollégánk saját magának választott olyan képzést, ami mellé mi is odaálltunk.

Egyfajta pozitív visszajelzésként értékeljük, hogy a jelenlegi csapatunk több mint a fele az itt dolgozók ajánlásai alapján érkezett hozzánk. Ezen kívül dolgozunk fejvadászokkal is.

Próbáljuk segíteni a munkavállalókat, hogy a lehető legjobban beoszthassák az idejüket. Sok esetben rugalmasan kezeljük a munkaidőt, ha például családi okokból hamarabb kell elmennie a kollégáknak, cserébe viszont tudjuk, hogy sokszor ők is a hivatalos munkaidőn kívül foglalkoznak az egyes projektekkel. Adott esetben lehetőség van home office-ra, illetve a törzsidőtől történő eltérésre.

Bizalmi kapcsolatunk van a kollégáinkkal, és igyekszünk a lehető legjobban kifejezni a megbecsülésünket a dolgozók munkája iránt. Tisztában vagyunk vele, hogy a szakembereinket bármikor megkereshetik konkurens ajánlattal, ugyanakkor már több esetben előfordult, hogy továbbra is minket választottak egy új lehetőséggel szemben.

Karrier Com-Forth Kft. állások

Kapcsolat

Bóna Péter

E-mail cím: allas@comforth.hu
Telefonszám: 06-1-413-7199

Com-Forth Kft.

Dunavirág u. 2-6

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok