Iparág/szektor
IT részleg mérete
Kiemelt technológiák és módszertanok
Munkavégzéshez szükséges nyelv

Bemutatkozás

Informatikai tanácsadóként intelligens üzleti megoldásokat dolgozunk ki, egyedi alkalmazásokat fejlesztünk és rendszerintegrációval is foglalkozunk. A 160 főből álló csapatunk két ágazatban kifejezetten erős: a bank- és a telekommunikációs szektorban, valamint a szolgáltatóiparban is megvetette lábát.

Informatikai úri szabászattá fejlődött az elmúlt években a BSCE. Business Intelligence megoldásokat is szállító cégként ezzel arra utalunk, hogy nálunk a partnerek üzleti igényeinek lehető legmélyebb megértése van fókuszban. A 160-ból a folyamat- és rendszerszervezői csapatot alkotó 100 ember feladata ugyanis az, hogy szakszerűen körüljárják és megfogalmazzák azt a problémát, amelyre aztán egy személyre szabott alkalmazás elkészítése a válasz. Cégünk IT tanácsadóként céges informatikai stratégiákat részfolyamatokra bont, megvalósításukra tervet dolgoz ki, segít a szükséges eszközök kiválasztásában, és akár pilot projektet is lebonyolít, miközben nemcsak egyedi fejlesztéseket, hanem saját és partnerei által fejlesztett kész alkalmazásokat is kínál ügyfeleinek.

Amíg kevesebb mint 100 ember volt állományban, addig lapos munkaszervezetben, alá-fölérendeltségi viszonyok nélkül dolgoztunk a BSCE-nél. A létszám bővülése azonban indokolta, hogy két lépésben úgy alakuljon át a munkaszervezet, hogy az egyes nagyobb szakterületek élére szakmai vezetők álljanak, miközben a különböző ügyfeleknél dolgozó kollégákat beosztottuk egy-egy olyan emberhez, aki az adott üzleti partnernél folyó munkára minden oldalról rálátnak. A középvezetőket belülről, a munkatársak közül választjuk ki, úgy, hogy az emberi dimenziót jól kezelő, magas EQ-val rendelkező emberek vezessenek. A két ügyvezető/tulajdonos sem elefántcsonttoronyban ül; igyekeznek minél többször, minél több emberrel személyesen kapcsolatot tartani. Mostanára így kialakult egy jól működtethető logikai hierarchia, egy nem erősen strukturált munkaszervezet a BSCE-nél.

2010-ben alakult cégünk húsz emberrel indult, munkatársaink számát az elmúlt nyolc évben nyolcszorosára növeltük. Százan üzleti elemzőként dolgoznak, a többi hatvan kolléga fele fejleszt, fele tesztel. Az első három évben kizárólag pénzintézetek voltak cégünk partnerei, azóta folyamatosan terjeszkedünk, elsősorban a telco szektor és további pénzügyi szolgáltatók irányába. Cégünk partnereinek számával párhuzamosan növekedett árbevételünk, amely éves szinten már meghaladja a 2 milliárd forintot.

A magyarok mellett több német vállalatnak dolgozunk, és újabban Ausztria és Svájc felé vettük az irányt, és egyik fontos tervünk, hogy ebben a két országban – elsősorban az osztrák piacon – stabilan megvessük a lábunk.

Működésünk specialitása, hogy munkatársaink kisebb-nagyobb teamekben külső partnereinknél dolgoznak, és miután ezek döntően multinacionális cégek magyarországi leányvállalatai, ezért az ottani munkahelyi viszonyokhoz kell alkalmazkodni. Ez általában senkinek nem okoz gondot, ugyanis szinte minden helyen a profizmus, a minőség áll a munka középpontjában. Attól még, hogy nincs napi szoros kapcsolat a fizikailag elkülönülten dolgozó munkacsoportok között, jó a viszony munkavállalók, a projektvezetők és a cégvezetés között. Barátságos munkaadó a BSCE.

A munkahely stabil, a munkák változatosak, a munkatársak együttműködők – ezt tartja három legfontosabb értékének a cég vezetése és közössége. A munkahelyi légkör családias, noha az egyes projekt megvalósítására létrehozott teamek a különféle ügyfelek különböző budapesti bázisain dolgoznak, esetenként pedig több napot európai nagyvárosokban töltenek.

Korrektség és kiszámíthatóság – a BSCE mind üzleti partnerként, mind munkaadóként megbízható és szavatartó cég, éppen ezért bíznak benne ügyfelei és munkavállalói. Aki pedig szavatartó, az cselekedeteivel is sugározza a biztonságérzetet, ezért nálunk biztonságban, stabil viszonyok között érezhetik maguk a dolgozók.

Aktualitások és hírek

2020-08-27

„Számíthatunk a kollégáinkra, és ők is számíthatnak ránk. Ez csak így működhet.” – a hazai IT tanácsadó piac egyik vezető szereplőjének ügyvezetőjével beszélgettünk

Hazánkban egyre nagyobb az igény az informatikához kapcsolódó tanácsadásra, ennek megfelelően egyre több lehetőség van arra, hogy aki szeretné, kipróbálja […]

Sikerek és tervek

A BSCE akkor sikeres, ha az általa végzett munka révén megrendelői sikereket érnek el, nekünk pedig sok ilyen partnerünk van. A telco szektorból együttműködtünk egyebek között a Magyar Telekommal, a Telenorral, a UPC-vel, a Slovak Telekommal, a bankszektorból partnerünk a Raiffeisen, az OTP, az ERSTE, a UniCredit, a CIB, a CitiBank, Provident, Cetelem és PorscheBank, vagyis a két adott iparág meghatározó és sikeres vállalatai dolgoztak és dolgoznak velünk folyamatosan. Mindez mutatja kompetenciáinkat, eredményességünket.

A versenyszférában megszerzett stabil szerződésállományunk minősíti munkánkat – és erre büszkék is vagyunk. Miután tendereink során leginkább a szakmai kompetencia és a tapasztalat, a javasolt megoldásmód számít, számunkra nem relevánsak a különböző minősítések, sokkal inkább az, hogy a lehető legjobbat tudjuk nyújtani meglévő vagy leendő partnereinknek.

Nem a spanyolviaszt találjuk fel, így a technológia fejlődése határozza meg a BSCE fejlődését. Munkatársaink szakismeretei és képességei révén be tudunk kapcsolódni szakterületünkön minden olyan projektekbe, amely új informatikai megoldások üzletileg eredményes hasznosítását vetíti előre.

HR

Kreatív és megoldásorientált emberekkel dolgozunk, olyanokkal, akik mélyére tudnak ásni a dolgoknak. Ezek ugyanis a szükséges tulajdonságok ahhoz, hogy az egyedi alkalmazásfejlesztés során azonosítani tudjuk az összes lényeges üzleti szempontot, majd a funkcionális és technikai specifikáción át a fejlesztésig releváns informatikai megoldást találjunk egy-egy kihívás teljesítésére. Fontos a jó kommunikációs képesség, hiszen a folyamat- és rendszerszervezői csapat tagjaként meg kell tudni ismertetni a technológia adta informatikai lehetőségeket, illetve le kell tudni fordítani az üzleti igényeket informatikai definíciókra. Ezen túl szükséges még a beilleszkedési képesség, mivel egy-egy projekt lezárását követően új ügyfeleknél kell tudni ismét gyorsan jó kapcsolatot kiépíteni.

A 160 kollégából egy-egy kivételt leszámítva, minden munkatársunknak van felsőfokú végzettsége (BSc, MSc). Az átlagéletkor 35-40 év között van, vagyis döntően már szakmai tapasztalattal rendelkező seniorok dolgoznak nálunk. Inkább hasonló korúakat várunk, de nyitva van az ajtónk kifejezetten érdeklődő, és egy-egy feladatra már részleges célkompetenciával rendelkező fiatalok előtt is. Fejlesztőink és tesztelőink között most is vannak friss diplomások. Az angoltudás alapelvárás, de előfordul, hogy tartósan olyan projekten dolgozni a kolléga, ahol ezt nem tudja használni, ezért eközben frissítheti fel ismereteit. Egyes munkák esetében a némettudás is fontos.

Az, aki nappali tagozatos hallgató, tud heti 20 órát dolgozni, beszél angolul, hosszú távú kihívást keres, gyakorlati szemléletű szakmai fejlődésre vágyik, részt vehet most formálódó gyakornoki programunkban. Az ilyen fiatalok megismerkedhetnek tanácsadói, alkalmazásfejlesztői, rendszerintegrátori munkákkal és versenyképes tapasztalatokat szerezhetnek. Várjuk jelentkezésüket!

Már a felvételkor gondolunk arra, hogy az új belépő több projektünkben is tudja kamatoztatni ismereteit és képességeit, illetve, hogy mi ne csak egy adott feladatkörben tudjuk hasznosítani a jelentkező tudását a BSCE égisze alatt. Később is figyelünk munkatársaink szakmai ismereteinek bővítésére. Az új munkatársakat mentorok segítik.

Van saját tréningtermünk, amit folyamatosan használunk belső képzéseinkre. Számos témakörben kollégáink rendszeresen tartanak kifejezetten magas szintű belső képzéseket, és ezeken akár a nulláról is lehet indulni. Indokolt esetben külsős tréningekre, tanfolyamokra is mehetnek azok, akinek bizonyos témákban új ismeretekre van szükségük.

Aki úgy gondolja, hogy soklépcsős karrierutat akar bejárni, az ne a BSCE-nél kopogtasson. Ennek fő oka, hogy gyakorlatilag nincsenek szervezeti pozíciók. Kihelyezett teamek vannak az ügyfeleknél, melynek van egy felelőse és szakterület vezető, aki a szakmai minőségért felel. Aki viszont a karrierjét úgy akarja építeni, hogy sokféle projektben gyűjti a szakmai “best-practise”-eket, váltakozó szerepekben, az jó helyen jár.

Az új kollégák majdnem 90 százaléka ajánlással jön hozzánk. Ajánlást attól fogadunk el, akiben mi megbízunk, és a jelentkező is nyilván olyan embertől kér ajánlást, akiben megbízik. Ez a bizalmi faktor az, ami fontos szerepet játszik csapatunk építésében. Felvételkor tesztet nem alkalmazunk, de a személyes beszélgetésen vannak kompetenciamérő kérdések. Ajánlás ide vagy oda, a próbaidő kötelező szerződéskötési elem, ám nincs különösebb jelentősége, mert az új belépő két szűrőn is átmegy: a miénken túl azon az ügyfélén is, amelynek először dolgozni fog. Kifejezetten fontos, hogy az ügyfél elvárásainak is megfeleljen a leendő munkatárs.

Miután munkatársaink teamekben az ügyfeleinknél dolgoznak, az irányadó az, hogy mindenkinek az ottani munkakultúrához, gyakorlathoz kell alkalmazkodnia. Ahol tehát van home office, ott a mi kollégáink is dolgozhatnak otthonról, ahol nincs, ott viszont naponta szükséges a személyes jelenlét. Ennek gyakori kombinációja, hogy egy bizonyos törzsidőt mindenkinek az adott munkahelyen kell töltenie feladatai teljesítésével.

Az elvárásokat világosan megfogalmazzuk, és ha ezeknek megfelelően dolgozik valaki, azt átlagon felül tudjuk díjazni, mivel a a kis létszámú back office és alacsony működési költségek mellett jobban lehet a bérek versenyképességére összpontosítani A teljesítmény értékelése után a javadalmazást időszakosan felülvizsgáljuk. Úgy érezzük, hogy a BSCE az átlagnál jobban megfizeti kiemelkedő munkatársainak szaktudását, elkötelezettségét.

Mi felelősséget vállalunk munkatársainkért, amit kollégáink lojalitással hálálnak meg. Ettől függetlenül örömmel együttműködünk olyanokkal is, akik magas szintű szaktudása elvitathatatlan, de csak egy adott projektre szerződnek hozzánk vagy éppen freelancerek, akik csak kötöttség nélküli szabadúszóként tudják elképzelni az életüket.

Egy hely, ahol a szakmaiság van a középpontban és a támogató területek azért vannak, hogy minél inkább a lényegre tudj összpontosítani.

Karrier BSCE Kft. állások

A legfrissebb álláshirdetéseinket keresed a karrier oldalunkon.

Kapcsolat

Zsemlye Kinga

E-mail cím: zsemlye.kinga@bsce.hu
Telefonszám: +3630160930

BSCE Kft.

E-mail Cím: info@bsce.hu
Telefonszám:
Weboldal: http://bsce.hu/

BSCE Kft.

1134 Budapest, Róbert Károly körút 82-84.

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok

Fejlesztés