Bemutatkozás

A BCS többek között informatikai és üzleti tanácsadással, üzleti intelligencia megoldások kialakításával és egyedi szoftverek fejlesztésével foglalkozik hazai pénzintézeti-, gyártó-, energetikai- és telekommunikációs szektor nagyvállalatai számára.

Magyar magánszemélyek tulajdonában lévő, partneri rendszerben irányított informatikai és üzleti tanácsadó cég vagyunk, amely vállalatirányítási rendszerek bevezetésével, pénzintézeti informatikai tanácsadási szolgáltatások nyújtásával, üzleti intelligencia megoldások kialakításával és egyedi szoftverek fejlesztésével, továbbá az ezek által megkívánt működési környezet kialakításával foglalkozik.

Ügyfélkörünket a hazai pénzintézeti-, gyártó-, energetikai- és telekommunikációs szektor nagyvállalatai adják, akiket projekt alapon szolgál ki a BCS a közel 100 tanácsadója.

Szolgáltatási területeink:

 • SAP tanácsadás: nagyvállalati SAP megoldások bevezetése, upgrade-ek, migrációk lebonyolítása
 • Banki tanácsadás: üzleti intelligencia, core-banki és banki front-end megoldások kialakítása, bevezetése, és ezekhez kapcsolódó projekt menedzsment szolgáltatások nyújtása
 • Fejlesztési megoldások: nagyvállalati alkalmazások fejlesztése Java és .NET alapon, mobil csatorna fejlesztések
 • Üzleti megoldások (tanácsadás): BPR, üzleti stratégia, átvilágítás
 • Kiszervezett üzleti folyamatok működtetése

A közel 90 tanácsadót és 10 fős támogató csapatot 5 vezető irányítja a projekteket középpontba helyezve. A projektek között gyakori az átjárás és a szerepkörök változása (tanácsadó/vezető tanácsadó/projektvezető). A munkaszervezés rugalmas, melynek megtartása érdekében a tanácsadók nagy egyéni szabadsággal és ezzel együtt nagy felelősséggel rendelkeznek.

A BCS-t 2003-ban alapítottuk, jelenleg SAP Gold Partnerként az öt legnagyobb SAP tanácsadással foglalkozó cég közé emelkedtünk. A BCS 2014 végén indította banki tanácsadás üzletágát. Az elmúlt 3 év egyik legdinamikusabban növekvő üzleti tanácsadó cége Magyarországon.

Alapvető célkitűzésünk az eddigi organikus alapú növekedés fenntartása, a munkatársak töretlen szakmai fejlődésének garantálásán keresztül. Bár középtávú céljaink között a külföldi terjeszkedés is szerepel, azonban a jelenlegi, bevált cégstruktúrát és a stabilitást semmiképp nem kívánjuk ennek alárendelni.

Csapatunk elég tapasztalt ahhoz, hogy a legnagyobb üzleti kihívásokra is megoldást találjon, de nem túl nagy ahhoz, hogy nehéz lenne megtartania „emberarcú” hozzáállását, és az egyéni igényekre oda tudjon figyelni.

Tanácsadóink főleg az ügyfeleink által biztosított projekt helyszíneken (jellemzően) Budapesten dolgoznak legtöbbször nagyobb projektcsapatban, de előfordul, hogy egyedül képviselik cégünket. A BCS tanácsadók kiemelten számíthatnak egymásra. Jellemző a bizalmi légkör, hisz alapkövetelmény egymás eredményes munkájának és szakmai fejlődésének segítése. Igyekszünk az egyéni igényekre is odafigyelni, olyan arányban, amennyire ezt a tanácsadó is igényli.

A szervezet székhelyén a munkavégzés open air office rendszerben történik, de az otthoni munkavégzés lehetősége biztosított, a folyamatos személyi jelenlét nem követelmény. Több kollégánk is részmunkaidőben dolgozhat.

Gyakoriak a munka utáni közösségépítő programok (pl. golfozás, színházlátogatás, vitorlázás).

 • Tapasztalt, összeszokott szakembergárda
 • Támogató környezet az egyén és a cég közös fejlődésének biztosítása érdekében, a szakmai irigység és a tudásféltés a cégén belül nem tűrt magatartásforma
 • Átlátható, túlbonyolításoktól mentes cégstruktúra, ahol a szakmai munkát előtérbe helyezve, mindenki tudja, mi a feladata
 • Nagy egyéni önállóság, projektközpontúság
 • Bejelentett munkahely, pontos kifizetések
 • Biztonság, ember- és projektközpontúság, nagyfokú önállóság, támogató környezet jellemezi cégünket
 • Sikerek és tervek

  Stabil növekedés, sikeres projektek, a munkatársaink és a szervezet folyamatos szakmai fejlődése. Azon kevés tanácsadó cég közé tartozunk, aki az SAP pénzintézeti megoldásait is kínálja.

  Referenciák: MOL, OTP Bank, Raiffeisen Bank, Coca-Cola, K&H Bank, GYSEV, Audi Hungária, Heineken, Borsodchem, CIB Bank.

  A cég jövőbeli tervei az SAP HANA és SuccessFactors megoldásaiban rejlő lehetőségek kiaknázása. Az SAP és az erős banki kompetenciák összekapcsolása.

  HR

  A cég munkatársait elsősorban a segítőkészség, a munkatársak eredményes munkájának és szakmai fejlődésének támogatása és önállóság jellemzi. Szívesen adják át tudásukat a fiatal munkatársaknak.

  A tanácsadóink mintegy 70 százaléka a senior munkatársak köréből kerül ki. A csapat egy jelentős része több mint 10 éve összeszokott, támogató csapatban dolgozik folyamatosan visszatérő ügyfeleknél. Új munkatársak felvételénél általában alapvető követelmény a 2-3 éves szakmai tapasztalat megléte. Azt tapasztaljuk, hogy azok érzik jól magukat, akik korábban kipróbálták magukat üzleti területen, vállalati oldalon, de keresik a változatosságot és a szakmaiságot kívánják előtérbe helyezni.

  A tapasztalt senior-gárdának és a támogató légkörnek, valamint a nagyvállatokat jellemző magas elvárásoknak köszönhetően maradéktalanul biztosított a szakmai fejlődés lehetősége.

  Cégünkben az új munkatársakra is jellemző, hogy szinte azonnal részt vesznek a projektben és tapasztalataikat legnagyobb mértékben „on the job” szerzik. Elvárás is, hogy tudásukat folyamatosan fejlesszék. Ehhez rendszeres belső képzéseket is szervezünk, de egyedi megállapodások szerint külső képzésekre is küldjük kollégáinkat.

  A projektek között az átjárás biztosított, menedzsmentünk támogatja, hogy a szervezet tagjai a számukra is megfelelő területen dolgozhassanak. Cégen belül szervezett oktatások, prezentációk és nyelvleckék biztosítják a munkatársak fejlődését, továbbá külső tanfolyamok elvégzését is támogatjuk.

  Mivel a cégünk legfőbb alapja a bizalmon alapuló együttműködés, ezért az új munkatársak legnagyobb része ajánlás útján érkezik. A leendő új munkatársaknál is keressük a közös kapcsolatokat, referenciamunkákat. A felvételről többszöri személyes találkozó útján döntünk, esetenként próbafeladatot is adunk a jelölteknek, ha valamilyen speciális technikai tudásról, vagy munkához való hozzáállásról kell tanúbizonyságot adni.

  A személyes célok meghatározása és értékelése éves szinten történik, de a követelmények nem merevek, a középpontban a projektek sikeres teljesítése áll. A munkavégzés ugyan jellemzően magyar nyelven történik, a munkatársaktól azonban elvárás az angol nyelv minél magasabb szintű elsajátítása, amihez nyelvleckék biztosításával is hozzájárulunk, A felvételnél a diploma megléte nem alapfeltétel, csak a szakmai és személyiségi alkalmasság megléte követelmény.

  A cél a nyugodt munkavégzés biztosítása, normál munkatempó mellett, ezért az éjszakai vagy hétvégi munkák előfordulásának gyakorisága alacsony, ugyanakkor egy-egy projektszakaszban előfordulhat.

  Cégünk olyan szakembereknek való, akik a szakmaiságot helyezik előtérbe. Azt szeretnék, hogy munkájuk ne sok projektre osztódva elaprózódjék, hanem 1-1 dologra fókuszálva dolgozhassanak.

  • Rugalmas, önálló munkavégzést kínálunk és várunk is el
  • Biztosítjuk a szakmai fejlődést, a belső és külső oktatási programoknak, valamint a senior munkatársaknak köszönhetően
  • Széles lehetőségek, gazdag projektportfólió
  • A munkatársak boldogulását előtérbe helyezzük: a szakmai fejlődés garantálása mellett, szükség esetén pszichológust, karrier tanácsadást is biztosítunk kollégáinknak és törekszünk rá, hogy mindenki számára megfelelő projektet biztosítsunk.

  Karrier BCS Business Consulting Services Kft. állások

  Kapcsolat

  E-mail cím: bcs@bcsconsult.hu
  Telefonszám: +36 1 4880890

  BCS Business Consulting Services Kft.

  1118 Budapest Rétköz utca 5.

  Útvonaltervezés

  Technológiák és módszertanok