Startup Hét

Egy hétre ismét Szilícium-völggyé válik Debrecen

Immár negyedik alkalommal rendezik meg a legnagyobb vidéki startup eseményt!

2018-11-16

Utolsókból lettek az elsők az NNG programozóversenyén (x)

Minden korábbinál több csapat adta le a jelentkezését az NNG hetedik C++ Grand Prix programozóversenyére. A mesterséges intelligencia fejlesztésével kapcsolatos feladatban az Utolsó nevű csapat szerezte meg az első helyet.

2018-11-15
Machine Learning

Vajon gépi tanuló modellünk biztosan jól teljesít?

Egyre többször hallunk a Machine Learning (ML) modellek használatáról, ami rendben is van – de hogyan mérhetjük pontosságukat? Nem mindegy ugyanis, hogy milyen problémára épült modellt, milyen mérőszámmal szeretnénk validálni.

2018-11-14

Így segítenek az AI asszisztensek

A mesterséges intelligencia (AI) felhasználási területe igazán szerteágazó - valójában már majdnem minden szektorba eljutott, hogy életünket még egyszerűbbé és kényelmesebbé tegye.

2018-11-10
microservices

Mit ad egy microservices architektúra a magyar kkv-knak?

Egyre divatosabb kifejezés a szoftverfejlesztés terén a microservices. De hogyan segíthet a magyar kis- és középvállalkozások számára egy olyan technológia, melyet többek között a Netflix, a Spotify és az Amazon is alkalmaz?

2018-11-07
autóipar

Az automatizálás 2030-ra átalakítja az autóipart

A PwC Strategy legújabb tanulmánya szerint a közösségi mobilitás és az automatizálás 2030-ig várhatóan forradalmat hoz az autóipari munkaerő és az autógyártás területén.

2018-10-19