Bemutatkozás

A Betsson Group egy – a világ egyik legnagyobb online játékportfóliójával rendelkező – svéd gyökerű vállalatcsoport, mely a maga területén prémium kategóriát képvisel: a piac top 5 cége közé tartozik világviszonylatban.

A Betsson Group egy – a világ egyik legnagyobb online játékportfóliójával rendelkező – svéd gyökerű vállalatcsoport, mely a maga területén prémium kategóriát képvisel: a piac top 5 cége közé tartozik világviszonylatban.

A cég elképesztő üzleti sikereit egyrészt a robbanásszerű piaci bővülésnek, másrészt a rendkívül gyorsan reagálni tudó technológiai háttérnek és csapatnak köszönheti.

Az iGaming piacról két fontos dolgot érdemes tudni:

egyrészt rendkívül technológia-vezérelt, tehát az IT nem egy támogató háttérterület. Másrészt a cég továbbra is egy komoly építkezési fázisban van, mivel évről évre közel 30%-os piacbővülés látható, mindennaposak a felvásárlások és átalakulások és ezzel együtt jár egy rendkívüli technológiai naprakészség. Emiatt olyan kollégák fogják itt jól érezni magukat, akik maguk is szeretnek tervezésben, ötletelésben részt venni, és emellett szeretik és igénylik is a folyamatos tanulást és változást.

2017-ben nyitottunk Budapesten irodát. A csapat Techsson, SportsBook és Front-end fejlesztéssel foglalkozó techhubokat alkot. Viszont a Communication és JRC csapatok például egy olyan különálló „box”, melyen csak a magyar iroda csapata dolgozik teljes felelősséggel.

A Betsson Group több mint 50 éves tapasztalattal bír a szerencsejáték piacon. A Betsson AB a NASDAQ Stockholm Large Cap listáján jegyzett nagyvállalat. A cégnév mögött 25 különböző márka jelenik meg.

Cégünket 2010 óta egy folyamatos nemzetközi terjeszkedés jellemzi, mely maga után vonta, hogy IT részlegeket hozzon létre különböző országokban. A legnagyobb és egyben központi részleg Máltán található, több mint 1000 fővel. Innen érkeznek irodánkba a projektdöntések is.

2014-ben az EPAM-on belül alakult meg először egy saját csapatunk Magyarországon. 2017-től saját céget hoztunk létre és nyitottunk irodát Budapesten. Az új csapat, 2017 szeptemberétől épül. 28 fővel indult, mely a 2018-as év végére 50-60 fő körüli számot fogja elérni, a tervek szerint 3 éven belül 100-120 főig szeretne nőni az iroda.

Az egész vállalat közös célja nagyobb arányban növekedni, mint ahogyan az igen dinamikusan fejlődő iparág egésze növekszik, mely célt az elmúlt években sikeresen teljesítettünk is, köszönhetően kiemelkedő üzleti rugalmasságunknak.

A most alakuló budapesti iroda célja, hogy egy minél megbízhatóbb csapatává váljon a globális teamnek. 2019 végére az egyik legfontosabb irodává akarunk válni, saját egyéniséggel.

A cégkultúra tekintetében a  nemzetközi környezet erősen érződik a budapesti csapatban is. Csak angolul folynak a megbeszélések és levelezések csak angolul folynak. Munkatársainkra az a hozzáállás jellemző, hogy nem azt keresik, hogyan tudnának jobb helyre menni, hanem, hogy hogyan tudná még jobbá tenni a mostani állapotot. Ezekben segít az a közvetlenség, az egymás iránti rendszeres érdeklődés, ami a cég által szervezett közös, irodán belüli reggelikben és ebédekben is megmutatkozik. Emellett a cég átlagon felüli anyagi stabilitása sok mindenre lehetőséget biztosít. Megnyertük az Év Irodája díjat a Kisvállalati kategóriában, ezzel is különleges környezetet szeretnénk biztosítani a legjobb minőségű munkák megvalósításához.

Most alakul a külön iroda, mely egyben azt is jelenti, hogy a hagyományok és szokások éppen kialakulóban vannak. Akik a frissen alakuló csapat tagjai lesznek, komolyan részt tudnak majd venni  a cég legfontosabb értékeinek formálásában, megalapozásában. Másrészt közös érték, hogy többet akarunk létrehozni, mint pusztán egy munkahely, ahova bejárunk dolgozni, de hogy ezt kialakítsuk, mindenki részvételére szükség van.

A Bettson Group egy olyan cég, amely a legdinamikusabban növekvő piac (évi 30%-os növekedés) meghatározó szereplője. Az anyagi környezet lehetőséget ad arra, hogy el is érje céljait.

Van egy belső szlogenünk, a „Flexibility is the key”, mely ténylegesen azt takarja, hogy bár megvannak a kidolgozott folyamatok, az újító ötletekre és az agilis hozzáállásra mindig nyitottak vagyunk. Bár multinacionális cég vagyunk, nincs nagyon leszabályozott multi környezet és fix, mozdíthatatlan folyamat.

Aktualitások és hírek

2018-10-12

Fogadjunk, hogy Te is szívesen kipróbálnád! – Az online sportfogadás fejlesztői szemmel

A sportfogadás a hozzá nem értőknek még ma is misztikumnak számít, azonban, ha jobban beleássuk magunkat, egy rendkívül izgalmas területre […]
2018-05-24

Kompetenciafejlesztés agilis csapatokban, avagy hogyan fejlődhet leghatékonyabban a fejlesztő?

Az interjúnál a személyiség a legfontosabb A mi interjúfolyamatunk több lépésből áll, a legfontosabb ezek közül egy kétórás technikai interjú, […]

Sikerek és tervek

Több olyan szakmailag elismert név van a csapatban – akár a magyarban is – akik nemzetközi szinten jegyzett szakmai tekintélyek és akiket folyamatosan hívnak nemzetközi konferenciákra előadni.

2017-ben megnyertük az Év Irodája díjat a Kisvállalati kategóriában, köszönhetően annak, hogy egy olyan jó helyet hoztunk létre, ahol a csapattagok napjuk nagy részét szívesen töltik, és munkaidő után is itt maradnak csocsózni, beszélgetni.

A 2018-as év legnagyobb projektje, hogy a Betsson Group alatt működő 25 iGaming márkát egy technológiai stack alá rakjuk, mely a Techsson nevet viseli.

Hasonlóan érdekes projektek a dockerizálási és microservices megoldások, elosztott rendszerek, illetve további zöldmezős projektek. Szintén az idei évhez tartoznak a Labdarúgó Világbajnoksághoz kötődő projektek, amely online tekintetben is a világ leglátogatottabb eseménye.

HR

Mi csak egyszerűen a jó attitűdöt keressük. Mit jelent ez? Olyat, aki megfelelő önismerettel rendelkezik. Tudja mit keres, mi a célja, és mit vár el. Aki tudja, hogy mi hogyan tudunk ebben segíteni, mit vár el tőlünk. Aki tudja, mit tud egy cégbe beletenni és ezért lehetnek is elvárásai. Aki tudja és elfogadja, hogy néha meg kell csinálni a “nem jó” feladatot is, annak cserébe mi is tudjuk és el is mondjuk mit várunk el. Ha a kettő találkozik, akkor ez jól tud működni.

Az angol nyelvtudás tényleg alapelvárás. Minden stand-up és meeting angolul folyik a magyar irodában is. Van magyarul nem beszélő vezető, mely azt jelenti, hogy a 0. pillanattól kell a stabil nyelvtudás.

A 2018-as évben legnagyobb arányban tapasztalt, közép-senior kollégákat keresünk.

A 2014-ben az EPAM-ban indult csapat egy része átjött az új cégbe, így a vezetői réteg és az 5+ év tapasztalattal bíró szeniorok nagy része adott.

Egyre inkább 2-3+ év tapasztalattal is keresünk új kollégákat, nem csak 5 év tapasztalat felett, ugyanakkor messze van még a saját utánpótlás kinevelése. Tudását tekintve kész, önálló munkára képes embereket keresünk. Aki lát kihívást az iparágban, és vannak céljai, az hosszútávon megtalálja nálunk a számításait. Találtunk ugyanakkor – és szívesen fogadunk is – olyan fiatal kollégát, akinek kevesebb a tapasztalata az évek számát illetően, de mégis a benne lévő elszántság, potenciál annyira erős volt, hogy meggyőzött minket.

A lényeg: akarjon tanulni és fejlődni a kolléga. Ha így áll hozzá és tudja mit szeretne elérni, azt mi támogatjuk: akár külső, vagy belső képzésekkel. Rendszeresek a nemzetközi webinárjaink, belső tapasztalatcserék, nemzetközileg elismert előadókkal. Szervezetten lehet konferenciára, szakmai képzésekre elmenni. Mi magunk is részt veszünk csoportosan komolyabb külső meetupokon, és meg is van a lehetőség, hogy a kollégák belső meetupokat szervezzenek és osszák meg új ismereteiket.

Viszonylag könnyű az átjárhatóság a termékkörökön, csapatokon belül, és nemzetközi karrier-kitekintésre is van lehetőség a cégnél.

Nagyon technológia-intenzív terület, mely teljesen ki van szolgáltatva a piac folyamatos újdonságainak, így a legújabb megoldásokat kell használnunk ahhoz, hogy lépést tartsunk. Így az új projektek már microservice architektúra alapúak, dokerizáltak és lehetőség szerint .NET Core-ban vannak fejlesztve.

Ideális kolléga lehet mindenki, aki az alapelvárásoknak megfelel: folyékony angol nyelvtudás, releváns tapasztalat,. A CV-ben elvárjuk, hogy ki legyen fejtve, hogy egyes projekteken milyen technológiákat használt és mi volt az ő szerepe a csapatban.

Első lépés egy fél órás telefonos interjú (szakmai és HR-es kollégával közösen), ahol felmérjük a jelölt erősségeit és hozzáállását. Ezt követi egy szintén vegyesen szakmai és HR-es személyes interjú. A jól sikerült találkozók után esetenként egy szakmai „házi feladatot” adunk. Végül egy utolsó beszélgetésre lehet számítani a Development Center Managerrel.

Törekszünk az egyensúlyra. Alapvetően 9-18 óra között dolgozunk, de ettől el lehet térni. Rugalmas munkarend van, de a rendszeres home office jelenleg nem támogatott.

Nemzetközi utazások előfordulnak, inkább abban a mennyiségben, ami a „kaland” kategóriába tartozik. Készenléti idő esetenként előfordul, de mivel ez kiegészítő jövedelemmel együtt jár, kevesen szoktak tiltakozni ellene.

A leginkább Tech-Driven iparág prémium szereplői vagyunk. Azaz itt az IT-n múlik minden, így innen is erednek az üzleti ötletek.

Aki nemzetközi környezetre és projektekre vágyik, nálunk tényleg megtalálja számításait. Szoros az együttműködés a máltai és stockholmi csapatokkal, sőt, kifejezetten preferált a személyes találkozás is.

Nekünk is vannak sajátosságaink, amit elmondunk már az interjún, és ezek ismeretében kell tudni azt mondani, hogy “szeretnék itt dolgozni”.

Fontos, hogy ne csak mi akarjuk nagyon a tehetséget, hanem ő is akarjon minket.

Nem ígérjük, hogy egy év alatt vezető architect válik bárkiből és a világot sem kell tudni egyedül megváltani, de fontos, hogy találjon magában egyéni kihívást minden jelölt. Az interjúk egyik utolsó kérdése gyakran hangzik valahogy így: „mondj egy mondatot, amiért a Betssonnál szeretnél dolgozni”.

Érdekes egyediség, hogy amikor ajánlatot adunk valakinek telefonban, akkor ezt a vezetők közösen teszik, elmondva egyenként, hogy ki miért éppen őt szeretné, ha jönne a csapatba.

Nincs mindennapi teljes rálátás a rendszerekre, de nem is lehet ekkora terület minden eleméhez érteni sem: 20-30 különböző elemből és Product-ból áll a rendszer egésze.

Igen pontosan és rövid időn belül látszik a fejlesztők és más IT-s kollégák munkájának a külső hatása és üzleti következménye, sosem a „fióknak” fejlesztünk.

Karrier Betsson Group állások

Kapcsolat

E-mail cím:
Telefonszám:

Betsson Group

E-mail Cím:
Telefonszám:
Facebook: http://www.betssongroup.com/

Betsson Group

1095 Budapest, Tinódi utca 1-3.

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok