Iparág/szektor
IT részleg mérete
Kiemelt technológiák és módszertanok
Elhelyezkedés
Munkavégzéshez szükséges nyelv

Bemutatkozás

Az eredetileg Adasworksként ismertté vált, majd időközben AImotive-ra átnevezett céget Kishonti László vállalkozó és iparági véleményvezér alapította, amely különböző területekről toborozza és vonzza magához sikerrel a szakma krémjét köszönhetően az egyedülállóan kifinomult céges kultúrának, a vállalat világ megváltoztatásában való hitének és a munkánk során alkalmazott legfejlettebb technológiának. Az AImotive több, mint 120 kutatót és fejlesztőt foglalkoztat, akik valamennyien óriási tapasztalattal rendelkeznek a mesterséges intelligenciákhoz (AI) kötődő algoritmusok, a gépi vizuális felismerés, a nagy teljesítményű integrált megoldások, a navigáció és a beágyazott platformok optimalizálása terén.

A céget a teljes átjárhatóság jellemzi, ami azt jelenti, hogy a különböző területek között van lehetőség váltásra, érdeklődési körtől függően. A cél a kölcsönös kommunikáció és a folyamatos információcsere, erre épül a belső struktúra.

Az egyes csoportok közötti átjárhatóság egyben biztosítja, hogy a munkatársak személyes és szakmai motivációja folyamatosan magas szinten maradjon.

Az AImotive az alapító, Kishonti László korábbi cégéből, a Kishonti Kft-ből nőtte ki magát, amely chip teljesítmény optimalizálással és benchmark szoftver fejlesztéssel foglalkozott 2005-től kezdődően, ami az okostelefon szegmens felfutásával egyre keresettebbé vált.

Az autóipar irányába történő váltás az egyik vezető chipgyártó, az Nvidia által rendelt valós idejű navigációs demó indította el 2009-ben. A cég ezután hozta létre saját képfeldolgozásra és mesterséges intelligánciára szakosodott kutatócsapatát.

Időközben olyan befektetők helyeztek el tőkét a cégben, mint például a Robert Bosch VC, az Nvidia, az Inventure és a Teslába is befektető Tim Draper Associates. Az első körös befektetést követően született a döntés, hogy az önvezető autó fejlesztés egy új cég, az AdasWorks keretein belül folytatódjon, majd egy ezt követő névváltozás útján jutott el a vállalat a jelenlegi AImotive elnevezéshez. Cégünk jelenleg Budapest mellett a kaliforniai Mountain View-ban, Helsinkiben és Tokióban rendelkezik irodával, és több mint 120 embert foglalkoztat.

Víziónk, hogy az önvezető járműveket globális szinten hozzáférhetővé tegyük, vezetési viszonyoktól függetlenül. Célunk továbbá, hogy ez a mobilitási formafejlesztéseinknek köszönhetően minél gyorsabban és biztonságosabb módon váljon széles körben elérhetővé.

Saját fejlesztésű szoftver és hardver termékcsomagunk, amely a legmagasabb, 5. szintű autonómiát alkalmazó, mesterséges intelligencián alapuló önvezetést teszi lehetővé, nemcsak az iparágra, hanem az egész emberiségre óriási hatást gyakorol, miközben rugalmas, skálázható ökoszisztémát kínál.

Open air irodánk biztosítja, hogy a munkatársak közötti információcsere mindenkor a lehető legkönnyebben megvalósuljon – ez egyben elősegíti a mindennapi kommunikációt is. A társas érintkezést közösségi csocsószoba és flipper segíti, a feltöltődés további színterei pedig a tágas étkező és terasz, valamint a relax szoba.

Távmunkára alkalmanként lehetőség van. Csapatépítő rendezvényeket negyedéves szinten lehet tartani, az adott részlegen belül, vagy akár részlegen átnyúló jelleggel.

A rendszeresen sorra kerülő all-staff meetingeken nyitottan és őszintén osztjuk meg az információkat, és ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy mindenki pontosan tudja, hogy az egyes területek hol tartanak és milyen kapcsolódási pontokra nyílik alkalom.

Különleges program a „Lunch with the CEO”, amely arra szolgál, hogy az ügyvezető egy kicsit közelebbről is megismerje az egyre bővülő állomány minden tagját.

Az AImotive egy fiatalos, lendületes csapatot épített fel, amely egy, a maga nemében úttörő technológiához, az önvezetéshez köthető szoftverek, illetve az ennek alapjául szolgáló mesterséges intelligenciát futtató hardverek fejlesztése révén egy különösen stimulatív szellemi környezetet biztosít.

A napi fejlesztésekből származó legújabb eredményeinket folyamatosan teszteli a piac, illetve az iparág vezető rendezvényein is állandó visszacsatolást kapunk. Mindez óriási sikerélményt nyújt.

Környezettudatos irodát üzemeltetünk, ahol a hulladékszelekció, az energiatakarékosság, valamint a felesleges pazarlás elkerülése alapkövetelmény és a belső politika része.

Egyetemi programozó versenyek anyagi támogatásával hozzájárulunk a jövő tehetségeinek kiválasztásához és ösztönzéséhez.

Aktualitások és hírek

2019-09-18

Törj be az IT pályára!

Olyanra láthattunk már példát, hogy fizikusok fejlesztőknek álltak. Talán elsőre nem tűnik rokonterületnek, az azonban mégis azonos, hogy a fejlesztők […]
2019-01-07

Hat magyar vállalat képviselteti magát a CES-en

Idén január 9-11. között kerül megrendezésre a Las Vegas-i székhelyű Consumer Electronics Show (CES). 2018-ban több mint 4400 vállalat vett […]

Sikerek és tervek

Fő fejlesztési profilunk a robbanásszerű fejlődés előtt álló mesterséges intelligencia, amely összetett jellegénél fogva a feladatkörök rendkívül széles palettáját kínálja. Nálunk elsősorban ugyan önvezető autókhoz használt szoftverek fejlesztése folyik, de saját hardveren is dolgozunk, amely kifejezetten a neurális hálók optimális meghajtására szolgál.
Van ugyanakkor egy egész csapat, amely kizárólag videószimulációval foglalkozik, ahol a programozók mellett számos 3D grafikus is dolgozik.
Ebből következően különböző számítástechnikai szakterületeken tevékenykedő szakemberek találhatják meg számításukat a szakmai fejlődéshez.

Dinamikusan fejlődő vállalatként egy év alatt 120-ra nőtt a létszám, ami a társaság komoly növekedési terveinek jó indikátora.
A Las Vegas-i CES az év csúcspontja, hiszen a teljes iparág erre az eseményre figyel a leginkább, emellett azonban számos szakmai rendezvényen részt veszünk, hogy láthatóságunkat növeljük, és hogy legaktuálisabb fejlesztési eredményeinkről tájékoztassuk a szakmát.

HR

A szakmailag legfelkészültebb munkatársakkal dolgozunk: a területüket legnagyobb mélységig ismerő szakértőket foglalkoztatunk, ugyanis az önvezető technológia egy olyan szegmens, ahol elengedhetetlen a kiválóság, a kreativitás és az új iránti nyitottság.

A nyitottság és a team work nálunk magától értetődik – az alaphozzáállás része, mint ahogy a különböző területek közötti információmegosztás is.

Általában néhány év tapasztalattal rendelkező szakembereket keresünk, de juniorok számára is vonzó perspektívát nyújtunk. Az ő esetükben az jelent előnyt, ha az egyetemi időszak alatt különös aktivitást mutattak bizonyos szakterületek iránt.

Ha az adott jelentkező egyetemi projektekben vett részt, demonstrátorként tevékenykedett, vagy különböző gyakorlati eredményeket tud felmutatni, az feltétlenül sokat nyom a latba.

Expert programunk keretében a szakmailag kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégák szakértői minősítést kapnak. Az e szigorú feltételeknek megfelelő szakemberek a minősítéstől kezdve egyfajta általános mentori szerepkört kapnak, és hozzájuk bárki fordulhat szakmai kérdésben.

Cégünk nemzetközi jellegéből adódik, hogy jelentős gyakorisággal nyílik alkalom külföldi konferenciákon való részvételre, illetve amerikai és japán jelenlétünknek köszönhetően ottani irodalátogatásokra is van lehetőség.

Függetlenül attól, hogy ki milyen karrierfázisban van, biztosan megtalálja a számítását. A fiatalabb szakemberek szabadon fejlődhetnek, hiszen fejlesztés alatt álló technológiákkal dolgozunk nap mint nap, a szenior szakember gárda pedig a kiemelt ügyfélkör és a nemzetközi kapcsolatépítési lehetőségek miatt találhat a maga számára izgalmas kihívásokat.

Különös hangsúlyt fektetünk a teljes személyi állomány magas szintű angol nyelvtudásának biztosítására, aminek megvalósítását intenzív házon belüli angol nyelvtanfolyamokkal segítjük anyanyelvi tanár bevonásával.

Emellett széles palettáról válogathatnak a kollégák különböző egyéb tréningek között a prezentációs készségek javításától a konfliktuskezelésig.

Menedzsment képzésünk további új perspektívát nyújt a látásmóduk szélesítését kitűző munkavállalók számára, de az IT terén is rendszerint adott a lehetőség a fejlődésre: legújabban a Cuda és az Unreal programok iránt érdeklődők jelentkezhetnek továbbképzésre.

Többnyire belső ajánlások és hirdetések útján zajlik a toborzás, de folyamatosan kapcsolatban állunk az egyetemi szférával is, ahol rendszeresen szerepelünk versenyszponzorként.

A felvételnél a legfontosabb, hogy milyen gondolkodásmóddal rendelkezik a jelentkező, hogyan közelít meg egy problémát. A céges politika része, hogy mindenkinek külön tesztfeladatot kell teljesítenie, és ha megfelelt a követelményeknek, akkor kerül be a csapatba.

A kutatóknál ugyanakkor előnyt jelent egy, a cégprofil szempontjából releváns PhD diploma megléte.

Összességében elmondható, hogy a diploma maga nem az egyetlen és kizárólagos út a felvételhez, van példa arra is, hogy valaki autodidakta módon sajátította el ismereteit és így volt képes a szükséges belépési szint teljesítésére.

Céges politikánk egyik fő pillére a rugalmas munkaidő biztosítása, ami lehetővé teszi a munka és a magánélet egyensúlyának megvalósítását. A 10.00 és 15.00 közötti törzsidő a munkahatékonyságot garantálja, mindazonáltal alkalmanként otthonról történő munkavégzés is megengedett.

A tapasztalatok azt igazolják, hogy nálunk a többgyermekes szülők remekül össze tudják egyeztetni munkahelyi feladataikat a családi élettel.

A belépők átfogó tréningen vesznek részt, hogy részletesen megismerkedhessenek a cégkultúrával, a belső politikákkal és elvárásokkal.

Tekintettel a cég profiljára, minden nap új és izgalmas feladatokat tartogat. Mivel az önvezető technológia rohamosan és folyamatosan fejlődik, a monotonitás teljes mértékben kizárt, és az is evidencia, hogy senki nem a fióknak dolgozik: minden újítás és fejlesztés előbb-utóbb valamilyen formában tesztfázisba kerül, ha arra érdemes.

A házon belüli mentor- és expert-program kiváló keretet biztosít a tehetségek folyamatos fejlődéséhez.

Karrier AImotive Kft. állások

Cégünk folyamatosan jelen van a legfontosabb hazai, európai, tengerentúli és ázsiai technológiai kiállításokon, ahol többek között demók keretében demonstráljuk legújabb fejlesztéseink eredményeit.

Emellett részt veszünk különböző kerekasztalbeszélgetéseken, modern vállalkozói fórumokon, és rendszeresen eleget teszünk egyetemi szakkollégiumok felkéréseinek.

Gyakran tartunk ugyanakkor vendégelőadást különböző felsőoktatási intézmények, üzleti iskolák számára. Ugyanakkor mint minden tech cég életében, az AImotive-nak is a CES az év fénypontja Las Vegasban.

Kapcsolat

Technológiák és módszertanok

Fejlesztés
Üzemeltetés
Módszertanok
Tesztelés