AHa! Brain Store néven startup programot indít az Antenna Hungária

Kezdjük el! Olvasási idő:2 perc

Brain Store

Az inkubációs pályázatra május 31-ig várják többek között telekommunikációval, multimédiával, műsorterjesztéssel és műsorgyártással foglalkozó digitális startupok jelentkezését. A program szakmai koordinációját a Drukka Startup Stúdió végzi.

Az Antenna Hungária a telekommunikációs szektor meghatározó szereplőjeként startup programot indít, mely műsorgyártással, műsorszóró hálózatokkal, multimédiával, vezeték nélküli és felhő alapú megoldásokkal, illetve IT/telekommunikáció, drón technológia, Big Data és IoT területével kapcsolatos innovatív megoldások megvalósítását célozza. A programra a itt lehet jelentkezni 2018. május 31-ig.

A pályázók közül a szakmai zsűri legfeljebb 7 innovatív vállalkozást választ ki, amelyek egyenként maximum 60 millió forint értékű tőkebefektetést, valamint fél éven keresztül folyamatos szakmai támogatást és akszelerációs szolgáltatást kapnak. Ennek részeként az Antenna Hungária többek között az ügyfélkörének és értékesítési csatornáinak használatát, építési és tesztelési infrastruktúrát, projektmenedzsment tapasztalatot, illetve telekommunikációs hálózatok elérését biztosítja a támogatott startupok számára.

„Az Antenna Hungária az egyik legsikeresebb hazai tulajdonban lévő információ-technológiai cégként kiemelt feladatának tekinti az innovációt, ennek pedig egyik legjobb és leghatékonyabb módja a külső piaci ötletek bevonása. Szeretnénk olyan vállalkozásokkal együttműködni inkubációs és magvető fázisban, amelyek a mi tevékenységünkhöz kapcsolhatók, magas szellemi hozzáadott értékkel, viszont relatíve alacsony tőkével rendelkeznek. A kiválasztás során fő szempont lesz a pályázó startupok kompetenciája és elkötelezettsége, valamint az üzleti terv megvalósíthatósága is” – emelte ki Kápolnai András, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója.

Az Antenna Hungária vállalati akszelerációs programja a Drukka szakmai koordinációja mellett valósul meg.

„Startup studiónk már számos, azóta nemzetközi piacra lépő magyar induló vállalkozást hívott életre és segített tőkebefektetéshez, így széleskörű tapasztalattal rendelkezünk sikeres vállalkozások építésében. Az AHa! Brain Store program kapcsán komplex együttműködést valósítunk meg az Antenna Hungáriával, mely kiterjed a mentorálásra, képzések és külső befektetési lehetőségek szervezésére, illetve a fejlesztéssel és gyors árbevétel generálással összefüggő, hiányzó kompetenciákat is biztosítjuk” – fogalmazott Bohner Tamás, a Drukka Startup Stúdió ügyvezetője.

Az Antenna Hungáriáról

Az Antenna Hungária évtizedek óta meghatározó szereplője a hazai telekommunikációs szektornak, fő tevékenységi területe az országos földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórás, valamint a vezeték nélküli üzleti távközlés. Az AH az egyik legsikeresebb hazai tulajdonban lévő információ-technológiai cégként az utóbbi években folyamatos növekedést tudott felmutatni, műsorgyártó és rendezvénytechnikai üzletágakkal bővült, illetve bekapcsolódott a robbanásszerű növekedés előtt álló OTT (Over-the-Top) és IoT (Internet of Things – a dolgok internete) iparágakba, saját hálózatokat, megoldásokat és szolgáltatásokat kiépítve.

A Drukka Startup Stúdióról

A Drukka nemzetközi szinten is elismert Startup Stúdió, amely ígéretes, akár ötlet szintű vállalkozások, startupok mentorálásával, inkubálásával foglalkozik, eddig több mint 2 millió eurónyi befektetéshez segítve projektcégeit. A stúdió 2011-ben alakult, kezdetben főleg web illetve okostelefon alkalmazások fejlesztésével, online marketing kampányok szervezésével foglalkozott, 2015 után pedig folyamatosan előtérbe került a speciális metodika alapján végzett startup befektetések és mentorálások, amelynek eredményeként a studio által gondozott cégek, lényegesen rövidebb idő alatt, de az iparági átlagoknál nagyságrendileg nagyobb sikerrátával tudnak működni. A szakemberekből és ötletekből nem szűkölködő, amerikai és erdélyi leányvállalattal is rendelkező cégben jelenleg több, mint negyvenen dolgoznak és alkotnak.

Amennyiben szeretnél hasonló tartalmakat olvasni, kövess minket a Facebook oldalunkon is!