Iparág/szektor
IT részleg mérete
Kiemelt technológiák és módszertanok
Elhelyezkedés
Munkavégzéshez szükséges nyelv

Bemutatkozás

Professzionális szoftverházzá fejlődött a BME AUT szellemi bázisán alakult AutSoft, amely kezdetben megrendelésre készített szoftvereket, ma viszont már főként saját termékeket fejleszt, ezen túl pedig IT-tanácsadással és informatikai oktatással is foglalkozik. A cég profi menedzserek bevonásával most munkaszervezetét is átalakítja.

Hét éve jött létre, hetven főállású munkatársat és ötven gyakornokot foglalkoztat jelenleg az AutSoft. A cég három szakterületen erős: egyrészt a szoftverfejlesztésben, másrészt az IT konzultációban, harmadrészt az informatikai oktatásban. Szoftverfejlesztőként készítenek programokat saját know-how-ra alapozva és megrendelésre, konzultánsként segítenek például teljesítményproblémák leküzdésében, kódminőség-vizsgálatban, biztonsági problémák megoldásában, oktatási tevékenységük keretében pedig szerveznek Android, iOS, .NET, Java és Web tanfolyamokat.

Mostanáig organikusan fejlődött a cég. Hét év után már kompetencia alapú munkacsoportokban, teamleaderek vezetésével dolgoznak az AutSoftnál. Az informatikusok közül mindenki azzal foglalkozhat, amihez a legjobban ért. A hét tulajdonos által irányított vállalati szervezet professzionálissá válik, mert a menedzserek belépésével párhuzamosan lesz marketingre és salesre fókuszáló csapat is. A részvényopció minden tehetséges, és az AutSoft céljai iránt elkötelezett kolléga számára elérhető cél.

Az AutSoft a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tulajdonlásával, az Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék (BME AUT) tudásbázisán jött létre 2011 nyarán azzal a céllal, hogy megmutassa, hogyan lehet az egyetemi alapokból kiinduló spin-off cég piaci versenykörülmények között is sikeres. A kft-ként létrehozott cég most zrt-vé alakul, fejlődése pedig olyannyira ugrásszerű, hogy a 2017-es 650 milliós árbevétele idén meghaladja majd az 1 milliárd forintot. Ez indokolja profi menedzserek bevonását a cég vezetésébe. Az alapítása óta eltelt első három évben még kisebb léptékben, 2014-től viszont már dinamikusan bővült a vállalkozás. Kezdetben megrendelésre készítettek szoftvereket, ma már a saját termékek fejlesztése van fókuszban. Ezek közül jó példa a SecondScreen keretrendszer, amelyet számos üzleti partnernél személyre szabva hasznosítanak, és amelynek például az okos város vonala nemrég bővült új taggal.

Mitől lesz több teje a tehénnek? – sok más mellett ezen törik most a fejüket az AutSoftnál. A válaszhoz egy Győr-Moson-Sopron megyei tehenészetben érzékelőket helyeztek el, hogy számos adat begyűjtése és feldolgozása után készítsenek egy algoritmusra alapozott IoT megoldást, amellyel növelhető a tejtermelési kapacitás. Ebből is látszik, hogy szakembereink a mindennapi problémákra koncentrálva építik a cég jövőjét, és az egyik utat intelligens megoldások kifejlesztésében látják – az agárszektortól a bankszektoron át a telco világáig. Amiben a profi menedzserek cégvezetésbe való bevonása után sem változik a vállalkozás, hogy a BME AUT-tal szoros szakmai szimbiózisban marad. Ennek oka, hogy továbbra is szorosan együttműködve kívánnak tevékenykedni a magyar informatikai felsőoktatással.

Szabadság és alkotási lehetőség – ezt nyújtja munkatársainak az AutSoft.

Az AutSoft munkatársaiban látja a cég legfőbb értékét. A vállalatnál szinte kizárólag a BME-n végzett és doktorált, ambiciózus fiatalok dolgoznak, akik még az iskolapadból jól ismerik egymást. Itt mindenki egyetért abban is, hogy folyamatosan tanulni nemcsak szükséges, hanem jó is. Ugyancsak fontos értéknek tartják a kollégák, hogy maguk alakíthatták ki az inspiráló munkakörnyezetet.

Az AutSoft nem családias, hanem inkább családi vállalkozás – így jellemzik önmagukat, arra utalva ezzel, hogy remek a hangulat és az együttműködés a cégen belül. Gazdálkodási szempontból fontos, hogy a cégnél minden forint fehér. Itt minőségi munkavállalói juttatási csomagot, rendes fizetést és cafeteriát kapnak a munkatársak, bizonyos munkakörökhöz pedig már autót is.
A cég kulcsszerepet vállal a magyar informatika oktatás minőségének fejlesztésében és az informatikát érintő szakmák népszerűsítésében.

Sikerek és tervek

Átalakul a cégforma (kft-ből zrt-vé), átalakul a vállalatirányítás (profi menedzserek lépnek be), szélesedik a tevékenységi kör (még nagyobb hangsúlyt kapnak a saját termékek), ezzel párhuzamosan pedig elindulhat az AutSoft cégcsoporttá alakulása is. Két leányvállalatot már létrehoztak (a babák szívhangját és a magzati mozgást mobilos alkalmazással vizsgáló FetalGuard Kft.-t, valamint a SecondScreen keretrendszer spin-offját, a SpaceSalad Kft-t), de várhatóan több startup vállalkozása is lesz az anyacégnek. Mindez magával hozza a további bővülést – munkatársi létszámban, az üzletek számában, az árbevételben és a nyereségben is.

Önmagáért beszél, hogy például a telco vállalatok közül az Magyar Telekom és a Telenor, a bankszektorból az OTP, a K&H és a Finastra, a humánügyviteli szoftvermegoldásokat szállító NEXON, továbbá a Sagemcom, Aegon és a Posta Biztosító is partneréül választotta az AutSoftot. A cég mégis azt tartja a legnagyobb sikernek, hogy kölcsönösen előnyös megoldást honosított meg Magyarországon egy egyetem és az égisze alatt létrejött, de a felsőoktatási intézményből több értelemben „kinőtt” magáncég sikeres együttműködésére.

HR

Válogatott a csapat: a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének legjobb hallgatói kapnak lehetőséget gyakornokként az AutSoftnál. Kiváló munkatársaiban testesül meg a cég szellemi tőkéje, és ez egyben a minőségi munka garanciája.

Informatikusok úgy kerülnek ide, hogy a BME-n tanulva már letették a névjegyüket. Nem számít tehát a szakmai tapasztalat abban az értelemben, hogy valaki dolgozott-e más cégnél, hiszen azzal, hogy az egyetemen már kiemelkedően teljesített, megmutatta azt is, hogy mire lesz képes munkavállalóként.

A tanulás és tanítás nem piac diktálta kényszer a dolgozók számára, hanem egy folyamatosan inspiráló dolog. Mivel kifejezetten olyan kollégákra nyitott a cég, akik ezt tartják szem előtt, kevés helyen figyelnek annyira a folyamatos tudásfejlesztésre, mint az AutSoftnál. Az egyetemen kívül is folyamatosan képzik más cégek munkavállalóit a legújabb technológiákra. Nyílt képzéseket is kínál a cég, mint az idei évben elindult Kotlin képzés.

Van átjárás a pozíciók között. Azok, akik vezetővé akarnak válni, akkor tehetik meg ezt, ha cégen belül a tulajdonosok által is alkalmasnak találtatnak a kiszemelt feladatkör betöltésére. A kiemelkedő munkát végzők számára az is opció, hogy tulajdonosok legyenek, viszont feltétel, hogyha mégis távoznának a cégtől, részesedésüket előre rögzített áron eladják a többieknek.

Folyamatosan tanítja és tanulásra ösztönzi munkatársait az AutSoft. A belső szakmai képzéseken túl most már külsős cégek által szervezett vezetői tréningek is megnyíltak azok előtt, akik rátermettek arra, hogy képességeik okán professzionálisan irányítsák kollégáikat. A támogatott tanulási lehetőség egyben juttatás is, és ennek örülnek a dolgozók, mert az egyetemen már felismerték az önképzés jelentőségét.

A BME AUT tehetséges hallgatói kapnak lehetőséget arra, hogy gyakornokként kapcsolódjanak a céghez. Miután lakva ismerszik meg az ember, közülük és a teljesítményük alapján választják ki azokat, akik később munkavállalók lehetnek. Az idei évtől nyit a cég abba az irányba, hogy más egyetemi tanulmányait záró fiatal is csatlakozzon a céghez.

Mindenki alaposan megismeri, hogy mi lesz a feladata következő évre, mi az adott projektben a vele szemben támasztott elvárás. Év végén a kollégák visszajelzést kapnak arról is, ha minden rendben van, arról is, ha esetleg homokszem került a gépezetbe. A bónusszal honorált feladatok teljesítésében is mindenki hajt, de elsősorban a szakmai siker lehetősége viszi előre az embereket.

A BME AUT arról közismert, hogy a legjobb informatikusokat képezi Magyarországon, a mobilfejlesztések színvonalában pedig kiemelkedő és egyedülálló, hiszen ott már a múlt század, pontosan 1998 óta folyik ilyen jellegű oktatás. A BME és az AutSoft közötti átjárás éppen ezek miatt garanciája annak, hogy a cég minőségi munkát vár el dolgozóitól és minőségi munkát ad ki kezei közül a megrendelőinek.

Karrier AutSoft állások

Aktuális állásajánlataink: itt érhetők el

Kapcsolat

E-mail cím:
Telefonszám:

AutSoft

E-mail Cím: info@autsoft.hu
Telefonszám: +36709073300
Weboldal: https://www.autsoft.net/
Facebook: https://www.facebook.com/autsoftltd/

AutSoft

1117 Budapest, Gábor Dénes utca 4.

Útvonaltervezés

Technológiák és módszertanok